Fyrverkeri-fotografering

Jag sa ju tidigare att jag lyckats fota några bra bilder på fyrverkerier från villaavslutningen.. här har ni tre av bilderna. själv är jag grymt nöjd med dessa. det var faktist första gången jag lyckats fota bra bilder på fyrverkeri också.

Sitter med mamma och robb framför robinson på tv:n. sen blir det så småningom läggdags för min del. så nati nati på er!

En lång skoldag

En lång skoldag blir det idag. slutar först kvart över 5. det blir nog en lugn kväll i soffan för min del. mamma kommer idag också och sover över hos oss tills fredag :) vi får höras mer då jag kommer hem, har bl.a lite filmtips att ge er!

Naturen utanför skolan

Här är två till bilder jag fotade utanför skolan förra veckan. ganska så fint va? :)

Svar på läsarfråga!

"L" frågar: när kommer bilderna från lägenheten?
Hej du. så fort vi fått tv bordet, hängt upp tavlor och hängt upp gardiner i kök och vardagsrum blir det dags för bilder! :)

På jakt efter mattor

Kom hem för en stund sen och robb kom också från skolan nyss. vi ska på jakt efter lite mattor osv snart.. så vi hörs sen!

Foto från förra veckan.

En till bild från förra veckan då jag fotade några av de bästa landskaps/naturbilder någonsin. hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag. för mig är bilden nästan som i en dröm, alltså den ser lite "drömmande" ut om ni förstår?


Bilder fotade vid villan för två helger sen.


Back in Vasa.

Att få vara hemma i monäs igen kändes bra. vi badade bastu i fredags och hämtade en cykel åt robb i lördags.. sen firade vi villaavslutning vid villan hela familjen! bada balja och efteråt skjöt pojkarna raketer, jag och pappa fotade fyrverkerier och faktist så lyckades jag få några bra bilder, som jag visar då jag för över bilderna till datorn. hihi :)

idag sov vi ganska länge. åkte sen i skilda bilar mot vasa (slutar tidigt på fredagar). handla mat, skruva ihop skrivbordet o lade det på plats.. och det blev perfekt! just nu är jag själv i lägenheten. robb har farit till en kompis en stund, för att prata lite skit kanske? ;) nåja, vi får väl höras imorgon igen. nati nati ♥

Hemma är bäst ♥

Det blev superbra i lägenheten nu då soffan är på plats. den är stor och verkligen bekväm. nu ska vi snart fara i bastun, o sen kanske se nån film! så skönt att vara hemma i monäs igen ♥ ha en mysig fredagkväll allihopa :)

Morgondagen.

Imorgon är äntligen fredagen här. slutar halv 11, jag får åka hem till monäs över helgen osv. men till först ska vi hämta vår soffa o bära upp den till lägenheten. först efter det åker vi hem! tror jag lämnar datorn i vasa, så vi hörs igen på måndag! :)

Då solen går ner

Solnedgångsbilder fotade vid villan för två helger sen. dessutom bada vi balja på samma gång också. tänk vilken utsikt! :)

Butterfly

Förra veckan då jag ännu var hemma i monäs sprang jag runt som en galning och fotade fjärilar. de fanns i mängder och massor! nu i helgen ska jag se om de finns kvar så jag får fota mer fjärilar. för här i vasa tycks det inte finnas några? jag måste nog säga att det ska bli skönt att åka hem över helgen för att slippa höghusventilations-ljud när man ska sova. o det är ju också villaavslutning i helgen, så då ska vi till villan. ska försöka få lite bra fyrverkeri-bilder då också, vilket ju är ganska svårt. men, övning ger färdighet brukar man väl säga. nåja, hejhej!

Månen, för två helger sen


I stort behov av en cykel.. och annat torsdagsbabbel.

Jag är i stort behov av en cykel nu. imårse var jag tvungen att gå till skolan eftersom robb som kört mig alla andra dagar har farit hem. det tog 35 minuter att gå, inte så farligt nej men oj så andfådd man blir. om jag har tur så hittar jag väl nog snart en cykel. sitter och väntar på att klockan ska bli kvart över 12 så vi får äta, sen får vi sluta för idag! ska in till stan för att köpa lite skolgrejor vid bokhandeln. sen traskar jag vidare till lägenheten och inväntar mamma som ska sova över idag. vi ska iallafall till plantagen en sväng, så då får jag kanske skaffat lite blommor till lägenheten! vi hörs :)

En speciell morgon i vasa.

Det var dimma här i vasa imorse. på kafferasten gick jag ut för att fota den och på samma gång fick jag med solens strålar. det var nog något av det vackraste jag sett på länge. solstrålebilderna är numera några av mina favoriter!
Hoppas ni också gillar bilderna! för min del blir det förresten läggdags nu så jag orkar upp! gonatt

Musiktips! fem härliga låtar ♥

Robyn - call your girlfriend
Elena gheorghe ft. dony - hot girls
Studio killers - ode to the bouncer
Sak noel - loca people
Elena gheorghe - disco romancing

Jag lever faktist ännu!

Nu har jag för en gångs skull tid att uppdatera mig här lite. tro det eller ej men jag är i liv ännu.
Jag trivs i min nya skola också. många fina människor träffar man vid efö här i vasa! var nervös att jag skulle vara äldst
av alla i skolan, vilket jag inte alls är, jag är nog en av de yngsta där istället. oj så fel man kan ha ibland.

Har nyss ätit och sitter som bäst och redigerar bilder. på tal om det så fota jag nog en av de häftigaste natur/  landskapsbilder idag på kafferasten! ni ska få se bilderna senare! ska snart ringa hem till monäs. sen far jag ut på en
kort fotopromenad här i vasa! förhoppningsvis får jag med mig lite snygga bilder sen på hemvägen.. vi hörs!

Nu är vi i Vasa!

Det är nog lite tråkigt att bloggen måste lida såhär mycket just nu, och jag kan egentligen inte förklara just varför. men jag lovar att såfort vi fått ordning i lägenheten ska jag börja uppdatera normalt igen! bilder i massor har jag att visa också..

I helgen har det varit juthbackamarknad i nykarleby, och vi var faktist en sväng dit. det finns ju endå bara skrot där.. men en kul fredagkväll hade vi iallafall :) på lördag åkte vi till vasa med pappa och bar upp sängen, skruvade lite grejor osv. sen blev det en lugn hemmakväll i kovjoki! idag söndag, tillbringade en stund både i kovjoki och vid mitt i monäs, sedan åkte vi vidare mot vasa, handla mat vid minimani och sen till lägenheten. åt mat, bädda vår stora mjuka säng och packa upp lite saker. nu blir det snart läggdags för min del eftersom skolans första dag är imorgon! spännande :D

Vi hörs då vi hörs! gonatt alla fina läsareoch, så ni inte missar något spännande, följ mig på bloglovin

Filmtips inför helgen

Hela kvällen har jag hjälpt pappa att städa i snickarboden här hemma så jag har inte ens tänkt på att sitta vid datorn. före idag var vi två och hämtade sängen, den stora mjuka sängen från jakobstad :) gissa vem som kommer sova gott i vasa då sen va? men men, nu tänkte jag bjuda er på några filmtips som jag tycker ni kan ta en titt på ihelgen :)

Mer bilder från resan.

Här har ni lite bilder som är fotade vid sjöfallet. jag har ännu lite kvar att redigera av sverige-bilderna, sen ska jag visa alla bilder åt familjen :) efter det visar jag några till här så får det vara bra sen. men men, idag ska jag iallafall åka och hämta min och robbs säng till jakobstad, kanske en sväng via suns trädgård också o titta på lite blommor o prydnader :D vi hörs

Mer bilder från resan.

Här har ni två bilder från stora sjöfallet-resan. på första bilden ser ni vårt hotell vi sov i, alltså tältet! supermysigt. sen den andra bilden fotade jag påväg mot haparanda, då två renar traskade över vägen :) mer bilder kommer snart!

Musiktips

Bruno mars - lighters
Darius ft. finlay - all night
Pink - heartbreak down
David guetta - little bad girl
Chris brown - beautiful people

Funderingar

Tänk att man kan bli såhär trött av att vara i stan hela dagen. tänkte somna flera gånger då jag körde hem, läskigt!
åtminstone har jag fått inhandlat lite saker idag, samt hittat ett gardin jag ska visa åt robb. åh, jag längtar efter att få
fota och filma i lägenheten så ni får se hur vi bor/ska bo! men jag vill att allt ska vara på plats före det så tyvärr måste ni vänta ett tag till. iallafall vet jag att det kommer bli superfint när allt är färdigt :)

Ja, egentligen har jag väl inget vettigt att säga här. behöver nog bara skriva av mig lite. tänkte att jag kanske borde ta ut kameran en sväng imorgon o fota lite natur och sånt. har inte hunnit det nu på ett tag så. jag hoppas bara det inte ösregnar! ja hörni, nu ska jag inte skriva mer ikväll. ska redigera lite sverige-bilder som jag inte hunnit få klara och sen blir det läggdags. vi hörs säkert imorgon igen, ifall ni har tur ;) nati nati ♥

ett foto från en vecka tillbaks. fotat med min nya närlins +4

Lite babbel mitt i natten

Vet inte när jag kan lova bättre uppdatering just nu. vet bara att det kan ta en stund ännu, men att något inlägg nu som då får det duga med sålänge. kan iallafall säga att jag och pappa far till vasa imorgon och e där hela dagen.. en sväng till lägenheten med lite grejor ska jag och sen blir det väl lite shopping av olika slag sålänge pappas bil är i fönsterverkstaden för att få ett sidofönster på skåpbilen :) well well, vi hörs då vi hörs ♥

Spännande dag!

Idag var jag med min mamma och pappa på bostadsmässan i kokkola. jättekul var det, och väldigt många fina hus med väldigt fina inredningar :) här är lite av det som jag tyckte var häftigt och fint. förstås mycket mer än detta, men tog ju inte bild på allt förstås. hoppas ni gillar bilderna iallafall :)




Musiktips till er ♥

Five finger death punch - far from home
Takida - the burning heart
Rio - miss sunshine
Wasp - wild child
Rihanna - man down

Jag hinner ju inte.. läs så förstår ni säkert!

Vill så gärna uppdatera här men jag hinner ju aldrig göra det. vet inte vad jag har sysslat med denhär veckan egentligen?? jag har iallafall suttit uppe ganska sent och redigerat bilder på kvällarna så något vettigt gör jag ju. och nu kommer helgen mot nu också och då brukar jag ju inte vara så flitig här heller, men vi får se! sen så flyttar vi ju till vasa nästa veckas helg så det är mycket tankar som snurrar i mitt huvud just nu, mycket känslor.. ska ju bli spännande att flytta ihop med min fästman, men också sorgligt att flytta hemifrån. men om jag skulle vara hemma så hade jag ju känt mig dum då robb varit ensam i vasa, så vet jag ju endå att här hemma är de ju inte ensamma iallafall :) måste ju tänka lite positivt endå, annars kommer jag väl mig aldrig iväg. säkert många där ute som känner igen sig i detta, jag tror inte jag är själv iallafall. men, vi hörs såfort jag har mer tid för bloggen igen. ha det bra ♥

Stora sjöfallet #3



Här under ser ni två bilder som är fotade riktit vid sjöfallet! på den sista bilden står jag upp vid fallen och ser hur det forsar neråt. mycket ljud av allt vattenbrus där kan jag lova :) man fick se sig för så man inte halkade på stenarna, för då hade vi nog fått åka rutshkana :D det var iallafall kul att få vara dit upp och titta, verkligen en häftig upplevelse :)

Psst.. först när vi såg sjöfallet från längre håll tyckte vi att det såg litet ut, men sen när man väl står där är det nog väldigt stort! stora sjöfallet består nämligen av fem vattenfall i olika nivåer, och om man skulle sätta ihop alla fallen skulle det bli väldigt stort. jag rekommenderar verkligen åt er alla att resa dit och vara där ett par dagar! tveka inte :)

Stora sjöfallet #2

Denhär bilden fotade jag också då vi strax var framme vid campingen. bara lite längre fram ligger den. otroligt vackert :) ♥

Stora sjöfallet #1

Tänkte börja visningen av bilderna med en 'på väg-bild' som tyvärr är fotad genom bilrutan men det får nog duga! så vill jag också berätta om alla dagarna i detta inlägg, så jag hoppas verkligen ni läser det! berättelsen finns under bilden !!

Torsdag
Vi startade från kovjoki runt kl halv 11 på kvällen. Jag fick köra först! pisspaus i uleåborg, bensträckarpaus nära kemi. sen körde jag en bit utanför haparanda i sverige där vi böt chaffis eftersom jag var trött.

Fredag
Robb fortsatte färden framåt, minns inte vilken tid, men kanske halv 4 på morgonen. vi stannade två gången för att sova. vi var framme vid sjöfallets camping runt 12, där vi började med att betala och sätta upp tältet. vädret var superfint, utsikten var underbar. vi böt kläder och gick ut på en lång promenad. vi gick till själva sjöfallet, som låg ganska nära campingen, o där var det verkligen vackert! några timmar senare var vi tillbaks vid campingen. gjorde ärtsoppa åt och vilade på maten. kl var halv 7 när vi kröp in i tältet och sen vaknade vi, tydligen kl 3 på natten, sov vidare till kl 8 och steg upp 9.

Lördag
Började morgonen med frukost. väldigt utvilade efter 15 timmars sömn också! (det ösregnade faktist på fredagkväll så vi tyckte det var bäst att sova vidare) vi dushade, packade med lite ätbart och drickbart i bilen, köpte ett fiskedagskort och körde iväg mot Ritsem, 50 km från campingen. fint väder även denna dag, och verkligen vackert landskap med höga berg, sjön på sidan om, vattenfall osv. dagen hade varit helt perfekt om vi hade fått någon fisk också. tyvärr ingen fångst alls. vi åt istället god mat på restaurangen i receptionen vid campingen :) senare på kvällen körde vi iväg till ett ställe, också nära campingen, där det fanns en sjö, vattenkraftverk osv. då vi kom tillbaks köpte vi falukorv vid receptionen o satte igång en brasa vid grillplatsen nära tältet. det var gott med grillkorv, men jag tror nog vi tar med finsk korv nästa gång!

Då vi suttit vid brasan en stund så fick vi besök av två riktit trevliga stockholmare, poliser, som var på semester och hade vandrat vid bergen en vecka. riktit spännande att få höra på deras berättelse :) vi satt och snackade med poliskillarna till ganska sent på natten, så vi gick och lade oss först en halv 3 tiden, efter en kul dag :)

Söndag
Vi hade egentligen tänkt starta ganska tidigt hemåt, men vi steg upp först lite efter kl 9. packade allt i bilen då och körde iväg. var framme vid ikea i haparanda ca halv 4 på dagen. hittade faktist lite smått och gått där endå fast vi inte ens visste ifall vi skulle ha något därifrån. nöjda med våra inköp körde vi hemåt igen. var i kovjoki igen kl 1 på natten, vi plockade ur bilen och sen var det läggdags bums!


Jag har haft en superrolig resa tillsammans med robb, bra väder har vi ju haft, fint ställe, spännande utflykter, o att tälta var mysigt. många fina minnen har vi därifrån ♥ bl.a ett väldigt stort renhorn. :D ja faktist! det ska ni få se senare.
obs! tiderna i texten är finsk tid.

Svaren till frågestunden del 2!

Fick in två frågor ännu till frågestunden så nu svarar jag på dessa i dethär inlägget :)

Dina topp tre fotobloggar?
Elin Kero, Michaela Fagerudd, Marcus & Mikaela
Dröm kamera/utrustning?
• Jag tycker redan jag har en superbra kamera och utrustning. men säkert skulle något stort och häftigt objektiv vara bra :)

Svaren till frågestunden!

Hej på er! jag har mycket bilder att visa er från sverige, men dom ska först redigeras! vi har verkligen haft en superrolig resa tillsammans jag och robb ♥ berättar mer om det imorgon! nu tänkte jag ta itu med frågorna från frågestunden, trodde inte alls jag skulle få någon fråga, så jättekul att någon frågat iallafall :) och om det finns mer ni undrar över så är det bara att skriva en kommentar så svarar/hjälper/förklarar jag :)


