Barnens rum

 
Tänkte denna fredagkväll visa er barnens rum. Båda har eget rum. Isabelle sover gott i sitt rum om nätterna men lillebror sover ju såklart i vaggan bredvid vår säng än, men det känns ändå bra att ha ett färdigt rum åt honom (vårt gamla arbetsrum) + att vi ju får ha hans kläder i hans egna garderob också. Isabelle gillar iallafall att leka i båda rummen.

 
 
 
 
I samma veva som vi tapetserade om i gamla kontoret, lillebrors rum funderade vi också på att tapetsera om i Isabelles rum.. men det fick lämna tills senare eftersom vi ändå gillar tapeten med stjärnorna. Lillebror fick en tapet från Newbiekollektionen från borås tapeter och i den tapetboken fanns nog en hel del alternativ till Isabelles rum också. Bilderna i inlägget får tala för sig själva :)
 
 

Från en rolig skogsutflykt med Isabelle



Dendär eftermiddagen i slutet av April då vi hoppade i bilen, jag och Isabelle, körde på vägar med menföre och gick på en liten skogspromenad längs med lilla vattenfallet som finns nära Andra sjön, i skogen. Efter vår lilla skogsutflykt åt vi mellanmål på stranden vid Andra sjön. Värt att dokumenteras här också även om det är en stund sedan!






 
 

Två veckor hemma med lillebror

 
Idag är det exakt två veckor sedan vi fick komma hem med vår nya familjemedlem, Isabelles lillebror, som ännu inte har något namn annat än lillebror (eller hillibo, som Isabelle säger). Det var en fin dag på många vis, en varm sommardag då Robb och Isabelle kom och hämta hem oss. De fick vänta utanför avdelningen (pga att syskon inte fick komma till avdelningen) och så åkte vi hem. Isabelle var så duktig med sin lillebror från första stund hon såg honom!
 

En sista bild från bb, påklädd och redo för hemfärd! 

 
Isabelle var så stolt att få sitta där bak i bilen tillsammans med sin lillebror och sjöng glatt hela vägen hem och lekte med sin docka. jag är så glad att hon inte betedde sig något annorlunda mot mig heller efter några dagar ifrån varandra. Genast vi kom hem ville hon knäppa upp bältet i bilstolen och ha lillebror i famnen. Vi satte oss i soffan och beundrade honom alla 3
 
 
En puss eller fem fick han också av sin storasyster. Sedan han kom hem till oss vill hon gärna veta var han håller hus, tex på morgonkvisten då hon kommer krypandes upp i vår säng vill hon se sin lillebror innan hon somnar om och då vi vaknat ligger hon och håller hans hand om han är i sängen med oss. Om dagarna går hon ofta och pajar på honom, och gosar med sitt huvud mot hans. 
 
 
Vår fina lillebror ♥
 

 
 
De fyra första bilderna är tagna från bb, de två sista är fotade andra dagen hemma ♥
 
 
Ett gäng med bilder från veckan som varit ♥

Min förlossningsberättelse + lista

 
Onsdagen den 17 Juni.
 
Jag blev inringd för igångsättning denhär dagen till dagen efter. Likadant som förra graviditeten fick jag Hepatos. Vi påbörjade medicin, var på blodprov varje vecka och ultraljud varannan vecka från vecka 33. Trots ökad medicindos steg levervärdet och gallsyrevärdet, så för lillebrors bästa fick han komma ut till världen. Denhär Onsdagen var ganska speciell. Jag och Isabelle storstädade, jag trimmade hela gården inför midsommar och så myste jag med Isabelle mellan varven. på kvällen packade jag ner det sista i bb - väskan. 
 
 
Torsdagen den 18 Juni.
 
Efter morgonrutiner, frukost osv. så hoppade vi i bilen, körde Isabelle till sin mommo och moffa och sedan vidare till Vasa. framme vid förlossningsavdelningen låg jag ganska direkt i ctg kurvan och efter det blev det en ganska lång väntan på läkaren. Då hon väl kom gjorde hon en inre undersökning för att se vilken igångsättningsmetod vi skulle använda - denhär gången blev det ballong! Jag var så rädd att det skulle göra ont, men där hade jag fel. värst av allt med den var nog tejpen på låret. Efter att jag fått min ballong fick vi ett av observationsrummen, ctg- kurva och Robb hämtade en sen lunch till oss från friends and burgers! Efteråt tog vi en rätt så lång promenad (för mitt tillstånd) längs med strandpromenaden och det tog inte lång tid så börja jag få mer och mer ont (så pass att jag fick stanna upp och andas en stund). Vi började gå tillbaka och efter kvällsmaten for vi ut på en till promenad och åt varsin glass nere vid hamnen. denhär gången gjorde det inte lika ont att gå så då vi kom tillbaka gissade barnmorskan att ballongen kommit ut och lämnat där inne (vilket de tydligen ofta gör, fast jag trodde de skulle ploppa ut helt) och mycket riktigt var det så. Ballongen kom alltså ut bara ca en timme efter insättning. Jag var då öppen 3 - 4 cm. Resten av kvällen fick jag värkstimulerande dropp och låg i ctg kurvan resten av kvällen. droppet ökades på med jämna mellanrum, men eftersom det inte hände så mycket mer då bestämde vi att avsluta droppet för kvällen så jag skulle få sova under natten istället. Jag fick värkmedicin av alla de slag och sov några timmar. 
 
