Isabelle 9 månader

 
Dags för en 9- månaders rapport innan Isabelle hinner byta månad sisådär om fyra dagar. Mammaledigt är nu över och jag fortsätter vara hemma med Isabelle. skulle inte för något i världen lägga henne på dagis och jag känner mig inte alls redo att hoppa in i arbetslivet. Tänk att hon varit lika länge utanför magen nu som hon låg där i. men, dags för en liten rapport. 
 
 
Framsteg. Det känns som om det hänt massor sedan min senaste uppdatering. bland annat behöver Isabelle inte längre något att hålla sig i när hon ska ställa sig upp- utan kan ställa sig upp från sittandes mitt på golvet. Hon har bra balans och kan stå en lång stund. För en vecka sedan börja Isabelle visa intresse för att gå och testade först att gå uppefter vardagsrumsbordet och när vi höll henne i händerna, följande dag tog hon sina första steg utan stöd och kan gå åtminstone två meter innan hon sätter sig ner på rumpan eller i hukande position. så, vi kan härmed säga att Isabelle började gå innan sin ettårs dag.
 
Isabelle har också fått in knixen med pincettgreppet, men ännu behövs lite övning. Hon har blivit riktigt duktig att plocka i sig banan, avokado- och knäckebrödsbitar. Hon har också blivit bra på att dricka själv ur tuttflaska eller en mugg med handtag. Isabelle har också en längre tid sagt "tää" och pekat och vill veta vad olika föremål är och när man frågar av henne var tex lampan, klockan eller tavlan är så pekar hon på rätt sak och säger "tää". det är så gulligt tycker vi 
 
 
Förutom att hon säger "tää" så kan det nog komma något enstaka mamma, baba, tata och så mumlar hon på sitt eget lilla språk med sina leksaker och nallar. låter supergulligt. Ibland testar hon sina högsta toner, det är inte lika supergulligt. Hon blir arg om hon inte får som hon vill och säger bestämt "ah!" om vi säger åt henne när hon gör sånt hon inte får (som att dra i blomkrukor, slå på tvn, gnaga på möbler osv). Hon förstår när vi säger nej OCH hon förstår när jag frågar henne om mamma får en puss, då kan hon ge mig en sliskig puss på kinden 
 
 
Mat. Isabelle äter större portioner och vi har nyligen lagt till frukost också eftersom vi vaknar tidigare. Innan vi stiger upp ammar vi, till frukost får hon banan, och imorse fick hon lite bröd också. Hon äter 5 purebitar vid lunch + lite gurka och avokado ibland, vi ammar, till mellanmål äter hon oftast en hel burk fruktpuré och någon majskrok, vi ammar, 3-4 purébitar till middag, gröt kl 20 och så ammar vi innan läggdags och 2-3 gånger på natten fortfarande. Hon har två tänder i nedre käken och två i övre att tugga med .. + fler på kommande.
 
Någon längd och vikt har vi inte för denna månad eftersom vi är varannan månad till rådgivningen, men hon har nog säkert växt till sig och blivit en aning tyngre än senast. det får vi se på 10- månaders kontrollen på tisdag. Åtminstone börjar kläderna i storlek 68 vara för små, men något enstaka plagg hänger nog kvar i garderoben än. Jag gick bananas inne på Lindex, Kappahl och online på H&M här i veckan så Isabelle har så mycket fint i sin garderob. (bland annat bodyn på bilderna är ny) Hon hade nämligen inte så många plagg i storlek 74 och 80 och just nu använder vi nog mest plagg i storlek 74 och något enstaka i 80. Jag tror hon kommer använda de storlekarna en ganska lång tid. 
 
 
Rutinerna är de samma fortfarande förutom att vi stiger upp en halv timme-timme tidigare än tidigare, vi tar alltså morgon mellan 8.30 - 9.00 nu. Lunch 11 och så far vi på vagnpromenad någon gång mellan 11.30 och 11.45. Isabelle sover allt mellan 1-3 timmar första vilan och 1-2 timmar på den senare vilan. Läggdags kl 22 men vi ska börja försöka få henne att somna tidigare och gärna själv. som sagt, rutinerna på dagen, sömn, amning osv är de samma.
 
Få se vad som händer nu kommande månad. Antagligen kommer hon börja gå allt längre, kanske det kommer något nytt ord.. Tänk att det snart bara är två månader till ettårs dagen. Att ett år kan gå sådär snabbt.
 
 
 Vann e lampan? "täää" 
 

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Bloggadress:


Din Kommentar: