Outfit idag

Kan ju börja med att berätta vad jag haft för mig nu, i tisdags var jag på inflyttningsfest hos Sofias och det var superkul ♥ efteråt for vi nästan allihopa till Ollis från ungefär 00:00-03:30! som sagt, en superkul kväll & natt :) annars har jag som vanligt varit i skolan, kommit hem, ätit, tittat på film med tobias, myst med piff & puff, redigerat bilder osv.. det är väl typ det jag har pysslat med..

För tillfället sitter jag och lyssnar på musik och redigerar bilder, har också damsugit och lagt igång första maskinen med tvätt.. och två omgångar till blir det. intresseklubben, anteckna! nu har jag inget mer att berätta, men kom ihåg att jag har en TUMBLR blogg också, dit ska ni gå och kika om ni är nyfikna :) fredag imorgon, då sticker jag iväg till kovjoki över helgen.. ha det så bra så hörs vi då vi hörs ♥

Dagens outfit: byxor från gina tricot, t skjorta från gina tricot.. byxorna är nya favoriter!!!

Hej tisdag!

På fkf få vi alla en egen mac-dator, jag fick min igår och här sitter jag nu. vi har matrast för tillfälet. slutar 16:15 idag och efter det ska jag snabbt hem och äta, fixa mig och sen ska jag till Sofias på inflyttningsfest :) gissar att det också för min del blir ollis senare, vi får se! vi hörs senare.. och häär har ni Angelica! :)

Hej på er!

Helgen börjar luta mot sitt slut. det har varit en skön helg med villaavslutning och lite annat smått & gott. bilder från villaavslutningen visar jag en annan dag! nu ska jag snart börja söka mig och sova, vi hörs igen imorgon (tänka sig!!!) ha det fint ♥ godnatt!
Blev lite macrofotografering (med sigma 150 mm denna gång) i helgen också, och det var minsann en stund sen.. visar fler bilder senare..

Från gina tricot ♥

Lite fint från gina tricot som jag absolut skulle vilja ha! har velat ha dedär leggingsen hur länge som helst men då de är ju så jävla dyra. så söker jag också efter fina skjortor och coola t-pajtor och lite vinröda underkläder förståss :) ska inhandlas snart...

Veckan som gått..

Det finns visst något som heter "att blogga" i den tid vi lever i nu, det hade jag ingen aning om :) hmm, jag har tydligen en blogg men ärligt talat har jag inte alls haft ork eller tid att skriva. så vad har jag gjort senast jag skrev? skola varje dag 08:20-16:15 (ungefär) och efter skolan har jag ätit mat, gosat med piff & puff.. och tiden som funnits kvar av dagen har jag tillbringat med min bäste vän som kommit tillbaks till stan, äntligen! det har varit bl.a nästan alltför långa promenader och sen har vi tittat på skräckfilm. trevligt! okej, nu ska det bli ändring här..

• Jag lovar att jag ska börja uppdatera oftare här igen, filmtipsa och musiktipsa och visa bilder och berätta allt spännande jag gör osv..
• Jag tänkte försöka hitta på någon annan design, iallafall nya bilder ska det bli!
• Ni ska berätta för mig vad ni vill läsa om/se här på bloggen, ni ska fråga massor med frågor som jag sen svara på.. NU !!

Och.. nu ska jag gå och lägga mig tillsammans med min kar som inte ska sova än för han tänker minsann se på film, haha! ♥ och hörni, imorgon är det ju villaavslutning också så då kommer jag befinna mig vid villan hela eftermiddagen och kvällen.. och natten :) ja, godnatt ♥
såhär kul tycker puff det är att vara Vasa-bo igen och inte behöva springa ute i leran och smutsa ner sin fina päls ;)

Helg!

Nu har jag just gjort mig klar, typ bytt kläder då.. och vi ska snart börja söka oss mot Nykaabi där det som vanlit vid denhär tiden på året är juthbackamarknad & det är massor med folk i staan, vilket inte är så värst ofta i lilla nykarleby :) så då det nu en gång händer något där, är det väl bäst att åka dit och göra allt ännu osäkrare! jag ska åtminstone ha de otroligt goda munkarna med chokladsås, och kanske en bändtröja.. mer vet jag inte! kanske vi syns där i vimlet, eller inte.. ha det fint :) ♥

Men va i hela friden har hon hållit på med då?

.. det är faktist en väldigt bra fråga. varför har hon inte alls uppdaterat, har hon kanske dött eller åkt nånstans långt bort på nån resa? vad det än är hon har gjort så vill ni absolut veta och det ska jag berätta nu.. tjejen här har bl.a varit nån sväng till vasa för att före dit saker, hon har varit på shopping, varit på villan, fotat såpbubblor, hon har varit och lyft stockar.. tunga stockar.. stora stockar (obs!!) och plågat sig själv i två dagar, blånat ner hela vaden (nu ser det ännu värre ut) och i tisdags på kvällen tog hon piff & puff och for till vasa för att börja skolan på onsdagen, min kar har varit hit och monterat vår tvättmaskin (som piff tyckte var väääldigt intressant) och skruvat upp en hylla.. och så har hon tillbringat kvällarna tillsammans med Minna. DET har jag gjort! här har ni ett såntdär otroligt vackert collage som jag brukar ge. wohooo!!

nu ska jag måla balkongdörren.. vi hörs!

Min dag

Det blev tidig väckning idag. åkte till jeppo med mamma och plocka hallon och hälsa på M&M! jag kom just hem  igen från en kort promenad, ca 3-4 km! resten av dagen ska jag bara slöa! igårkväll for jag en sväng till rävskatan & här är några bilder därifrån..

Chokladmoussekaka! DO try this at home ♥

Tänkte dela med mig av ett eget recept, chokladmoussekakan! den är jävligt god och underbart chokladig ♥
 
Botten
100 g smör
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
3 dk socker
2 ägg
 
♥ Blanda ihop allt i en bunke, häll sedan i en smord form med löstagbar kant och ha den i ugn på 170 grader ca 30 minuter eller tills den är klar (som jag brukar säga) ..ju kladdigare kakan är inuti desto godare tycker jag! sen ska kakan svalna helt!
 
Lindas chokladmousse
4 dl grädde
½ platta av marabous mintkrokant choklad
½ platta av fazers blå
 
♥ Vispa grädden, inte alltför tjock! smält chokladen i en djuptallrik i mikron (ca 1 minut) och häll sedan chokladen i grädden och rör om så allt blandas. häll moussen över kakbottnen (ha ännu på den löstagbara kanten) och sätt allt i kylen i 3-4 timmar ungefär!
 
♥ Nu ska du ut och plocka bär. alla sorter du hittar: hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär, boysenbär, vinbär, smultron, krusbär, skogsbär, körsbär. själv gillar jag att ha massor med olika bär på både för att det är så gott och dessutom är det ju fint! :) 

Filmtips!

Kanske någon där ute som skulle gilla lite filmtips just nu? här har ni några!!

It's raining :)

.. skönt att sitta inne och bara titta ut idag. steg upp rätt tidigt imorse också och har faktist hunnit med en del små grejer! har bl.a ringt ett viktigt samtal, har suttit och spelat kort och bara pratat med syrran i timtal, vi var ut och plocka lite bär, vi baka också en chokladmoussekaka (som jag tänkte ge recept på senare..) och just nu sitter jag bara här och slöar! vi hörs senare..

Pieni karhunkierros

På söndag, den 29.7 efter frukosten plockade vi alla våra saker i bilen. de andra började åka hemåt men jag och pappa fortsatte i kuusamo! denhär gången var vi ut på en liten vandring igen. karhunkierros (dock inte hela 80 km) 5 km blev det! målet var Jyrävä, där en stor fors fanns och dit kom vi också :) sen efter det körde vi också hemåt :) nu när jag skrivit allt detta och skrollar lägre ner i bloggen märker jag att jag redan skrivit dethär, om kuusamoresan.. men skit samma. ni får läsa det igen ;) 

Uppe på Ruka

På lördagen, i kuusamo, var ci också uppe på Ruka! har varit där vintertid, så det var kul att se hur det ser ut sommartid uppifrån också :)

Oulangan Kansallispuisto

På lördagmorgon den 28.7. efter den goda frukosten vid isokenkäisten klubi stack jag och pappa iväg på egen hand eftersom vi hade egen bil. vi var till oulanka nationalpark och gick några kilometer, fotade forsar och njöt av naturen och forsarnas brus!

Björnar!

Sista helgen i Juli befann ju jag mig i Kuusamo, eller rättare sagt nästan enda i Ryssland var jag! på shemat stod bl.a björnfotografering, det var spännande och häftigt och coolt och allt sånt! här är några bilder från lördagskvällen vid björngömslet..

DET kan ni fundera på!

Nu är helgen snart över och för min del har det mest bara varit jobb. men nu har jag sista arbetsdagen över och nu ska jag vara ledig tills jag åker till vasa igen! det behövs kan jag säga.. Fredagen tillbringade jag vid villan med Tobias, Minna och Sofia. vi grilla, bada balja, simma, kolla tv, myst osv.. Lördag var jag på jobb från 10-18, efter det for jag till kovjoki och före läggdags såg vi på en suuperbra film. Idag Söndag har jag jobbat 06:45-14:45. nu är jag hemma i monäs och tänkte gå ut en sväng eftersom det är så fint väder! hmmm.. påtal om väder:

Idag fick jag plötsligt en stor längtan efter höst! fina färger i naturen, ganska varmt ute ännu om man tänker efter.. (och så får jag ju bli sambo igen!) tänk vad många det är som på vårsidan skriver om hur de längtar såå efter sommaren, då sommaren väl kommer är det ändå ingen som faktist är nöjd. antingen gnälls det över att det regnar (åååneeejj!!), eller så är felet att det är alldeles för varmt, och då det är svalt ute får man höra hur det önskas lite sommarvärme.. var ligger felet? har ingen aning!! själv gillar jag sommaren och allt vad den har att bjuda på (förutom getingar då).. jag gillar regnet och åskan, ibland tycker jag om då det är svalt, och också när det är riktit varmt ute (nu menar jag över 25 grader!!) det är ju faktist det som ÄR sommar.. eller är jag helt ut och yrar?

Lots of love ♥

Jag titta på filmen LOL härom kvällen och måste bara få säga att jag tyckte den var jättebra! rekommenderar verkligen den filmen till er :)

Trött på allt väntande..

Jag är trött på att blogga. jag är trött på min bloggdesign och jag är trött på att orka göra en ny. men det ska jag, fast inte än.. först då jag har tid tänkte jag ta itu med det! jag är också trött på att måsta vänta heela tiden, idag är det första augusti, snart flyttar vi tillbaks till Vasa och jag har ännu inte på klart vad jag ska göra i höst. jag slapp inte in till skolan jag sökte till, jag slapp inte till min plan b heller och just nu har jag en plan c på gång som jag den 14.8 får veta om går igenom. det känns förjävligt att inte veta, det suger ur mig all ork jag har och jag bara önskar att jag skulle ha allt detta på klart. då skulle allt vara perfekt! går min plan c igenom, skulle min framtid vara super!