För exakt ett år sedan..


30 November är det idag, redan! för exakt ett år sedan var det snö, så pass hållbar is att man kunde köra snöskoter på den och många minusgrader. vad ser vi nu när vi tittar ut genom fönstret? jo, regn grått blåsigt och alldeles för varmt är det också. blä! nu tycker jag verkligen att snön får komma. det är ju endå december imorgon och snart jul!

En bild, och jag säger gonatt!


Piff och Puff säger hej till er ♥

Här är våra små sötnosar! Piff och Puff ♥

Andra värmebilden..

Denhär bilden var den andra av mina "deltagare" till temat värme.

Fototemat värme


Idag röstade vi fram månadens vinnare i fototemat värme. vi har varje månad ett tema som vi ska fota till i skolan.. och den första bilden här hade jag som en "deltagare". själv gillar jag den väldigt mycket. jag har inte vunnit en enda månadstävling i skolan än, men jag ska! min kära klasskompis Sofia har vunnit nu alla gånger, men vet ni vad? det är hon värd! om ni vill se mer av henne så hittar ni hennes blogg här.

Idag har det varit en helt vanlig måndag. skola, handla mat, göra mat.. har också busat med kissorna en lång stund, så nu ligger de bredvid varandra och sover. på tal om dem, så tänkte jag riktit snart visa lite bilder på busungarna här. så håll utkik :) vi hörs om en stund..

Nu har vi våra små killar hos oss ♥

Hoppas att alla haft en lika bra söndag som jag har haft. vaknade vid soluppgång imårse och gick nästan direkt ut för att ta några bilder. senare då robb for på innebandymatch så hämtade pappa mig från stan och så for vi hem till monäs. där var det pepparkaksdags. mums! o då jag kom till Vasa, och faktist ett snögigt vasa.. runt en fyra tiden så hämtade jag katterna :) har busat hela kvällen med dom, så nu ligger de och sover bredvid varandra. våra små killar ♥ imorgon ska jag försöka fota dem lite så jag kan visa till er. det gör jag vare sig ni vill eller ej. jamen, det var min söndag :) vi hörs imorgon eller senare ikväll!

Söndagsfunderingar..

Satt och lekte lite med mitt ena öga i photoshop igårkväll, bara för skojs skull. det kanske finns någon läsare där ute som faktist undrar hur mina ögon ser ut? vilka krusiduller som finns runtom iris, vilken färg mina ögon har och kanske även hur jag skulle se ut med andra ögonfärger? om ni är nyfikna på det så ska ni ta en titt på bilderna! på den första bilden ser ni min riktiga ögonfärg.

Såhär ser jag ut i mörkblåa ögon, eller varför inte rosa-lila ögon?

Hade jag passat i gröna ögon? eller kanske i gul-bruna?

Om jag hade varit en vampyr med röda ögon skulle det ha sett ut såhär. här får ni också en till blick på min riktiga ögonfärg

Hur cool vore det inte med helsvarta ögon? just det, jättecoolt! eller kanske helvita? hehe

Fyrverkerier på julöppningen i vasa

Jag hade nästan glömt bort att jag stod på balkongen och fotade fyrverkerierna då det var julöppning i vasa. här har ni tre bilder! och om ni börjar undra hur jag har fått med så många raketer i den sista bilden så kan jag säga er att jag lade ihop fem bilder med varandra i photoshop, så jag inte skulle behöva lägga upp alla skillt. jaja, men det var mäktigt!

Glad lillajul allihopa!

Tänkte bara slänga hit en liten hälsning till er, och hoppas att alla får en riktit fin kväll! trevlig lillajul allihopa ♥

igår och idag

Idag är det lördag, och en fin sådan! ska passa på att vara ute nu då solen tittar fram och kanske fota lite. jag hann inte alls med bloggen igår så därför tänkte jag skriva några rader nu istället. igår efter skolan åkte jag hem och plockade i väskorna, förde ut skräp och ordnade upp i lyan. jag la även fram två ljusstakar sådär passligt till helgen eftersom det är lillajul idag :) då robb kom hem från skolan åkte vi iväg hem till monäs en stund och böt några ord med mamma och pappa, sen for vi vidare hit till kovjoki där vi tillbringar helgen. igårkväll var vi på gym, och det var skönt! senare titta vi på idol och.. jag gillar inte alls att molly röstades ut :( hon var bäst! nåjaa, nu har jag färdigt babblat och ska söka mig ut i solen. vi hörs senare idag ♥

Vågor och lång slutartid #2


Vågor och lång slutartid..


Godmorgon! idag är det skitväder här i Vasa, som vanligt? nej men nu tycker jag faktist att det gärna skulle få komma några meter snö på marken! hellre en meter snö ute än regn! jag gjorde iallafall ett smart val då jag bestämde mig för att ta bilen imorse. nu ska vi snart på frukost och sen åker vi hela skolan iväg till botnia hallen och know how mässan, som sagt! såå vi hörs senare idag. hej så länge :)

.. och bilderna fotade jag förra helgen vid villan. vad tycker ni om vågor och lång slutartid? jag älskar det!

Speglingar i vatten.. vid bäcken hemma i monäs


Jag längtar såå, orkar knappt vänta längre!

Jag kom hem från mässan i botnia hallen för ungefär en timme sen och slängde mig direkt ner i soffan framför bonde söker fru. nu är jag alldeles slut och tänkte faktist gå och lägga mig riktit snart. imorgon ska vi dit igen, men då bara för att se oss omkring och samla pennor, och sånt som man gör på en mässa. det blev heller ingen fotografering med Sara imorgon så jag slipper hem direkt efter maten egentligen. jag har två "viktiga" ärenden imorgon som måste göras, jag hann inte och hämta mitt nellypaket idag så det blir imorgon.. och så har jag kattsand och kattmat att inhandla! för vet ni vad? jo, vi får katterna redan denhär helgen! (annars hade det varit 4.12) wohoo ♥ jag längtar så mycket efter våra två små killar (?) så jag orkar nästan inte vänta längre! namnen är också redan bestämda :) och bla bla bla..

Nu ska jag gå och lägga mig. här har ni tre bilder att beundra, som jag fotade förra helgen där hemma. vi hörs imorgon :) godnatt!

I mitt nellypaket!


Wohoo! imorgon får jag hämta ut mitt nelly-paket från posten. i paketet finns dessa två klänningar. egentligen borde jag nog ha beställt ännu mer men näe.. jag får väl ta en liten shoppingrunda i staan istället ;) hehe!

Tre bilder och veckans händelser..

Hej! det har varit en lång skoldag, som alltid på tisdagar. men det har varit en bra dag iallafall. nu har jag nyss ätit och ska resten av daan bara ta det lungt. tänkte faktist ta och hoppa i badkaret riktit snart! först tänkte jag ta och berätta lite om vad som händer denhär veckan.. bara ifall om jag inte hinner uppdatera.. så att ni kan hålla koll på mig och mitt spännande liv ;) hehe..

Imorgon har jag först skola från 8.30-16.30 och sen blir det snabbt att äta något och sticka iväg igen. från 18.00-21.00 ska jag och minna vara vid botnia hallen där det ordnas "know how" mässa, en utbildningsmässa. och vi två ska vara där då imorgonkväll och representera vår linje på efö. mer än så vet jag inte om detta men.. bilder från detta kommer sen en annan dag!

På torsdag ska vi hela skolan till "know how" mässan bara för att titta, tror jag? sen hörni kära vänner har jag en par/familje- fotografering i studion tillsammans med Sara och hennes pojkvän + deras katter! det kommer bli riktit skoj! :) detta var då alla händelser denhär veckan, som jag vet om. vi hörs då vi hörs, och tills dess kan ni ju se över bilderna här under.. och slänga in en liten kommentar :)

Självporträtt


Och småfåglarna har fått mat..



Där hemma har pappa lagt fram fågelfrön till fåglarna och bl.a blåmesen och talltitan tittade fram. piip piiiip. okej fy vad fånigt dethär lät nu, men så är det! i vinter kommer jag att stå där, i timtal och frysa fingrarna av mig, för att få bra foton på småfåglarna. det blir skoj!

Lite frostbilder från i söndags

Före vi åkte iväg på kalas i söndags så passa jag på och fota lite rimfrost eftersom jag längtat så länge efter det. här har ni några! :)

Dagens planer / till våra små bebisar..

Idag efter skolan så tänkte jag och robb åka iväg och titta/köpa lite grejer till våra små bebisar som vi snart ska få :) bl.a klös/klätterträd, sandlåda, bur och leksaker står på inköpslistan.. ni vet inte hur mycket jag längtar efter katterna! det ska bli så kuul :D

Sen halv nio ikväll far vi på bio, breaking dawn! som jag har längtat.. ha en bra dag allihopa så hörs vi senare idag :) hej sålänge..

Söndagsmys


Sålänge jag väntar..

Vi är tillbaks i Vasa nu igen, och eftersom det är julöppning här i Vasa idag så sitter jag för tillfället och väntar på att klockan ska bli 6. det ska nämligen vara fyrverkerier då vid torget och nu är det faktist så passligt att vår balkong är en perfekt plats att stå och fotografera detta från :) jag är redo och kameran är redo, så nu får de smälla på bäst de vill! men, sålänge jag väntar på detta tänkte jag berätta lite kort om min helg. om fredagen skrev jag redan, bastu och fredagsmys med idol. igår lördag steg vi upp tidigt. robb for och böt till vinterringar åt sin mamma och medans han var borta var jag och pappa ut på fotoäventyr. sen på kvällen kollade vi på film. idag har vi hela familjen firat min mommo som fyller 70 år idaggrattis! vi åt supergod mat vid norrvallas restaurang. jag måste ju också bara säga att det har varit så fint hela dagen med all rimfrost i träden och på marken, och här i vasa har vi SNÖ! wohoo :D efter fyrverkerierna ska jag redigera lite bilder och sen se på tv resten av kvällen. ha en fortsatt trevlig söndag allihopa, så hörs vi igen imorgon! gonatt.

Som jag har väntat..

Imorgon hörni kära bloggläsare, då ni! då ska jag och se breaking dawn. eftersom jag inte hade passligt ihelgen så blir det imorgon istället. jag kan knappt vänta! jag har läst på andras bloggar att den varit jättebra, så det hoppas jag verkligen! åh, kan det inte vara måndag nu? ♥

Två fina månbilder

Foto: pappa

Hemma i monäs över helgen.

Skönt att vara hemma i monäs igen. sitter för tillfället och tittar igenom lite bilder och hittade bla. en fin solnedgångsbild från Juni. senare ikväll ska vi bara ta det lungt, bada bastu och titta på idol. vi hörs senare..

Äntligen fredag!

Godmorgon! det känns verkligen bra att det äntligen är fredag igen. det ska bli skönt att få åka hem till monäs igen! såfort jag slutar så cyklar jag hem och plockar i väskorna och diskar. sen hoppar vi i bilen och kör iväg norrut och hemhem :) hoppas alla får ha en bra dag, så hörs vi igen ikväll nångång. hej sålänge :)

Ni har inte sett något sötare!


Foto: pappa, och filuren på bilden är en flygekorre!
Jag lovar er och jag kan göra det klart för alla, att ingen av er har sett något såhär sött på ett tag ♥ goosigoosigoos :)

Studiofotografering med Sara #8

Det var ett tag sen jag visade mer bilder på Sara nu så idag tänkte jag att jag gör det. igårkväll så var vi ju annars ut hela gänget. vi var till hullupullo här i vasa, (obs: det är mycket bättre där än på ollis!!) och det var riktit skoj :) och idag var vi på knäppisarnas fotoutställning i smedsby. inspiration! på tal om foto, så hade jag tänkt passa på och fota en massa macrobilder ihelgen, så jag hoppas på snö och bra väder! nu ikväll så har vi "halv åtta hos mig" vid majas, det ska bli spännande att se vad hon tillreder! nu tycker jag nog att jag har färdigt babblat för en stund så.. vi hörs senare :) och.. vad tycks om bilderna?

Min linus :)


En bild på min Linus bara för att jag saknar honom just nu så mycket ^^

Bilder från farsdag, på rävskata strand


Bilder från farsdag


Jag nämnde ju tidigare att vi var på en lång fotopromenad på farsdagen, jag lillasyster och pappa. här är tre bilder! igår blev det ganska dåligt med uppdatering här och jag måste tyvärr säga att det blir likadant idag. jag uppdaterar nog mer sen då jag kommer hem, men sen på kvällen kommer "gänget" till mitt på plättkväll och förfest, sen far vi ut.. så ni bara vet. men vi hörs senare :)

Filmtips!


Bragegården #4


Detta får bli de sista bilderna jag visar från bragegården. hoppas ni har gillat bilderna :) vi hörs igen imorgon, godnatt på er!

Planer på att trycka min fotologo på tröjor..


Som rubriken lyder så har jag stora planer på att trycka min fotologo på tröjor, eftersom vi på textilslöjd har tillgång till sånt :) så ikväll efter att jag handlat, och lagat mat och ätit så tog jag min cykel som jag tänkte cykla omkull med in till stan för att inhandla två t-pajtor och en "huppari". på dessa plagg ska det alltså tryckas text på! nåja nu vet ni detta :) jättespännandeee..

Sen jag kom hem har jag bara latat mig och det tänkte jag göra resten av kvällen också, haha. så om någon vill ha tag på mig så finns jag på min soffa :) ha en fin måndagskväll allihopa så hörs vi imorgon!! och de har lovat snö imorgon, så då jag vaknar vill jag se snö, annars blir jag ledsen och besviken! någon mer än jag som vill ha snö NU?

Bragegården #3

Den gråa stugans mysiga fönster

Bragegården #2


Bragegården

I fredags var vi ju på fotoutflykt till bragegården här i Vasa, och jag har just redigerat bilderna klart.. här har ni några!

Studiofotografering med Sara #7

Ursäkta för dålig uppdatering idag, men först nu hinner jag sätta mig ner vid datorn. idag har jag tillbringat hela dagen i monäs med min familj, och speciellt med pappa eftersom det är farsdag idag :) så grattis igen till dig pappa ♥ jag, lillasyster och pappa var ute på en lång promenad på eftermiddagen, sen åt vi god kvällsmat och bara latade oss. och så gosa jag med katterna en stund ^^

Nu är vi iallafall tillbaks i Vasa igen och jag sitter för tillfället bara här och stirrar,men känner att det nog snart blir läggdags. är otroligt trött! före jag säger godnatt tänkte jag iallafall bjuda på ännu en till favorit från fotograferingen med Sara :) hoppas den gillas! vi hörs imorgon.


Här har ni miig


Foto: Minna Läspä

Det ser ut att bli en sväng till jakobstad ikväll. ha en trevlig lördagskväll allihopa så hörs vi imorgon ♥

Studiofotografering med Sara #6

Nu är vi hemma från nykarleby, stjärnhallen! fotandet gick nog faktist lite bättre än förra gången också :) så nu känns det bra! o nu ska jag skicka de sista bilderna åt Sara, äta och sen vila en stund. ikväll vet jag inte riktit vad vi hittar på, men det återstår att se! här har ni iallafall en till favorit från fotograferingen med Sara. hoppas att den gillas :) vi hörs senare ♥

Studiofotografering med Sara #5


Innebandyfotografering idag!


Foto: Minna Läspä, redigering: jag

Godmorgon! även om vädret inte alls tycks bli bra denhär lördagen heller så tänkte jag ändå dra ut med kameran en sväng! senare idag blir det ju också innebandyfotografering, och det hoppas jag går ännu bättre än förra gången. önska mig lycka till ;) vi hörs ikväll igen ♥

Studiofotografering med Sara #4


Jag hoppas att ni har gillat studioporträtten på Sara som jag har visat. jag tänkte iallafall att jag skulle visa några till, så här har ni nu fyra foton :) det känns iallafall kul för mig, eftersom Sara har sagt till mig att hon är supernöjd över bilderna :) det är ju sånt man vill höra! ja, men jag ska riktit snart gå och lägga mig så jag orkar imorgon! gonatt, vi hörs imorgon ♥

Svar på läsarfråga

Jenny ville veta lite om linjen/kursen jag går på vid efö i vasa, så jag tänkte att det är väl bäst med ett inlägg om detta då. så läs detta nu allesammans! nu börjar vi. alltså, linjen jag är på heter data-fotowebb. vi går igenom kameran och dess inställningar, o vi jobbar i ps varje dag, vi har företagskunskap, matematik, datakunskap i word, exel och powerpoint och så skriver vi datakörkort. vi far ofta på fotoutflykter !! vi har börjat fota mycket i den "nyuppbyggda" studion nu också. det som jag nyss nämnt här hör till denna linje så detta sysslar vi med på dagarna! sen så får man också välja andra "ämnen" bl.a körsång, textilslöjd, träslöjd, gitarrkurs för nybörjare, ryska, finska osv..

Om ni vill veta mera så gå in på efö:s hemsida! och här har ni en bild på mig och mina fina i studion :)

Dagens fotoutflykt och annat babbel..

Imorse var jag så trött så jag steg upp först en kvarttimme före jag skulle cykla till skolan, hehe.. jag har alarm på 07:10 varje morgon och har varje dag denhär veckan tänkt stiga upp då också. ändå snoozar jag alltid fram till 07:30. imårse steg jag alltså upp 07:45 ;) men men, idag var vi iallafall på en liten fotoutflykt till bragegården, i vasa. det var skoj :) bilder därifrån kommer senare!

Efter skolan cykla jag hem och packade lite väskor och diskade. då robb kom så hem åt vi och körde vi iväg norrut. vi for först en sväng till monäs för att hämta min bil, och nu är vi i kovjoki. sen ikväll blir det fredagsmys med chips och idol. imorgon ska jag igen fota innebandy- match vid stjärnhallen, det ser jag faktist framemot :) nej nu ska jag sluta babbla. vi hörs lite senare ♥

Hundvalpar i studion, bilder

Minns ni att jag nämnde att vi fotade hundvalpar i studion i tisdags? det var alltså nio valpar och vi fick alla fota en valp på var. här har ni de bilder som blev bäst då jag fotade "min hund". personligen gillar jag bild tre bäst där valpen har tassarna upp på lådan, och så kan jag tillägga att den knällde sådär sött på samma gång också eftersom den absolut inte ville sitta stilla :) så är då frågan, vad tycker ni? :)

Fotad med Nikon D200 + 28-85mm, iso-200 wb-K. och för er som undrar så heter rasen spansk vattenhund

Ett stycke musiktips!

Tänkte dela med mig lite av vad jag lyssnar på när jag redigerar bilder. jag tycker inte alls om att hålla på att byta låtar hela tiden då jag har fullt upp med foton. här är nu flera bra låtar "ihoptonade". hoppas någon får använding av den :)

Studiofotografering med Sara #3

Här är tre fina bilder på sara från fotograferingen. jag vill gärna höra era åsikter om bilderna. jag lär mig mer av det! :)

Byggnader i mörkret


Replot bron #3


Några bilder från replot

Här är lite fler bilder som jag fotade vid replot i måndags. blåsigt med fint, var det där :) annars, jag hinner inte uppdatera mer själv idag, så jag tidsinställer lite bildinlägg till er som ni mycket gärna får kommentera också :) ha en fin kväll allihopa!

Studiofotografering med Sara #2

Här har ni två bilder från fotograferingen med Sara, i färg och i svartvitt! hoppas de gillas :) jag orkar inte uppdatera mer idag, men vi hörs ju imorgon igen! och det är superroligt att så många tittat in här nu de senaste dagarna. följ mig gärna via bloglovin så ni inte missar något! :)

Godnatt på er ♥

Replot bron

I måndags på kvällen var vi ju en sväng till replot på "mörkerfotografering" och här är nu en bild som inte blev alldeles för suddig. då man stod på mitten av bron var det faktist väldigt blåsigt, nästan så man flög av! men bara nästan.. nu ska jag redigera foton!

Idag blir det mer bildredigering..

Dagens planer efter skolan är att försöka få en ganska stor del av bilderna på Sara redigerade. jag har över hundra bilden att gå igenom ännu, så jag är långt ifrån färdig! iallfall så kommer Sara till mitt ikväll för att hämta de bilder som är klara :)

För tillfället sitter jag i skolan och har "projekttimme", och mellan varven tittar jag ut genom fönstret och ser en tjock dimma som täcker hela Vasa. det är jättefint! dessutom så är det riktit kallt idag också, så kanske det kommer lite snö snart? :D det vill vi ha nu! nu ska jag fortsätta redigera lite andra bilder, men vi hörs senare ikväll :) ha det bra!

Imse vimse i macro


Studiofotografering med Sara, en favoritbild

Gokväll. jag har suttit framför photoshop hela kvällen och redigerat bilder från studiofotograferingen med Sara.. denhär bilden är en av mina favoriter från den dagen. jag älskar blicken i hennes ögon, och att ha den i svartvitt gör bilden ännu lite häftigare :) vad tycker ni?

Hundvalpar i studion

Godmorgon! nu har vi nyss fotat hundvalpar i studion här i skolan. och snart ska jag cykla iväg på hälsoundersökning. och som vanligt på tisdag så är det en lång skoldag, ända till kvart över fem. sen då jag kommer hem ska jag ta itu med studioporträtten på Sara! och om nu inte internet bråkar så skickar jag iväg lite bilder sen också. (till dig sara så du vet! annars måste du nästan hämta bilderna) vi hörs sen..

Cykeltur i söndags

Två bilder från söndagens lilla cykeltur :)

Har fullt upp hela dagen!

Godmorgon på er! sitter vid datorn i skolan just nu och ska strax börja första lektionen. har skola från 8.30-13.45 och sen resten av dagen har jag fullt upp. jag måste handla direkt efter skolan, 16.30 ska min klass till replot på "mörkerfotografering".. sen ännu efter det ska jag och mitt "gäng" ha tortillakväll hos mig. undrar bara hur jag ska orka med allt? nåja, bara jag handlar snabbt kanske jag hinner vila en liten stund emellan. det blir knappast mer uppdatering idag heller, men ni ska ha det så bra så hörs vi imorgon! :)

Har städat som en galning..

Nu har jag städat lägenheten som en galning hela kvällen. det luktar så fräsht av rengöringsmedel här just nu.. och gissa om det ska bli skönt att gå och lägga sig ikväll i nya sängkläder! nu ska jag titta lite på tv, redigera lite bilder och sen gå och lägga mig. vi hörs imorgon!

Färgglada macrobilder en mulen söndag

Hela söndagen har det varit mulet och det är det fortfarande. jag hade sett framemot att fara och fota massor med landskapsbilder idag, så blev det dock inte tyvärr! denhär söndagen har alltså, pga. vädret varit vääldigt tråkig :( nu ska vi snart äta våfflor och senare börja söka oss mot vasa igen. där tänkte jag dammsuga och skura golven, torka lite damm och byta sängkläder. för att det måste göras! sen ska jag nog bara ta det lungt i soffan. här under har ni tre färgglada bilder som jag fotade i fredags, hoppas de gillas! vi hörs senare...

Färgglada macrobilder

Lördagen kort: steg upp lite väl sent (runt 12). har tvättat och vaxat bilen, fotat mer macro, haft en lugn lördagskväll i soffan framför två bra filmer! imorgon hoppas jag på lite sol. nu är det läggdags, så gonatt! vi hörs imorgon. bilder: nikon D90 + sigma 150mm macro

Dimmiga Vasa

Igår var det riktit dimmigt i hela vasa, och tydligen här norrut också.. iallafall, jag bestämde att jag skulle få lite häftiga dimm-bilder men så blev det kanske inte.. här har ni de enda bilderna jag fotade. ganska häftigt nog tycker jag! nu är det läggdags och vi hörs imorgon! ♥

Min spännande dag :)

Idag har det varit en bra dag. först fotade jag Sara i skolans studio på förmiddagen, som gick rätt så bra nog (smygtitt här under!!) men det behövs nog mer övning där ännu för min del iallafall.. sen efteråt cyklade jag hem, plocka i väskorna och så körde jag och robb iväg norrut, hem! sen vi kom hem så har jag fotat lite, fört över dagens bilder till datorn och skickat iväg innebandybilderna på mail.. min dag har alltså handlat mest om foto hittils.. säkert därför det har varit en så bra dag :) ikväll blir det bastu och fredagsmys i soffan framför idol ♥ vi hörs!..

Filmtips inför helgen!


Tidig läggdags

Ikväll efter maten for jag och robb ut på en liten cykeltur till motonet, sen så har jag bara tagit det lungt i soffan framför bonde söker fru! jag börjar bli trött redan också så jag tror nästan att jag går och lägger mig snart. ja, och jag hittade inte så mycket saker på min lilla shopp - runda heller, bara tre plagg. nåja, jag hade ingen lust att gå länge i affärerna heller så jag får väl skylla mig själv. Jamen nu ska jag gå och lägga mig. men vi hörs imorgon igen med bl.a lite film- och musiktips! :) gonatt!

En gammal bild från september


Höstligt i kovjoki i slutet av september. mysigt!

En till stjärnhimmelbild, och dagens planer!

Jag hittade nyss en bild som jag inte har visat från när jag var ute och fotade stjärnhimmeln i kovjoki. bilden hade absolut inte varit lika häftig om inte molnen hade varit där. jag älskar att fota landskap då molnen är häftiga! jag har faktist ihelgen tänkt satsa på lite landskapsfotografering och har lite häftiga idéer om vad jag ska fota. spännande ;)

Idag efter skolan tänkte jag gå en sväng på stan. jag behöver höstskor! för tillfället vandrar jag omkring i mina vårskor och det börjar bli
en anging kallt. och det var faktist mamma som tyckte att jag skulle köpa nya skor så okej då! ;) jag är också i stort behov av lite tröjor och sånt.. så ni får se sen vad jag kommer hem med för nåt. men men, vi hörs senare då :)


Höstfärger


Åker iväg på filmkväll!

Tack för era sport-fotograferingstips, vad jag ska blogga om- tips och sånt! fortsätt så, nu åker jag iväg på filmkväll! vi hörs senare ♥

Trögt internet och höstbilder

Godmorgon! internet strejkade hos oss hela kvällen igår så jag slapp inte alls och uppdatera, så nu passar jag på i skolan istället.. jag har noll saker att blogga om just nu, så nu vill jag att ni ska säga vad ni vill se mer av/läsa mer av här på bloggen. då vore allt mycket lättare! om det finns något om kameror ni vill veta mer om, ex. inställningar osv.. vad som helst! säg nu :) vi hörs senare idag!