Antingen eller-frågor

Mode/inredning • jag bryr mig inte alls om mode, har aldrig gjort. men, jag älskar inredning och sånt pyssel.superkul!
Snygga & obekväma kläder/fula & bekväma kläder • bekväma kläder är ett måste. bekvämt kan också vara snyggt!
Klackskor/ballerinas • måste nog välja ballerinas här för att de är söta o bekväma! klackskor är fina men inte bekväma!
Godis/chips • det är inte ofta jag äter något av alternativen. men jag äter nog mer godis än chips iallafall.
Tv/film • jag och robb tittar ofta på film före vi går och lägger oss på helgarna. jag tittar ganska sällan på tv, har inte tid!
Bio/utekväll på krogen • jag går nog hellre på bio än festar, men ibland är det roligt med utekväll också!
Saft/limsa • jag älskar saft och dricker det dagligen. gillar inte kolsyra alls, men om jag måste dricka det väljer jag fanta.
Skvallerblaskor/mode-tidningar • tror inte jag har en endaste modetidning. men alla veckans nu från 2011 har jag ;)
Dator/tv • bloggen, facebook, musik, photoshop, film osv.. jag väljer nog datorn!
Orange/blått • jag älskar blått, finns ingen bättre förklarning! och jag avskyr verkligen färgen orange! fy!
Diska/tvätta kläder • båda är ju något som tyvärr måste göras, och då diskar jag nog hellre än tvättar kläder.
Facebook/bloggen • har lärt mig att kunna leva utan facebook, men jag har nog svårt att inte få uppdatera bloggen.
Honda/Audi • bara för att jag kan så väljer jag båda. annars hade det nog varit svårt! jag gillar min honda och robbs audi.


Fotografering

Vad tycker du är roligast att fotografera?
• Jag tycker om att fota lite alltmöjligt, porträtt är roligt, men att fota natur och landskap är nog det allra bästa! ♥
Vem/Vilka får du inspiration av?
• Mycket av mig själv, jag tänker väldigt mycket. men annars Michaela F, Isabella J, Elin Kero, M&M m.fl
Varför vill du bli just naturfotograf?
• Jag kallar nog mig själv redan för naturfotograf, eftersom jag tycker att man inte behöver ha någon utbildning för att 'bli' fotograf! tänk bara så många som startar fotoföretag utan att vara utbildad fotograf.
När började ditt fotointresse?
• Jag har varit fotointresserad ca 5 år nu, alltså från högstadietiden.


Kärlek och om mig

Berätta om dig och din kille, hur länge ni varit tsm, hur ni blev tsm, hur ni lärde känna varandra osv..
• Min kille, min fästman Robert träffade jag när jag och sara var i kovjoki och simmade, då även han var där med en vän. tänkte inte mer på det då förrän han började chatta med mig och vi böt nummer. vi träffades lite nu som då och vi blev tillsammans ganska fort. nu känner vi varandra väldigt bra, men självklart upptäcker man något nytt nu som då, som man inte tidigare vetat. Vi har varit tillsammans i lite mer än 5 år, förlovade ett halvt år och om ca två veckor flyttar vi ihop i vår lägenhet i vasa. Robert, min fästman, är en jättesnäll kille som jag aldrig någonsin skulle byta ut mot någon annan i hela världen. Min fästman har allt en perfekt kar ska ha och lite till ♥

Var i Finland bor du?
• Jag bor i en liten by längs kusten i Nykarleby som heter Monäs. här bor jag med mina föräldrar, lillebror & lillasyster & fyra katter. kommer sakna mitt hem och att bo lungt på landet ♥
Vad går du/har gått för utbildning?
• Jag blev färdig utbildad restaurangkock våren 2010. Nu ska jag gå en ettårig data/fotokurs i vasa, sen får vi se..
Hur ser du på din framtid?
• Jag har massor med framtidsplaner. Nu börjar jag och robert med att flytta ihop, bo i vasa ca 4 år. senare kommer vi säkert skaffa barn och hus, resa massor i världen är något jag också vill..
Vad är ditt drömresemål, varför?
• Jag vill resa till Egypten, Afrika, Tyskland, Italien, Thailand osv.. jag vill se världen, fotografera, äta god mat osv.

Fotografering med Sara #8


Glöm inte bort..

Hoppas ni inte glömmer att ställa era frågor på frågestunden! fråga på fråga på :D

Fotografering med Sara #7


Fotografering med Sara #6

Här är tre bilder från fotograferingen med min vän sara, som jag inte visat ännu. hoppas att ni gillar bilderna :)

Jag & min fästman åker iväg mot sverige ikväll ♥ kommer hem på söndag!

Ritade en liten förklarning till er läsare så ni vet ungefär vart vi ska! ha det så bra nu så hörs vi senare ♥

Filmtips inför helgen!


