Tiden går fort!

Tänk att det är sista juli redan. veckorna går verkligen fort, och snart börjar skolorna och allt. imorgon har vi första augusti och det börjar jag med att gå på frissabesök för att klippa topparna! ikväll har jag inte gjort någonting alls, och snart ska jag gå och lägga mig. jag känner på mig att augusti kommer bli en bra månad med mycket roligheter :) bröllopsfotografering, fotoutflykter, lägenhetsfix osv..
 
Kort tillbakablick på julimånad: vi kom hem från åland i slutet av juni. jag började jobba på hvc köket. jag var på TOTO konsert med familjen och 10000 andra människor. fixade med bloggdesignen. fotade. köpte inredningsprylar. bakade kladdkaka. var på jakobsdagar. var till vasa. slutade jobba och ledigt resten av sommaren. det var lite av alla saker jag pysslat med. välkommen augusti

En dag i vasa!

Idag har jag varit på shopping i vasa tillsammans med mamma och min syster :) vi åt lunch på strampen, och var en sväng till lägenheten också. vi kom hem med mycket fint och jag har bl.a en ny höstjacka ♥ och en supersnygg klocka, lite underkläder, stickade tröjor och en tunnare tröja :) 

Några låtar från min spotify

1. Naughty boy - la la la
2. Imagine dragons - on top of the world
3. Matt hires - restless heart
4. ZZ top - sharp dressed man
5. Aerosmith - walk this way
 
Länge sedan jag hade musiktips nu så det fick bli några låtar från min spotifylista ikväll! varsågoda och godnatt ♥
Vad tycker ni om att jag börjar ha filmtips igen? någon som är intresserad?

bilder från någon vecka sedan

Fanns lite bilder jag glömt att visa från när jag och pappa har varit ute på fotoutflykt ti stranden och på båtutflykt :) bilderna är fotade med D700 och objektiven Nikkor 70-300 och Nikkor 50 /1,4 :)

Känslan man har när man jobbat sista dagen för i sommar..

Vilken härlig känsla! nu är jag ledig resten av sommaren efter en månad på hvc köket i nykarleby :) kom hem 15:00 idag och 15:15 for jag till vasa med robb. vi hämtade våra efterbeställda saker från multitronic, var en sväng till lägenheten, åt på rax och for hem igen. nu har jag en ny dator, äntligen! robb ska fixa igång den i helgen och efter det kommer jag börja redigera bilderna på den :) snabbare, större skärm och bättre på alla sätt och vis! just nu sitter jag i mitt rum och tar det lungt, lyssnar på musik och redigerar bilder. ska gå ut i kontoret och skriva ut lite bilder senare ikväll också som ska upp på min fotovägg och i fotoramar. hörs senare ♥

solnedgång och lador


Då jag fotade solnedgången igår fanns det lite lador på fotoplatsen också. testade göra bilderna i svartvitt också och kunde nog konstatera att jag gillar de i färg bättre. men alla tycker olika så vad tycker ni? bilderna är fotade med D700 och Nikkor 50/ 1,4. jag har ändrat lite färg i bilderna, ökat kontrasten och justerat lite skuggor osv. pikulite hdr känsla i färgbilderna också!


solnedgång

Igårkväll var det en ganska magisk solnedgång och jag passade förstås på att åka och fota lite. moln i olika former och utseenden + solnedgång är en bra kombination tycker jag :) inte alls likadant utan moln.. vad tycker ni om bilderna?

moln och fält


Jakobsdagar

 
Här är lite bilder från jakobsdagar fredag och lördag. på första bilden ser ni pojkarna i KAJ. riktit roliga och duktiga killar tycker jag! mjukglass blev det båda dagarna. snyggingen vid bilen är jag ;) robb, jocki, micki och jhonny i skolparken när vi lyssnade på päärosetzi. mycket folk i skolparken som lyssnade på bänden som spelade där bla. kaj, sturm und drang och andra sångfåglar! sjätte bilden på robb hemma bland vinbärsbuskarna :) killar på marknaden. en liten skymt av marknaden på nionde bilden. europeiska mattorget. och förstås lite mäccen-mat! gick också igenom skolparken som kryllade av småttingar, och pinsamt bekanta i vår egen ålder också.. hehe. var ni på jakobsdagar? :)

ny vecka, nya möjligheter

Halå där måndag! ny vecka, nya möjligheter. idag har jag jobbat från 06:45-13:30 och efter en sväng in via bokhandeln efter lite nya pennor, så for jag hem till monäs. sitter för tillfället och ska börja redigera bilder från helgen, så det kommer upp massor med bildinlägg här senare :) imorgon är min sista dag på jobbet, och det känns såå skönt! jag ska verkligen njuta av min lediga tid som jag har kvar av sommaren, fixa i lägenheten, sola och bara vara! skolan börjar den tredje september och tills det ska jag ha bort all stress i kroppen.
 
Helgen har varit och farit, och en bra helg har det varit om man bortser från att jag har jobbat.. i fredags var vi till jakobstad, likaså i lördags. igår var jag och robb till en grusgräv i kovjoki och svalkade oss i vattnet. sedan före kvällskaffe somnade vi utomhus på varsin madrass.. mysigt :)

Kvällens planer

Gokväll! för tillfället gör vi oss redo för att hoppa i audin och åka till jeppis för att kolla läget där. jag har iallafall siktat in mig på en mjukglass under kvällen.. kolla marknaden igen, träffa vänner och bekanta, kanske lyssna på KAJ i skolparken, ha kul åt fjortisar i skolparken, kanske in en sväng till netti, köra omkring lite, och självklart tänkte jag ta med kameran :) kommer bilder senare i veckan. ha en skön kväll ♥

detdär vädret..

Det var så skönt förra veckan då det regnade tyckte jag. växterna fick väta och det var mysigt att sitta inne och lyssna då regnet smällde mot plåttaket, och skratta åt folks statusar på facebook. hahah! vissa undrade om det alls skulle bli någon sommar i år, och andra skrev dystra inlägg om finländsk sommar. då undrar jag vad dessa folk gjorde i maj och juni? vi hade nästan två fulla månader då det var sol och 25 grader varje dag. minns folket det? tydligen inte! så lite regn nu som då i juli skadar ingen. dessutom brukar alltid augusti bli en månad med sol och värme :)
 
Idag har det varit skönt att vara i ett kök med ac, medans andra har solat och svettats ihjäl i hettan (+30) som är idag. eller är det för varmt nu? hahah.. ja, ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta :) det är bäst att minnas dehär varma dagarna nästa gång det ska klagas på regnet! jag har varken emot sol eller oväder, men idag när det knappt blåser är det nästan pikulite för varmt att ligga och steka för mig. jag får huvudvärk och lite svindel av något slag.. men ni andra som gillar svett mellan alla skuror, ska passa på idag! :) ...... ibland måste man få vara lite fräck!

älskade blossom ♥

Idag var jag då till jeppis igen. på blossoms outlet- plats med massor av fina saker kvar! imorgon har de också öppet, så skynda er dit :) på industrigatan, påvägen mot sunds trädgård, finns en skylt också! jag fyndade massor av fint för en billig peng :) tex. brickan hade varit 40e men nu var den 15e.. super! de söta mussins formarna köpte jag igår på blossom inne i stan :)
 
Efter mina ärenden i stan for jag efter min lillasyster och så for vi hem. sen har jag solat, ätit, fotat, vilat osv. nu ska jag gå ut i solen igen :) imorgon blir det jobb från 06:45-13:00 (och hela helgen också för den delen) och sen far jag till kovjoki :) ha det fint så hörs vi ♥

toppen som alla har..

