Mossa.. och en liten surrande humla


Vackra Scilla

Godmorgon :) det är en fin och varm dag här i Vasa idag! det är valborgsmässoafton och jag sitter föt tillfället i skolan och har lektion. idag efter skolan ska jag åka och veckohandla, och sen har jag ett litet projekt på gång.. hmm, hemlis ;) men men, här har ni lite blombilder från igår, scilla och någon annan sorts blomma som jag inte vet vad den heter :) scillan påminner lite om blåsippan tycker jag, och just den efterlyser jag för fotografering för tillfället också.. förr har jag fått syn på den i brändö så jag måste nog ta och traska över dit någon dag :) jaja, vi hörs sen..

Hällon


Krokusar i blomrabatten


Det har varit en superskön helg hemma i monäs, nu är jag dock tillbaks i vasa igen.. ska bara ta det lungt resten av kvällen och göra ingenting! vad har vi gjort ihelgen då? fredag: fotade, bastun, tittade på film.. lördag: ut med piff och puff (två gånger), villan, fotade, tvättade bilarna.. söndag: ut med piff och puff (två gånger) sågat ner träd och eldat brasa, varit ut på en kort cykeltur, varit utomhus! helgen i ett nötskal.

En sväng till villan #2

Med del två av bilderna från villan säger jag godmorgon! det är söndag, då man är hemma på helgerna går tiden alldeles för snabbt. det finns så mycket man skulle vilja hinna med.. nå, snart har jag sommarlov och då kommer jag ju bo hemma i monäs hela sommaren :) skönt!

Som alla andra söndagar kommer jag åka iväg tillbaks till Vasa ikväll, dock utan robb.. för han har ju fått sommarlov redan.. pöhh! men ensam blir jag ju inte, piff & puff är ju med mig :) före detta tänkte jag hitta på en massa skoj här hemma.. såå, vi hörs igen ikväll ♥

En sväng till villan

Känns som om det var en evighet sen jag fotade landskap sist, så idag när vi var en sväng till villan på eftermiddagen passade jag på! vädret har ändrat hela tiden idag.. dagen började med blå himmel och solsken, sen så har det regnat och varit mulet (bl.a när vi vart till villan) och just nu är det stjärnklart ute. hihi.. jag fotade ganska många bilder, så jag delar upp bilderna i två inlägg :) nu blir det läggdags, vi hörs imorgon ♥

Skönt med helg!


Hej efterlängtade fredag, och helg framför allt! idag efter skolan stod jag en stund och brottades med vårt lilla diskberg, sen hoppa även dammsugar ut ur städskrubben, samt dammtrasan och andra städprylar.. det blev även en svängom med golvmoppen. så nu är det ordentligt städat i lyan en tid framöver.. typ tills söndagkväll då katterna ska i sin skitlåda och sprätter ut sand på golvet.. hehe..

Just nu befinner vi oss hemma hos mig i monäs :) vi har bl.a varit ut med Piff & Puff, så har jag fotat lite macrobilder.. nu ska vi i bastun. vi hörs!

Fullt upp hela tiden

Det finns ingen tid över till bloggen för tillfället under vardagarna. jag har fullt upp med allt annat känns det som, massor som ska göras, massor på gång överallt, massor man borde hinna med och planera och det är som om det inte alls finns tillräckligt med tid..

Imorgon så fort som möjligt åker vi hem till monäs, bort från Vasa en stund för att andas lite friskluft från landet, samt fota en massa macrobilder ute i trädgården :) det kommer bli en skön helg! nu blir det sovdags & så hörs vi då vi hörs. ha det fint ♥

Ut på fotoutflykt med klassen i fredags.


En bildbomb från idag!

Idag efter maten var vi några stycken på promenad vid edvinsstigen i smedsby. det är alltså någon vid namn Edvin som nångång gjort dessa lustiga figurer som man möter på längs stigen. hehe. och de fyra sötnosarna på bild nr 6 traskade jag runt stigen med :) det var kul!

En varm och skön dag!


Hej! det har varit en fin och varm dag idag. äntligen lite mer vårväder :) då jag kom hem satte jag mig i soffan en stund och funderade med katterna (bild 4.) puff kommer alltid springandes och vill gosa då man kommer hem ♥ sen satt jag också på balkongen en stund.. som vanligt efter skolan på måndagar då robb också kommit hem åkte vi och veckohandlade, cyklandes denna gång! sen laga & åt vi mat, sen har vi suttit och nördat vid varsin dator. för tillfället sitter jag och skriver detta inlägg, sen kommer det även upp filmtips som jag ska pyssla ihop efter detta. min kar slappar i soffan framför tv, och när han inte gör det sitter han bredvid mig och pratar ropar fula ord till sina läxor/prov och rycker sig i håret av ilska på samma gång, kastar alla papper upp i luften, river sönder.. hehe, listan kan göras låång! tur för honom att han får sommarlov på fredag.. denhär texten blev nog en enda stor röra, men vet ni.. jag är trött och tänker inte så mycket på hur jag skriver just nu!

Jag har också förnyat lite i designen, vet inte om ni lagt märke till det men sidomenyn är numera indelad i boxar.. bilderna i headern är bytta.. såfort jag får tid tänkte jag ta lite självporträtt som också ska in i headern. hoppas ni gillar det! vi hörs senare..

I blombänken jag krälar runt.. ♥

Om det är nån som tatat på att få fota blommor nångång snart så har det väl ändå varit jag.. idag före vi for till Vasa kröp jag runt i blomrabatten där hemma och fotade lite krokusar som hade tittat upp :) nu längtar jag till helgen, då är det säkert massor med krokusar där hemma :) jag menar, här i Vasa finns de ju nog också men om jag börjar kräla runt på marken här i stan.. vad ska folk tro om mig då? haha

Bilder från helgen


Några bilder som beskriver lite av helgen. fick tråkigt så jag pysslade ihop hela detta i photoshop :)

Vårkänslor ♥

Idag har jag såå vårkänslor. solen skiner, vattnet bara stiger i ån här i kovjoki och dessutom lovas det åska tills idag. hur mysigt låter inte det? så ska det också vara flera plusgrader nu de närmaste dagarna :) då kan man ju börja sitta på balkongen lite mer också :) igårkväll var vi ju på bio och såg battleship, den var superduuuuperbra verkligen! jag tror jag skulle kunna se den huur många gånger som helst :) den ver verkligen spännande! ni måste gå och se den :) efter filmen körde vi runt lite i stan och sen klampade vi in på netti där de andra befann sig. kul kväll :)

Idag skiner solen, som sagt.. jag är därför på väldigt bra humör idag! snart ska vi börja söka oss till monäs för att hämta katterna och sen så småningom brumma iväg till vasa igen. jag måste befinna mig vid skolan kl 4 idag. skola, söndag? ja vet ni om jag hade fått bestämma själv skulle det ha funnits tuusen andra saker jag hade velat göra idag :) men såhär är det ibland. vi hörs ikväll igen. ha en fin dag allihopa :)

Skitväder!

Hej du regniga och mulna lördag. dethär vädret gör ju en verkligen deprimerad, speciellt igårkväll då det vällde ner ännu mer snö(slask) blä! vi får åtminstone hoppas att dethär regnet tar bort precis all snö som är kvar. jag vill verkligen börja se lite grönska här snart.

Idag blev det ganska tidig väckning. vi har hunnit med innebandy idag också, som inte gick riktit som vi ville.. och för tillfället sitter jag och fixar bilderna jag fotade idag, ska snart skicka iväg dem också. sen ikväll tänkte vi fara på bio och se battleship :) efter det får vi se vart vägen bär. antingen far vi hem eller mittiallt blir det netti och avslutning vid myso? hoppas alla får en bra lördagkväll, det ska jag iallafall :)

Nytt i garderoben

Hej fina läsare! det har varit usel uppdatering här de senaste dagarna. jag har verkligen haft noll tid för bloggen.. men jag lovar att det kommer bli bättre. lite nytt i bloggdesignväg (vårigare) kanske livar upp min blogglust lite grann? såfort jag får tid över ska jag fixa om lite här. hade även varit trevligt med lite mer kommentarer nu som då.. det borde väl NI kunne fixa va? visa mig vad ni kan :)

Idag efter skolan hoppade jag i bilen och for till stenhaga på lite shopping. sen for jag också in till stan för att se om jag hittade mer där. allt slutade med att jag nu är fem klänningar rikare, tre par byxor rikare, även lite toppar! om ni undrar varifrån allt är så kan jag säga att allt (förutom de ljusa jeansen och vita spetsklänningen) är från H&M! svarta klänningen är bästa inköpet. världens bekvämaste!


Några fina ord


// Regina Spektor

Detta fann jag på Sofias blogg häromdagen och tyckte det var så fint skrivet.
Därför tänkte jag här och nu dela med mig av den fina texten till er :) ♥

Dagens födelsedagsbarn

Nu ska jag strax dra iväg till singsby & Sofias för att fira Thomas som fyller 20 år idag! grattis till dig :)

.bilden har maja fotat.

Musiktips!

1. Laleh - some die young
2. Fun - we are young
3. Pitbull - back in time
4. The wanted - glad u came
5. Svenska björnstammen - trumma trumma

:)

Hej halå, nu är jag hemma igen.. har duschat och väntar nu på att alcatraz ska börja! ingen mer uppdatering här idag nu, men vi hörs igen imorgon nångång mot kvällen! ha det fint. och till sist, en bild från april 2011. godnatt allihopa :)

Bilder från förra våren

Förra veckan var jag lat och for med bilen till skolan varje dag.. men idag kära läsare, så cyklade jag! det har varit såå fint väder hela dagen. dock om man ska tro foreca.fi kommer det snöa hela morgondagen och det vill inte jag. det får mycket hellre regna tycker jag! nå, nu är jag iallafall hem från skolan igen och jag har också hunnit vara och veckohandla redan. snart blir det matlagning och sen vid halv sju har vi knäppisar månadsmöte :) skoj! sen då jag kommer hem hoppar jag i duschen och resten av kvällen kommer jag befinna mig i vår soffa och se andra avsnittet av alcatraz och sen efter det karatefylla! ny vecka, och alltför mycket på att göra-listan.. igen...

Denna bild här under från förra våren, med fyra olika redigeringar/färger osv.., som jag faktist aldrig visat (vad f.n vill jag få sagt med detta??). 1. svartvit 2. sepia 3. färg 4. halv svartvit halv färg.. jamen, vilken är er favorit? :)

Bilder som pratar för sig själva

Hade skrivit ett heelt inlägg här och så krascha internet.. godnatt! och grattis till mig på min namnsdag ♥

Dagens planer

Godmorgon! ush vilket väder vi har idag (igår också faktist) snö blandat med regn. blä! iallafall, dagens planer är: ta bort baslådan ur bakluckan på min bil och sen blir det innebandymatch igen runt halv fyra. sen bär det av till Vasa igen. "bara en massa rajttas hid å tid" som vi brukar säga. före vi far ut tänkte jag fixa lite bilder från fredagen. sist men inte minst, två bilder från i fredags då jag körde hem :)

Tänkte bjuda på lite.. LEJON!

Igårkväll efter att vi stått och frusit en stund på torget bland hundratals andra sportfans så bar det av till ishallen för att se lejonen spela mot norge. det var spännande, och självklart vann ju lejonen. med 3-0! höhö, ta en titt på andra bilden.. två damer som hejade på norge.. pinsamt! (om detta hade varit en vanlig sportmatch och någon hade stått och hejat på motståndarna hade de troligtvis blivit sönderhackade, typ?)

................................................................................................................................................................

Revyn vad superbra. nu är vi hemma och jag sitter för tillfället och fixar bilderna från igårkväll.. vi får se om jag orkar visa dem här ännu ikväll
men annars blir det imorgon! tills vidare får ni en bild på Puff i fönsterbrädan ♥ vi hörs..


Innebandy

Idag, lördag startade vi dagen med innebandymatch vid stjärnhallen! här under har ni tre bilder från idag, bl.a robb, nr 6 in action! :) nu ska vi göra oss klara och så blir det jeppo revy här näst. vi hörs igen då vi är hemma. har massor med bilder att visa! ha det fint :)

Redo för ishockey!

Såhär ser jag ut idag. redo för en hel dag med ishockey. puff ville också vara med på ett hörn, och i samma veva ni kollar in bilderna kan ni ju ta en titt på puffs tass-ludd. det är så gulligt ♥ jag skrev ju tidigare att det inte blir någon mer uppd. här förrän imorgon men nu då jag ändå inte har något annat för mig tänkte jag passa på. eftersom jag förtillfället bara sitter och väntar på att klockan ska gå fram. skönt att jag hinner vila lite före kvällen iallafall. då jag kom hem tog jag en svängom med dammsugaren och trasan, så nu har vi en lite renare lägenhet. vi hörs sen

Fredagen den 13:e

Hej mulna dag! vi har fredagen den 13:e idag. jag brukar aldrig ha otur denna dag och tror inte det är något "speciellt" med just fredagen den 13:e.. fast vem vet? vad tror ni? iallafall, just nu är jag i skolan och jobbar i dreamweaver som vi började med idag. spännande! jag brukar ju egentligen åka hem på fredagarna och det ska jag också men först ska vi ju på finland-norge ishockeymatch. allt börjar kl 3, då både lejonen och sport-gänget kommer till torget. då ska vi dit. sen halv sju börjar matchen mellan fin-nor. efter matchen åker jag hem till monäs! det känns som att det blir en låång dag.. så jag vet inte om jag orkar uppdatera mer idag, så isåfall hörs vi igen imorgon. ha det fint :)

Godnatt, hälsar Puff & Piff ♥


Tiden går fort när man har roligt


Hej! denhär veckan har gått alldeles för snabbt tycker jag? det var ju just helg och nu blir det helg igen.. men, tiden går väl fort då man har roligt brukar man ju säga! orkar inte dra någon lång historia om min dag så det får bli såhär: skolan, prov, stickat sockor, jobbat i ps, hem, rensat ur garderoben sånt jag inte använder och ska ta hem istället, gjort o ätit mat.. och nu för tillfället sitter jag bara här och nördar, och gosar med piff och puff såklart :) bilderna ovan är från idag när vi gosade i sängen.. sötnosar ♥ påtal om hjärtan och sånt så är det min och robbs 5år & 9månaders-dag idag också :) nu ska jag bara ta det lungt, se på tv och läsa bloggar.. vi hörs!

Doftljus

Gokväll! tror jag skrev så mycket igårkväll att jag inte har en enda sak att berätta idag. förutom att igår när jag och robb var vid plantagen så köpte han dessa två doftljus till mig. de doftar helt underbart ska jag säga er! 3€/ ljus, de rekommenderas!

Dop 9.4-2012 ♥


Tre bilder från Vincent's dop. sina mellannamn fick han från sin moffa och faffa ifall någon undrar :) märkte först efteråt att jag visst hade haft lite otur med ljuset i vissa bilder när jag fotat. inget man kan göra så mycket åt, jag är väldigt nöjd ändå! och detta var ju första gången jag fotade dop, och inomhus också dessutom! det var iallafall ett fint dop och Vincent skötte sig bra tyckte jag :)

En bild från dopet.. "civilklädd"

Har ikväll suttit och redigerat lite bilder från dopet. nu blir det sovdags och så fortsätter jag imorgon. här har ni en bild på självaste Vincent :) ♥

Då var det dags för musiktips igen!

1. Katy Perry - Part of me
2. Takida - In the water
3. Jennifer Lopez - dance again
4. Jessie J - Domino
5. One direction - what makes u beautiful

De senaste dagarna.. grattis till er som orkar läsa :)

Hej på er! uppdateringen har inte varit den allra bästa här de senasre dagarna. har helt enkelt haft fullt upp, med allt! men, lite ny info: senast jag skrev (i lördags) skulle jag ju på övning inför konserten. det gick bra och vi höll på till ca. halv nio. nästan direkt efteråt for jag och Tobias, efter en hel del körande på vägar med återvändsgränd och i heeelt fel sida av Vasa.. till en förfest där Sofia befann sig. där pratades det hejvillt om allt och så spelades det ölspel, vi var också med, med varsitt vattenglas i handen! (klapp på axeln!!) sen for vi till mäccen/donken vad ni nu vill kalla det på mat och väntade att de andra skulle anlända med taxin.. vilket tog en evighet? stod och köade till ollis i en kvart och bestämde oss till sist för att lämna de andra i stan och åka hem och sova! det var iallafall ett smart val eftersom söndagen skulle bli så "tung"!

Lät rent ut sagt som en kråka fylld med gröt i gapet på söndagmorgon. alltså hes.. sjöng glatt till min spotifylista tills rösten började "återhämta" sig. annars hade jag nog inte vågat visa mig över huvudtaget när vi skulle samlas halv två där konserten höll hus. första konserten hade vi kl. tre, fullsatt sal och allt gick bra (enligt mig åtminstone) sen hade vi matpaus/fritid och sen hade vi konsert nr. 2 kl. sju! det gick också bra! sen åkte jag hem till monäs. på måndagmorgon/igår började jag min morgon med att åka till stjärnhallen och se på innebandymatch. sen for jag hem igen, var ut med Piff och Puff, nördade vid datorn, fixade mig och sen mittiallt befann mamma, pappa och jag oss på dop i nykarleby! där var jag från 16.30-19.45 (ca). sen åkte jag och robb via mitt efter katterna och så for vi tillbaks till Vasa.

Idag i skolan har vi bl.a haft en som visat och pratat om bilder och sånt, jag har påbörjat stickningen av de blå bebissockorna och så har vi spelat biljard. skolan idag i ett nötskal! efter skolan for jag och handla mat. nu har jag och robb just ätit och ska alldeles strax hoppa i bilen och fara till plantagen och skåda alla fina växter.. typ? och så till motonet, såklart! sen tänkte jag redigera lite bilder från igår. Med detta inlägg ville jag alltså få sagt.. egentligen allt jag skrivit! och att det inom snar framtid kommer upp bilder från Vincent's dop. men vi börjar med lite egobilder på mig själv först.. ungefär såhär har jag alltså sett ut under påskhelgen.. skjortan hade jag på mig idag också, enkel och skön tycker jag :) vi hörs senare ikväll med lite dopbilder (och inte såhär lång text). grattis till er som orkade läsa allt

Hos oss just nu

Här hos oss sitter vi för tillfället och ser på Alcatraz. ni missar väl inte det? en ny dramaserie på TV4! spännandeee!

.


Antingen eller

Befinner mig i Vasa nu. for från kovjoki runt 12 och har hunnit med en hel del. först på två ärenden i stenhaga, sen har jag plockat renkläder, dammsugit och duschat. snart kommer Sofia och plockar upp mig så far vi och öva inför morgondagens "konsert".. och så är det ju lördag, så efter övandet kommer jag antingen sitta i soffan och bara slappa hela kvällen eller så dansar vi hej villt på ollis tills vi inte orkar mer? vi får se :)

Lördag!

Godmorgon! igårkväll hade jag mycket andra roligheter på gång, istället för att sitta och blogga vet ni. bl.a så var Jennifer, Johan & Vincent hit. vi titta på let's dance, och mitt i det hela fick jag för mig att jag skulle ta bilen på lite månfotografering (månen var supermegastor och skulle absolut fotas). det gillade inte min bil, så den grävde ner sig i snön mitt ute i ödemarken.. och där satt jag fast en stund. mer behöver jag inte säga tycker jag :) ingen månbild blev det, men de andra fick sig iallafall ett gott skratt när jag berättade om mitt lilla äventyr..

Idag, om någon timme åker jag till Vasa igen. men, vi börjar med frukost. och i brist på andra bilder får ni en bild på Piff & Puff :) vi hörs senare

Nu ska snöjäveln bort!


Visste ni kära läsare, att jag numera hatar snö? nu vet ni! jag börjar bli så trött på dethär äckliga vädret nu, jag vill absolut inte se en endaste liten fjuttig flinga trilla ner från himlen igen förän i november-december. bara tanken av att det fallit ner 10 cm snö under natten gör mig deprimerad. inte för att det nångång hjälper att sitta och gnälla och sura över saker.. men nu fan ska den jävla snön bort! alla vårkänslor som jag haft är som bortblåsta för tillfället. det känns som om det aldrig blir vår.. jamen, glad påsk på er också :)

Bla bla..


Det fick bli lite påskbilder ikväll i brist på annat. ikväll här i kovjoki har vi egentligen inte gjort något speciellt förutom att Jennifer och Vincent varit här en stund och busat :) ska alldeles snart gå och lägga mig, är otrooligt trött. vi hörs igen imorgon :) godnatt!

Hemma i monäs.

Hej! min morgon började inte så värst bra. öppna ögonen och titta ut genom fönstret och ser stora fula snöflingor som faller ner och marken är återigen täckt av snön. dock så kom solen fram lite senare och nu är det riktit fint ute :) har tittat på tv, varit ut en stund med Piff & Puff och nu sitter jag i pappas kontor. senare idag åker jag iväg till kovjoki och stannar där tills lördag. nu tror jag att macroobjektivet får komma med mig ut en stund så ska vi se om jag hittar nåt att fota. vi hörs!

:)

snart får vi påsklov. skönt! tänkte bara sända en liten påskhälsning till er här också :)

En kort promenad

Jag sa att jag skulle ta det lungt resten av kvällen. tror ni det gick? näe, efter maten for jag ut på en liten fotopromenad i 45 minuter. skönt! så, men nu ska jag slänga mig i soffan och se på tv :) vi hörs igen imorgon, ha det fint! godnatt ♥ här är lite bilder från promenaden..

Min tisdag!

Hejsan! (påsant, finns det inget bättre ord att börja ett inlägg med?) dethär inlägget kommer bli bildlöst, men så får det vara denna gång. idag for jag hem tidigare från skolan. vilade en stund då jag kom hem men sen hörni har jag fått gjort en hel del viktigt : jag har tvättat kläder o hängt upp kläder, skrivit arg-lapp till tvättstugan, fixat med albumet för förlovningsbilderna, jag har skrapat och sandpapprat balkongdörren som jag ska måla nästa vecka, jag har fixat annat på balkongen, städat i städskåpet.. och för tillfället puttrar köttsåsen i köket också, blir färdigt passligt tills robb kommer hem halv 7. resten av kvällen ska jag bara vara hemma och ta det lungt, se på tv och mysa med min kar ♥

Två sötnosar ♥


Tre bilder från idag



Detta har vi gjort idag

Hej! det är måndag, ny vecka med nya möjligheter! efter skolan idag var jag in till ginatricot för att skaffa dedär plaggen jag visade här. tror ni att något av det fanns där? nej! surt. så istället for jag hem och vilade tills robb kom hem från skolan. när han kom hem for vi och handla, och så for vill subway på kvällsmat. mums :) sen for vi och handla en grej till balkongen, som Piff och Puff tyckte var väldigt intressant som ni ser. nu ska jag slänga mig i soffan och titta på tv resten av kvällen. vi hörs senare, alltså imorgon. ha det fint till dess :)

Skriver av mig lite

Hej på er! efter två vinster idag blev det skinkpaj och våfflor hemma i monäs före vi fortsatte vidare mot Vasa igen. här i Vasa har snön yrt hela kvällen, jättemysigt. eller inte.. nu vill vi ju ha vår, inte mera snö. eller hur? iallafall, jag har nyss tittat på en film och nu sitter jag och nördar framför datorn. ska alldeles snart gå och sova så jag orkar upp imorgon. det blir en kort skolvecka denhär veckan eftersom det ju är påsk :) men det blir ändå en vecka med en massa "program" vet jag. så är det nästan alltid fast man får ledigt?

Sen hade jag tänkt skriva av mig.. lite grann.. och jag hoppas verkligen att det inte bara är jag som reagerat på detta idag. det är ju som sagt första april och det är massor med "kvinnliga" bloggare som skämtat om att de blivit gravida. före man går och kläcker ur sig såna skämt borde man väl tänka efter lite först? eller har jag fel? tänk de kvinnor som inte alls kan bli gravida.. är det bara jag eller tycker någon annan så också? mer skriver jag inte. man blir ju helt enkelt bara irriterad. godnatt alla fina

1 april

Godmorgon! idag har vi första april. jag har inte planerat att lura någon, inte ens er. men jag känner på mig att jag säkert kommer bli lurad idag. det vore inte något bara jag inte skulle tro på allt som sägs. haha! idag kommer jag befinna mig i stjärnhallen och fota innebandymatch! senare mot kvällen åker vi tillbaks till Vasa igen. vi hörs igen när vi är där. ha en fin söndag ♥