Födelsedagen firar jag tillsammans med Sofia, Minna, Tobias och Thomas :) vi ska äta tårta, bada balja vid villan och grilla! ♥

21

Vet ni vad det är för dag idag? onsdag. 30 maj.. min födelsedag! wohoo.. grattis till mig på min 21 årsdag

Dagens planer ♥

Tulpaner här hemma i blombänken.. Nikon D90 - Sigma 70mm/ 2,8 macro

Godmorgon! jag hade mitt alarm på 08.30 idag men på något konstigt vis steg jag upp 11.30 istället.. nu har jag iallafall fått klart fixat i mitt rum! idag på daan har jag inget speciellt på gång egentligen, men ikväll kära läsare, ska jag umgås med Tobias, Thomas, Björn, Sofia och Minna igen ♥ jag längtar så jag blir gaaalen.. vi ska till after eight på någon musikgrej och så en sväng till netti.. sen kommer Sofia och Minna med mig till monäs och sover här!! wohoo, det ska bli skoj :) nu ska jag gå ut i solen istället för att sitta här.. vi hörs då vi hörs!

Tisdagmorgon


Godmorgon!

Godmorgon! i skrivandets stund befinner jag mig i skolan. har just ätit frukost och gråtit ännu en skvätt. vi får frågor som "hur känns det nu" och då kan man inte hålla tillbaks längre! det lär ta en stund, för jag har knappt fattat själv ännu att maja inte kommer vara här mer... imårse tänkte jag t.o.m ringa till henne och säga att jag kommer och hämtar henne och vi åker till skolan.. la ner telefon och åkte själv :(

Så.. igår efter skolan så for Minna, Thomas, Tobias och jag in till stan på mat. sen for jag och tobias ut och gå med hundarna. skönt att fundera på annat en stund. sen på kvällen hade vi fyra filmkväll och vi hann se på två filmer :) ...det är allra bäst att vara tillsammans just nu!

I brist på annat...

Så kan jag ju bjuda på lite musiktips! ♥

1. Avenged sevenfold - nightmare
2. Dire straits - tunnel of love
3. Amanda jenssen - dry my soul
4. Chuck berry - johnny be good
5. The overtones - gambling man

Vi tar lite blommor här emellan...

För omväxlingsskull tänkte jag köra med lite blomfoton.. hehe! jomen, idag har Minna varit här heela dagen, och ikväll titta vi på ishockey. finland-usa, och vi vann med 3-2 vilket känns suuuuperbra! :) stolt finländare här, ja! nu sitter jag bara här och slöar.. ska snart gå och lägga mig! imorgon från morgonen ska vi nästan hela gänget till tropiclandia :) sen mot kvällen kommer robb hit ♥

Helvetinjärvi 14.5

Hej på er! jag har haft massor att göra denhär veckan, och har därför inte haft ens minsta lilla tid över för bloggen. idag är jag ledig (och imorgon) så nu tänkte jag passa på och uppdatera här lite.. i söndags kom ju minna hit och sov över hos mig och vi låg upp och pratade till 02.30 ungefär. väckning 04.45 (hahaa) och det vara bara att stiga upp. konstigt nog var jag inte alls trött! 06.00 starta vi från skolan mot helvetinjärvi :) där var vi till ca 13.30? och efter det åkte vi vidare till tuuri! shoppade loss och for hemåt igen vid 17.00. hemma var vi runt 19.00. då kom maja, thomas och tobias till mitt och såg på ishockey! det var måndagen i ett nötskal! här har ni en bildbomb:

Helvetinjärvi !

Godmorgon! Idag kommer jag vara borta precis hela dagen och komma hem först ikväll vid halv 8 nångång.. vi på data/foto linjen är nämligen i helvetinjärvi idag.. så, var beredda på en stoor bildbomb nu senare i veckan! ha en fin dag allihopa så hörs vi igen imorgon.

Här är fler bilder från lördagskvällen, passa på och fota blommor i solnegången! fotat med mitt macroobjektiv sigma 70mm/2,8

Lördagkväll ♥


På lördagskvällen for jag, robb och pappa till rävskatan för att se och fota solnedgången.. det var jättefint där. bilderna får tala för sig själva!

Morsdag ♥

Idag är det morsdag och jag vill börja med att säga grattis till alla mammor där ute! och speciellt till MIN mamma.. jag älskar dig

Vi steg upp tidigt imorse. och runt kl 12:15 befann jag och robb oss hos min mommo. sen kom även resten av familjen dit. sen åkte robb vidare till sin mommo och vi andra for till juthbacka på morsdagslunch/stående bord :) det var supergott och jag blev proppmätt! efter lunchen for jag hem efter Piff och Puff och i skrivandets stund sitter jag på robbs rally-stol här i Vasa. Minna, Thomas och Maja har varit här och kollat ishockey med mig ikväll och snart kommer Minna hit igen och sover över :) nu tänkte jag sitta och redigera lite bilder från helgen.. men vi hörs sen.

Överraskningar i vardagen..