Jack Daniels- toppen.. finns det någon som inte har den? jag hade den inte men idag köpte jag den i jeppis, fem hela eurosar billigare dessutom :)
jag avskyr whiskey! alkohol över huvudtaget.. har inte druckit på, vem vet när? EN stackars öl i maj kanske?
så duktig jag är :) men... tröjan är ändå cool på något vis.. fast jag inte är någon whiskeyfantast!

började dagen med veterinärbesök

Vi var med puff till veterinären imorse för hennes tass. vi som hela tiden trodde att tassen och trampdynorna var skadade,
men hon hade som tur bara en muskelsträckning längre upp på.. hade varit värre om det varit en fraktur eller något sånt.
puff kommer bli bra av sig själv och börja hoppa omkring på alla fyra igen snart ♥ älskade bebis :)

Två saker jag borde bli bättre med..

Minns ni bilden jag lade upp här igårkväll? "BE HAPPY" bilden.. den är fortfarande lika bra! jag tycker att alla ska ta sig en funderare över den bilden för att kanske vara lite gladare, eller vara nöjdare med sig själv.. det har jag också gjort, och kommit fram till att det är två "punkter" som jag borde bättra mig på när det gäller be heppy- bilden.
 
1. Read books.. okej jag måste erkänna att jag hatar verkligen att läsa böcker.. och det säger jag som inte läst en bok på kanske 10 år? haha. jag borde verkligen skärpa mig. hur mysigt låter det inte att sitta med en tekopp, en filt runt sig och läsa en bok när det regnar och är kallt ute? jättemysigt ja! men det fattar inte jag tydligen? nej, nu är det dags för mig att ändra på detta & springa in och låna/köpa lite böcker att läsa i höst! 
 
2. Exercise.. är jag egentligen ganska duktig på, men ändå inte. nu då jag jobbat (det är farligt att jobba i ett kök) har jag blivit världens lataste människa (med något kilo extra). det är verkligen tur att jag slutar om några dagar! i två veckor höll jag på med ett träningsshema som jag gjort själv, och jag gjorde det flitigt varje kväll. och så blev det en veckas uppehåll när vi var till åland, och sedan har det bara lämnat. jag har cyklat någongång, promenerat men that's it! då jag jobbat klart skulle jag verkligen behöva få motivation till att fortsätta med mitt träningsshema igen för att hålla upp konditionen. i höst kommer vi också cykla mycket jag och robb. men hur ska man egentligen göra för att hitta dendär gnistan som behövs för att orka träna. finns det någon där ute som har något tips? och så borde jag sluta med allt gottigott-ätande också, det är inte bra!
 
♥ alla andra punkter har jag nog på klart, och jag skulle bli glad om jag fick de två ovanstående punkter att vilja samarbeta med mig :) hur är det med er då om ni ser på be happy- bilden? finns det någon av punkterna som ni skulle vilja bli bättre med eller ändra på? :)
 
Nu ska jag snart ut och cykla med pappa. blir det som vi (jag) tänkt har vi kanske runt 10 km på motionskontot då vi kommer hem :) det låter väl som en bra start för exersice-punkten? :) ha det fint och så hörs vi! ♥

Dagen

Hejsan! imorse var det tänkt att vi skulle på veterinärbesök för puffs tass, men så blev det inte. min bebis var antagligen ute och jagade möss just då vi skulle fara. typiskt! men vi har en ny tid tills imorgon. iallafall, jag och mamma hoppade i bilen och for till jakobstad idag. gick i lite butiker, kollade in marknaden inne i stan, åt gott vid fredrikas café, handlade mat och åt varsin mjukglass i nykaabi! jag kom hem med lite söta muffinsformar, anteckningsblock för fotograferingar, en bok som jag tänkte ha som gästbok, nagellack, en tröja och en cupcakeställning :)
 
Nu ska jag uuut i solen! vi hörs :)

Bra bild, värt att fundera på!

bra bild tycker jag! :) hoppas alla haft en bra dag? godnatt ♥

a rose

En macrobild från tidigare i sommar som jag testade i svartvitt, funkar det? :)
 
Har det varit helg? det missade nog jag? jobbade nämligen hela helgen så jag hann inte få någon nu-är-det-helg känsla.. och så kommer det antagligen vara inkommande helg också. imorgon jobbar jag morgonskifte och sedan är jag ledig i två dagar! välbehövligt :)
 
Idag efter jobbet for jag på hallon- och blåbärsplockning! sedan har jag bara lallat omkring och bara gjort ingenting. nu har jag heller inget speciellt för mig, kanske blir en sväng med pappa på en liten fotoutflykt eller något? nåjaa, vi hörs imorgon ♥

blåbär. marrängtårta. kissekatter. jobb


Igårkväll blev det lite blåbärsplockning, fiske, bastu och mys ♥ både piff & puff låg och gosade med oss i sängen :)
puff har skadat tassen och går omkring och haltar, stackars älskling! :(


Idag steg jag upp lite över 6 och for iväg på jobb. tungt men ett jobb är ett jobb. likaså imorgon. upp tidigt en söndagsmorgon, hmm?
Ikväll åt vi riktit god middag här hemma i monäs och till efterrätt hade vi marrängtårta också :) mums!
Nu ska jag och robb hitta på något kul! vi hörs då vi hörs ♥ längtar till LEDIGT!

EN LEDIG DAG. KLADDKAKA. CYKELTUR

Idag på min lediga dag har jag fått gjort en hel del faktist. fixat en uppgift inför hösten, städat i rummet, fortsatt på min fotovägg, vimsat omkring utomhus, cyklat några kilometer, bakat världens godaste kladdkaka! den njöt vi av med grädde och sommarbär på :) världens lättase recept dessutom! senare ikväll var jag till villan en sväng med pappa, en sväng in till byn, och nu är jag snart påväg att gå och sova. imorgon är det fredag, gott folk! jobbar till 18:00 och efter det ska jag mysa med min man, och plocka blåbär :) godnatt ♥

 

MISSA INTE!

Beställ biljetter på netticket :) det har jag gjort. vi syns där!
 

wake me up

Skön & bra låt tycker jag! lyssna :)

nytt. dagen. blomkrukor. bär

 
Gokväll. nu börjar det se lite bättre ut på bloggen. enkelt och stilrent, eller hur? tillfällig header har jag ännu men såfort jag hinner kommer det upp en annan! istället för att kategorier och arkiv är i sidomenyn så är det nu flyttat ovanför headern. snyggt, tycker jag! jag har också uppdaterat "om mig" så där kan ni nyfikna klicka för att läsa :) känner verkligen att blogglusten är tillbaka nu, då det blev lite nytt här! skönt :) och så vill jag ju gärna veta vad ni tycker, bättre eller sämre? säg gärna till om ni hittar fel i designen också..
 
 
Imorse var jag uppe 06:15 och gjorde mig i ordning för jobb. 06:45-13:00 jobbade jag och efter det for jag en sväng till amalia, och kom därifrån med någon blomkruka och lite annat fint :) här hemma pysslade jag bland koderna i bloggen, var ut i skogen en sväng och plockade "vatikkor"/ skogsbär/åkerbär.. och lite smultron här hemma. (i vår frys i lägenheten kommer jag ha en hel hylla med bärkoppar. jordgubbar, blåbär, vinbär, smultron, hallon m.m.. bra att ha till youghurt och bakverk) jag har också sovit en timme. nu ska jag iallafall gå ut och hitta på något. är också sugen på att baka något, men vi får se hur det blir! imorgon är jag ledig :) ha det fint så hörs vi!

det är på gång.

Den stora bloggfixningen har börjat! blev så fruktansvärt frusterad så vips fick jag börja om från noll. inget fel så heller. nästan lättare, faktist! tänkte bara informera att det lär ta en stund förrän allt sitter på plats (har ju ingen header än heller så, hahaa!). men jag tar lite åt gången så kommer inget till skada.. jag har iallafall fått ett början, och bra är väl det? hoppas ni har det bra :)

En ledig dag/ kolla länken!

