Till alla läsare ♥


Vi hörs igen nästa år!

Eftersom ju ingen annan i bloggvärlden har gjort denhär listan här under så tänkte jag att jag kan ju göra en. nu stänger jag av datorn, så hörs vi igen nästa år, som ju är imorgon.. haha ;) ha en superrolig kväll allihopa, det ska jag ha! :)


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag förlovade mig, jobbade och fick lön två ggr/månad, badade i badtunna, renoverade lägenheten, flyttade till vasa, och fotade första gången i fotostudio! 

Har du några nyårslöften?
Jag ska hålla i mina pengar bättre och inte slösa lika mycket som 2011. och så ska jag träna/motionera mer!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Nej, men det är på g.

Vilka länder besökte du?
Jag och robb var ju till sverige i augustiii.

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Att jag inte hade slösat så mycket pengar på onödiga saker.

Bästa minnet från 2011? 
Då jag och robb var en vecka i ruka ♥

Bästa köpet?
Nikons 18-105mm och Samsung wave II

Vad spenderade du mest pengar på?
Möbler till lägenheten, hyran, mat varje vecka, och kläder..

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Då robb kom ur militären, min ring på vänstra ringfingret, och att det snöat så mycket idag!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog varit helt glad. det som varit ledsamt var förstås att flytta hemifrån.

Favoritprogram på TV?
Bonde söker fru, robinson och gustavsson 3 trappor på söndagkvällarna..

Är det något du saknat 2011 som du vill ha år 2012? 
Att ha lite mindre fläsk som hänger över byxkanten.. haha! nej jag vet faktist inte.

Vad ser du mest framemot med år 2012?
Jag längtar efter att få se lillen som kommer till världen om några veckor. och så ser jag framemot att få se mitt fina gäng i skolan igen :) och så har jag massor med olika saker jag vill fotografera!

 


En tillbakablick genom året..

Tänkte försöka att berätta kort vad som hänt under hela året. det är svårt att komma ihåg precis allt men här är en del:

I Januari hände det en hel del. något av det viktigaste var ju självklart att robb kom ur militären efter att ha varit där ett halvt år! vi två var till ruka en hel vecka på slalomresa, och där förlovade vi oss också. för övrigt så jobbade jag ganska mycket, fotade också ganska mycket. och det var så mycket snö denhär månaden att en av våra gamla "uthus" rasade i jeppo.

I Februari jobbade jag massor. på "fritiden" fotade jag mycket fåglar, var på snöskoterutflykter osv.. jag köpte även Nikons 18-105mm till min utrustning, och det var nog något av det bästa jag gjort!

I Mars var det mycket kalas på gång. robb fyllde år, pappa fyllde år, nästan alla fyllde år nu plötsligt kändes det som. annars jobbade jag mycket, och fotade då jag hade tid.

I April minns jag att jag fick chansen att vara med i ett "bloggteam" på veckansbild.se, och det kändes ju såklart som en skitcool grej att jag, lilla linda, skulle få vara med på något sånt. tyvärr fick man ju nog sen känna sig väldigt lurad då "chefen" slutade svara på mail och webbsidan slutade fungera osv.. veckansbild måste nog ha varit sämsta påhittet någonsin! nog om detta. det var mycket norrsken häromkring denna månad så vi var ute mycket och beundrade detta. det blev väldigt varmt i mitten av april om jag minns rätt. jag fotade mycket självporträtt och inhandlade även en skinnjacka till mig själv som jag fick gå omkring och se cool ut i.

I Maj, jag fyllde 20 år den 30. jag fick ny kameraväska! jag och robb hittade äntligen lägenheten efter flera månaders sökande. sen var det också en dag då vi alla "nykarlebybor" hyllade de finska lejonen, eller leo rättare sagt. och sen så jobbade jag hela månaden också.

I Juni var det mycket jobb för min del. firade midsommaren vid storsand tillsammans med "mina killar" och dagen efter var det konfirmation, vilket betydde att jag var i kyrkan, fotade konfirmanderna och sen hade vi kalas hemma.

I Juli fotade jag massor, eftersom jag inte jobbade mer. jag hade två sommriga porträttfotograferingar tillsammans med Sara. juli måste också varit månaden då "alla" skulle ha ny bil. mamma, pappa, jag och robb åkte ner till södra finland och hämtade robbs första egna bil. sen bestämde även pappa att han skulle köpa ny bil. jag och pappa började renovera lägenheten i vasa. och sista helgen i juli var det ju monäsrodden också. simmade förstås en hel del också.

I Augusti åkte jag och robb på semesterresa till norra sveriga, stora sjöfallet. sålänge vi hade soligt och varmt där så regnade det tydligen massor hemma. hehe! det var iallafall en kul upplevelse att vara där. det ordnades även bostadsmässa i kokkola, så dit var vi också en dag i augusti. och som vanligt ordnades det juthbackamarknad i nykarleby också. denna månad köpte vi en badtunna, som blev använd väldigt flitigt! så började ju vi skolan och vi (jag och robb) flyttade ihop till Vasa. och så var det ju villaavslutning, och allt vad det innebär.

I September var vi hela skolan till klippan och hade kul. Jennifer hade examenskalas och jag var snäll och lovade att jag skulle göra smörgåstårtor till kalaset. det var första gången jag gjorde 6 st tårtor samtidigt! tufft! sen fotade jag även examensbilder åt henne, och där ville lilla magen också vara med :)

I Oktober var vi på många fotoutflykter från klassen. även på fotoutställning var vi.

I November hade jag en väldigt lyckad studiofotografering med Sara. från skolan var vi på fotoutflykter. vi, gänget for ut och gjorde bort oss på hullupullo. superkul! och så det viktigaste: jag och robb fick hem våra små bebisar ♥

I December fick vi klä upp oss fint på självständighetsdagen (eller dagen före var det) och min lärare Yvonne fotade fina bilder på oss sju :) jag längtade efter snö, och det kom snö, men försvann lika snabbt. jag längtade till julen och nu har den också varit och farit! nu är vi här, idag. vi har snö på marken, det är nyårsmat på gång, vi inväntar det nya året.. ♥

Ett favoritfoto ur varje månad 2011..

2011 börjar gå mot sitt slut och nu inväntar vi det nya året 2012! ett nytt år med nya möjligheter.. igårkväll plockade jag ut ett av mina favorit foton ur varje månad under året som varit, så dessa tänkte jag visa er nu. hoppas bilderna gillas :) här har ni
Januari och Februari.

Mars och April

Maj och Juni

Juli och Augusti

September och Oktober

November och December

Fredagsmys

Vi har just badat bastu och nu ska vi snart se på en film före vi går och lägger oss!
ha en mysig fredagkväll allihopa så hörs vi imorgon! gonatt ♥


Gravidfotografering i studion #9


Snö ♥

Idag har jag bara tagit det lungt, varit ute och fotat lite, tittat på tv och sånt. ser ni vad det är för nåt i bakgrunden på första bilden här under? snö! :D hur härligt som helst. men det får gärna komma några meter till! robb kommer hit nu vilken minut som helst så då ska vi hitta på nåt :) ♥ sålänge jag väntar på honom ska jag läsa lite bloggar.. vi hörs senare ikväll :)

Svar på en läsarfråga..

Det var någon anonym som undrade om inte min mamma lever då jag "bara" skriver om min pappa här i bloggen.. jag tycker för det första att det var jävligt dumt av denna person att fråga något sånt, du borde fundera två gånger med din lilla hjärna nästa gång innan du skriver, för tänk nu om jag faktist inte haft min mamma, hur tror du att det hade varit för mig? men, det är väl klart att min mamma finns! och tur är väl det ♥ det är såhär att eftersom både jag och min pappa har fotografering som hobby, så är vi ofta ut på fotoutflykter tillsammans. och då jag inte är med pappa så är jag oftast med mamma eller någon annan i familjen och hittar på saker med dem. du, anonyma person.. hoppas du lärde dig något av detta nu!

Berätta för mig..


Det har varit en riktit bra dag idag. men nu börjar det nog snart bli läggdags för min del, jag är supertrött! imorgon är det fredag, ska inte göra något speciellt men jag tänkte åtminstone fara ut med kameran en stund bara det inte regnar. annars, det är så kul för mig att ha fått så många nya läsare så nu kan ni ju om ni har lust berätta för mig vad ni vel se mer av här på bloggen, och förstås följa mig via bloglovin så ni inte missar något spännande ;) godnatt med er nu ♥

Dagens inköp..

Dagens inköp ser ni här. som sagt inte så mycket, men lite iallafall. en mysig stickatröja, en lös blus och en helt vanlig svart tröja. hudkräm för torr hy (mina armar och ben blir torra på vintern) en söt nyckelring till mina nycklar, ögonfransböjare, ögonskugga, hårband, ansiktsmask och nivea clear up strips! jag tror nästan jag åker till jakobstad på rea nångång nästa vecka, men det ser vi då..

Hemma igen efter en hel dag i Vasa..

Äntligen är man hemma igen efter en hel dag i Vasa! Hittade inte så mycket som jag hade tänkt men lite nödvändiga saker kom nog med mig hem. bl.a en stickad tröja, två andra tröjor och lite sånt smått och gott! jag fotar det sen om jag orkar! nu ikväll ska jag bara slappa, och titta bland massor av fotobloggar, söka inspiration.. det behövs ibland också tycker jag och då är bästa sättet att titta på andras bloggar.. för att få lite nya idéer :) en bild tänkte jag också bjuda på, som jag fotade då vi hade strömavbrott i tisdags! hörs senare :)

Tre bilder från idag..

Idag steg jag upp alldeles för sent, vilket ledde till att jag inte hunnit göra allt jag hade tänkt göra idag. men någon dag måste väl vara så också, tydligen! jag har iallafall varit en sväng till villan idag, räfsade och gick omkring och inspekterade alla istäckta saker. spännande, jag vet! fotade lite också, tre bilder ser ni här i inlägget :) sen resten av dagen har jag suttit och redigerat bilder och ska fortsätta med det ännu en stund. ska iallafall gå och lägga mig tidigt, för imorgon far vi till Vasa på mellandagsrea-shopping, och kameran tänkte jag också ta med :) så, jag skriver inte mer ikväll utan vi hörs igen imorgon på eftermiddan nångång. godnatt på er!

Wohoo

Det ser lovande ut, gott folk! minusgrader och snö på g ♥
otroligt intressant blogginlägg! haha

Filmtips inför helgen!


Det är ju snart helg och åtminstone någon där ute måste ju fundera över vilken film de ska se. då har jag fem alternativ till er! änglar och demoner, cowboys and aliens, in time.. (den ska jag se iallafall) och om man är nyfiken på om the human centipede 2 är lika sjuk som ettan så kan man ju se den, eller så ser man på sherlock holmes! eller så ser man på något av mina tidigare musiktips, eller ingen alls.. men hoppas någon hittar nån film som gillas iallafall :)

Gravidfotografering i studion #8

Tänkte bjuda på en bild från gravidfotograferingen som jag tycker är väldigt fin, och framför allt känslan av längtan i bilden.. tycker jag iallafall! kunde inte bestämma mig, så jag gjode den i svartvit och sepia också! vill gärna höra era åsikter ♥

Detta håller jag på med just nu..


Tre färgglada bokeh


Vi har en ny julprydnad här hemma, ett vinterlandskap som ändrar färg.. och självklart måste man ju testa fota lite bokeh då :)

Inte kul med gröna bilder i december, men här är lite testbilder med sigma 70mm 2,8

Som sagt, jag var ju ute i skogen imorse för att testa mitt nya macroobjektiv i naturen! och jag älskar det :) nu längtar jag efter snöflingor och rimfrost, för det är ju kanske inte så kul med gröna bilder då det ska låtsas vara december och vintertider? njäe.. men det är iallafall lovat minusgrader och snö till helgen så då kanske det börjar bli lite mer vintriga bilder här i bloggen! nu hörni ska jag redigera lite mer bilder som jag skulle vilja börja få klart, så vi hörs lite senare :)

Flygande dörrmattor.. ?


Jag började min dag ganska lungt, med att se på pippi långstrump.. haha! sen har jag varit utomhus nästan hela eftermiddagen. först sprang jag runt och jagade vår dörrmatta som blåst iväg (och det kan jag säga er var onödigt för nu är den borta igen). sen gick jag in i skogen för att testa nya macroobjektivet lite, så snart får ni se "de första naturbilderna"..

Stormigt här hos oss idag.. högvatten och blåsigt
Jag har också varit på utflykt med pappa och lillasyster idag. vi började med att åka till båthuset, sen for vi till villan.. och oj vad det var högt vatten där! och alla borde nog också förstå redan att det blåser och har blåst något fruktansvärt här omkring hela dagen! bryggan vid villan syntes inte ens, och badtunnan ligger inte värst bra till den heller just nu. det är ju förståss inte helt bra att det är såhär stormigt, men det är ju nog lite kul också. vet ni när jag varit med om detta senast? jo, aldrig.. vad jag nu minns.. i alla mina 20 år har jag nog aldrig sett att vattnet varit såhär högt som idag! iallafall, efter villabesöket åkte vi vidare till ett fint ställe i vexala, och där fotade jag bilderna här ovan. det gick varken att stå och fota eller använda stativ så jag fick så lov att lägga mig på marken, men vad gör man nu inte för att få lite bilder.. sen var vi även till klippan här i byn, tog lite bilder vid stranden och for hem igen. och eftersom strömmen också varit borta en bra stund här ikväll så har jag inte kunnat blogga. men nu har jag flera inlägg på gång så håll utkik! vi hörs :)

Musiktips!

• Rihanna - where have you been
• Apocalyptica - broken pieces
• Dev - dancing in the dark
• Lady gaga - marry the night
• Nightwish - storytime



Hoppas någon hittar något som gillas!

Imorgon blir det ändring!

Hej på er fina läsare! jag har haft så fullt upp nu hela julhelgen så jag har varken hunnit eller orkat uppdatera här alls! men, från och med imorgon blir det ändrigar med det! jag har både musik och filmtips att dela med mig av, och eftersom det inte blev något macrofotande idag så tänkte jag göra det imorgon istället! jag ska snart gå och lägga mig så jag inte sover bort hela dagen imorgon.. vi hörs imorgon! :)

Julfirandet och julklapparna..

Nu börjar julafton leda mot sitt slut och snart ska jag också gå och lägga mig! men först tänkte jag för er skull, visa lite av min dag till er :) kan berätta att jag steg upp runt halv 10, satte mig i soffan och titta på tv, robb kom hit, vi for till gravgården och tände ljus, vi åt julmat, kollade på kalle anka och delade ut julklapparna samtidigt. jag fick jättefina julklappar (som ni ser lägre ner) så tack tack allihopa ♥

Imorgon ska jag fara till kovjoki och vara där till måndag, vill ju fira julen tillsammans med dom där borta också :) men hörni, hoppas dehär bilderna gillas nu! godnatt på er nu, så hörs vi igen imorgon!

På bilden här ovan ser ni några av julklapparna! en skön pyjamas, ny mjuk morgonrock, två parfymer, ansiktsmask, handkräm, ansiktskräm och ett shampoo :) obs! parfymerna rekommenderar jag verkligen till alla tjejer, de doftar hur underbart som helst!

Godis, pengar, köksprylar bl.a ungsform och salladsskål, stickade sockor, ett par mjuka sköna strumpor och en kupévärmare för min bil :)

Och till min kamerautrustning fick jag av min fina pappa ett nytt ordentligt stativ, och ett eget macroobjektiv :) ♥ objektivet ska jag testa imorgon bara jag har tur med vädret! tack igen, för alla fina julklappar :)

♥ Till alla mina läsare önskar jag:


Fredagsmys

Har ikväll kollat en film med lillasyster, badat bastu och snart börjar en film på tv som vi ska se! har inte något intressant att komma med just nu, men imorgon är det ju julafton! robb kommer hit på förmiddagen och ja, sen blir det julmat, kalle anka, julklappsutdelning och sånt :) ha en fortsatt trevlig fredagkväll allihopa så hörs vi imorgon :) nati nati ♥

I vår julgran


Det är så fint med riktig julgran! den doftar ju så gott också :) nu är det bara att hoppas på att det kommer massor med snö tills imorgon, för just nu regnar det här hos mig.. jag hade ju tänkt fara ut och fota idag men jag får nog ta och vänta med det! jag får väl så lov att fota julgranen lite mer sålänge.. hoppas att alla får en riktit bra fredag, så hörs vi igen mot kvällen :)

Godmorgon fredag!

Godmorgon! :) hoppas alla sovit gott! kan ni tänka er att det redan imorgon är 24 december och julafton? decembermånaden har bara flugit fram tycker jag.. nästan alladeles för snabbt! iallafall så tänkte jag börja denhär fredagen med ett lite "juligare" inlägg. så, utejulgran ett och utejulgran två får pryda bloggen några timmar framöver :) mina planer idag är att: fota! vi hörs senare ♥

Piff och Puff säger godnatt ♥


Godnatt- hälsningar från Piff och Puff, och från mig också! vi hörs imorgon! sov sött, det ska vi iallafall ♥

Jag var ju på julfest igår ..

Igårkväll var jag ju på högstadiets julfest, vilket var min lillasysters sista högstadiejulfest. julfestprogrammet var också helt okej faktist :) jag orka inte fota så mycket, men här har ni två blickar från det hela iallafall!

Nu är den här :)

Minns ni, mina kära läsare, då jag sa att ni skulle få se en liten video från vår lägenhet? jag lovade, så här har ni den nu! videon är kanske inte den bästa och musiken passar kanske inte till den heller, men huvudsaken är väl att jag lägger upp den, eller hur? hoppas den gillas :)

Gravidfotografering i studion #7




Godmorgon! idag har jag egentligen inte så mycket planerat. jag steg upp för en timme sen ungefär, och jag ska snart åka med mamma och pappa till jeppo för att söka en julgran :) det är säkert tio år sen vi hade en riktig julgran så dethär året tänkte vi ha en, för en gångs skull :) så senare idag blir det att klä granen med mina småsyskon, och sen några hundra gånger plocka bort alla 6 st katter ur den ;) jag känner på mig att det inte blir lätt.. varje år hör man hur julgransbollar faller i golvet, och sen då man går och se vad de gör så ligger de där under och ser helt oskyldiga ut.. med julgransbollen bredvid sig. haha! jamen iallafall, det ska jag göra nu först idag. senare måste jag nog ta itu med lite bildredigering igen, har inte hunnit med det alls på hela veckan så! påtal om det, så har ni här ovanför mer gravidbilder :) när jag tittar in här nästa gång vill jag se nya kommentarer, så kom igen nu! jag vill höra vad ni tycker! ♥

Julfest efter julfest..

Förlåt för så dålig uppdatering! just nu har jag inte alls tid med bloggen. igårkväll hade vi julfest i skolan och det var superbra! sen efteråt körde jag hem till monäs. idag var jag och lillasyster till jeppis för att inhandla en julfestklänning till henne och lite julklappar m.m.. nu ska jag tvätta bort hårfärgen ur mitt hår och sen så småningom fixa mig till kvällens julfest vid högstadiet! kameran kommer med såklart ;) vi hörs då vi hörs, antagligen imorgon. men ha det så bra tills dess :)

Idag och imorgon..

Idag i skolan hängde vi upp foton i matsalen och övade till julfesten resten av dagen. sen for jag till stan för att skaffa de (nästan) sista julklapparna. på onsdag far jag till jakobstad och skaffar det sista. nåjaa, nu ska jag lacka mina naglar röda för imorgon, plocka i väskorna och sen så småningom gå och lägga mig! jag är riktit trött ikväll! imorgon ska jag till skolan till halv 1 och sen har vi julfest klockan 18! efter det åker jag hem till monäs! det kommer bli ganska sent, så vi hörs på onsdag, första jullovsdagen :) godnatt ♥

Back in Vasa..

Nu är vi tillbaks i Vasa igen.. vi ska endast vara här i två dagar. imorgon är det ingen vanlig skoldag, vi ska öva till julfest hela dagen, om jag fattat allt rätt. sen efter det har jag planerat att shoppa de sista julklapparna och sen städa lägenheten! på tisdag har vi julfest på kvällen och efter det åker jag hem till monäs igen. så, det var lite kort info om vad som sker de närmaste dagarna. vi hörs imorgon :)

Tänkte bjuda på lite filmtips :)

Det var en stund sen jag hade filmtips här sist, så nu när jag samlat på mig en hel del filmer igen tänkte jag dela med mig av dem.
Hoppas någon har nytta av dagens filmtips :)

Gravidfotografering i studion #6



Några rader med text..

Denhär dagen har varit riktit bra! vaknade ganska tidigt för att Piff & Puff busade på min arm.. sen har vi varit ute en hel del, bl.a till villan och sen hämtade vi snöskotern från båthuset :) vi har också hunnit se fyra filmer ikväll, och nu var just den sista slut. så nu blir det läggdags, för min del iallafall! och det bästa med denhär dagen är ju att det snöar för fullt där ute! wohoo! godnatt med er ♥

Gravidfotografering i studion #5

Skönt att det äntligen är helg! och speciellt skönt är det att vara hemma i monäs igen :) snart ska vi bada bastu och sen se på tv eller nåt sånt.. har inget intressant att komma med så jag visar två gravidfoton istället! vi hörs nångång imorgon. godnatt!

Månadens tävling i klassen.

Idag röstade vi fram månadens vinnare med temat julkänsla. jag deltog med bilden här under, och vet ni? jag vann! :) wohoo. hoppas ni andra också känner julkänsla i denhär bilden! ha en bra dag så hörs vi ikväll när jag är hemma i monäs!

Gravidfotografering i studion #4


Mer bilder från fotograferingen med Johan och Jennifer, varsågoda! har suttit och redigerat en hel del bilder nu ikväll, så nu får det räcka för idag. imorgon har jag längre skoldag än vanliga fredagar för att vi ska öva till julfest. sen efter det far jag hem till monäs över helgen! så, vi hörs när jag är där. godnatt

Bildredigering på gång!



Gravidfotografering i studion #3


Nikon D90 + Nikkor 35 mm f6,3, slutartid 1/160 ISO 200 Redigering i Camera raw och ps elements 9
Ni får gärna kommentera! :)

Gravidfotografering i studion #2

Jag har haft fullt upp hela dagen. slutade skolan sent, kom hem och åt, tvättade kläder och hängde upp kläder. nu fick jag nyss klart med det, äntligen! egentligen borde det dammsugas, dammtorkas och diskas också men det tar jag imorgon! orkar faktist inget mer idag alls. jag ska snart sätta mig i badkaret en stund och sen redigera lite mer gravidfoton, på tal om det så har ni en till bild här under :)


13 December, Lucia!

Det blev tidig väckning imorse, redan kvart före sju var jag uppe eftersom vi var "tvungna" att åka till skolan tidigare för att öva och klä om... så, vi i kören uppträdde med Luciaprogram imorse, sen åt vi lussebullar och efteråt hade vi vanlig dag. då jag kom hem lagade vi och åt mat. sen så somna jag på soffan och vakna två timmar senare. För en stund sen for Maja hem efter att vi övat på företagskunskapsprov som vi har imorgon. Det har varit en låång dag, så snart blir det nog läggdags för min del! imorgon ska jag försöka lägga upp lite bilder hit också samt lite filmtips, så vi hörs då :) godnatt!

Min dag...

Kom nyss hem efter att ha varit och handlat mat. nu har vi mat på gång här hos oss och efter det tänkte jag ta cykeln in till stan för att se om de har kvar en klänning vid gina tricot som jag spanat in. det är en såndär "jag måste ha den- känsla" i mig.. iallafall, senare ikväll tänkte vi, gänget, ha filmkväll så dethär blir det enda inlägget för idag.. så, men vi hörs imorgon :)

Mjau!

Nu är vi i Vasa igen. Piff och Puff var så trötta så de sov hela vägen hit. nu ska jag snart gå och lägga mig, men först måste jag ta en titt i matteboken igen eftersom vi har prov imorgon första lektionen.. och jag kommer ha hjärnsläpp! det blir iallafall en lång dag imorgon känner jag på mig. har tusen saker att göra, typ! men vi hörs imorgon! Piff och Puff säger godnatt till er

Ett snöigt inlägg

Hej! idag har jag faktist inte gjort något alls, nästan. har redigerat och skickat iväg innebandybilderna från igår, så har jag också redigerat lite andra bilder som jag inte hunnit förr. det har snöat precis hela dagen, så det har varit kul att se ut! konstaterade just att om det inte vore nån snö på marken nu så hade det varit svart där ute redan! snart ska vi iallafall äta (ugns)pannkaka och så småningom söka oss mot monäs och sen vidare till Vasa. så, vi hörs senare ikväll ♥ snöbilderna här under fotade jag igår..

En kul kväll med roligt sällskap!

Vi befinner oss ännu i nykarleby hos jennifers och johans. efter att robb spelat finalmatchen, där de fick sin silverbuckla så åkte vi hit. det blev tortillakväll, vi fyra och johans två bröder, deras flickvänner o barn var här! nu kollar vi på film, sherlock holmes. efter det åker vi till kovjoki igen o sova. imorgonkväll far vi till monäs och sen åker vi iväg mot vasa igen. så, vi hörs då! godnatt ♥

Gravidfotografering i studion #1


Tänkte visa en bild från onsdagens fotografering i studion. här har ni Johan, Jennifer och magen i vecka 32+3 ♥ sött :)

Fredagsmys med idol och snöstorm ♥


Äntligen är det fredag och helg! denna helg befinner vi oss i kovjoki, och det är faktist snöstorm här! snön bara yr omkring! såhär borde det ha varit hela november, men bättre sent än aldrig brukar man väl säga.. så, imorgon blir det att fota lite snö då va? :)

Så ni vet lite vad jag tänkte pyssla med ihelgen så kan jag berätta lite kort nu, bara ifall om jag inte skulle hinna/orka uppdatera imorgon. vi, eller jag och jennifer tänkte iallafall se på idolfinalen som är ikväll. missa inte det hörni! imorgon vandrar jag nog runt med kameran hela dagen, och om jag känner mig själv rätt så gör jag en snögubbe och lite snöänglar ^^ och imorgonkväll är det tortillakväll i nykarleby! mums! och på söndag hittar ni mig med min kamera inne i stjärnhallen! vi hörs igen imorgon.. ha en mysig fredagskväll allihopa ♥


OBS! Jag lura er, eller nåt.. innebandymatchen vid stjärnhallen ska jag fota imorgon, inte på söndag!

Det var en stund sen..

Ganska länge sen jag hade musiktips här, så nu tänkte jag slå till med det! och det blir dubbelt, mina kära läsare! :) lyssna och njut..

1. David guetta - without you
2. LMFAO - champagne showers
3. Elena - midnight sun
4. Sasha lopez - all my people
5. LLP ft Miss sunshine - sensation
6. Christina perri - jar of hearts
7. Alexandra stan - get back
8. James morrison - won't let you go
9. Guns n' roses - you could be mine
10. David guetta - turn me on


Bildredigeringskväll

Hej! ursäkta fördålig uppdatering idag, men jag har bara försökt ta det lungt sen jag kom hem från skolan och nu hela kvällen har jag suttit och redigerat lite bilder från fotograferingen igår. det var superkul igår faktist, och det gick riktit bra! kul att testa något nytt också :) nu ser jag, robb och våra små bebisar på en film men jag tror att jag snart går och lägger mig så jag orkar upp imorgon. jaja, men vi hörs igen imorgon :) gonatt! bilderna är från förra helgen då det var rimfrost på lördagen, och nu är det faktist snö på marken här också! hoppas det håller i sig :) åtminstone hela helgen!

En spännande och efterlängtad dag, imorgon..

Hej på er. har redan varit hemma en stund men hann inte sätta mig vid datorn då. har dushat och håller som bäst på och kollar på house.. och så tänkte jag berätta om vad jag ska göra imorgon. något jag ser jättemycket framemot, något nytt! det blir gravidfotografrering med jennifer och johan i studion imorgonkväll :) vi hörs imorgon, godnatt :) .. och här har ni några frostbilder igen ♥

Rimfrostbilder från helgen.. och min lediga dag.


Kvällen/hela natten på hullupullo var kul. avslutade med varsin hamburgare på mäccen och så gick vi hem. alla tjejer sov i vår soffa, och imårse då vi steg upp.. där runt halv 1 så åt vi en riktig dunderfrukost som bestod av ristat bröd, bacon och äggröra. senare på eftermiddan for jag och robb ut på en promenad runt vöråstan och sen har vi bara tagit det lungt. jag ska börja ställa mig nu snart, för ikväll har vi sista "halv åtta hos mig" vid Minnas :) men vi hörs sen då jag kommit hem igen, ha det så bra tills dess ♥

rimfrostbilderna är från helgen och är fotade med D90+ Sigma 150mm 2,8 macro..

Grattis Finland ♥

6 December, vår självständighetsdag. grattis Finland

På fotoutflykt till Stundars #2

Här har ni resten av bilderna jag fotade vid stundars. själv tycker jag mycket om dehär bilderna, men det hade hellre fått vara snö på marken då vi var dit, de skulle säkert ha varit mer intressanta bilder då..

På fotoutflykt till Stundars


I fredags var vi hela klassen på fotoutflykt till stundars i Solv. där fanns bla. många söta små hus! hoppas bilderna gillas :)

Finklädd i min examenklänning, och ny bloggdesign..

Godmorgon! det är måndag och jag är tillbaks på bloggen igen. det var verkligen skönt med en liten paus från den, för jag hade faktist ingenting intressant att komma med i förra veckan. men nu mina kära läsare.. denhär veckan händer det flera roliga saker! nu idag är vi alla i skolan finklädda och ska ha självständighetsmiddag och lite annat program, sen får vi åka hem. ikväll kommer gänget till mitt på förfest, och sen drar vi ut på skoj. antagligen till ollis eller hullupullo. imorgon tisdag har vi ledigt så det blir väl en enda stor slappdag. mer skoj händer också denhär veckan men det berättar jag imorgon. jag har längtat så länge efter det, så se nu till att inte missa något. visst :)

Ny, vintrigare bloggdesign
Hoppas alla haft en bra helg, det har jag iallafall. tagit det lungt och varit ute bl.a! som jag lovade så skulle jag vara tillbaks med ny design och det är jag också, nästan samma fast vintrigare. den är ännu inte riktit klar men den får duga tills vidare. vad tycker ni?
OBS. det kommer att komma upp flera tidsinställda inlägg här idag så ni vet

Tar en bloggpaus över helgen..

Jag tar en liten paus från bloggen nu över helgen pga. att jag har noll intressanta saker att berätta. tänkte istället köra igen på måndag med ny design här på bloggen, lite musik och filmtips, berätta lite vilka spännande saker som sker i veckan osv.. men hoppas alla får en riktit kul helg, så hörs vi igen på måndag! :) ♥ fortsätt kommentera och följ mig via bloglovin..