Ett foto från påskhelgen - solstrålar och rök

Bilden här under fotade jag på påskhelgen då vi elda i brasan. ganska häftigt tycker jag själv! iallafall så tänkte jag bara önska alla en trevlig valborgsafton. jag och robb ska ingenstans ikväll, och det är skönt tycker jag! vi ska bara se nån film och mysa :) nu ska vi fara ut på gården en stund.. vi hörs senare eller imorgon ♥

Dagens inköp: tidig födelsedagspresent till mig själv..

Idag har alltså jag varit till vasa med min fästman. han köpte en ny sommarjacka och fiskegrejor till sig själv.
Jag köpte lite smink och så en ny telefon till mig själv! :D samsung wave II heter den, och det jag sett hittills
på den har varit bra! finns massor att lära sig ennu. jag köpte den alltså som en födelsedagspresent till mig själv..
och jag gillar den stort! vad tycks?

Avslutar fredagkvällen med några filmtips till er ♥


Idag blir det lite kattbilder

Hej på er! förlåt för dålig uppdatering idag, men det kommer nog vara såhär hela helgen tror jag! vi ska väl inte göra något speciellt mer ikväll, bara mysa ^^ men imorgon ska jag och robb till Vasa på bl.a lite shopping, skoj! så vi hörs imorgon- kväll först.. om jag orkar. annars får ni ha det så bra, så hörs vi då vi hörs ♥

Här är två bilder på två av våra katter: Laban och Linus.. sötnosar ^^


Nu säger jag..

Gonatt, vi hörs imorgon!

Veckans musiktips!

♥ Aste - sekopää

♥ Rihanna - fading

♥ Tinie tempah -invicible

♥ David guetta - toyfriend

♥ Teddybears sthlm - cobrastyle

Fotografering och "ta hand om mig själv-kväll"

Igårkväll när vi var ute med båten så tog jag dehär bilderna. kanske inte världens häftigaste men lite speciellt på sitt eget lilla vis :) nåväl, idag då jag kom hem så tog jag hörlurarna med och for på en lenkki/joggingtur. det var uppfriskande! sen så cykla jag också på motionscykeln en stund. försöker, med otroligt nog.. framsteg varje gång komma i bättre form till sommaren. snart ska jag och robb börja med vår gym-karriär också, och det ser jag verkligen framemot!

Nu ska jag ut och fotografera! sedan: lägga ansiktsmask, fixa naglar, dusha, fila, skrubba, raka benen, fixa ögonbrynen och allt vad en "ta hand om mig själv-kväll" innebär :) vi hörs efter det!

Tips till alla som inte hinner sola!

Jag vill tipsa alla som inte har tid att sola pga. att man jobbar eller så, eftersom jag inte har tid pga. just det!
det finns så många BUS (brun utan sol) som, rakt från hjärtat inte är värt ett skit. det brukar oftast vara de bus-krämer som doftar så ljuvligt som inte alls är bra, tex. att man får brun-vit-fläckig kropp/ ansikte. fuuult!
aco's bus-krämer doftar kanske inte blomma men den är superbra! den rekommenderas verkligen!

Jag köpte krämerna från apoteket. bodylotion 7,90€, facecream 9,90 €

Moln på blå himmel


Beautiful colors #3

Det har varit en lång kväll framför datorn ikväll, pga. designfixning! faktist så var jag och pappa o körde båt på sjön och körde sönder isflaken :D det var skoj! nu ska jag strax gå och lägga mig så jag orkar jobba imorgon.. sov gott, så hörs vi imorgon ♥ då blir det en hel del uppdateringar kan jag lova, för ihelg har jag inte mycket tid till det..

NY DESIGN

Äntligen har jag upp den nya designen! själv tycker jag det är ganska så stor skillnad, men självklart ska lite småsaker fixas ännu. här under är headern jag hade före och den jag har nu. man kan faktist säga att den nya är mycket mycket mer välkomnande! iallafall tycker jag det.. nu vill jag gärna veta vad ni tycker om den nya vårdesignen!?

Jag är nööööjd!


Beautiful colors #2

Här kommer ännu en bild på de färgglada växterna! testa göra en i svartvitt också men jag tror nog att den i färg är bättre? nu tänkte jag börja på med den nya bloggdesignen, så nångång idag är det lite nyare, fräshare och snyggare här. hoppas ni kommer gilla det :) vi hörs lite senare ♥

Krokusar #9

Med denna bild säger jag gonatt och vi hörs imorgon! då kanske en ny design kommer upp här.. vem vet! iallafall senast onsdag! så ifall det är stökigt här imorgon så vet ni vad som är på gång :) sov gott nu allihopa ♥

Beautiful colors

Jag gillar verkligen färgen i dessa bilder! har massor med bilder på dessa just nu och jag gillar dem alla lika mycket. jag har inte haft tid att skriva något förrens nu, för jag har suttit och sökt lägenheter, tittat på tv3play och så har jag redigerat bilder. jag hoppas att ni vill ge er åsikt om bilderna så jag vet ifall jag kunnat göra annorlunda eller så..

nikon d90 + sigma 150mm - macro / iso200 / 1/60 sek / f 5.6

Linus i solnedgången

Här är en bild från i lördags när vi var ute o elda i påskbrasan. vår ena frass linus ville också vara med :) vår söta tjockis ♥ nu ska vi snart i bastun och sen se nån film.. så vi hörs imorgonkväll! då ska jag visa fler nya naturbilder till er och så börja på med den nya fina(?) vårdesignen! gonatt på er :)

Krokusar #8

Det är så skönt att ha varit ledig ännu idag! det har varit runt +20 grader här idag så vi har mest varit utomhus, förståss! vi ska riktit just äta kvällsmat.. tortillas blir det. mums! sen ska vi säkert vara ute ännu mer och så blir det lite bastu och tv senare. här har ni en bild fast två redigeringar. färg och halvsvartvit-halvfärg. vilken är finast?


Nässelfjärilen vill också vara med..

Fjärilarna har också börjar komma nu! här har vi en nässelfjäril som gillar krokusar kanske lika mycket som jag ^^ jag har massor med nya djur- och naturbilder i kameran att visa nu den närmaste tiden också... hoppas ni kommer gilla bilderna lika mycket som jag gör! men men.. nu ska vi hitta på något så vi hörs då vi hörs ♥

Vårfåglar..

Har försökt ta lite foton på vårfåglar här också en tid men de vill inte riktit samarbeta! här är iallafall en bild på en storspov som är lite för långt borta men.. ska försöka få ännu bättre bilder en annan dag :) vi hörs senare ♥

Krokusar #7

Sitter som bäst och planerar den nya designen som ska upp nästa vecka nångång. kan säga er att den kommer bli riktit fin! iallafall tycker jag det. mer färgglatt också! ingen mer snö här på bloggen nu förrän nästa vinter lovar jag. ikväll ska vi äta lammkotletter, mums! jag älskar lammkött, så mört så det bara smälter i munnen.

Senare ikväll ska vi ha påskbrasa här hemma, grilla korv, mysa och se på film! ha en trevlig kväll allihopa så hörs vi snart.

Självporträtt på långfredagen

Här får ni ett litet exempel från igår när jag tog självporträtt. måste bara få säga att jag hittat det perfekta fotostället nu! :) bra ljus och ja.. ett bra ställe helt enkelt! ska fara dit igen på tisdag och ta mer bilder! vårigare header ska jag ha senast nästa vecka nångång.. det är ju massor med snö på den jag har nu. så ska jag också ändra lite med designen..

Idag är det härligt väder där ute så vi får se vad vi hittar på! vi hörs senare ikväll, ha en bra lördag allihopa ♥

GLAD PÅSK!

Steg upp tidigt imårse, redan lite efter åtta. fixade mig och for ut på självporträttsfotografering! visar lite bilder från det imorgon! nu ska jag och älskling i bastun, se på tv osv.. vi hörs imorgon & glad påsk förresten :)

I min by #1

Tänkte börja med den "nya rubriken" nu i min by, så ni får se lite hur det ser ut/ vad som finns här där jag bor! börjar med en bild från en ny fiskdamm här i byn. det är alltså meningen att gäddor och andra fiskar ska simma upp i dammen för att leka och lägga rom och sedan simma ut till havet igen. det var riktit fint där kan jag säga er! nästan som ett litet vattenfall blev det :) vi hörs senare, ska ut och fotografera nu!

Godnatt!


Vi hörs imorgon..

Filmtips inför påskhelgen..

Här har ni några filmtips jag rekommenderar! passligt nu till påskhelgen :) hoppas ni gillar dom!

Sugen på porträttfotografering!!

Jag tror bestämt att under påsken ska jag försöka ta lillasyster med mig på en liten fotografering! blev väldigt
sugen på att fotografera henne mer så.. vad säger du om det hördu syster yster ;) det vore superkul! vad tror ni? :)

Jag börjar bli riktit trött redan, men har inte tid att gå och lägga mig ännu. måste försöka hålla mig vaken på nåt sätt..
nåja, har varit ute på en cykeltur ikväll också. uppfriskande! sen har jag också putsat alla objektiv och kameran!
det var en stund sen så det var inte en dag för tidigt, kan man säga :) imorgon har jag planerat att fotografera
påskbilder och så kanske lite självporträtt? det skulle behövas iallafall.. jag kan ju inte visa samma bilder på mig så..

Nu blev det ju bara en massa onödigt babbel, men det får vara så nu. vi hörs om en liten stund sötnosar :)

Idag blir det ingen rubrik!

Efter att man stigit upp tidigt varje morgon nu så är det faktist jätteskönt med långledigt! inte nog med det,
så ska det tydligen vara bra väder här också! +18 grader, kan det vara sant? vi får hoppas på det!
Nu ska jag strax fara ut och pyssla men vi hörs nog senare! bl.a med lite filmtips :) missa inte!

Krokusar #6

Med ännu en till krokusbild säger jag gonatt till er och vi hörs igen imorgon! sov så gott nu allihopa ♥

Skinnjackan!

Om man kan vara uppdelad i två personer så får ni nu här se den mer riktiga delen av mig och inte bara söta lilla linda som alltid är snäll.. nej, här är nu min fräcka sida, som jag berättat om i inlägget om mig själv! självklart kan jag väl vara snäll här också, men man måste våga stå på sig också ibland och inte ta saker så hårt, vet ni!
någon som håller med mig?


Nu hade jag inte heller tänkt sitta här och mumla om hur grym jag ser ut i min nya jacka!! det vet ni redan.. men jag tänkt säga att jag ikväll har städat vår gård, plockat kvistar osv.. dagens motion check! efter jobbet imorgon så är det en lång efterlängtad påskhelg, och jag ska njuta till hundra procent! :)


åå vad jag älskar min nya jacka! ♥

Krokusar #5

Jag hoppas att det inte kan bli för mycket med krokusbilder? de blommorna är ju bara för fina tycker jag.
Senare ikväll ska ni få se lite bilder på min nya skinnjacka jag köpte igår.
nu tänkte jag söka lite nya filmer som jag kan tipsa om så.. vi hörs senare ♥

Tävling med påsktema!

Uppdrag
Uppdraget är att fånga påskledigheten, det kan vara i form av bilder på smarriga påskägg eller en resa till fjällen. Ni skall alltså fota något som har med er påsk att göra och sedan motivera varför ni skall vinna.

Information:
Tävlingen börjar vecka 16 och avslutas vecka 17, på söndagen. Alla bidrag skall laddas upp under tävlingsfliken
bli medlem på veckansbild.se, anmäl dig och läs mer här!

Pris: Fem stycken lyckliga vinnare kommer att få varsitt presentkort på 200 SEK från ELLOS.se


Krokusar..

Här är tre bilder som jag fotograferat idag på våra krokusar i trädgården! imorgon tänkte jag börja med lite annorlunda inläggsrubriker lite som en kul grej.. ni får se imorgon :) nu ska jag sova så.. gonatt ♥

Veckans musiktips, dubbelt upp!

Chicago - you're the inspiration
Black eyed peas - just can't get enough
Katy perry - E.T
Pitbull - give me everything
Jessie J - price tag
LMFAO - party rock anthem
Don omar - danza kuduro
Cee logreen - wildflower
Pitbull - bon bon
Good charlotte - like it's her birthday

Dagen som gått..

Hej på er! idag efter jobbet körde jag raka vägen till jakobstad för lite mer shopping! hitta en hel del söta kläder och en skinnjacka som jag var ute efter :) riktit snygg var den på! hitta också ett par leggings, lite blommiga toppar och färgglada blusar! jag är supernöjd verkligen med mina fynd :)

Nu ska jag ut på en fotopromenad med pappa, men senare ikväll kommer det upp dubbla musiktips och så lite mer bilder från igår! missa inte det.. vi hörs!

En liten del av shoppingen fån i lördags..

Lovade ju att visa en liten del av shoppingen från i lördags. allt jag inhandlade var:
- två strumbyxor med mönster från kappahl, ett par strumpbyxor med mönster från gina tricot, en stor beige väska från anttila, wondernail nagellack, toppar från gina tricot, toppar från h&m, liten väska från h&m, toppar från Vila o Vero moda, kroppspeeling, ett par svarta leggings från vero moda, ett par promenadskor från prisma..

Tänkte även innhandla en skinnjacka och en ljusbeige jacka men hitta ingen i min smak så det får bli en annan gång!
Nu ska jag pysa iväg till tv:n, sen är det läggdags så vi hörs igen imorgon! gonatt ♥


Krokusar i färg och svartvitt

Tycker det börjar bli lite dåligt med uppdatering här just nu. kan kanske bero på att der finns såå mycket annat att göra än sitta framför datorn! men faktist så försöker jag lägga så mycket tid som möjligt åt fotografering när jag kommer hem.. så jag åtminstone har något att visa då jag skriver här. nu har jag fler bilder att visa igen, så jag ska försöka vara flitigare här denhär veckan.. jag lovar! ikväll har jag haft fullt upp med att vara utomhus, fota osv & om en timme ska jag se på tv..

Nåja, här är iallafall en bild som jag fotade idag! så.. färg eller svartvitt?


Vinnare av veckans tävling

Tre stycken fantastiska fotobloggare har blivit valda som vinnare av varsitt presentkort från Nelly.com!

Läs mer på Emmas blogg!

Läs mer på Linas blogg!

Läs mer på Michaelas blogg!

Grattis alla tre, ni bedriver helt otroligt bloggar. Ni kommer inom kort att bli kontaktade av veckansbild.se.

Glöm inte att bli medlem på veckansbild.se för att delta i nästa veckas tävling där påskägg och en massa annat spännande utlovas!


Vårtecken: krokus

Har inget vettigt att komma med, så jag säger gonatt och vi hörs imorgon istället!
tänkte också visa vad jag shoppat, imorgon!


Shopping, Bio och utgång!

Jag hade fullt upp igår kan man säga. först var jag hela dagen i Vasa o shoppa med min lillasyster och min mamma. då vi skulle hem måsta vi ta en omväg för att vägen var avstängd pg.a översvämning! sen stoppa jag snabbt i mig lite mat o så for jag och min fästman på bio! vi såg red riding hood, superbra var den :) sen blev det utgång med killarna! ibland är det allt för roligt att vara ensam tjej i ett gäng med resten killar ;) man får se o höra allt för mycket..

Det är riktit fint väder idag, fast det blåser väldigt hårt. men vi ska endå fara ut nu om en stund. här i kovjoki så är ån lite översvämmad också! vi hörs ikväll igen :)

Fredagkväll..


Läs min artikel på veckansbild.se!

Nu ska jag snabbt fixa mig, för vi ska snart på revyn i jeppo! vi kommer hem ganska sent så jag vet inte om jag alls orkar skriva då. ni ska iallafall ha en trevlig fredagkväll allesammans så hörs vi då vi hörs! ni får gärna läsa min artikelveckansbild.se om ni får tid över och vill.. hejdå!

Årets första vårblomma, äntligen!

Här är en bild på krokusen som tittat fram här hos oss, även första vårblomman jag ser dethär året! Jag har verkligen längtat efter alla blommor kan jag säga er. nu har jag lite saker jag borde ta itu med före jag går och lägger mig, bl.a packa väskan inför helgen i kovjoki.. och det kommer bli en rolig helg kan jag säga er! berättar mer om det imorgon
när jag kommer till kovjoki.. gonatt alla sötnosar ♥

Psst alla fotobloggare: glöm inte att delta i tävlingen, avslutas snart! 3 vinner presentkort på 500sek till nelly.com!

Nytt självporträtt / redigering på gång..

Hej på er! nu tänkte jag gottgöra gårdagens dåliga uppdatering med att visa ett nytt självporträtt som jag fotade idag. är själv riktit nöjd med bilden, och ni får gärna säga vad ni tycker med! om någon undrar sen så är skjortan från Lindex! ett bra köp jag gjorde för ett tag sen. om ni inte visste, så gillar jag verkligen skjortor! nåjaa..

Då jag kom hem fick jag alltså för mig att fota lite självporträtt, så jag gick ut och fånade mig framför kameran en stund o njöt av vädret! sen tog jag även lite bilder inomhus också. och vet ni vad? såg årets första vårblomma här hemma idag !! gissa om jag blev glad :D en gul krokus var det, visar en bild senare! intressant va, njäe vi hörs senare ♥

Som en fluga på väggen..

Superuppdatering det blev här idag då! nej, ikväll har jag haft så tråkigt så vad har jag egentligen att skriva då? ingenting! jag hoppas på en bättre dag imorgon, och bättre väder. gonatt allihopa ♥

Musiktips till er

S.O.A.P - this is how we party
Anna abreu - broken kind of good love
Madcon - freaky like me
Britney spears - wanna go
Jessie J - do it like a dude



Hoppas ni gillar låtarna! säg gärna vad ni tycker om mina musiktips, om ni alls lyssnar på dem osv..

Nu blir det läggdags!

Nu har jag skrivit klart på mitt uppdrag för idag som ska vara klart till helgen, ni får självklart läsa det sen på veckansbild. se! spännande va? jag ska snart gå och lägga mig så jag orkar till jobbet imorgon, först ska jag bara ringa min fästman o berätta hur söt han, eftersom vi varit tillsammans i 4år och 9 månader idag ♥ grattis till oss! vi hörs imorgon, gonatt ^^

Jag blir så otroligt glad av era fina ord!

Har inte varit ute alls på hela dagen.. ja, förutm då jag gick några meter ut och in i bilen! jag blir alldeles hängig och trött av att inte få frisk luft. ikväll har jag bara inte orkat för att det är mulet och regnigt. imorgon måste jag ut! skäms lite över hur lat jag har varit ikväll, men även jag måste väl få vara det ibland? hihi..

Dethär ska ni läsa!
Har under kvällen fått in flera fina kommentarer av er, och det tackar jag för! otroligt kul att ni kommenterar :) fortsätt så! här har ni ännu lite nya bilder som ni gärna får ge er åsikt om. alltid lika spännande att läsa igenom allt ni skrivit!

• Som ni kanske ser så har jag bytt header-bild, ville variera lite! säg gärna vad ni tycker.
• Nu ska jag påbörja en liten uppgift jag fick ikväll. det är minsann spännande att vara med i ett bloggteam!
Till er fotobloggare vill jag bara säga att ni inte ska glömma tävlingen om presentkortet till nelly.com! delta nu

nikon d90 / sigma 150mm (macro) / iso 200 / f5 / redigering i pse 9

Jag gillar alla färger som kommer med våren..

Har mer eller mindre suttit och redigerat vårbilder nu varje kväll! jag gillar verkligen alla fäger som kommer med våren! Jag har ingen aning om vad jag ska skriva åt er så.. det är väl bäst att texten tar slut här och nu! men vi hörs senare..

Ute hela kvällen..

Nu har jag varit ute på utflykt hela kvällen! så nu ska jag titta på tv till elva och sen gå och sova.. vi hörs imorgonkväll ♥

Ny vecka med nya möjligheter!

