Nu har vi hittat rätt! | Villa Juthas


I November 2015 öppnade jag mig en aning och skrev om tanken om att flytta från Vasa och hur den skrämde mig. hur lilla nykarleby kändes tråkigt och hur irriterad jag var på att det inte finns fanns lediga radhus större än 2-3 rum att köpas eller hyras där. Vi började mer seriöst fundera på att köpa hustomt och börja bygga hus detta år.. vi körde runt och tittade på eventuella hustomter och drömde oss bort. någon gång i februari detta år la vi den tanken åt sidan och i början av mars så reserverade vi en parhuslägenhet på 100 kvadrat med 4 rum och kök i lilla nykaabi!! så vi har alltså gått och blivit bostadsägare, ifall ni inte hade listat ut det redan? och det känns verkligen som att vi hittat rätt. De fyra parhusen byggs på ett fint område i Nykaabi och kommer vara inflyttningsklara någongång mellan januari och mars 2017. framtills dess ska många beslut göras, vilket ju är något av det mest spännande då vi får välja precis vad vi själva önskar när det gäller tapeter, kakel, klinkers, köksinredning, badrumsinredning, golvmaterial, ja allt, till vårt hem. så, är ni beredda att följa med på vår lilla resa? för det kommer definitivt dyka upp en hel del hus och inredningsinlägg nu framöver ♥




Första bilden är fotad på terassidan av parhuset. vi kommer ha en stor terass. tänk, nästa sommar bor vi där och då kommr jag att gå bananas med blomplanteringar och terassinredning. och det ska ni såklart få följa med på! grillfest har vi också lovat våra vänner! På andra bilden ser ni robb som traskar där terassen kommer att vara.  Den tredje bilden är fotad från det blivande vardagsrummet. (se planritningen under texten). Fjärde bilden är fotad från vägen och ingångsdörren. Den femte och sista bilden fotade jag i ett tidigt skede när bara garagen var uppe....

 
 
Tänkte att det kan vara kul för er att se planritningen också. det är iallafall något av det första jag tittar på när det gäller bostäder. den observante lägger kanske märke till att det finns en vindslucka också och ja, det finns en övrevåning som till en början bara är kallvind, men som vi i framtiden kan isolera och göra två rum till, om vi vill.
 
 
I dagsläget. (+ att de börjat lägga plåttak nu också). fasaden som kom dit grundmålad har de också börjat måla till en mörkare grå färg som ni ser på bilden. Det är så spännande att följa med bygget och det ska bli otroligt kul att välja meterial nu.. och få köket uppritat (smiley med hjärtögon) ♥ först ut: kakel och klinkers!
 

Kommentarer
Postat av: TIDSTJUVEN

Stort grattis till bostadsköpet! Hur kom det sig att ni valde parhus istället för egnahemshus till slut?
Det ska bli kul att få följa er i bygg-, inrednings- och inflyttningsprocessen. :)

Svar: Tack så mycket Maria :) ja-a du, vi har ju velat fram o tibaks om att flytta från vasa och grubblat en del på om vi kommer trivas norrut, så för att ta reda på det köpte vi parhuslägenhet istället för egnahemshus :)1. det blir ju såklart billigare och 2. ett egnahemshus är något vi verkligen vill vara säkra på att byggs på rätt plats, där man verkligen trivs, eftersom det är var man kommer bo i 80 år framåt. det ska bli kul att dela med sig :) välkommen på kaffe sen nykarlebyveckan år 2017 :)
Linda Sjölund

2016-06-30 @ 00:50:40 / URL: http://tidstjuven.com/
Postat av: TIDSTJUVEN

Låter som ett genomtänkt beslut. :) Tjohoo, tack för inbjudan!

Svar: Ja det var det minsann. det tog en stund att besluta sig, men vi är mer än nöjda med vårt beslut och tycker att nya hemmet är beläget på ett riktigt bra ställe och vi vet att vi kommer stortrivas där :)
Linda Sjölund

2016-07-01 @ 00:19:35 / URL: http://tidstjuven.com/

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Bloggadress:


Din Kommentar: