Ur Novembers bildarkiv

 
Tänk att jag tog mig tid att redigera lite bilder från November först här i veckan, i februari. Inte helt färska bilder här med andra ord, men ändå värda att visa upp tycker jag. Denhär dagen var det kyligt, rimfrost och alldeles krispigt att vara ut med vagnen. Idag, mitt i februari kändes det som slutet av april när jag och Isabelle for cyklandes till lekparken. solen värmde och vägarna var alldeles bara. så konstigt. jag skulle nog hellre ha en ordentlig vinter!
 
 
En kväll i november for jag ut till Andra sjön och tog lite bilder också
 
 

Monäs vandringsled

 
Här kommer lite bilder från November då jag och Isabelle testade Monäs vändringsled för första gången, med vagn. nog har jag gått där i skogarna många gånger innan det fick namnet Monäs vandringsled, men aldrig med barnvagn. Vi kan ju konstatera som så att man slipper fram om man vill och att många delar av leden är lättare än de andra med vagn. Isabelle sov sött de 2 timmarna jag gick omkring där i skogen, för att sen avsluta med en sväng via stranden innan vi for hemåt.
 
 

Projekt vindsvåning 2019 del 4

 
Här kan ni se föregående uppdatering om vindsprojektet
 
 
Mycket har hänt på vinden sedan den senaste uppdateringen. mellanväggar har kommit upp och blivit spacklade, det har slipats och spacklats fler varv, väggarna är grundmålade, elektrisiteten är gjord. Hallen och trappuppgången är omtapetserad med en ny tapet (närmare bild kommer på den då allt är klart). Trappan blev monterad strax innan jul! Vår trappa kommer från Furmarc i kovjoki.
 
 
Räcken och trappstegen är vitlaserad ek. Vi är supernöjda med trappan!
 
 
Efter att grundmålandet var avklarat fick vi upp innertaket, likadan vit mdf- takpanel som på nedre våningen. Visst börja det se mycket mer färdigt ut plötsligt? Hålen som syns i taket är till för ventilation, brandvarnare, spottar och en extra taklampa.
 
 
Någon som tycker om att springa runt på vinden. Bilden är fotad från kontoret mot tv-rummet och förrådet. Hörnan bakom skorstenen blir min lilla arbets/pysselhörna. här ska jag sitta och sy babynest, fylla i min kalender och uppdatera bloggen. längtar!
 
En bild fotad inne i förrådet 
 

En liten vardagsuppdatering

 
Här har det inte varit mycket aktivitet på ett bra tag nu. Ingen uppdatering alls sedan Oktober 2019 och nu är det redan Februari. det har varit mycket på gång och både blogg och dator har helt prioriterats bort. för det första är det så rörigt i vårt kontor för tillfället, fullt av sådant som ska upp till vindsförrådet då det blir klart. för det andra väntar vi vårt andra barn och då tröttheten och illamåendet slog till har vila varit viktigare och såklart Isabelle! Jag är ju hemma med Isabelle och det är jag så tacksam för att jag har möjlighet till att vara. Många har ju sina barn i dagvård i denhär åldern, men Isabelle ska nog få vara hemma en bra tid ännu ♥
 
Det går även rätt så bra framåt med vinden och det är egentligen inte länge kvar tills allt är klart, bara tiden skulle finnas till! Imorgon kommer en uppdatering om vad som hänt på vinden de senaste månaderna. Jag ser så framemot att få gå upp dit och bara kunna sitta och pyssla med något i min lilla hörna, få ordning på hemmet och börja inreda det andra barnrummet! 
 
 
Vi har nyss haft en jobbig förkylning här hemma också och jag är fortfarande snuvig, men på bättringsväg. de två andra är som tur friska. Isabelle hade stegring i 5 dygn, hade en jobbig hosta och var snuvig. R hade både hosta och snuva några dagar och så slog det till rejält på mig en söndag så jag blev sängliggandes lite mer än en dag. Migränliknande huvudvärk, illamående, snuva och hosta, allt jag åt och drack kom upp. det var jobbigt. Nu hoppas vi på att få vara friska resten av året! 
 
Så nu skulle inte en resa med sol och värme sitta helt fel. En liten familjesemester på Gran Canaria känns verkligen lockande nu bara mannen skulle ge med sig :) Känner att det skulle vara kul med en liten resa innan bebis kommer i sommar. Annars brukar vi ju åka på slalomresa, men det är ju inget alternativ för mig i dethär tillståndet.
 
 
Just nu finns många blogginlägg i planeringen och lagda i utkastet. förhoppningsvis fortsätter blogglusten en tid framöver också. Vi hörs

Isabelle ska bli storasyster!


Detta är nog ingen nyhet längre, åtminstone inte om man följer mig på Instagram. Men nog behöver ju en såhär stor sak dokumenteras på bloggen också känner jag. i Juli ska Isabelle bli storasyster, vi ska bli tvåbarnsföräldrar. Lillebror eller lillasyster är beräknad komma den 6e Juli 2020 enligt senaste ultrat. Den 24 Februari får vi förhoppningsvis veta om det är en liten syster eller bror som sparkar i min mage. Tänk att vi snart är halvvägs in i graviditeten. En liten uppdatering om veckorna som gått kommer en annan dag. det har minst sagt varit blandade känslor, men det tar vi då.
 
 
 
Den blivande storasystern på bild här nedan ♥