En rolig kväll

Hej på er! jag är alldeles slut efter ikväll. jag, maja, minna och sofia har hållit på med det ätbara till vernissagen från halv 7 till halv 10! nu skulle jag bara vilja slänga mig i sängen och somna, det ska jag också.. snart! det har varit en superrolig kväll med tjejerna, massor med skratt och lustiga diskussioner! jamen, nu ska jag gå och lägga mig. godnatt :)

Frostiga bilder

Godmorgon! nu sitter jag i skolan, vi ska strax rösta fram vinnaren till månadens tema "frost" och den första bilden här under är en av dem som får delta från min sida :) gillar den väldigt mycket själv! vad tycker ni om bilderna?

Jag har ganska fullt upp resten av veckan. ikväll ska jag och maja göra det ätbara som vi ska ha på vår fotoutställning imorgon- vernissage! lite snittar och sånt ska göras. imorgonkväll har vi som sagt fotoutställning i Vasa stadsbibliotek, vilket blir spännande :) och, på Torsdag blir det en fotografering i studion, som ni får se mer av senare :) vi hörs senare idag!

Uppdatering: Jag vann med första bilden ;)

Mjau!

Hej på er! i helgen hemma i monäs passade jag på att försöka fånga lla våra katter på bild, så att de skulle få vara med här i bloggen :) jag konstaterade under mitt fotograferande att kattungar är ganska så mycket lättare att fota än fullväxta katter. iallafall, några mer lyckade bilder fick jag ändå.. sålänge alla vilade sig, hehe ;) så, nu kör vi igång med "presentationen"

Den svartvita katten frassen här ovan heter Laban. han jamar som en kattunge, nästan, och så gillar han att stryka sig på ens ben men dock hatar han att vara i famnen. klöser och nafsar gör han också, men han är gosig ändå :)  här under har ni Piff, som ni nog sett en hel del här redan. snart börjar han och puff bli stora också. nehe vah? Något som Piff gör nästan hela tiden är att han för med sig "njurrljud" vart han än går, tex. när han går på sandlådan, precis som om han vill säga något :) sött!

Här under har ni Piff's bästa kompis hemma i monäs. Ludde heter han, är ganska försiktig av sig, vilket säkert är varför både Piff och Puff trivs bra runt omkring honom. (alla våra frassar där hemma uppför säg väldigt bra mot Piff och Puff) Ludde är som ni ser likadan färg som P&P, På båda sina framtassar har han nio klor, 9! stora tassar alltså!

Här under har ni min lilla tjockis, Linus! han är äldst av våra katter (7 år?) och nästan mest busig också :) skulle inte klara mig utan Linus!

Vi har en honkatt, Lisa. hon kommer inte alls överrens med Piff och Puff ännu, det lär väl ta ett tag. men, Lisa är iallafall väldigt kärleksfull. hon älskar att få ligga i famnen, bli smekt på magen och allt detdär :) Lisa är syster med Ludde och Laban.

Puff har ni också sett en hel del här på senaste tiden. han är halvangora, gissar jag? varje dag då man kommer hem och sätter sig i soffan så kommer han "njurrande" (som piff) och hoppar upp i famnen för att hälsa, han trycker sitt ansikte mot min hals, trampar på magen, slickar mig i ansiktet och ser sådär allmänt söt ut bara. och, han är rädd för ytterkläder.

Pssst.. fråga ifall ni vill veta något mer :)

Godmorgon måndag! / frostbilder



Godmorgon! det ser ut att bli en fin dag idag. kanske jag hinner ut och fota lite nångång idag? iallafall, efter skolan åker jag direkt och handlar mat, senare har jag en hel del att göra också. men vi får höras senare idag. ha en fin måndag allihopa :)

Moln

Hej! nu är vi tillbaks i vasa igen, och förtillfället sitter jag och går igenom massor med bilder på alla våra katter som jag fotade ihelgen. så imorgon lär ni få se en massa katter här i bloggen, mjau! :) nu snart ska jag och robb se en film och sen går vi och lägger oss. måndag och skola imorgon som vanligt, vi hörs då igen! godnatt allihopa :) bilderna är fotade idag då det var så fina moln..

Hej söndag!

Det är söndag igen, för er som inte visste.. jag och robb kom nyss in igen efter att ha varit ut på en kort promenad. det är kallt idag också, men vad gör det? :) det är ju vinter, för tusan! sitter för tillfället och väntar på mat, "lakasåppon" doftar i hela huset. mums! sen runt kl 13 borde Thomas och Maja (kanske Minna också?) anlända hit till vår lilla by. vi ska köra snöskoter, äta fastlagsbullar och bara vara :) det här blir en bra dag, och vi hörs igen senare ikväll :) ha en fin söndag allihopa!

Babbel och sned horisont

Hej hej! nu har jag tittat runt på säkert 80 bloggar, sagt fina ord i kommentarsfält, blivit inspirerad osv.. ibland kan det vara riktit kul att bara sitta och snoka runt, i timtal t.om! dock orkar man ju inte med precis alla fotobloggar på en dag men. om ni undrar vad jag babblar om så är det såhär att jag brukar ofta logga in på bloglovin, ta fram kategorin fotobloggar och börja längst bakifrån och ta en sida åt gången för att se om jag hittar några nya spännande bloggar :) ganska bra sätt att hitta nya bloggar tycker jag :) iallafall, nu ska jag bara göra ingenting typ, och sen ska vi nog se nån film eller nåt.bjuder på två bilder från idag också, med en aning sned horisont.. men vem har nu dött av sånt? just det, ingen. det behöver inte alltid vara fint och prydligt :) vi hörs då vi hörs! ♥

En kall lördag.

Hej på er. har absolut inget spännande att berätta, därav den dåliga uppdateringen. vi har nu varittill villan en stund idag, varit till nykarleby, varit ute en sväng med snöskotern, och nu har vi fastnat framför våra datorer i väntan på maat. tills maten är klar ska jag sitta och läsa lite bloggar, fånga inspiration och så. ikväll ska vi som vanligt bara vara hemma och ta det lungt, se på tv.. men men, vi hörs senare :)

Bild från idag. Nikon D90 + Sigma 70 mm (macro)

Fredagsmys!

Kort uppdatering
Nu har vi varit hemma i monäs en stund. ätit god kvällsmat och varit ute en sväng. snart är blir det bastu och tv-tittande! skönt att vara hemma :) imorgon blir det antagligen en hel del fotoutflykter ^^ men, vi hörs då vi hörs..

Hej fredag!

Godmorgon! jag har faktist varit uppe en timme redan, ätit frukost och snokat runt på lite bloggar. jag har en hel del att göra idag så jag ska börja på nu! det svämmar över i smutklädspåsarna, och i diskhon också. sen då det är gjort är det bara småsaker kvar, så kanske jag hinner ut på en lite fotorunda också. sen då robb kommer hem från skolan så far vi hem till monäs! äntligen ♥ vi hörs senare.

Tre frostiga bilder

Hej på er! ville bara visa tre bilder som jag fotade igår då jag och maja var ut på en fotorunda. ni visste säkert redan men.. jag älskar att fota frost med macro. så om inte ni också gjort det så ska ni! det går också bra att använda närlinser istället för macroobjektiv..

Jag har redan tagit helg. vi har nämligen en undervisningsfri dag i klassen imorgon så vi tyckte alla att vi tar ledigt.. skönt :) bara för att jag har ledigt ska ni inte tro att jag blir sysslolös, det finns massor som borde göras så.. men men, nu ska jag krypa in bredvid robb i soffan. sen går jag nog och lägger mig, är supertrött idag också.. så godnatt, vi hörs imorgon!

Filmtips inför helgen.

Nu är jag hemma från skolan, och helgen har börjat! vi har nämligen undervisningsfri dag imorgon så vi tänkte alla att vi tar helg nu. skönt! för att välkomna helgen tänkte jag bjuda er på lite filmtips. kanske någon hittar någon bra iallafall :)

Bröllopsfotografering #4

Nu är alla bröllopsbilder färdig-redigerade och dags att skickas iväg. detta har varit superskoj! :D hoppas ni läsare gillar bilderna också.

Godnatt!


Det ser inte ut att bli något norrsken ikväll här omkring så nu går jag och lägger mig. imorgon tar jag med kameran till skolan igen ifall det skulle bli lika fint väder som det har varit idag. vilket jag hoppas på! nåja, godnatt med er :) bilderna här ovan fotade jag idag..

Musiktips

Lazee - stronger
D.A.D- i want what she's got
Swedish house mafia - antidote
David guetta ft. akon - crank it up
The wanted - glad you came

Fyra bilder fotat av pappa.

Hej! jag gissar att dethär inlägget kommer bli alldeles upponer eftersom jag är såå trött efter denhär dagen att jag skulle kunna somna precis nu! tänkte ändå försöka skriva några rader. det har egentligen inte varit en sån tung dag i skolan idag, jag redigerade bilder hela förmiddagen, och efter maten for jag och maja ut på en liten fotorunda. det har varit så fint väder idag, solen har skinit och rimfrosten har glittrat och så.. ja ni vet! sen då vi hade körsång hade jag mycket hellre varit ut och fotat, för det var så fin solnedgång :) nåja, nu sitter jag och grejar med lite bilder och inte så mycket annat. nåja, avslutar inlägget med fyra bilder som min pappa har fotat! norrskensbilden är ju faktist från igår! hoppas ni gillar bilderna :) hörs om en stund ♥

En gammal bild

Godmorgon! igårkväll/natt var det superfint norrsken och det syntes hur bra som helst från vårt sovrumsfönster. idag ångrar jag verkligen att jag inte gick ut och fotade det.. men jag hoppas att jag snart får en ny chans, kanske redan ikväll? här är iallafall en bild från arkivet som pappa fotade förra vintern. så, såg alla norrskenet igår? :)


Bröllopsfotografering #3


Med en tekopp i ena handen


Oj vad klockan har gått fort ikväll, jag borde redan ha borstat tänderna och krypt ner i sängen. här sitter jag och glor in i skärmen, som vanligt? lat som jag är så orkade jag mig inte ut ikväll heller. nåja, nu ska jag dricka upp mitt te, borsta tänderna, plocka i väskan och gå och lägga mig. det är en låång skoldag imorgon. vi hörs igen imorgon mina fina :) godnatt ♥

En trevlig kväll :)

Hej på er! det har varit en väldigt slapp dag idag i skolan. skönt! så borde det vara lite oftare, hehe ^^ iallafall, efter skolan cyklade jag hem och böt tröja, vilade en stund och gick sen in till stan för att träffa Maria, vilket var mycket trevligt :) vi satt vid café de paris med varsin cheesecake och pratade om nästan precis allt, som om vi hade träffats hur många gånger som helst, vilket inte stämmer eftersom dethär var första gången :) som sagt, trevligt! då jag kom hem var det nog soffan som var bäst, och förståss robb som gjorde mat till mig :) ♥

Nu sitter jag typ fastklistrad på spaceweather.com för att försöka hålla koll på norrskenet som sägs vara/ska vara starkt ikväll. späännandee! dock vet jag inte hur bra det syns här i vasa? jag skulle bara inte orka fara ut mer idag, men vi får se! mittiallt. nu inväntar jag Maja som ska komma hit en sväng, sen tänkte jag hoppa i badkaret och resten av kvällen nörda framför datorn. eller nåt. avslutar inlägget med en bild på den mumsiga cheesecaken.vi hörs igen om en stund!

Jag har vunnit!

Decembers fototema på öt:s fotoalbum var ju "i väntan på jul" och vet ni vem som vann? jo jag såklart! wohoo :) undrar vad man får?

Ikväll har jag syndat :(


Det har inte blivit så värst häftig uppdatering här ikväll, vilket jag skyller på att jag inte har några häftiga bilder att visa. jag kan iallafall berätta för er att jag har syndat ikväll och ätit en fastlagsbulle :/ jag som sa att nu under det nya året ska det bli stopp med allt bulla- ätande, jåå pyttsan! lycka till med det, haha. dessutom ska jag träffa fina Maria (ni vet nog alla vem tidstjuven är) imorgon på ett café här i stan, så då lär det nog hoppa in ett par bakelser i munnen också.. ojojoj! inte är det lätt att vara bullasnål.

Ikväll har jag annars bara slappat framför datorn (då internet har fungerat) och tv:n! och nu börjar jag faktist fundera på att gå och lägga mig, ögonen hålls inte upp länge till. ni kaann ju ta och hoppas på lite bilder tills imorgon iallafall, lite annat än dessa vackra mästerverk jag hade att bjuda på nu. hehe.. men men, sov gott nu så hörs vi igen imorgon! godnatt ♥


Måndagssysslor

Hej på er! skolan är färdig för idag, handlat mat och lagat mat och ätit mat har jag också gjort, dessutom hunnit titta på tv en stund, på gladiatorerna rättare sagt :) jag hade just hunnit skriva flera rader här men fick börja om eftersom puff tyckte att han också skulle trycka på tangenterna, fel tangenter förstås.. och så stängde han av internet, huuur kan en katt lyckas med det? lustigt! nåja, nu ska jag tvätta katternas skithus, om någon ville veta? vi hörs senare :)

Söndagsmys

Vi är tillbaks i Vasa igen. vi har nyss tittat på två och en halv man och druckit varsin tekopp :) mys ♥ nu börjar jag bli trött så jag ska snart gå och lägga mig. skoldag imorgon igen, och de samma måndagssysslorna som vanligt. skola-handla-hem. vi hörs imorgon, med förhoppningsvis lite bilder.. för tillfället har jag inga nya bilder så det fick bli endast text ikväll. jajaa men sov gott nu! godnatt :)

Hej hej söndag!

Godmorgon! det är söndag igen, och en väldigt mulen sådan. hade hoppats på sol idag för att få lite finare bilder då jag är ute och fotar men nu har jag inte alls någon lust att gå ut mera, egentligen.. fast jag kommer nog gå ut ändå. hade också hoppats på att det skulle vara frost idag, men icke! månadens fototema i klassen är just frost, och hur i hela friden gör man då det inte finns någon frost? vilket problem alltså!

Ikväll efter sju nångång far vi också tillbaks till Vasa igen. så jag gissar att det inte blir någon mer uppdatering förrän vi är där. men ni ska allihopa ha en riktit fin söndag, så hörs vi igen ikväll :)

Lördag

Vaknade imorse 09:35 och konstaterade att jag försovit mig eftersom jag hade tid till massören kl 10:00, och jag hade inte hunnit dit på 25 minuter. gaahh, dumma väckarklocka! meen jag fick iallafall en ny tid, i februari. nåjaa, idag har jag iallafall varit ute en stund sålänge solen sken, nu är det dock alldeles mulet och tråkigt.. men det är skönt att sitta inne också och göra absolut ingenting :) men ikväll hörni ska jag och robb på revy till smedsby tillsammans med jennifer och johan, det blir skoj! revyer brukar alltid vara så roliga!.. vi hörs sen

Två sötsaker som jag fick igår..

Hej på er! Titta vad som fanns hemma i monäs igår då jag kom dit. objektivet 18-105mm och blixten SB-700 :) fina saker! nu är det bara Nikons 50mm/1,4 kvar så får det räcka för en stund igen. dock tror jag att jag ska vänta en stund med det ännu, kanske.. tror jag ;)

Fredagen

Fredagen börjar snart gå mott sitt slut och jag tror nästan att jag snart ska gå och lägga mig! ska upp ganska tidigt imorgon, kl 10 på morgonen har jag nämligen massage! sköönt :) det blev en aning sen uppdatering idag men jag hade ändå inte haft något intressant att berätta. hoppas alla får en fortsatt mysig fredag, så hörs vi igen imorgon ♥ godnatt!

bilderna fotade jag idag då vi körde hem norrut. piff och puff ser ni också på bild :)

Svar på läsarfråga

Fråga: får jag fråga vilken grundmall du har på blogg.se (tema) och bredden på inläggssidan . + vad är ditt knep så du får bilderna så bra kvalité, fattar att du minskar dem i exakt storlek som med storleken på stilmallen men det fungerar inte för mej :(


Svar: jag vet faktist inte vilken grundmall jag har, då jag kollar där på teman så står det bara "egen mall". bredden tror jag är 980px om jag förstår mig rätt på stilmallen. jag vet inte heller om jag har något speciellt knep med mina bilder. men om bilden ska användas till header så måste den ju sparas som png, det gör jag. annars med andra bilder förminskar jag dem till den storlek jag har i bloggen, vilket i mitt fall är 800. dom sparar jag bara som vanligt format. hoppas du fick svar på frågan, och skriv gärna din bloggadress så jag kan gå in och kolla.

Istället för att sova..

Hej hopp mitt i natten! borde gå och sova NU, bums, strax! men varför ska det finnas saker som är mycket mer nödvändigt än just sova just nu? man kan ju alltid tex. sitta och snoka bland olika bloggar, spela lustiga spel på datorn, hoppa omkring i soffan, gå och öppna kylskåpet för att spana in allt mumsigt man har där, fnissa då det är robbs tur att tömma katternas skithus, hoppas på att cykelvägen är plogad tills imorgon och fundera över precis allting annat förutom att gå och sova.. men nu mina vänner har jag inget mer att fundera på, så då går jag och lägger mig! vi hörs imorgon då vi kommit till kovjoki, ha det bra tills dess! godnatt :)

Sara, nelly och alecia


I tisdags på kvällen var alltså Sara på besök till studion med sina katter Nelly och Alecia. det var meningen att vi skulle fota bilder på henne och katterna tillsammans, och skilda bilder på katterna men vi fick nog ge upp efter en stund. N och A ville absolut inte vara med på bild, de ville mycket hellre attackera bakgrunden, sprätta ut all kattsand på golvet, fräsa så spottet yr och såna skojiga saker istället :) här ovan har ni iallafall två bilder där de lyckades hållas stilla några sekunder i famnen.  fnissar lite inombords ^^

Musiktips

• Houserockerz - herzrasen
• Scorpions - wind of change
• Hot chelle rae - tonight tonight
• Flo rida - wild ones
• Labrinth - earthquake

Tävla om webbkurser hos Emelie Ohlsson!

Fotografen Emelie Ohlsson har just nu en tävling på sin blogg där man kan vinna två av hennes webbkurser. mina två val är inspirationskursen och bröllopsfotograferingskursen, alla kurser ser riktit spännande ut men just dessa två tror jag att jag har störst behov av. så alla ni fotogalningar där ute, var med i tävlingen ni också. den avslutas den 26 januari.

En bild från bröllopsfotograferingen ♥


Inga ord


Mobilbilder, första och sista gången!

Hmm. wow, mobilbilder. vad ska man säga? nu har jag iallafall testat med mobilbilder här och det var sista gången! gillar verkligen inte mobilbilder så.. men man måste ju testa EN gång? som ni ser, så åt vi kvällsmat vid kotipizza ikväll :) robb var snäll och bjöd ♥ nu ska jag bara ta det lungt och bara göra ingenting. vi hörs lite senare :)

Smakprov från igår..

Här får ni ett litet smakprov från bröllopsfotograferingen igår.

Godnatt!

Kvällens fotografering gick inte riktit som jag tänkt, Saras katter ville inte alls samarbeta så vi avslutade ganska fort. dock planerade vi vår nästa fotografering som jag verkligen hoppas blir av snart, och den blir utomhus! men men.. nu ska jag gå och sova, vi hörs igen imorgon ♥

En spännande dag

Fotograferingen med brudparet gick riktit bra tycker jag. så imorgon i skolan börjar vi med bildredigeringen! skoj skoj :) frågade om vi fick sätta ut bilder på bloggen också och det fick vi, så håll utkik ;) iallfall, ikväll kl 19.00 ska jag alltså fotografera Sara och hennes katter i studion, samt lite bilder på henne. ska bli spännande :) nu ska jag laga mat och färscha upp mig lite till kvällen. vi hörs senare!

Bröllopsfotografering

Godmorgon! snart har vi kaffepaus men tänkte först göra ett snabbt inlägg. är sjukt nervös idag. jag och maja har fått äran att fota ett brudpar idag, och detta är deras riktitga fotografering! man har liksom ganska stor press på sig.. och jag har aldrig fotat brudpar förut, så dethär är väldigt nytt men såå spännande :) jag hoppas på bra bilder.. nåja, vi hörs lite senare idag :)

Måndagskväll

Nu är jag hemma igen, har badat och just ätit upp mitt "kvällsgott". nu ska jag plocka lite i garderoben, nörda lite framför datorn och sen gå och lägga mig. en sak som jag glömt säga är att vi imorgon ska få fota ett brudpar i studion också :) ska bli riktit intressant tycker jag. här under följer tre bilder som iallafall föklarar en del av min dag, och ni som sett vår garderob i tidigare bilder så ser en liten del av ändringen här under. nåjaa.. nu ska jag avrunda här, vi hörs då vi hörs :)

Självporträtt

Nu ska jag snart börja cykla iväg mot fotoklubbens månadssamling som är nånstans.. som jag inte vet riktit om jag hittar till? låter spännande va.. samlingen börjar 18.30 så jag borde nog hitta dit tills det. hehe. då jag kommer tillbaks ska jag tappa vatten i badkaret och bada ^^ vi hörs igen senare ikväll! bjuder på lite fina egopics också ;) fotade med nikon D90 och nikkor 35mm/1,8 bredvid vår saltlampa :)

Objektiv funderingar



Har funderat nu en ganska lång stund vilket objektiv jag ska köpa då mitt 18-105 gick sönder. jag har bestämt mig för ett 18-105, alltså exakt likadant fast nytt. jag var ändå så nöjd med det och det går ju att använda till precis allt, nästan! dessutom är det ju inte så dyrt heller! sen har jag också suttit och funderat mellan nikons 50mm/1,4 eller sigmas 50/1,4 och efter lite recensionsläsning osv.. blir det nog nikons 50mm/1,4 som jag klickar hem.. + ännu en "liten" grej till! så nu visste ni det, godmorgon förresten! :) bilderna är från google..

Lite information..

"Man vet att man är tillbaks i Vasa igen då inte internet fungerar" skrev jag just som status på min fb.. hur man än försöker få det att fungera men nej..! därav den sena uppdateringen.. som sagt, vi är i vasa igen. robb är flitig och pysslar med nya hyllor till garderoben just nu, lite svordomar här och där men nu börjar faktist hyllorna vara på plats, och då är det min tur att lägga mig i, nämligen att sätta saker på hyllorna :) skoj med lite ändring tycker jag! jag tror annars att jag glömt att säga något till er här men min ansökan till Vasas fotoklubb blev godkänd, alltså jag är nu med i fotoklubben "knäppisarna" superskoj :) ser framemot att träffa alla medlemmar snart!

Måndag och Tisdag, lite info till er
Imorgon har jag som vanligt skola, sen ska jag handla och på kvällen har vi "knäppisar" en samling, eller vad man ska kalla det. det imorgon kväll alltså! skulle handla om nattfotografering tror jag :) och på tisdag kväll har jag en studiofotografering tillsammans med Sara och hennes katter. ska bli spännande, och en riktig utmaning tror jag, eftersom katter inte är så lätta att fånga på bild.. men ska bli kul iallafall. så nu får ni alltså se framemot lite nya porträtt bilder på både hennes katter och henne själv. hoppas jag!

Nu ska jag gå och kolla in garderoben och sen så småningom blir det läggdags! och sist men inte minst två bilder till som jag fotade vid villan igår. godnatt på er! vi hörs imorgon ♥ bilderna är fotade med Nikon D90 och Nikkor 16-85mm

Söndag

Godmorgon! nu har vi söndag igen och ikväll åker vi tillbaks till vasa igen. men först idag har vi iallafall tänkt vara ute en hel del, fota, kanske köra snöskoter och sånt :) här under har ni iallafall några bilder från igår som jag fotade vid villan! vi hörs senare idag.

Dagens "outfit"

Man kan väl säga att detta har varit min outfit idag ;) haha jag är rolig! 

Vid båthuset


Hej! för det första, ursäkta för dålig uppdatering idag! jag har helt enkelt gjort annat, nödvändigare saker. bl.a så har vi varit en sväng in till byn och tittat till vårt båthus (som syns på bilderna.) sen var vi också en sväng till villan, fotade en hel del där också! har inget mer att komma med så jag önskar er alla en fin lördagskväll :) vi hörs senare!

Filmtips!


Musiktips

Har inga bilder på lager just nu så tänkta bjuda på lite musiktips istället, som jag lyssnar en hel del lyssnar på just nu! hoppas de gillas ♥ befinner mig hemma i monäs nu och vi har nyss varit i bastun. ha en trevlig fredagkväll nu allihopa! vi hörs imorgn. gonatt ♥

• Scorpions - Send me an angel
• Fool's garden - Lemon tree
• Whitesnake - Is it love
• Rihanna ft. Nicki minaj - Fly
• Amanda fondell - made of

Konstateranden..


Då jag cyklade hem konstaterade jag att det GÅR INTE att cykla på ställen som inte är plogade.. och att det är superjobbigt att cykla i snöstorm.. vilket ledde till att jag krockade med några människor, gick halva vägen och kom hem dyngblöt! buhuu :( men, om det ska vara fredagen den 13 så ska det.. då jag fört upp min väska tog jag snöskottan som finns här å gården och skottade bort snö runt robbs bil, jag vet det var säkert helt onödigt eftersom snön bara fortsätte yra här, men vem har sagt att robb vill försöka få bortkört sin bil i en halvmeter djup snö sen då vi ska köra hem? hmm.. iallafall, nu har jag satt igång min spotifylista och ska börja ta itu med allt jag tänkt göra före vi far norrut. det ska plockas kläder, packas kläder, diskas, torkas damm som jag inte hann före i veckan.. bl.a det ska jag göra. först ska jag äta, är vrålhungrig! vi hörs ikväll. hoppas ni får ha en fin fredag :)

Fredagen den trettonde..

Godmorgon! äntligen är det fredag. för tillfället sitter jag framför min mac i skolan, slutar halv 11 och då cyklar jag hem i snödrivorna igen. ska göra alla såna sysslor man måste innan man far bort över helgen som bl.a städa och diska.. ha en bra dag! vi hörs senare :)

Kvällsbabbel

Sherlock holmes tvåan var superbra! ni måste se den! nu är vi hemma igen och jag ska snart lägga mig. imorgon är det äntligen fredag, jag har kort skoldag så sen hinner jag med massor efteråt i lägenheten innan robb slutar klockan 4. nu ska jag som sagt lägga mig. godnatt ♥


Bilderna är fotade med Nikon D90 och Nikkor 16-85!

Ikväll blir det bio!

Eftersom inte tropiclandia har upp just idag då man velat det så blir det bio istället :) sherlock holmes 2 blir det denna gång!

Två bilder från igår


Den 12 Januari ♥


Den 12 Januari har vi idag och det är en mycket speciell dag på flera sätt. jag hade hellre varit någon annanstans än i skolan just idag men såhär är det nu! jag vill börja med ett stort GRATTIS till mina småsyskon Thomas och Therese som fyller 16 år idag! hoppas ni får en fin dag! för exakt ett år sen var jag och robb i ruka, jag fick frukost på sängen, jag anade ingenting faktist.. tills han gick ner på knä vid sängkanten. minns det som igår ♥ så idag har vi alltså varit tillsammans i fem och ett halvt år, och förlovade i ett år :) så grattis till oss! vi hade tänkt fara till tropiclandia ikväll men så läser jag på deras hemsida att de har stängt :( så vi får hitta på något annat istället. inte behöver man göra något speciellt, huvudsaken är väl att vi får vara tillsammans idag ♥ Robb, jag älskar dig! ♥

Imorgon är en speciell dag på många vis ♥

Med dessa tre vintriga bilder säger jag godnatt! jag borde egentligen sova redan men nehe här sitter jag.. men jag lovar er, då detta inlägg är uppe så går jag och lägger mig, jag är tröött! imorgon är det torsdag, och faktist inte vilken torsdag som helst. imorgon är en speciell dag på många olika vis ♥ nyfikna? ;) ja, titta in här imorgon då igen! bilderna här under fotade jag alltså idag med min D90 och pappas objektiv 16-85mm! fick låna det tills jag får skaffat ett nytt istället för 18-105mm som hoppade av kameran.. nåja, vi hörs imorgon ♥

Två svartvita foton..

Idag på projekttimmen var jag ut en stund och fotade. en stund före jag gick ut snöade det som bara den. och några minuter efter att jag gått in igen från min lilla "runda" så sken solen så fint att jag gick ut igen och maja följde med :) och förståss, sen då vi satt på sista lektionen var det riktit fint ute med dimma och solnedgång på samma gång. typiskt! ikväll har jag och robb varit en sväng in till stan på lite små ärenden och just nu sitter jag och redigerar bilder. men, nu tar jag en paus och hoppar in i duschen! tänkte börja med att visa er två svartvita foton från idag, hoppas de gillas! vi hörs om en stund ^^

Puff säger hej och godnatt!

Gokväll, eller hur man nu säger.. dagen börjar gå mot sitt slut och jag ska alldeles starx stänga av datorn och gå och lägga mig! imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter, och jag tänkte ta med kameran till skolan för att förhoppningsvis gå ut och fota lite då vi har projekttimme. jag-behöver-bilder! jaja, men godnatt på er nu! som ni ser vill puff också säga hej och gonatt till er, hihi :) hörs imorgon ♥

Nytt i garderoben

Som jag sa tidigare var jag in till h&m en sväng idag efter skolan. dessa två skjortor/blusar eller vad vi nu ska kalla detta? för 10€ styck, fick följa med mig hem! snygga och riktit bekväma! kunde inte bestämma mig för vilken av de två färgerna jag ville ha så jag köpte båda! haha ^^ och på tal om detta.. så ryms inga mer tröjor i min tröjhylla :( hur göra då? inte köpa mer iallafall.. nåja, hej sålänge!

En bra dag!

Hej! det har varit en ganska lugn skoldag idag. vi skulle ju och fota imorse, och vi for till fotostället men jag tog inte en enda bild! det var alldeles för mörkt då ännu så jag tappade helt gnistan att fota. annars har dagen varit helt bra! efter skolan for jag och maja in till stan, bl.a till h&m där vi båda fyndade lite på rea. visar mina fynd om en stund.. nu ikväll ska jag tvätta lite kläder, diska och sen bara vara! bilderna här under fotade jag i lägenheten igår. ena då jag kom hem från skolan och solen sken in så fint :) lampan på andra bilden fick vi av robbs mamma i julklapp och nu står den fint på sovrumsfönsterbrädan! vi hööörs om en stund..

Nyfiken som jag är

Nu har jag äntligen färdigt med nästan allt jag tänkt göra ikväll. jag orkar inte göra mer idag heller så jag sparar resten till en annan dag! nu ska jag äta lite kvällsmellanmål, som oftast brukar bli youhurt med bär, havregryn och grädde. mums! sen plocka i kameraväskan tills imorgon, lösa lite korsord och sen läggdags. men som sagt, nu kvällsmellanmål!

Och nyfiken som jag är så måste jag ju fråga er, mina kära läsare.. vilken typ av foton vill ni se mest av här på bloggen? natur/landskap eller porträtt? det vill jag se svar på imorgon då jag loggar in :) godnatt, vi hörs imorgon!

Mycket att göra!

Nu har jag alldeles nyss kommit hem efter att ha varit och handlat mat! nu har vi just ätit, så jag ska snart börja ordna i skåpen och på hyllor, torka golv och torka damm! nu jä•lar ska här bli ordning! även alla julsaker ska ut och så ska förrådet i källaren städas. så, jag har en hel del att göra ilväll. tyvärr så har jag inga nya bilder att visa er just nu, men imorgon ska vi på fotoutflykt från klassen så då ska jag fota massor! tills dess får det duga med text och tips :) vi hörs senare!

Frost


Frostbilder från i lördags. fotade med Nikon D90 + Sigma 70mm

Back in Vasa

Äntligen kan jag sätta mig ner och bara ta det lungt. det är otroligt tungt att bära upp massor med väskor, plocka ur massor med väskor och allt sånt. jag har ännu en väska att plocka ur men det gör jag sen. sitter för tillfället och bläddrar igenom nya h&m katalogen som låg bland all reklam då vi kom hit till lägenheten. jag ska ännu ikväll plocka i väskan tills imorgon och söka fram kläder. imorgon börjar skolan igen, vilket jag inte alls har något emot! jag har saknat mina fina vänner ♥ sen efter skolan har jag massor av saker jag vill ha gjort! vi hörs imorgon då jag komit till skolan. godnatt ♥ avslutar inlägget med att bjuda på lite fler frostbilder..

Månen igårkväll

Passade på att fota månen igårkväll då det ännu var klart på himmelen. på ena bilden testade jag att lägga på en stjärnbild jag fotat för en tid sen. så nu undrar jag, vilken tycker ni är bättre? med eller utan stjärnor?

Hej söndag!


Godmorgon. vi kom hem från nykarleby sent inatt, så fast vi hade tänkt stiga upp idag på förmiddan så vaknade vi halv två. hehe! men man kan ju se det som så att det är ganska länge tills vi får sova såhär länge igen eftersom vi börjar skolan igen imorgon. så, vi ska ännu vara en stund här i kovjoki och sen far vi till monäs. jag och pappa ska se på lite objektiv. sen nångång efter sju lägger vi katterna i bilen och åker tillbaks till Vasa igen. och där har jag en hel del att göra.. vi hörs senare :)

Och alla frostbilder är fotade med Nikon D90 + nya macroobjektivet Sigma 70mm ♥

En liten hälsning

Åker iväg till nykarleby med robb ikväll igen på filmkväll. ha en trevlig lördagskväll allihopa, det ska jag ha! :) ♥

Frostbilder fotade idag med Nikon D90 + Sigma 70mm/2,8 (macro)

Vinterfint ♥


Svar till frågestunden ♥

Fråga: Vad har du för objektiv då du fotar bilderna på fåglar? :) Och om du har en Nikon, vad skulle du rekommendera för liknande objektiv till Canon, som du använder i just fotandet av fåglar?

Svar: Jag använder mig av mitt telezoom-objektiv, Nikkor 70-300mm! jag hade dock inte tackat nej till ett lite bättre, något som zoomar ännu längre! jag har inte riktit satt mig in i Canonens värld eftersom jag själv har Nikon och kommer alltid ha det, men självklart kan jag tipsa om något objektiv som skulle passa, som varken är för dyrt eller för billigt. Canon har säkert flera bra telezoom-objektiv också, men jag försökte kolla lite runt samma prisklass som mitt objektiv och här är några som jag nog skulle rekommendera: Canon 70-200/4,0 eller Canon 70-300/4-5,6. dessa är två som alltså kostar ungefär lika som mitt :)



Fråga:
Jag har tänkt fråga dig om Nikon D90n, då vi båda använder den :) varför kameran inte ibland fotar? Det kan vara olika tillfällen, behöver inte vara inzoomat läge eller att den inte kan fokusera. Det kan vara allt möjligt jag ska fota och då vill den helt enkelt inte. Då startar jag om den snabbt och ibland så får jag fortsätta fota och ibland så får jag starta om den flera gånger eller testa fota ngt annat. Har du något förslag om vad som är fel? Något jag gör eller en bugg med kameran som finns i alla Nikon D90.

Svar: Dethär var en ganska knepig fråga faktist men jag måste väl försöka klämma till med något smart här gissar jag. jag kan först och främst säga att min D90 inte har något sånt fel. bara om jag glömt sätta tillbaks minneskortet ;) så ett smart svar kan ju vara att kolla så minneskortet säkert är i! det kan också bero på objektivet eller inställningar! hoppas du fick ett svar du ville ha.



Fråga:
När började ditt intresse för fotografering?

Svar: Jag tror jag har svarat på denhär frågan förut men jag svara på den igen! någongång i högstadiet blev jag intresserad, men så slocknade intresset och kom tillbaks igen efter högstadiet. så då jag gick i yrkesskolan och hade fått min första systemkamera fotade jag massor (kanske inte världens häftigaste bilder men). men sommaren 2010 blev det mer "på riktigt" och nu har jag ju faktist haft några fotouppdrag, så det blir bara mer och mer skoj hela tiden :)


Och till sist fick jag in fler frågor på samma gång så här är svaren på dem:

Vad är drömplatsen att fotografera på? Jag gjorde ett inlägg om det en gång. men där det är riktit vackert landskap, och bland vilddjuren i afrika  osv.. :) och så vill jag fota massor med bröllop, barn och coola porträtt i min framtida studio!

Om du fick fotografera en kändis (svensk eller utländsk) vem skulle det då vara? Jag har ingen aning faktist. kanske.. hela twilightgänget ;) vore coolt! jag bryr mig inte riktit om kändisar ^^


Vilken är din favoritfilm? Jag har många favoritfilmer. twilightfilmerna är riktit bra tycker jag. dock så är avatar och i'm number four de bästa filmerna jag har sett någonsin hittills! 

Vilken är din favoritskådespelare/skåderspelerska? Jag bryr mig faktist inte om sånt heller. så jag vet inte!


Vilken är din favoritlåt? Jag har många favoritlåtar. gillar mest "gammal" rock som tex. dire straits. annars lyssnar jag mycket på "krog" musik man skakar rumpan till. exempel på det är bl.a lmfao-sexy and i know it, eller hawanna-we run the night!

Jag idag..

Såhär har jag sett ut idag. knasig, som vanligt. och en aning söt i min nya fina varma bekväma mössa. den rekommenderas!

I ett vinterfint kovjoki

Har jag sagt att jag älskar snön? nu vet ni säkert! och här är några bilder från dagens promenix :)

Gårdagens otursdag leder till nytt objektiv..

Hej på er! som jag nämnde i inlägget inatt så var det ju ordentliga minusgrader och rimfrost just då och jag skulle såå fara ut idag och fota frosten! sagt och gjort, det har jag gjort idag också :) vi steg upp vid halv tolv och jag hann knappt klä på mig så tog jag kameran i handen och gick ut. solen sken så fint och det var massor med frost överallt att fota :) jag och robb for ut på en kort uppfriskande promenad också. nu är det mörkt igen och vi sitter för tillfället och nördar framför datorerna. späännandee!

Otursdag leder till nytt objektiv..
Igår var det verkligen min otursdag och det kändes som om jag klantade mig precis hela tiden. jag skulle fota istappar vid villan och gissa om jag inte föll? ja, inte gjorde det något att jag föll men objektivet jag hade på kameran hittade också på att det skulle hoppa bort från kameran och falla. säger inte mer än att det hela ledde till att det blir nytt objektiv. satt och kollade lite idag men vet inte ännu vilket jag ska köpa. måste-diskutera-med-pappa-imorgon! och i samma veva är det väl bäst att klicka hem lite andra kameragrejor också, då man ändå håller på.. nåja! här här lite smakprov på frostbilder från idag, vi hörs igen senare!

Hej alla, mitt i natten..

Klockan börjar bli mycket, men vi kom just hem från nykarleby och nu har jag börjat piggna till efter att ha varit trött en lång stund. eller så är jag så trött så jag känner mig pigg? vem vet! jag kan iallafall meddela er om att det har blivit riktit kallt ute här i kovjoki nu, runt -16 är det för tillfället och så underbart vacker rimfrost också! om det inte hade varit mörkt och mitt i natten hade jag gått ut och fotat frost omedelbums! det är bäst för frosten att den är kvar imorgon :) det har ännu inte varit så kallt i vinter att det gått att fota frost så.. före jag nämner ordet frost igen är det nog bäst att jag avslutar här! :) vi hörs imorgon med lite frostiga bilder! gonatt ♥

Fågelfotografering #4


Jag

Såhär ser jag ut i mitt ansikte och hår idag.. jee! söt jag é :>

Fågelfotografering #3

Nu befinner jag mig i kovjoki tillsammans med min kar :) jag funderar på om jag ska fara ut en sväng och fota lite i snön före det blir mörkt. vi får se. sen ska jag åtminstone baka en tårtbotten, och läsa lite bloggar. sen ikväll far vi till jennifers och johans på "födis"kaffe :) här har ni också lite mer fågelbilder från igår, hoppas ni gillar dom :) vi hörs senare!

Fågelfotografering #2


Godmorgon! nu har jag nyss ätit och ska riktit snart fara ut med kameran och fota lite. senare ska jag börja åka mot kovjoki, där jag tillbringar min helg. vi hörs igen lite senare! ha en superbra fredag allihopa! :) och glöm inte frågestunden!

Grattis!

Det är Jennifers födelsedag idag! många grattiskramar till dig idag på din dag! :) så allihopa, in på hennes blogg och säg grattis :)

Årets första fågelfotografering!

Nu har jag nyss kommit hem och ska snart gå och lägga mig. det har varit en riktit kul kväll, men nu orkar jag knappt hålla upp ögonen mer. före jag stänger av här så tänkte jag bara visa några bilder från idag då jag fotade småfåglarna :) det ska jag göra igen imorgon om det inte är alltför snögigt ute. just nu är det nästan snöstorm så.. men sov så gott nu så hörs vi imorgon igen :)

Ute hela dagen


Idag har jag varit utomhus nästan hela dagen. först gick jag in i skogen en sväng (och fotade bilderna här ovan) och sen så hade jag årets första fågelfotografering! det var småfåglar som jag fotade, och bilder får ni se senare ikväll då jag kommer hem från robbs mamma, vi ska nämligen till hennes ikväll :) nu ska jag duscha och fixa mig snabbt så åker jag iväg sen. ha en bra kväll allihopa så hörs vi.. !

Veckans musiktips!

Katy perry - the one that got away
Apocalyptica - i don't care
Maskinen - krossa alla fönster
Amanda fondell - all this way
Hawanna brown ft. Pitbull - we run the night
Nickelback - when we stand together
Chris brown ft. pitbull - international love
Taio cruz ft. flo rida- hangover
Bruce springsteen - i'm on fire
Enrique iglesias - like how it feels

Dags för frågestund! fråga precis vad ni vill.



Tänkte att jag skulle köra med en frågestund nu enda till fredag, så ni har god tid på er att ställa frågor till mig. eftersom det har hittat så många nya hit så finns det säkert någon av er som vill veta ett och annat. alla frågor är välkomna, och jag lovar att svara så gott jag an på alla! det finns kanske någon som vill ha hjälp med tex. något ang. sin kamera, tex. inställningar eller andra "tips" som har med foto att göra, eller så vill ni kanske veta mer om mig?. om finns det något ni vill veta, så nu har ni chansen!  fråga på nunatti natti..

Bla bla..

Hej! idag har jag som sagt varit en sväng till jakobstad. kom hem med fem fina tröjor så, jag är nöjd! nu ska jag inte köpa kläder åt mig själv på evigheter. det måste jag kunna lova mig själv! just nu sitter jag och lyssnar på musik och har tråkigt. katterna är också här med mig, och sover för tillfället. en liten tupplur skulle jag verkligen inte ha något emot just nu heller, men jag får nog skippa det! har inget intressant att komma med just nu, men ni kan ju alltid ta en titt på mina två lillkillar (eller vad de nu är) ♥

Filmtips!


Morgondagen! godnatthälsning ♥

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig i sängen. det blir nämligen tidig väckning imorgon också för då tänkte vi åka iväg till jakobstad. för min del blir det lite rea-shopping, tänkte jag.. får se om jag kommer hem med något :) godnatt på er, vi hörs imorgonkväll ♥

Två bilder från den lilla staden..


Lyxdag!

Halå! idag har jag haft program hela dagen. började med frissabesök klockan nio. klippte bara topparna.. sen for jag och mamma till mommos :) sen klockan tre var jag till massören, vilket min rygg verkligen var glad för! har fått en ny tid om två veckor för att "fortsätta". nu ska jag äta och sen bara ta det lungt resten av kvällen :) vi hörs lite senare! och.. tre bilder på mig från idag

En kväll med mycket skratt!

Har haft en superkul kväll med mycket skratt. har suttit och spelat alfapet tillsammans med lillasyster Therese och pappa! gissa vem som vann alla gånger? inte jag iallafall, buhuu.. haha :) det var iallafall kul, och att använda hjärnan lite för en gångs skull, det är nämligen inte ofta jag gör det ;) nu ska jag snart gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon.. då har jag mycket på gång! så tänkte jag bjuda på en till snöflingebild, och det är inte den sista kan jag lova er. godnatt, vi hörs igen imorgon ♥ glöm inte bloglovin

Piff och Puff säger hej ♥


Steg upp runt klockan tio imorse, och sedan dess har jag inte gjort något vettigt alls. det är så skönt att bara ta det lungt! det är ju faktist sista veckan på jullovet nu också så det är nog inget fel alls med att sova länge och att bara slöa. jag var iallafall ut en stund i snöyran idag också för att få lite frisk luft, annars har jag mest suttit vid datorn. konstigt nog har det inte blivit någon uppdatering här trots det.. sen så måste jag också säga att jag har världens gosigaste kissemissar som tittar in i kameran såfort man ska fota dem :) lyx! eller bara tur? de växer så det bara knakar, så man måste ju passa på att fota dem före de har vuxit upp, våra bebisar ♥ vi hörs om en stund..

Gravidfotografering i studion #10

Detta får bli de sista bilderna jag visar er från gravidfotograferingen! jag hoppas verkligen att ni gillat bilderna. det var superroligt för mig att få fota detta, och nu är det inte många veckor kvar, så får jag kanske fota lillkillen också, så småningom ♥

Fyra bilder från idag..

Idag efter maten for jag, robb, mamma och pappa till storsand på promenad. sen for vi en sväng till villan också där vi blev välkomnade av två svanar :) snart börjar det även bildas is på sjön, så snart kan man kanske äntligen fara ut på skoterutflykter eller promenader på isen också.. har absolut inget vettigt att skriva idag som ni kanske märker så ni får ta en titt på bilderna istället! vi hörs senare.

Bilder från nyårsafton!


Nyårsmiddag: förrätten bestod av laxröra på malaxlimpa och sen god sallad. lövbiff med pommes till varmrätt och chokladmousse till dessert. har jag sagt att det var gott? senare for vi ut och lekte jag med sprakstickor :) jeee!

Snöflingor på bild

Nu har vi börjat på ett nytt år med nya möjligheter. år 2012 är här och jag ser framemot att se vad detta år har att bjuda på :) hoppas alla hade en trevlig nyårsafton vad ni nu än gjorde. jag hade en riktit bra kväll här hemma med god mat, jag och robb spelade alfapet och sen hade vi ju fyrverkerier också. testade att fota snöflingor igår också och jag måste faktist säga att jag är riktit nöjd med bilderna :) detta ska jag verkligen göra fler gånger! hoppas ni gillar bilderna :)