I tosdags åkte jag hem hit till monäs eftersom vi fick helgledigt redan då! skönt :) igår, fredag satt jag inne mest hela dagen för att det regnade så, titta på tv och sen på eftermiddagen kom robb hit också ♥ på kvällen blev det bastu och sen ishockey! :)

Vad menar hon med rubriken då, tänker ni säkert..
Igår blev det tidig väckning.. Piff och Puff, mina "små killar" hade tid till veterinären för kastrering kl 9. allt gick riktit bra och nu busar de som aldrig förr.. MEN.. mina små killar var tydligen mina små tjejer, så det blev sterilisering istället för kastrering! haha, oj så det kan gå :) det var iallafall bra att få det gjort, för vi behöver ju inga fler katter. det räcker bra med 6 st här i huset! och fastän Piff och Puff inte nu var frassar, som vi först hade tänkt oss att skaffa, så älskar vi dom lika mycket ändå ♥

Onsdagen, del 2 ♥ Vid saltkaret i björkö


Onsdagen, del 1 ♥

Det har varit tyst här en bra stund nu igen så nu tänkte jag försöka börja "hinna ikapp" lite här. i onsdags på morgonen åkte vi på data/foto-linjen och killarna på musiklinjen till björköby på picknick/utflykt/fotografering osv.. det hade lovats regn hela onsdagen men vi hade det soligt och varmt. här är första delen av bilderna jag tänkte lägga upp! de fyra första bilderna har jag fotat och resten har Thomas fotat :)

Besök av pappa :)

Hej! det är en fin dag idag här i Vasa. det är soligt och varmt, vilket jag verkligen hoppas ska hålla i sig heela veckan. nu ikväll har pappa varit här en stund då han ändå hade varit på ärende häromkring.. så gjorde jag mat till oss och så fick han ta hem lite kartonglådor och robbs cykel! Piff och Puff blev alldeles galna då han kom hit, de stod vid dörren och tänkte "att de kanske får komma ut".. eller nåt sånt? och Piff hade värsta frassljuden nånsin! tur att de ska och kastreras nu på fredag kanske de blir lite "lugnare" :) ojojoj..

Resten av kvällen då.. nu tänkte jag sitta och lyssna på musik en stund. sen kommer tobias hit och titta på ishockey med mig. haha, säg mig.. vem är nu inte bättre tv-tittar-kompis än JAG (självklar sak) om man är tv-lös ;) hehe.. vi hörs igen senare eller imorgon! :) ha det fint!

Godnatt måndag!

Hej och gokväll på er läsare där ute! jag är snart påväg och lägga mig men tänkte först bara skriva någon rad här. idag efter skolan for jag minna och maja på hemliga uppdrag, sen och handla till prisma, efteråt kom minna hit en sväng också på mat och lite annat smått :) nu som sagt, ska jag gå och lägga mig! godnatt vi hörs. avslutar med några blåsippe-foton från i söndags..

Söndag: mina småttingar ute i trädgården.tillbaks i vasa. slöa framför tv:n och datorn resten av kvällen ♥



Befinner mig i Vasa nu igen. har inte alls något spännande att komma med så jag tänkte inte skriva nästan något alls..
Piff och Puff är så trötta efter att ha fått springa fritt ute hela helgen så de somnade bums då de kom hit.
Nu ska jag bara slöa framför tv:n och datorn resten av kvällen, vi hörs igen imorgon :) ha det fint!

Shakira & Mandy

Shakira och Mandy fick leka provkaniner idag då jag testa nya objektivet lite :)

I mammas trädgård


Nikon D90, Sigma 70mm /2,8 macro, iso 200, s 1/1000

Nytt i kamerautrustningen

Hej! dålig uppdatering här, jag vet jag har inte alls haft tid med er.. och inte blir det bättre av att ni där ute är så tysta heller ska ni veta ;) iallafall, igår efter skolan for jag hem till monäs en sväng och var ute med piff och puff i koppel.. sen for jag till kovjoki där jag befinner mig nu. efter ett tag ringde mamma och berätta att piff och puff nu hittat kattluckan och springer omkring där ute.. jag fick värsta utbrottet, för det första visste jag inte hur jag skulle börja göra, jag blev orolig och allt på samma gång.. jag hade ju också gärna varit där när det hände.. det går iallafall bra sade mamma och de håller sig nära huset och där de andra är hela tiden.. vi måste nog dock beställa tid för kastrering så snart som möjligt före de börjar springa runt och frassa! vi måste helt enkelt bara vänja oss.. det kom bara så plötsligt på.

Iallafall.. igår också då jag kom hem väntade en "för tidig" födelsedagspresent på mig, av pappa :) Photoshop elements 10, stepringar och Nikkor 50mm/ 1,4 ♥ har inte hunnit testa det ännu men jag ska.. ska även installera elements 10 idag. det är skittråkigt väder idag, det är mulet och regnar.. blir antagligen att sitta inne en stor del av dagen gissar jag.. vi hörs då vi hörs :)

En dag då jag gick hem från skolan..


Musiktips ♥

1. Mötley Crüe - Smoking in the boys room
2. The mamas and the papas - dream a little dream
3. Carly rae jepsen - call me mabye
4. Calvin harris - feel so close
5. Madonna - girl gone wild (inte världens bästa låt men..)