PÅVÄG TILL TROLLSTIGEN


På måndagskvällen började vår lilla resa till Norge. vi körde på båten i Vasa och for över till Umeå, där vi sedan slog oss till ro vid en rastplats någonstans utanför umeå och fortsatte sedan körandet på tisdagmorgon. vi siktade in oss på Trondheim. i Trondheim var det vackert, men det började bli mörkt, så vi slog upp tältet på en rastplats. jag hade migrän och det kändes som att vi skulle blåsa iväg tillsammans med tältet. såhär fint var det längs kusten från Trondheim: 




Onsdagens mål var att först ta sig till trollstigen, sedan vidare till campingen en bit från Geiranger. under färden stannade vi lagom ofta för att fota det fina landskapet! jag blev så förtjust i alla fina bondgårdar i Norge. mycket finare än här i landet iallafall. kor, getter, får och hästar såg man nästan överallt. både i bergssluttningar och mitt på vägen. 




I Åndalsnes stannade vi för att röra på oss lite efter allt körande. det blev en kort men välbehövd promenad uppför berget. det hade varit kul att gå hela vägen upp till toppen, men tyvärr fanns det varken tid eller ork för en sådan bergsstigning just då. några bildexemplar här under:





Efteråt fortsatte vi vår färd mot trollstigen. tre stycken färjor på ca 12-20 euro var var vi tvungna att ta under vägen till geiranger. kan berätta att det var nog verkligen värt det också. ett inlägg med bilder från trollstigen kommer om en stund....


 
 

Kommentarer
Postat av: TIDSTJUVEN

Wow! Mäktiga landskap. :D

Svar: Ja det var det minsann! :)
Linda Sjölund-Åström

2015-09-26 @ 15:13:28 / URL: http://tidstjuven.com/

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Bloggadress:


Din Kommentar: