Solnedgång 25.6

Här är två bilder till av solnedgången förra lördagen. fint va? :)

Lite babbel

Hej igen! ville bara säga att det var otroligt härligt vid villan igår då jag kom dit! solade lite o simma också :) Imorse hade jag dock gärna legat längre i sängen och lyssnat på måsarna än att ha stigit upp. Efter jobbet for jag hem och nu är
jag plötsligt i kovjoki. tänkte fara hem på söndag istället för måndag, för jag och lillasyster tänkte fara till vasa
ganska tidit på måndagsmorgon på bl.a lite shopping ;) nåjaa. har inget vettigt att säga.. så vi hörs då vi hörs!

Bilder från lördagskvällen

Dessa bilder fota jag när vi var ute med båten i lördags och for i land på holmen!
Idag kära vänner, har jag jobbat, solat på stranden med min lillasyster, varit ut på en cykeltur med pappa, redigerat lite bilder och latat mig.. just nu har jag vääldigt tråkit, orkar inte göra nåt heller :/ nåjaa, jag ska ju snart o sova endå så! jag passar på och säger gonatt nu, och så hörs vi på torsdag! imorgon far jag o sover över vid villan, så då orkar jag inte börja skriva något inlägg! ha det så bra så hörs vi på torsdag då!

Sommarens första solnedgångsbilder

På lördagskvällen åkte jag, robb och pappa iväg ut på sjön och lade ut lite nät.. och for i land vid en holm där vi hade lite picknick, robb fiskade, jag och pappa fotade och utforskade :) som ni ser så var solnedgången helt underbar då vi for hem tillbaks, så det blev faktist sommarens första solnedgångsbilder i lördags!.. nu ska jag ut på en cykeltur :D vi hörs!


Konfirmander i munsala kyrka #2

Jag sa väl att mer bilder från konfirmationen visas imorgon, men jag kunde faktist inte hålla mig att visa denna bild!
På bilden är min lillasyster tessa till vänster och tjejen till höger är tessas bästa vän, även vår granne :)
just i denna stund står de och väntar på att få sina biblar, på samma gång som massor med föräldrar och busiga
syskon ska fotografera dem! det jag alltså ville få fram i detta inlägg var då: mer bilder, varsågoda!


Mysig cykeltur

Självklart har jag och älskling hunnit med en mysig cykeltur i byn också! efter konfirmationskalaset for vi på en tur där vid den mysiga vägen :) tänk er att cykla in dit bland fågelkvitter, blommor och de fina träden förstås! underbart ♥


Konfirmander i munsala kyrka- fotografering

Steg glatt upp halv nio på lördagsmorgon (läs: kravlade mig sakta ur sängen).. gjorde mig i ordning inför småsyskonens konfirmation! kameran tog jag självklart med eftersom jag länge längtat efter att få fotografera just detta denna dag! några bra bilder fick jag nog faktist.. så del två av konfirmations-bilderna visar jag imorgon.

Nu hoppas jag verkligen att jag av er kommer få lite tips, positiva o negativa åsikter! ni porträttfotografer kan väl säkert ge lite bra tips nu inom detta tänkte jag! såå.. varsågoda, kommentarsfältet är där för att användas :)


Linus firade också midsommar

Hahaha, första bilden är ju bara såå lyckad! linus ser helt galen ut, precis som han varit nu på midsommar :) och så söt ♥

Min midsommarhelg

Min midsommarhelg har varit riktit bra faktist. på fredagen for jag först till kovjoki och hämta robb :) sen tog vi det mest lungt och fundera över vad vi skulle göra på kvällen, eftersom det regna så mycket hela eftermiddagen tänkte vi att kanske man får så lov att stanna hemma? men sen mot en fem tiden kom solen fram och det blev varmt! såå..

På midsommar-kvällen..
Vi åt god mat, som bestod av fetaostsallad, lövbiff med nypotatis o aromsmör, sen var det meningen att det skulle bli en jordgubbstårta till efterrätt.. men den åt vi upp före på dagen. sen fixa vi oss och pappa körde oss några kilometer in i byn till storsand där vi spendera hela kvällen med våra vänner! riktit kul hade jag :)

Bilden här under fotade jag ganska tidigt på kvällen då vi satt på stranden och inväntade våra kamrater :) gillar bilden själv väldigt mycket, så jag får ju hoppas ni gör det också? den är ju faktist tagen med min lilla kompaktkamera som jag hade med mig. nåjaa, jag kan säga att berättelsen om min midsommarhelg fortsätter sen... håll utkik!

Glad midsommar!

Hoppas alla får en trevlig midsommarafton! jag hoppas verkligen det slutar regna tills ikväll så man kan vara ute! vi hörs imorgonkväll, så ha det bra tills dess :)

Bilder från cykelturen

Jag hittade en superfin plats, en äng med sommarblommor.. blåklockor, smörblommor osv! det var hur fint som helst där! helt enkelt en plats för mig att sitta och ha picknick på med syster kanske? låter väl mysigt? hihi :)

Två bilder från cykelturen får det bli ikväll! nästa gång måste jag nog ta mer bilder, tog inte så många nu nämligen. nu ska jag snart stänga av datorn och så blir det sovdags. vi hörs imorgon om jag hinner :) gonatt på er ♥

Kissemiss

Laban sitter och spanar från den lilla bron över dammen.. ♥

Den mysiga cykelturen och.. älgar!

Man kan säga att jag hade tur med vädret när jag var ute och cyklade! eftersom det börja ösregna 15 min efter jag kommit hem. jag är också glad att jag tog cyklen, och inte gick.. för när jag lungt passerade en åker vid skogsvägen jag var på stod två älgar ganska så nära mig, blev lite skraj faktist! de är ju så stora dedär bröölälgarna.

Nåjaa.. jag hade tänkt visa lite bilder från cykelturen men det får bli senare! här är iallafall en bild jag tog innan jag cykla iväg. nu blev det ju ganska mycket cyklande i detta inlägg, men att cykla hör väääldigt mycket till sommarens sysslor!

Fotografering

Nu har jag äntligen jobbat klart för denhär veckan! 9 dagar i streck nästan.. nu tänkte jag iallafall dra ut och
fotografera lite, först här hemma lite och sen tänkte jag ta en svängom med cykeln nånstans :)
vi hörs senare!

Filmtips inför helgen

Om någon hade tänkt se någon film nu i midsommarhelgen så har jag nu lite tips! hoppas ni gillar dem :)

Bygga muskler!

Nu far jag och älskling på gym! skönt med sånt nu som då också, eller hur? :)

En regnig tisdagskväll

En stund idag har det faktist varit riktit varmt ute då solen var fram. men sen så har det regnat heela kvällen här. bilderna på regndropparna passar väl ganska bra in i detta inlägg? så jag har tillbringat kvällen vid datorn.. suck!

Efter jobbet idag åkte jag till jakobstad för att handla lite grejor till lägenheten! handdukar, tallrikar, städskrubbsgrejor osv.. så var jag faktist också lite fräck av mig och åt en bigmac måltid :s men, den var god kan jag lova! så att ni nu vet så har jag tills imorgon tidsinställt två inlägg eftersom jag inte hinner skriva då. så.. men vi hörs på torsdag! gonatt ♥

En sötnos

Titta vilken gullig Linus jag har :') robb har fotat bilderna och jag gillar verkligen dem ^^ speciellt den första!

Det är alltså måndag

Ny vecka med nya möjligheter
Först och främst jobbar jag samma tid hela denna vecka, 07:30-14:30! det är bra. ännu bättre är att det blir en låång helg snart :) midsommar it is! mycket spännande saker är på gång nu i helgen :D mer om det sen! ikväll så har jag fotat och just nu sitter jag och redigerar.. dock ska jag snaart gå och lägga mig.. jobb! men men

Lite funderingar har jag ju också haft runt bloggen. borde verkligen fixa till designen jag pratar om... tror det får bli när jag jobbat klart! har inte riktit tid att sitta och pyssla med sånt just nu så. ska försöka mig på större förändringar här nu denna gång! ni får så lov att vänta och se :) nu säger vi gonatt, hörs imorgon!

foto på humlan: robb :)

Ett gott skratt

Jag bara älskar simon's cat videos! man får sig alltid ett gott skratt när man ser dem! nu har det kommit fler nya igen :D

Musiktips denna måndag..

♥ Gun's n' roses - sweet child o' mine
♥ Avril lavigne - smile
♥ Rio - like i love you
(riktit fin sång tycker jag)
♥ Jason derulo - don't wanna go home
♥ Erik amarillo - om sanningen ska fram


hoppas ni hittar någon låt ni gillar ♥

En liten önskan

Jag vill verkligen på en kryssning just nu! en dag i stockholm och andra roligheter med min älskling ♥ det är ju faktist snart vår 5års- dag, även ett ½år förlovade och måste man väl nog hitta på något annat än att sitta hemma? :) jag ska ta ett litet snack med min kar och hoppas på det bästa ;)

Oj oj, måste bara berätta att vi för 2 år sen också var på kryssning åbo-stockholm-åbo med silja line, utan bil, vilket alltså betyder att vi fick så lov att in till stan (också tillbaks) från hamnen (jag vill inte åka taxi).. gissa om våra fötter dog lite? mhmm... om vi far på kryssning nu åker vi nog med viking line som har hamnen in gamla stan (det heter väl så?)!!

Ahh vad härligt det vore med en kryssning : )

Om jobb och sånt..

Jag har egentligen inget att informera om, jag gör ju inget intressant heller! ja, även fast det är helg gör jag inte det. vad är problemet då? - jo jag jobbar denhär helgen.. det låter väl väldigt intressant? jag lovar er, istället för att jag stiger upp kl 6 imorgon och åker iväg till jobbet, skulle jag mer än gärna sooovaa! någon som vill byta med mig? ^^

Nej nu skojar jag nog, jättebra med jobb.. men kanske inte på söndagmorgon! nog om detta. jag kom hem 6 ikväll, for på kvällsmat till villan! nu sitter jag och robb vid datorerna och jag börjar reedan känna mig trött :( suck! imorgon efter jobbet (14:45) ska vi nog hitta på något kul! vi hörs då vi hörs ♥ psst.. lite bilder från veckan som varit, vad tycks?

En kort kvällspromenad

Ikväll tog jag en kort promenad här i byn, tänkte visa er lite bilder från det nu! hoppas ni gillar bilderna. gillar första bilden väldigt mycket där svanen simmar i bäcken, det såg så mysigt ut på något vis :) 

Yesterday, today, tomorrow!
Nu har jag varit ledig onsdag o torsdag.. igår for jag och pappa å laga ved till jeppo. idag sov jag länge, har tagit det lungt.. och avslutat dagen med promenad! imorgon jobbar jag 06:45-14:45, sen hämtar jag älskling från jobbet o så far vi till mitt! vi hörs imorgonkväll, och då hoppas jag på att få läsa många kommentarer :) nati nati!



Vilken mysig eftermiddag

Efter att ha jobbat klart för idag åkte jag iväg till kovjoki för att vänta på att min älskling skulle jobba klart. ikväll så har vi nämligen varit på gym tillsammans! vi var på gymmet i 2½ timme, riktit roligt och verkligen uppiggande! efter det åt vi vid rosso, åkte till kovjoki och sen for jag hem efter lite mys :)

Väl hemma lämnade jag sittandes i soffan framför hell's kitchen, och nu sitter jag i mitt rum, och ska riktit snart gå och lägga mig! jag är ledig onsdag o torsdag nu, såå skönt! imorgon blir det gym på ett annat sätt.. ved-fixning! gonatt nu! :)

Glada färger :)

Hoppas alla blir lika glad som jag av alla fina färger på bilden! :) jag är på jobb just nu, slutar 14:45! så detta e alltså ett tidsinställt inlägg, för att det inte ska vara helt tyst här. vi hörs igen senare idag ♥

Say something!

Vad ska jag göra för att få er att säga er åsikt här? allt vore mycket roligare med lite kommentarer nu som då.. jag är väl kanske inte världens bästa uppdaterare, men jag brukar iallafall titta runt och kommentera andras bloggar ganska ofta! nu har jag inte haft tid ett tag men såfort jag har tid över tänker jag lämna en fin kommentar i flera bloggar :) och det är väl trevligt va? jag har också tänkte fixa fram en ny design, såfort jag fotat lite mer bilder :) då blir det andra bullar.. jag har onödigt mycket planer och tankar just nu, som jag längtar att få ta tag i efter att jag jobbat klart vid hvc. spännande ^^

Läs inte texten ovan, absolut inget intressant.. för egentligen tänkte jag bara säga ett litet ord här och det är: gonatt!

Waterdrops

Är lika trött som vädret är tröttsamt nu ! det är mulet, kallt och blåser! hela förra veckan var det ju +30, sol.. härlit!
jag hoppas verkligen att det inte ska vara mulet såå länge. grrrr, jag jobbar hellre ute i +30 än i detta! dock är jag på inomhus jobb nu, alltså back in kitchen, vid hvc! ska vara där i tre veckor nu, inte varje dag men ja.. € € !!

Här är tre bilder jag fotade i helgen. vattendroppar! för att ta såna bilder som de här under behöver man
en kamera, en fontän, helst ett macroobjektiv. kort slutartid är också viktigt för att få med dropparna! då visste ni det, kanske någon kommer prova själv :) nu ska jag fortsätta redigera bilder så hörs vi senare..


Härliga lördag

Det har kanske varit runt 30 grader i skuggan idag? vääldigt varmt iallafall, skönt mellan varven men inte allt för länge. så jag och älskling for å simma, det blev årets första dopp för båda :) härligt! sen for vi ännu en gång till. vi hörs då vi hörs!

Fredagsmys

Bjuder på tre bilder idag! orkar inte skriva onödiga saker, vi hörs då vi hörs :)

pictures

Tre bilder till tänkte jag visa före jag går och lägger mig. mera bilder imorgon! imorgon är det fredag :) vi hörs då.. gonatt !

Vackra tulpaner ♥

Visst är tulpaner vackra blommor!? så många fina färger det finns och så doftar de väldigt gott också. om jag vore en humla så skulle jag bo i en tulpan tills den vissnar, hihi :) själv är jag riktit nöjd med fotot, både den i färg och den jag gjorde svartvit med detalj i färg! måste också säga att jag älskar att skapa i camera raw :D

vad tycker ni om fotot?

Filmtips inför helgen

Denhär gången blir filmtipsen lite "annorlunda" eftersom jag tänkte tipsa om alla pirates- filmerna! för er som inte sett dom ska verkligen göra det! verkligen spsännande och roliga filmer, tycker jag!

den nyaste pirates- filmen!

En härlig stund på stranden

Hej världen! bilden här nere beskriver väl nog ganska bra vad jag gjort idag, och hur härligt det varit? iallafall, så vakna jag runt 11- tiden och for ut en stund. packa min strandväska med dricka, solkräm, godis, kameran osv.. och sen körde jag iväg till storsand! solade kanske en timme och så for jag hem igen. det var åtminstone härligt där :)

Vill också säga att jag har mer bilder på kommande nu, så ikväll får ni se lite nya bilder! vi hörs, håll utkik tills dess :)

Inlägg utan bilder..

Onsdag är det idag och varmt har det varit! har solat ganska länge utan att bränna mig eftersom mamma köpt solkräm :) dock är jag nu vit efter att ha solat med förlovningsring ;) snyggt! kollat tv har jag också gjort, ätit glass och ikväll cyklat ca. 8km kanske? skönt. det är en sorts fri känsla att kunna cykla med shorts och topp nu, somrigt :)

Ingen kommer väl läsa mitt babbel iallafall,men hoppas alla haft en bra dag och njutit av värmen! imorgon tänkte jag kanske åka till storsand och sola där om det är lika varmt som idag? kanske jag vågar ta sommarens första dopp också? vi får se :) tar säkert lite bilder och kanske det blir en filmsnutt också? nu vet ni iallafall vad jag sysslat med idag och vad jag tänkt göra imorgon! vi hörs imorgon, ha det så bra ♥

Musiktips nu i sommarvärmen ♥

♥ Bruno mars - lazy song, en riktit sommrig sång enligt mig!
♥ Ian Carey ft. snoop dog - last night
♥ Michael mind - how does it feel
♥ Sonic palms - on the beach
♥ Alex sayz - hate to love



Hoppas ni hittar någon låt ni gillar :)

Regndroppar

Inte för att regndroppar passar så bra in på denhär dagen, fast det har faktist ösregnat några minuter på e.m! tänkte visa tre bilder iallafall. jag har för tillfället inte så många bilder att visa så! sitter just nu å lyssnar på musik och ska snart starta en film före jag går och lägger mig, så så.. vi hörs igen imorgon :)

Underbara varma.. svettiga dag!

Vilken underbart varm dag det varit idag, igen! dock inte alldeles underbart då man ska bära ved.. har svettats som en gris hela dagen! mysigt, eller så inte.. tills imorgon lovar de ännu varmare så då ska jag passa på å bränna mig ännu mer än vad jag gjort idag (klia klia) tur att det röda blir brunt senare. nå, nog om det!

Ska fara ut riktit snart igen, fota lite och så.. hade ju tänkt fotografera detdär "spännande" någon dag, men nu när jag är förkyld orkar jag helt enkelt inte.. ifall jag känner mig bättre på torsdag får det bli då! nej, nu far jag ut igen!

Beautiful raindrops

Här är en bild jag fotade förra veckan då det hade regnat.. jag tycker iallafall den blev speciell på något vis! testa göra den svartvit också, och jag tycker de blev lika fina båda två :) vilken tycker ni är bättre?

Insekter

Jag börjar bli riktit trött nu, fast jag egentligen inte gjort något idag.. så jag ska riktit snart gå och lägga mig! har inget att säga till er heller så här kommer lite insekts-bilder :)

Vackra blommor

Ursäkta för en aning dålig uppdatering denhär helgen, men jag har varken haft ork eller något att skriva om! nu är det en ny vecka och då tänkte jag börja med att visa lite blommbilder. ganska så fint tycker jag :)

Idag har jag verkligen försökt njuta av värmen så mycket som möjligt! det har varit så varmt här! har tagit det lungt också för att jag plötsligt blivit så förkyld, bara över en natt! hoppas det snart går över. vi hörs lite senare..

Frassarna ute på äventyr

Här har vi Linus, Laban och Ludde. de är alla tre våra frassar, vi har också en katt men hon var inte ute just när de andra var. Linus tyckte iallafall mest om att sitta och spana i blomrabatten..

Laban var ute på äventyr i skogen och ville tydligen inte heller vara i fokus..

Ludde spanade på fåglarna i fågelholken..

Lördagsbabbel

Har idag varit på småsyskonens vårfest, där jag hade tänkt fotografera massor men inte en endaste bild tog jag! jag satt bakom långa tjocka gubbar och nästan längst bak så.. men efteråt for vi på mjukglass å nu e vi hemma ^^ ikväll ska jag ut med "mina killar" om man kan säga så, hoppas iallafall på en rolig kväll :D vi hörs imorgon!

Ett inlägg mitt i natten?

Har haft fullt upp hela fredagen med städning, vilket in te är så intressant att skriva detalj om va? så det skippar jag! kan istället säga att älskling kom hit runt två tiden idag, då var vi ute, myste, bada bastu och vi kom nyss hem från en liten fisketur ^^ vi ska snart se på film och sen sova! hörs imorgon om jag orkar å hinner.. gonatt ♥

Min nya kameraväska!

Här är min nya kameraväska som jag fick av pappa till födelsedagen! den var verkligen efterlängtad :) i denna rymms nu allt jag behöver + ifall jag köper mer objektiv så rymms de också. väskan har också regnskydd, vilket är väldigt bra då man fotar i naturen som jag! av pappa fick jag också ett till batteri till kameran, så nu har jag alltså två st :)

Något mer tänkte jag inte visa, det är sängkläder, rutiga kokboken, pengar osv :)

Lovepro nova 200 aw


Filmtips inför helgen

Hoppas ni hittar någon film ni gillar :) glöm inte att se på alla andra filmtips här också!


Musiktips

Beyonce ft. Shakira - beautiful liar
Love generation - dance alone
Daniel adams ray - lilla lady
Mohombi - coconut tree
Sunrise avenue - hollywood hills

Två naturbilder

Har egentligen inget intressant att skriva men jag kan ju säga att regnet har öst ner nästan hela dagen då jag var å jobba! har lyft ganska tunga saker idag så nu ska jag bara ta det lungt så inte min rygg blir så sjuk. för att göra den gråa dagen lite ljusare passar det väl fint med två färgglada bilder :) vad tycks?

Spännande fotograferingar på gång!
Jag vill också säga att jag har planerat en lite mer spännande fotografering som så snart solen tittar fram ska bli av! till min idé har jag samlat inspiration från andra större fotobloggar såsom elin kero och michaela.d! sen när jag tänker efter lite så är det faktist ännu två spännande fotograferingar som blir denna helg & nästan helg? jag längtar !! ^^ hoppas ni blir nyfikna vad detta nu kan vara, för jag lär säkert efterlysa era åsikter sen. well, vi hörs senare!