Det var lika tungt som vanligt imårse att stiga upp kl 6 en måndagmorgon. för er svennebananer som läser är det kl 5! (för de som inte visste) men upp till jobbet måste man endå hur trött man än är! ny vecka, nya möjligheter brukar man väl säga.. och det ska jag minsann ta vara på! varje vardag nu tre veckor framöver jobbar jag kl 07:00-13:40, efter det ska jag försöka lägga ett par timmar på fotografering/promenader, och så bloggen förståss! Nu ska jag ut i solen.. vi hörs :)

Bevis på att det är vår i luften..

Här kommer två bilder som jag tog i torsdags?.. det är nog minsann vår i luften nu! snön har verkligen smält bort jättefort! idag har det varit jätteskönt att vara utomhus, vi passa på då solen sken! nu ska vi se på tv och sen se en film! imorgon jobbar jag till 14:40, så vi hörs senare på eftermiddagen! sov så gott nu allihopa ♥

Sen ville jag också säga att så ni vet när de nästa tävlingarna är så kan ni följa mig på bloglovin så ni inte missar något! och till alla fotobloggare: missa nu för i hela friden inte tävlingen som pågår nu! jag skulle så hemskt gärna vara med själv också! så delta i tävlingen nuuuu! ni har åtminstone hela veckan på er :) heja heja..

Tävling för fotobloggare


Information:
Tävlingen startar den 10e april och avslutas den 17e april. Vinnarna utses av vårt bloggteam och administratörerna på veckansbild.se

Så här tävlar du:
• Bli medlem på veckansbild.se
• Gå in på din profil och välj "blogg"
• Skriv in din blogg
• Lägg in statistik räknaren på din blogg som finns under profil-blogg
• Skriv en kommentar här att du är med, eller på den bloggen du sett tävlingen

Pris:
Tre stycken lyckligt lottade fotobloggare kommer att vinna varsitt presentkort på NELLY.com till ett värde av 500 KR/50€
Vinnarna kommer att publiceras i 6 olika bloggare som tillsammans har ca. 150 000 besökare per vecka. Ex. blogg.se 1an: www.ekkis.se


Underbara söndag!

Idag har jag och älskling varit ute nästan hela dagen! vädret är otroligt underbart! och vet ni? krokusarna är på väg upp nu också! då ska de fotograferas minsann.. har väntat så länge nu på alla vårblommor! vi hörs senare ikväll ♥

Titta in imorgon istället..

Har inte haft någon tid alls att sitta vid datorn idag! jobbat, tittat på innebandymatch kl 3-7 och nu ska vi titta på film! OBS!! imorgon ska alla fotobloggare titta in här, då ordnas något alldeles speciellt bara för er! kom ihåg detjag själv skulle bli såå sur om jag missade det.. men jaja, gonatt!

Förlåt för dålig uppdatering..

Idag jobbade jag ju från kl 10-18 och efteråt så har jag helt enkelt inte haft tid att sitta här och skriva sånt som ändå inte är intressant! så jag gör det nu istället (haha).. iallafall så har vi eldat en brasa ikväll av alla kvistar jag plockade igår! vi har också grillat korv och badat bastu. fredagsmys, med andra ord :) nu ska jag sova! jobb imorgon kl 06:45-14:45.. gonatt! ♥

pssst! imorgon ska jag fota lite innebandymatcher första gången.. har aldrig fotat "sport" förr, spännande!

Norrsken igårkväll

Igårkväll var min pappa ut och fotografera norrsken! redigera bilderna nyss i camera raw i photoshop elements 9. önskar att jag varit med igårkväll så jag också hade fått se norrskenet. ni som inte sett det ska veta att norrsken är avslappnande att se på! jag själv älskar det! jag tycker även att min pappa är riktit bra på att fota norrsken :) vad tycker ni om bilderna?

Nu ska jag hoppa iväg till duschen, äta en frukt och sen gå och lägga mig! imorgon blir det jobb kl 10-18, efter det ska jag mysa med min älskling som kommer hit över helgen! vi hörs antagligen imorgonkväll, gonatt ♥

foto:pappa / redigering i camera raw: jag / nikon D90 / nikkor 16-85mm bild: 22mm / iso 800 / f6,3 / 30sec

Nothing to say..

