Gott nytt år ♥

Min nyårsafton kommer bli rätt lugn, det blir god mat, nyårsbastu, mys, tv, raketskjutning och sånt smått och gott. vad är era planer för kvällen? :) har ni några löften inför det nya året? har ni några roliga planer för det nya året? :)
 
För mig kommer det nya året börja med praktik, från och med den 7:e! ser verkligen framemot det, kommer befinna mig på daghem tillsammans med massor av härliga barn :) Så hela januari kommer jag bo hemma med min familj. i februari flyttar jag till vasa igen där robb väntar på mig ♥ Kommer i vinter tillbringa 4 dagar i Levi med robb och familjen, och till sommaren ska troligtvis jag och robb till Åland igen, och förhoppningsvis kommer jag få massor med roliga fotojobb också under det nya året :) det var lite av vad som komma skall..
 
Jag har väl egentligen inga nyårslöften, men att hålla bättre i mina pengar är väl en sak jag borde jobba på. och som Tidstjuven skrev i sin blogg, så är det viktigaste nyårslöftet att vasa snäll mot sig själv, och allt vad det innebär. det kommer jag verkligen vara under det nya året. jag har lovat mig själv att förbättra min kondition, och börja träna igen sådär smått så man håller sig i form, och att se till att få någon lugn dag i veckan, så inte alla kvällar går åt till skolarbeten. det var nu vad jag kom på just nu, säkert finns det en hel del till men detta är bra för stunden.
 
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA! LÅT OSS FÅ ETT UNDERBART 2014! ♥

Året 2013

Började plocka ut bilder att visa som en tillbakablick genom året, men insåg snabbt att det blir alldeles för mycket bilder att plocka till ett collage så jag orkade verkligen inte anstränga mig för er denhär gången, förlåt, men tur är ju då att det finns ett arkiv i bloggvärlden, där alla kan gå in och kolla bilder läsa blogginlägg från året som gått.

Som för många andra har det varit både bra och mindre bra saker som varit under året. men som tur har jag mycket mer bra saker som hänt än dåliga saker, så det tänkte jag dela med mig av: Det var en fin vinter med massor av snö och vi körde snöskoter nästan varje helg och njöt av vintern, Det var en hel del födelsedagar i början på året, Sportlovet tillbringades i Levi tillsammans med robb ♥ Fick det mest efterlängtade sommarlovet någonsin! Njöt av den varma sommaren som vi haft och solade massor, Fotade examenporträtt på sara i maj & fotade mitt allra första bröllop i augusti, Var till härliga Åland med Robb och svärmor, Var på TOTO koncert med hela familjen, Var på villan med familjen, Var och lyssnade på isabella löwengrip/blondinbela på ritz & samma dag fick jag veta att jag sluppit in på socionomlinjen på novia 3 dagar före skolstart, Började skolan och har varit supernöjd med vad jag presterat, bra vitsord och allt, + superbra klass :) Har haft en mysig höst tillsammans med robb, Var till ikea med jennifer och shoppade loss i haparanda, Firade jul & Ikväll kör vi med nyårsbastu och mys! kunde inte bli ett bättre avslut på året tycker jag :) Här under har ni alla årets månader, så ta en titt om ni vill :) 

Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November & December.

Julafton 2013

Halå där! de flesta börjar säkert ha firat klart julen, det har iallafall vi. så nu tänkte jag göra ett litet inlägg med lite bilder från julafton! julafton, jag steg upp någon gång på förmiddagen, åt frukost och bara tog det lungt. vi åt risgrynsgröt till mat på dagen, besökte gravgården runt halv tre, tittade på kalle anka och ställde till med julmat runt halv 6 tiden, då hade även min älskling anlänt en stund före :) vi åt oss mätta på den goda julmaten, som bestod av sallader, limpa, lådor, potatis, prinskorv, köttbullar, skinka osv! inte nog med det så körde vi med lite efterrätt också, appelsinris, julgodis: rocky road, kokos-snöbollar, chokladpuffar, ischoklad, knäck, pepparmint grej med choklad i mitten. det var gott, men det blev lite för mycket. alldeles för mätta i våra magar placerade vi oss i vardagrummet för att öppna julklappar :) såhär såg jag ut på julafton:



Ja, julklappar. alla hade väl varit väldigt snälla, eftersom vi alla fick många fina julklappar av tomten :) jag fick bland annat hårprodukter, kropps- och ansiktsprodukter, pengar, böcker, första hjälpen-set, en värme-nalle, nya vinterstövlar och vinterjacka, fjällrävens kånken- ryggväska, grötkastrull, gymnastik-grejer, samsung platta, och lite annat smått och gott :) tack så jättemycket för alla fina julklappar! ♥ bilder på julklapparna kommer kanske en annan gång om jag orkar ta mig tid att fota dem, tills dess får man nöja sig med textform. den bästa julklappen var iallafall att få vara med dom man tycker mest om!




Efter att vi hade suttit och pysslat med våra julklappar i monäs var det dags att åka iväg till nykarleby en 9 tiden på kvällen. där fanns nämligen johan, jennifer och vincent och min svärmor :) någon, ingen mindre än vincent, tyckte att det var väldigt kul att morbror robban kom på besök, han var nog favoriten för kvällen tror jag :) se bara på de två bilderna i mitten här under! och så måste ju bara bilden högst upp till höger tas en extra titt på, hur sött är inte detdär va? hälsar redan som en riktig kar! mer söta bilder kommer att komma senare, från juldagen i kovjoki. efter att ha öppnat paket med vincent och gänget åt vi julstjärnor och sedan började vi söka oss måta monäs igen, jag och robb. där begrundade vi våra julklappar lite till före vi for och sova :)




Juldagen, det var väl igår tror jag? då vaknade vi ganska sent, åt lite av gårdagens julmat och sedan for vi iväg till kovjoki där fammo hade ställt till med godsaker för familj och släkt :) vincent såg morbor robban då vi kom in, och sedan var de som fastklistrade på varandra resten av kvällen. hihi! runt en 8 tiden for jag hem till monäs igen och pysslade i mitt rum, fixade med min nya platta och gick och la mig alldeles för sent. ikväll ska jag gå och lägga mig tidigare! 

Idag har jag tvättat bilen, varit till villan en sväng med pappa, redigerat bilder, och snart tänkte jag skriva ut lite bilder :) annars ska jag bara ta det lungt! hoppas alla haft en bra jul och fått fina julklappar :) nu är det dags att invänta det nya året, 2014! tänk att det är januari snart, och vi har gräsmattan fram här hos oss. inte en endaste snöflinga. nu får det förbanne mig bli ändring på det. 3 meter snö NU tack! :)

julklappstips 24

Dagens julklappstips är något som speciellt alla föräldrar önskar sig att julen skall innehålla. ingen stress, snälla och hjälpsamma barn, inget gnäll, ta vara på tiden tillsammans med familjen, uppskatta dina julklappar för det finns faktiskt barn som inte får en endaste julklapp. en lugn och trivsam jul till er allihopa :) hoppas ni har gillat mina julklappstips. god jul! ♥

En liten hälsning till alla läsare..


God jul! nu ska alla ha en riktigt härlig julafton, njut, ät massor med god julmat, umgås med familjen, se på kalleanka osv.. det ska iallafall jag göra! :) och jag kan säga er, att fota ett fint julkort på piff & puff lyckades ju inte, så istället får ni lite blandat från min försöka-fota-ett-fint-julkort-på-piff&puff-dagen :) vi gör ett nytt försök nästa jul ;)

Dagen före julafton

Idag har vi handlat julmaten klart, idag har jag och lillasyster gjort julgodis i mängder och massor, idag har vi plockat alla paket under granen, idag har jag färgat lillasysters hår, idag har det blivit gjort en hel del! just nu känner jag mig som ett litet barn, vad månne finns i alla paket under granen? imorgon på morgonen kommer vi springa runt som yra höns hela familjen, äta risgrynsgröt, kika på paketen, åka till gravgården, se på kalleanka, vänta in robb & äta julmat tills vi spricker + allt julgodis som vi har lagat! tur att jag har ett par jeans som ryms +5 kg till i.. hmm, nudå? nu tänkte jag plocka ner resten av bilderna från min fotovägg då jag ska möblera om den, sen ska jag nog bara ta det lungt tror jag. ha en fortstatt bra"dan före dopparedan-kväll" :)
 
Ps. jag fick lite snö till jul ändå :) nöjd!

julklappstips 23


Gammal jullåt!



Startar dagen med en rolig jullåt från 40- talet om jag inte har helt fel. lyssna :)

All i want for christmas is SNOW!

Helgen har varit bra, jag har varit i kovjoki, vi har pyntat granen där, ätit plättar, myst, tittat på tv, paketerat julklappar osv.. vädret börjar verkligen trötta ut en nu. kom igen moder natur, ge oss några meter snö och många minusgrader! jag tillåter inte en grön och regnig jul. jag kom hem till monäs ikväll igen och har inte direkt gjort något speciellt. tänkte plocka ner alla foton från fotoväggen ikväll och börja göra om den, rolig kvällssyssla :)
 
Imorgon åker klapparna under granen, och så ska julgodis här göras tillsammans med lillasyster! massor med gott ska det finnas på efterrrättsbordet på julafton :) tänk, det är bara två dagar kvar till jul nu! det kommer bli hur bra jul som helst känner jag på mig ♥ vi hörs imorgon om jag har tid, ha det fint tills dess :)

julklappstips 22


Kokböcker och bakböcker är jättebra! många "receptböcker" finns ju också i butiker som prisma osv!
så man hinner ännu köpa sånt före julafton! :)

julklappstips 21

 

julklappstips 20

 
Nu har det varit en hel del julklappstips, men inte direkt några av dem har passat för barn egentligen, så här har vi ett helt eget tips för dom! br-leksaker har jättemycket valmöjligheter när det gäller julklappar åt barn i åldrarna 0-12 år, så in med er dit allihopa som har något barn ni skall ha en julklapp åt :) 

Jakobstad och frissabesök!

Största delen av dagen har jag varit borta. Jag och mamma hoppade i bilen runt halv 10 imorse och åkte iväg till jakobstad, där vi shoppade loss som galningar, typ! efter en hel dag i jakobstad stannade vi i nykarleby för att vi alla barn hade frissatid idag. nu är det nötta bort, och som tur har jag mycket hår kvar ännu! vi avslutade med att beställa hem pizza, och så efter att vi ätit oss mätta här hemma så pustade vi ut en stund och sedan ställde jag mig i tomteverkstaden, och fortsatte därefter att pynta julgranen med min lillasyster! jag kan lova er, vi har åtminstone finlands snyggaste julgran iår :) bildbevis finns på instagram, men kommer nog hit också någon inom de närmaste 5 dagarna! nu ska jag sluta skriva och gå och sova. imorgon på eftermiddagen sticker jag iväg till kovjoki över helgen. vi hörs imorgon, ha det fint! :)

julklappstips 19

Ännu ett superdupertips av mig! det är inte lång tid kvar till jul nu, så nu är det verkligen dags att köpa det sista, och varför inte då sällskapsspel till exempel? :) sånt är ju superduperskoj faktiskt! då man öppnar det på julafton, kan man ju sätta sig ner och spela med det samma :) det svåra är ju att veta vilket spel man ska köpa, det finns ju massor!

Tårtkalas :)

Åh vilken fartfylld dag! inte en endaste lugn stund kan jag lova er. började med att jag steg upp runt halv 11 tror jag, och började pyssla med detsamma. packade ner allt jag som skulle hem över jullov och hela praktiktiden i januari, kändes nästan som jag tömde hela garderoben? sen diskade jag, åt laxpaj, packade ännu mer, gick tusen varv till bilen, och runt en 2 tiden var jag äntligen klar att åka norrut. sorgligt att komma tillbaka till vasa först i februari, det är ju först nästa år! en månad, en lång tid! nåja, väl hemma i monäs blev det tårtlagning, min underbara mamma fyller år idag nämligen ♥ stor grattiskram till dig! såå, det blev lite tårtkalas här ikväll :) har dammsugat hela huset, lagt upp julgranen, och NU ska jag göra ingenting, och sen sova! imorgon blir det också en långdag, julklapps- och julmatsshopping i jakobstad står på shemat, och efter det raka vägen till frissan 16:45. gissa vem som kommer vara trött efter allt? godnatt på er nu, vi hörs imorgon :)

julklappstips 18

 
Smycken! Ringar, halsband, armband, klockor och mycket mer. det passar ju dessutom både män och kvinnor :)

Nybakt bröd!


Här har ni lite bilder av vad min kväll innehållit.Vi har just ätit nybakta semlor med smör på, och druckit oboy :) jag har inte packat än, men det hinner jag nog imorgon. nu är det läggdags för oss båda, det är mycket att göra imorgon, så vi hörs nog först till kvällen, kika in här då :) ha det bra!

jullov ♥

Idag vari vi på studiebesök, och sen blev det jullov! som sagt, alla skoluppgifter är inlämnade, och alla tent är skrivna, så nu kan man börja söka sig ut och vara lite social igen. skolarbeten har tagit upp det mesta av min lediga tid, men ibland har jag nog vilat också och latat mig. jag är nöjd med vad jag åstadkommit hidtills, och nu i januari väntar 4 veckors grundpraktik för oss socionom-ettor :) jättespännande! det är ju dock synd att man inte kommer träffa klasskompisarna på en hel månad!

Efter skolan slirade jag omkring i stenhaga och inne i stan. köpte ännu en julklapp, och så råkade jag köpa med mig hem varsin arnoldsmunk åt mig och robb som vi mumsade på till kaffet :) hoppsan! ikväll har jag varit, och kommer ännu vara, flitig. har städat och bakat lax- och purjolökspaj, och nu tänkte jag att jag kanske skulle baka lite bröd, och så skall jag packa eftersom vi åker norrut imorgon. nu har jag inte tid att sitta här, men bjuder på lite rimfrostbilder också :) ha det bra, vi hörs!

Januari 2012 / Nikon D90 / Sigma 70mm macro

julklappstips 17

 
I dagens julklappstipslucka hittar vi saker och ting från en av mina favorit affärer, hemtex! fina gardiner, plädar, kuddar, badrumstextil, koppar, och varför inte rosa symaskiner? supersöt! :) det bästa av allt är att man får 20% rabatt på allt när man har medlemskort, och det kan behövas eftersom man oftast inte kommer tomhänt därifrån.

Foton


Bilderna är tagna för någon helg sedan

Bowling och middag med klassen

Nu är vi äntligen här vid denna dag, som man har längtat. alla skolarbeten är inlämnade, alla tent är skrivna, och nu har vi bara en skoldag kvar, som kommer bestå av studiebesök! idag hade vi sista tenten, och det kändes verkligen bra att lämna upp den och gå ut ur klassen då man var klar. efter skolan var jag på julklappsshopping tillsammans med min pappa som kom en sväng till vasa idag :) halv 6 var vi nästan alla ur klassen vid cinema bowling, det var riktigt roligt :) klockan 7 hade vi bokat bord på rosso, så där var vi till klockan 9 och for därefter till en klasskompis. jag har just kommit hem, och ska strax sätta mig i soffan med min älskling och titta på tv :) tack klassen, för en trevlig kväll :)



julklappstips 16

Dagens julklappstips blir i text. DVD filmer och CD är alltid något som går att köpa. köp de mest omtalade filmerna som varit under året, eller också någon seria? och köp en cd med någon artist personen gillar :)

julklappstips 15

 

julklappstips 14

 

julklappstips 13

 
I dagens julklappstips-lucka hittar vi prylar från Indiska! indiska är en superbra butik med mycket
fina saker tycker jag. doftljus, kuddar och andra fina inredningssaker finns där :)

julklappstips 12

 
Tänk att det redan är halvvägs till jul. var det inte just första december liksom?
här hittar vi iallafall parfymer som dagens julklappstips. det är alltid bra om man inte hittar på något annat! 
tur också att det finns billigare parfymer också och inte bara dyra!

Feber

Godmorgon! det visade sig faktiskt att jag hade fått feber, inte konstigt att jag kände mig som jag gjorde igår. igår hade jag stegring, och idag har jag också, så jag beslutade att stanna hemma och vila idag. senast jag hade feber (som jag minns av) var i lågstadiet. jag har just stigit upp och ska äta något, diska, tvätta lite kläder, paketera in lite julklappar och läsa på tent. hoppas alla får en bra torsdag, så hörs vi senare :)

Det känns att jullovet är på intågande!

Nu börjar det verkligen kännas av att jullovet närmar sig, på något konstigt vis blir jag alltid trött och slö när det snart är dags för lov. idag har jag varit så gott som död, en huvudvärk som förföljt mig hela dagen lång, och sjuk hals också. så nu väntar jag bara att en förkylning är på gång och att jag får vara sängliggande hela jullovet? ska äta vitaminer och dricka mycket varmt, och inbilla mig att det ska hjälpa. sedan jag kom hem från skolan har jag i princip varit sängliggande. jag sov från 4-6, och det var nog ett bra val att göra! har ännu lite tryck i huvudet, men jag tänkte ändå sitta och läsa lite till en tent vi har inkommande måndag. det får räcka såhär för idag, vi hörs igen imorgon! ha en fortsatt bra onsdagkväll :)
 
 

julklappstips 11

 
Julklappstips nummer elva står på shemat, och här hittar vi ett sådant tips som att bidra med någon slant till en resa åt föräldrar eller syskon? det kan vara allt från en skidresa upp i finska lappland och hurtigrutten i norge till en resa med värme och bad :) det man vill ha mest nu vintertider är ju självklart... en skidresa! vad är inte bättre än en hel dag i slalombacken, och en kväll med god mat och mys framför öppna spisen till en utsikt av snöiga berg och norrsken, och en och en annan ren :)

julklappstips 10

 
Ett superdupertips om ni frågar mig! vem vill inte ha köksapparater/tillbehör? alla vill ha det, eller?
clas ohlson har allt detta och mycket mer i butiken. titta bara på cupcake-gräddaren, hur söt är inte den?
eller glassmaskinen? glassmaskiner verkar annars vara rätt populära just nu :)

julklappstips 9


Ingen kan ha missat dessa mystofflor från H&M? de syns överallt, åtminstone på varje instagrambild nu förtiden. men ja, de ser otroligt mysiga ut och jag skulle gärna ha ett par själv också :) alla mammor, flickvänner, döttrar, svärmödrar, systrar behöver sånahär mystofflor nu på vintern! 

Minusgrader

Det har varit en bra helg. fredagen bestod av stjälvständighetsfirande, bastu och idol. i lördags var vi ute en hel del, och på kvällen for vi till nykarleby och hälsade på vincent och gänget! idag har vi varit på lunch vid rosso, och sedan gick vi i stan en stund :) nu är vi hemma igen, ska göra lite skolarbete, skyffla fram min bil ur snöhögen här på parkeringen, och så ska vi se på tv. är det inte annars härligt väder idag? så ljust och fint! -10 visar vår termometer just nu, härligt! får gärna bli runt -20 nu, så knarrar det sådär roligt när man går i snön :) ha en fortsatt bra söndag! hörs imorgon :)

julklappstips 8

Det åttånde julklappstipset blir endast i text. detta julklappstips hoppas jag många tar till sig av! istället för att köpa något alltför dyrt till någon som redan har vad som behövs, eller istället för att köpa något dyrt till dig själv, tycker jag att de som känner för det ska gå in på unicef.fi eller unicef.se och köp en gåva till behövande barn och familjer som har det svårare ställt, och som behöver vår hjälp. för att rädda liv, och för att visa att man bryr sig! gåvorna det handlar om är olika slags vaccin, leksaker, rent vatten osv. jag tänker köpa en gåva, gör det ni också! ♥

julklappstips 7

 
Uppfräschande produkter för ansikte och kropp är nog något som alla behöver, både tjejer och killar. jag brukar alltid använda produkter från neutrogena, och från nivea. de har fungerat bäst för mig, men det är förståss från person till person vilket märke man föredrar. titta vad din mamma/syster/kille/kompis har för produkt-märke i sitt toalettskåp och utgå därifrån.

En speciell dag!

Halå där! Har varit rätt upptagen med annat de senaste dagarna, så har inte haft tid med bloggen. Hursom helst, idag är det en speciell dag för oss, oss här i Finland. Självständighetsdagen. Idag lägger vi en tanke på dom, som stred för vårt land, som kämpade för ett självständigt Finland. Många fick lägga livet till, och många barn o kvinnor förlorade sina pappor o sina män i kriget. All respekt till dom alla! & grattis Finland på 96 årsdagen. Vackert land, fritt land, trygghet, Stolt finländare!

julklappstips 6

Jag tror knappast jag är den enda som älskar amaliabutiken? där finns allt man kan tänka sig i inredningsväg när det gäller "småsaker". ska jag vara riktigt ärlig skulle jag ha lust att köpa en sak av allt som finns vid amalia! ♥

julklappstips 5


Femte julklappstipset mina läsare. denna gång har vi sängkläder, kuddar och filtar/plädar från jotex. självklart går det bra att köpa sånt från andra ställen också, men jag tycker att jotex har de snyggaste sängkläderna, som dessutom inte är så värst dyra. som ett extra litet plus så har jotex också 20%-50% rabatt på sina saker, så gå in där och shoppa lite julklappar!

..Och julklappsshoppingen är igång!

Idag fick vi studiestöd OCH skatteåterbäring. himmelriket. jag har redan hunnit slösa lite pengar, och en stor del gick genast till hyran och bilplatsen. suck! jag for in till stan idag också för att köpa lite julklappar, för jag gillar verkligen inte att spara allt till sista minuten. det är något av det värsta jag vet. så, jag har klapparna på god väg redan. ska på julklappsshopping imorgon också för att få klart en liten del, sedan är det bara denhär mister robb här, som inte önskar sig något egentligen, men jag vet nog att han gör det iallafall. varför ska det vara så svårt att hitta på något till sin man? iallafall, nu ska vi se på tv :) vi hörs!

julklappstips 4

Nu är det dags för julklappstips nummer 4, och idag har vi sport- och träningsgrejer på tipslistan. sport-bh till flickvännen då hon ska på gymmet, praktiska löpband som man kan vika under sängen då man inte använder det. det i rosa skulle jag gärna vilja ha! gillar man mera att vara ute i naturen behövs bekväma skor (har själva helly hansen skorna och jag lovar att de är det bästa som finns), sen behöver man ju också en snygg ryggsäck då man är ute och vandrar i naturen :)

Tävla ni också :)

 
Klicka på bilden så kommer ni direkt till tävlingen! och vill ni inte tävla för er själva, kan ni tävla för mig ;)

Vi är ju lediga så sällan, så nu tar vi lite ledigt igen :)

De senaste två dagarna har jag varit otroligt trött då jag skall upp ur sängen på morgonen, så jag har snoozat en kvart timme längre än jag brukar. men, jag har iallafall känt mig pigg sedan då jag väl är uppe. idag har vi återigen haft intressanta föreläsningar i skolan. efter skolan har jag tvättat kläder, diskat osv. nu ska jag slappa i soffan resten av kvällen, dricka glögg och se på tv. nu är jag ledig resten av veckan, så jag tänkte försöka hinna göra klart alla skoluppgifter vi har kvar före jullovet, baka bröd, handla julklappar, och förståss ta det lungt. hoppas ni haft en bra dag, vi hörs imorgon :)

Åsiktsinlägg nummer två!

Nu kanske det börjar bli dags för mitt andra åsiktsinlägg? det blev ju en hel del diskussioner angående vad jag skrev om att lägga upp bilder på döda djur. konstigt nog var det till största del såna som själva jagar som kommenterade, så får se hur det blir denna gång. denhär gången tänkte jag skriva lite om tobak, så får se om det endats blir rökare som kommenterar denna gång då? :) är ni redo? låt kommentarerna flöda!
 
Okej, men ärligt talat nu, - varför finns tobak egentligen? - finns det en endaste positiv sak med rökning? - varför röker man? - varför sätter man sig själv i en situation som gör att man blir beroende? tror folk att det är coolt att hålla i dendär lilla vita pinnen och dra in giftet i munnen? näe, inte speciellt coolt! - tänker folk ens på sjukdomar som kan komma vid rökning? och ifall man gör det, varför slutar man inte? vill man faktist sluta så går det (har jag hört och sett), så var ligger problemet tror ni? jag står inte ut att stå bland rökare, kan de inte bara förstå att röken skadar andra också? och vill man komma och samtala efter att man rökt, tycker jag iallafall att man kan ta munskölj för att dölja stanken som uppkommer, och kanske spraya lite parfym också.. iallafall jag tycker att det blir otroligt pinsamt eftersom man inte vet vart man skall vända sig pågrund av stanken. jag vet inte ens om det är röken eller andedräkten som är värre? medan jag är inne på stanken, låt oss inte glömma fimparna som ligger överallt på gatorna. de fastnar under skorna och följer med in i bilen, och där sitter de fast och släpper ut små pustar av äckelstank. fyfan! kan folk inte bara sätta fimparna någonstans där ingen annan behöver lida av dom?
 
så en kort sammanfattning: tobaksrökning är äckligt! vad tycker ni?

julklappstips 3

 
Här har vi det dyraste julklappstipset, teknikprylar! helst av märket samsung också. apple är inget att satsa på, men smaken är som baken. hur cool är inte datorn, som skärmen är löstagbar på och vips omvandlas till platta? supercool! har man redan en dator går det superbra med en vanlig platta också, perfekt om du går i skolan och behöver snabb åtgång till föreläsningsmaterial osv.. telefon och kamera är också prylar som godkäns!

Måndag

Andra luckan i min choklad julkalender öppnades idag. vi har haft en intressant skoldag med livliga diskussioner, och så kommer det bli imorgon också, och kan ni gissa vad jag tänker skriva som näst? precis, jag är ledig onsdag, torsdag och fredag. skönt. dock har jag en hel del skolarbeten att göra, så jag lär inte bli sysslolös. nu ska vi äta kvällssmörgås och sedan gå och lägga oss. vi hörs imorgon!

julklappstips 2

 
Presentkort till klädbutiker är nog alltid uppskattat, speciellt för fattiga studeranden med shoppingsug! trust me.. 

julklappstips 1

 
Jag vet hur svårt det är att komma på fina julklappar till nära och kära, så nu tänkte jag, framtill 24 december tipsa om fina julklappar som ni kan köpa till era syskon, era föräldrar, eller kanske till mig? i första tipset har vi fina förpackningar med väldoftande innehåll såsom tvålar, duschgel, läppbalsam osv, från body shop! vem vill inte ha sånt? dessutom är inte priset så värst högt på förpackningarna heller. jag skulle vilja ha allt i hela body shop- butiken!
 
alla tips kommer ni hitta i kategorin "julklappstips"

1:a advent

Hoppas alla hade en bra lillajul! vi var utomhus i snön en stor del av gårdagen, julpyntade här i kovjoki, tittade på avatar och åt gott. första december kunde inte ha börjat på ett bättre sätt, det snöar för fullt där ute! låt oss hoppas att denhär snön inte smälter bort! nu ska vi snart gå ut och lägga ljus i utejulgranen, och så tror jag minsann att vi får besök från nykarleby någon gång under dagen :) då blir det plättkalas har jag bestämt! mot eftermiddagen någon gång åker vi till monäs och sen tillbaks till vasa igen. helgerna är verkligen korta. under denhär veckan som kommer ska jag försöka ordna en liten jultävling här på bloggen med ett fint julpris :) vad sägs om det?