 
Bilder från promenaden efter ballonginsättning
 
 
 
Fredagen den 19 Juni.
 
Midsommarafton. Gravidvecka 37+1. Klockan 8 på morgonen kom två barnmorskor in, gjorde en inre undersökning och konstaterade att jag var öppen 6 cm, men ändrade sig sedan till 4-5 cm. De tog hål på hinnorna 08:06 och efter det fick jag igen värkstimulerande dropp. Jag åt frukost och börja få mer och mer ont. Profylaxandning och Tens- apparaten hjälpte mig en bra stund men jag längtade nog efter epiduralen! Vi for till förlossningssalen, förberedde för epidural och anestesiläkaren kontaktades. Epiduralen fungerade tyvärr inte alls denhär gången, konstaterade jag efter att ha legat och tänkt "nästa värk kanske inte gör lika ont" i en timme! Någonstans mellan allt var lillebrors hjärtljud lite låga och jag ombads göra lite lägesändringar och andas syrgas. Hjärtljuden blev bättre. Vi kom överrens om att testa PCB istället eftersom epiduralen inte tog på och jo, den var nog rätt just då för jag ville bara slippa smärtan jag kände. PCB:n tog bort den värsta smärtan, men jag kände nog fortfarande av ett väldigt tryck. Så småningom kändes trycket av mer och mer och jag sa till Robb att ringa på för att "det börjar göra mer och mer ont och det känns som att huvudet kommer längre ner hela tiden". Barnmorskan undersökte och konstaterade att jag var öppen 10 cm men att huvudet ännu var rätt högt upp men att jag kunde börja krysta lite sålänge hon värmer lite handdukar. Lillebror hade fått en skalpelektrod på huvudet för att följa med hjärtljuden innan och i ögonvrån ser barnmorskan hur tråden till elektroden far neråt när hon står och värmer handdukar. 5 minuter efter att jag börjat krysta är lillebror ute och hans skrik får mig att gråta glädjetårar. Förlossningen tog 3 timmar och 2 minuter! 
 
 
Lagom snygg efter allt för få timmar sömn i observationsrummet, tidig morgon och barnvattenavgång.
 
 
Isabelles lillebror, vår son, född på midsommarafton Kl 12:15 - 49 cm och 3290 gram ♥
 
Efter förlossningen var vi bara tillsammans, jag, robb och lillebror i förlossningssalen, jag ammade honom, vi fick in frukostbrickan och efter en stund blev det vägning och mätning, jag duschade och sedan bar jag över vår son till bb avdelningen. Robb var med oss en stund, höll om vår son och sedan for han hem till Isabelle. Att fira midsommar på bb var kanske inte vad vi hade tänkt, men det gick bra så också. Jag fick en bit jordgubbstårta av personalen, jag och lillebror låg och myste hud mot hud, ammade. På lördagen blev jag rastlös och jag kände mig rätt så upp och ner, grät och saknade Isabelle något enormt! På söndagen efter läkargranskningen fick vi åka hem. Robb och Isabelle hämtade oss utanför avdelningen och vi fick äntligen vara tillsammans igen, hela lilla familjen ♥

 

Graviditeten:
Vilka var dina favoritkläder? Mjukiskläder har nog varit bäst. då det blev varmt var mamma- sportshortsen väldigt bekväma! 