I brist på text så bjuder jag istället på två bilder jag tog i förrgår. är alldeles slut efter allt idag, så nu ska jag bara vila!

Min efterlängtade lediga dag!

Godmorgon allihopa! jag ska försöka få denhär dagen att gå såå långsamt som möjligt genom att göra såna saker som man kanske inte vill göra varje dag.. dammsuga hela huset, ut och plocka kvistar från ett träd vi fällt ner. dagens motion blir väl där då kan man säga! nu ska jag klä på mig & börja med dagens sysslor! vi hörs senare ♥

Självporträtt..

Hej på er! vet faktist inte alls vad jag ska skriva ikväll så det får bli lite självporträtt för en gångs skull. fast hörni ni, det är något spännande på gång just nu faktist! något som blir alldeles nytt för mig. jag berättar såfort jag får, troligen fredag? ni har ingen aning! detta är något jag har behövt vääldigt länge minsann! den lilla ikonen bredvid bloglovinikonen hör till detta iallafall ;) nåja, nu ska jag så småningom söka mig till sängs så jag får sova extra länge imorgon då jag är ledig.. natti ♥

Vårbilder #3 / hemligt projekt

Jag måste bara få säga att åååh vad skönt det ska vara att ha en ledig dag imorgon. få göra vad jag vill och inte behöva stiga upp tidigt! jag har faktist undrat på om jag jobbat för mycket? fast jag jobbar normalt som precis vem som helst? jag vet inte om jag bara inbillar mig kanske.. men, det är faktist tungt för mig att stiga upp kl 6 på morgonen!

Nu ska jag börja på med ett litet hemligt projekt som jag länge velat göra! självklart berättar och visar jag er sen när allt är klart men ni får gärna gissa er fram vad det kan vara ;) jag kan ge er en liten ledtråd: text.. vi hörs senare!

nikon d90 / sigma 150mm / iso 200 / f4 / 1/400sec / manuell fokus

Vårbilder #2

Så, nu har jag tid att sätta mig ner en stund igen för att skriva dagens sista inlägg. jag ska snart stänga av datorn för idag och sätta mig framför tv:n en kort stund för att sen lösa lite korsord före jag går och läger mig! på något sätt tycker jag att det är avslappnande att lösa korsord, fastän hjärnan säkert går på helvarv men.. endå! gillar ni korsord? :)

Tänkte också bjuda på tre till bilder som jag fotade idag och så vill jag ju förstås veta vilken ni gillar mest! kommentera er åsikt så jag får läsa imorgon när jag loggar in! sov sött allihopa så hörs vi imorgon ♥

Våren är här nu!

Våren närmar sig mer och mer för varje dag nu! häften av all snö är redan borta och vår gårdsplan är helt snöfri! det blir översvämningar överallt nu denhär tiden, vilket inte alls är bra men det är häftigt att se åtminstone! idag har vädret varit helt underbart, med blå himmel solsken och kvittrande fåglar! då jag kom hem for jag direkt ut och tog massor med bilder, här under är en av dem.. nu ska jag äta & sen ut på fotopromenad vid villan! vi hörs senare med mer bilder ^^

nikon d90 / sigma 150mm / iso 200 / f4 / 1/500

Tulpaner

Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på tv tills det är läggdags! jobb 07:00-14:39 imorgon, vi hörs efteråt! gonatt ♥

Färg/Svartvit med detalj i färg

En sak jag glömt att visa..

Förra veckan fick jag ju hem min fotobok! jag lovade ju att visa den men det lämnade tydligen? här är den nu iallafall och jag är supernöjd över den! mina favorit naturbilder och lite porträtt finns i den. fotoboken är beställd från extrafilm.fi!

Photoshop.. fonts & brushes

Tänkte tipsa om "tillbehör" till photoshop idag. alltså fonts (textstilar) penslar osv.. photoshop blir ju mycket roligare med sånt! jag har själv laddat ner olika fonts för inte så länge sen. läs detta noggrant nu så ni vet hur ni ska gå till väga..