En till bild på robbs bil. audi a4 quattro :)


Min första frågestund!

Fick idén att ha en frågestund på bloggen sålänge jag är bortrest! nu har ni chansen att få svar på sånt ni funderar på som handlar om mig, eller annars bara, hur man t.ex får tag på gratis photoshop?.. fråga precis vad ni vill, jag svarar på allt! så vore det också kul med lite antingen eller-frågor t.ex nikon/canon, stadsbo/bysbo osv. jag vill se massor med frågor då jag kommer hem igen ♥ jag har nämligen aldrig haft frågestund förr, så jag tycker det ska bli kuul :D klara, färdiga, fråga!


Musiktips till er ♥

♥ Poju - Poika (en låt från ishockeyvinsten)
♥ Inna - Left right
♥ Sunrise Avenue - I don't dance
♥ M. Pokora - Finally found ya
♥ Leona Lewis - Footprints in the sand

Flowers

Bilder på blommor var väl en stund sen jag visade tror jag? hoppas ni tycker det är fint ibland också! jag tycker iallafall om att fota blommor. vet inte varför men så är det bara. ni får gärna säga vad ni tycker om bilderna också :)

Hur har min dag varit då?
Steg upp runt tolv, åt mat och var utomhus en stund. var in till banken på lite ärenden och efteråt for jag till kovjoki och åt kvällsmat. sen åkte jag och robb iväg till jakobstad för att titta på lite möbler, så nu har vi matbord och en säng inhandlat! nu är jag hemma igen och har ingen aning om vad jag ska göra. tänkte iallafall göra lite tidsinställda inlägg till resten av dagarna denna vecka eftersom jag kommer vara bortrest torsdag-söndag. o imorgon far jag med pappa till vasa och gör klart lägenheten. sen efter det måste jag packa! få se om jag hinner uppdatera imorgon alls, men ha det så bra ♥

Vi två ♥

Såhär har vi sett ut i helgen! intresseklubben antecknar :) robb e ju söt iallafall ♥

Min fästmans bil

Lovade ju att jag skulle visa bilder på robbs bil så fort bilen blivit fotograferad. det är faktist robb som fotat dessa bilder! :)


sista bilden fotade jag

En bild från monäsrodden

I lördags var vi alltså på monäsrodden, som ordnas här i byn varje år sista helgen i juli. planerna var förstås att jag skulle fotografera massor av rodden, men så blev det ju såklart inte! jag fotade en enda bild och det är bilden här under.

För er som vill veta vad detta evenemang går ut på så ska jag försöka förklara. folk med sina allmogebåtar/segelbåtar från många ställen i finland kommer hit och ror/seglar i kapp. det är en kort och enkel beskrivning, är svårt att förklara annars.. Sen så är det också mat: laxsoppa, marknad, musik, ponnyridning mm. senare på lördagkvällen så ordnas servering och dans på lillön! något mer kommer jag inte på just nu, men fråga på ni bara!

Svar på en läsarfråga!

Vilken skola ska du börja studera i ?

Skolan jag börjar i heter evangeliska folkhögskolan. skolan hittar man några hundra meter från fängelset, på en fin plats i Vasa! det jag ska börja på får jag ingen utbildning i, men det är en kurs som jag säkert kommer lära mig mycket nytt på. data-foto-web heter kursen, mer om detta får ni veta sedan då jag börjat :)

Första augusti!

Tänk att det redan är augusti. hösten har redan visat sig lite grann då löven börjat falla, men det blir nog bara mysigt med höst tror jag :) sommaren behöver inte vara föralltid! jag har en hel del pågång nu denhär månaden, här under är lite av vad som komma skall, kunde fortsätta skriva upp saker som händer nu i augusti men det får bli senare:


♥ Idag och imorgon tar jag det lungt, ska hämta ut ett jotex-paket från posten bl.a
♥ På onsdag far jag och pappa till vasa, ska måla fönsterlistarna på balkongen och tapetsera sovrumet
♥ På torsdag kväll åker jag på en liten semester med min fästman till norra sverige, hemma igen på söndag
♥ Vi måste snart börja skaffa möbler till lägenheten och börja inreda :)
♥ Den 22 augusti börjar skolan och före det ska jag och robb flytta in tillsammans