Vad var din/dina favoriträtter? Jag har nog ätit det mesta, iallafall efter att illamåendet gick om.
Vad var din favoritdryck? Kall saft, apelsinjuice, vatten och mjölk.
Vad tyckte du inte om? Kommer inte på något i matväg.. men starka illaluktande dofter var inte så bra.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nej
Vad var du mest sugen på? Yoghurt, bröd..
Hade du halsbränna? Nej
Hade du foglossning?  Jo
Hade du sammandragningar? En del nog, men inga som gjorde ont!
Mådde du illa? Från vecka 7 - 18 ja!
Vilken sovställning var bäst? Vänster och höger sida.
När var din BF dag? 9 Juli 2020
Gick du över tiden? Nej, blev igångsatt pga Hepatos även denna graviditet.
Hur mycket gick du upp i vikt? Ca 12 kg skulle jag tro
Hade du mycket vätska i kroppen? Nej
Hur var ditt psyke? Det har nog varit upp och ner. I början väldigt dåligt samvete, sedan blev det bättre.
Gnällde/klagade du? Ibland, men det tycker jag nog man har rätt att göra.
Vad trodde du det var för kön? Hade nog ingen aning innan vi fick reda på det
Visste du vad det var för kön? Jo, vi tog nog reda på det på ultrat i vecka 21
Hur låg ditt SF mått? Har inte fått mitt rådgivningskort än, men något över 30 nog
Var du rädd för något? Inte rädd, men orolig över hur Isabelle skulle reagera osv..
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Lika bra som förlossningen med Isabelle!
Hur ser du på graviditeten idag? Det var jobbigt att må illa och vara trött i början och orka hemma med en liten.
Då illamåendet var över var allt mycket bättre och jag kunde börja njuta av graviditeten.
Överlag har det nog varit bra tycker jag!

 

Förlossningen
När började din förlossning?
Den 19 Juni 2020
Hur började den? 
Igångsättning med ballong den 18e, värkarna började efter att hinnorna blev spräckta + värkstimulerande dropp.
När åkte du/ni in till förlossningen?
Vi kom till förlossningen den 18 Juni
Varför? 
För att bli igångsatt pga att gallsyrevärdet och levervärdet blivit för högt.
Vem/vilka åkte du in med?
Min man ♥
Fick du/ni åka hem igen? 
Inte förrän ok efter läkargranskning på lillebror på söndagen.
Om ni åkte hem igen, när fick ni åka tillbaka? -
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? 
Vasa centralsjukhus
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 
Vid igångsättningen var jag öppen 2 cm
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? 
Hmm.. mycket händer under en förlossning!
Vem/vilka var med under förlossningen? 
Min man och två barnmorskor!
Tog du nått smärtstillande? 
Jo, fick värkmedicin samt oxanest på natten mellan 18e och 19e, jag använde Tens apparaten, fick epidural som inte fungerade och PCB som fungerade!
Grät du? 
Jo. gråter alltid pga smärta
Vad tyckte du var jobbigast? 
Att dra bort tejpen som var fast på låret pga ballongen + Saknaden efter Isabelle
Var du rädd för något? 
Inte egentligen. Är smärträdd och frågar alltid om saker och ting gör ont, som tex att få en ballong insatt, få pcb- bedövning osv..
Födde du vaginalt? 
Ja
Användes några hjälpmedel, tex sugklocka? 
Nej
Hur lång tid tog det? 
3 timmar 2 minuter
När kom moderkakan ut? 
11 minuter efter lillebror kom tror jag det var
Fick du sys? 
två mindre stygn 
Hur ser du på förlossningen idag? 
Det var en superbra och snabb förlossning!

 

Barnet
Vad blev det för kön? En lite son fick vi ♥
Hur mycket vägde barnet? 3290 gram
Hur lång var barnet? 49 cm 
Vad var huvudomfånget? 34 cm
Vilken tid föddes barnet?
Kl 12:15

Hur mådde barnet? Mycket bra ♥


Från en fin kväll vid villan

 

Dagen då Isabelle fyllde 2 år


5 maj blev ju Isbelle hela 2 år. Den dagen började som vanligt med morgonrutiner, frukost, lek och lunch. Pappan i huset kom hem från jobbet och därefter blev det presentöppning på vinden följt av kalas för närmaste familjen. Vi bjöd på smörgåstårta och tårta och annat sött o gott. Här kommer lite bilder som blev tagna under dagen :

 
 
 
Presentöppning på vinden innan kalaset. Av oss fick hon en Puky, ett muminhus och en hel del nya sandlådsleksaker. 
 
 
 
 
 
 

Bilder från gravidfotograferingen

 
Nämen hej bloggen, det var väldigt länge sen. Det är så mycket som hänt sedan jag uppdaterade här sist att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Alla som brukar kika in på min Instagram nu som då hänger nog bättre med i svängarna eftersom jag är mer aktiv där.. det tar liksom inte så mycket av ens tid att publicera ett inlägg på Instagram så som det gör på bloggen. Men nu kände jag att det börjar bli dags för några blogginlägg igen så vi börjar nu med lite bilder från en gravidfotografering jag hade med mig själv Onsdagen den 17e Juni, dagen innan jag blev igångsatt... för ja, Isabelles lillebror är här, tidigare än beräknat!
 


Tog med mig min gamlare kamera och stativet, for ut till Pörkenäs, glömde ändra till raw på kvaliteten och tog några bilder innan regnet började ösa ner. Men några bilder fick jag åtminstone och här är tre exempel.

 
Magen i vecka 36+6