• Fonts / textstilar
1. Först och främst måste man ha ett program som heter WinRAR för att få detta att funka, så ni som inte har det kan ladda ner det härifrån! om ni är osäker på installation eller annat så fråga mig så hjälper jag!

2. Klicka er in på dafont.com för att ladda ner olika fonts! tycker personligen detta är en riktit bra sida!
• Nu ska filen packas upp i WinRAR. jag brukar välja att packa upp den till skrivbordet för att göra det enkelt för mig själv
• Nu: gå till Denhär datorn > hårddisken med alla program > Windows mappen > Fonts- mappen
• Kopiera dina stilar från skrivbordet och klistra in dem i fonts-mappen! nu finns de nya stilarna i tex. photoshop!

Brushes (penslar)
3. Jag har ingen direkt favoritsida att ladda ner penslar från, för det finns ju så många sidor! (lika med fonts) men iallafall..
• Du hittar penslar på bl.a: free4photoshop.combrushking.eu, Qbrushes, brushesdownload.com, techzilo.com!
• Packa upp filerna till (viktigt att det blir rätt! efteråt så finns penslarna i photoshop färdiga att användas!): 
Datorhårddisken med programprogram (x86?)> adobephotoshoppresetsbrushes!


hoppas någon får nytta av min information ^^

Musiktips till er alla..

Chris medina - what are words (ni måste lyssna på denna!)
Britney spears - till the world ends
Panic at the disco - ballad of mona lisa
Dire straits - money for nothing
Sting - every breath you take
hoppas ni gillar låtarna ^^


En alldeles nedslaskig och mulen söndag / om biofilmen igår..

Hej på er! ush vilket väder ute idag, vägföret är också helt åt skogen! allmänt tråkig, mulen och regnig söndag med andra ord! steg upp före kl 6 imårse och släpade mig iväg till jobbet 06:45-14:30. allt rulla på fint, men måste nog erkänna att det är så skönt att få sätta sig ner och bara lata sig resten av dagen! kan berätta att jag tänkte fastna med bilen också när jag kom till kovjoki, alldeles spårigt och kanske 20cm med slask på flera ställen! men, min bil klarar allt! :D

Igårkväll var alltså jag och älskling på bio och såg sanctum. helt klart en sevärd film enligt mig! den finns säkert snart att ladda ner, så då kan ni ju göra det! eller vänta tusen år tills den kommer på dvd, ni bestämmer själv.. just nu sitter jag alldeles ensam och övergiven här i kovjoki, men bara innebandygänget spelat klart snart så kommer robb hem :) mer så hade jag inte att säga nu, men vi hörs säkert senare ikväll, baj baj!

Nu far vi på bio!

Jag och älskling åker iväg och se på bio nu! denhär gången blir det sanctum (i 3D). vi hörs imorgon ♥

Årets första svanar

I onsdags såg jag årets första svanar som kom flygande ovanför mig! men vart far de då inget vatten är fram än? iallafall finns det inget vattenhål häromkring ännu! idag är det sjukt tråkigt väder ute, mulet och blåsigt MEN vi hade ändå tänkt fara ut och hitta på något kul :) hoppas alla får ha en kul dag, så hörs vi senare! ♥

Två bilder från i förrgår..

Hej på er! tänkte bara bjuda på två bilder jag tog i förrgår när jag och pappa var ute på promenad :) har väl inget annat att säga än att jag börjart bli väldigt trött och är påväg att gå och lägga mig snart! vi hörs säkert imorgon så.. gonatt ♥

Filmtips inför helgen..

mer filmtips hittar ni i mina tips i menyn ovanför headern! check it out

April april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill..

Säkert vet alla att det är första april idag och man får luras hur mycket som helst! jag hade dock inte tänkt lura er alls här iallafall, har själv inte blivit lurad på hela dagen och har inte tänkt lura någon heller! känner på mig att älskling kommer dra till med ett skämt, så jag ska vara vaksam! ^^ har någon lurat er idag?

Men men.. jag kom till kovjoki för en stund sen och vet inte riktit vad jag ska hitta på, så jag ska se lite filmtrailrar och så göra mat tills de andra kommer hem klockan fyra. sen som vanligt på fredagar ska vi helghandla! vi hörs ♥