Helgen har varit och farit nu och det är måndag igen. lördag-söndag spenderade vi vid villan. åt gott, badade tunna, åkte båt osv. idag är jag ledig och har gjort absolut ingenting. eller jag ser pinsamt nog på kronprinsessans födelsedag via tv.. haha! så sprang jag upp igen efter reklamen. inte vilken reklam som helst, för mig.. utan reklam om att bli Animal Protector, och hjälpa djur till ett bättre liv. jag såg det en gång tidigare men observerade inte namnet. men nu funderar jag starkt på att bli en animal protector hos WSPA, för att hjälpa djur runtom i världen! tyvärr finns det så många djur som plågas överallt i världen, men vi kan ALLA göra en förändring.

Är ni som jag, en djurvän & emot djurplågeri, så tycker jag verkligen att ni ska kolla in deras hemsida!

Inte vilken dag som helst! ♥

Förutom att det är fredag (vilket säkert är skönt för många som har helgledigt.. vissa andra jobbar ju helger också...) så är det den tolvte juli idag. det är sju hela år sedan jag blev tillsammans med min robert idag :) tänk vad tiden går fort! jag älskar honom mer och mer för varje dag som går, och jag ser framemot alla kommande år ♥ vi tänkte inte ställa till med något speciellt eftersom jag jobbar från morgonen imorgon, men det räcker bra med att bara vara tillsammans :) kanske en glass vid kiosken, och se om någon fisk nappar på metspö :)
 
7 ÅR ♥ 

Bildbomb av ålandsbilder ♥

Igårkväll kom jag mig äntligen för att sitta och göra ihop collage för att berätta om ålandsresan för er. har inte haft tid före men nu då jag ändå sitter ner och tar det lungt passar jag på! hoppas ni gillar det :) Åland är verkligen paradiset att åka till på sommaren!..

21- Fredag och startdagen! åkte hemifrån halv två på eftermiddagen och kom fram till åbo ca halv åtta på kvällen. körde på båten, viking grace, och jag kan säga att vi och tre andra bilar hade ett heeelt bilutrymme för oss själva! vi vandrade omkring på grace, lyssnade till fin livemusik, skrattade åt fulla medelålders finn-tanter, åt gott, shoppade parfym på tax free, fotade, och så var vi framme vid långnäs/åland runt ett på natten. då vi anlände till mariehamn och lägenheten blev det läggdags bums!


22- Lördag vandrade vi in till mariehamn och kollade läget. senare blev det glass-dags, mums! pinsamt nog minns jag inte riktit vad vi gjorde denna dag? återkommer med uppdatering senare..
 
Det är min gulliga kar på bilden här ovan ♥ 
23- Söndag och bilutflyktsdagen! hoppade i audin redan från förmiddagen och styrde mot eckerö och käringsudd! (?) på eckerö sägs det att saltkråkan blev filmat :) skoj! fint var det iallafall där och jag gillade de små fiskebodarna och allt annat också, hihih! jag yrade omkring med både filmkameran och D700. svärmor fotade lite gulliga bilder på mig och robban också :) senare på kvällen efter en liten tupplur for vi en sväng till lilla holmen, utkiksplatsen osv..

24- Måndag, denhär dagen blev det lite shopping om jag inte minns fel. kan hända att jag minns fel. men på kvällen gick jag och robb på strandpromenaden och så fick vi sällskap av en kramgosig katt :)

25- Tisdag. Jag och robb for iväg på förmiddagen och kom inte tillbaka förrän senare på eftermiddagen. spenderade någon timme på fotografiska museét i kastelholm. rekommenderar verkligen det till er andra fotointresserade där ute! stannade också vid uffe på berget och åt mat, gick upp i utkikstornet som var läskigt.. men fin utsikt! på kvällen har jag ingen aaning om vad vi gjorde? djurvik eller bara slappade?

26- Onsdag och cykeldagen! från morgonen hoppade vi på cyklarna alla tre och cyklade ut till Järsö. fika på ett mysigt café, efter det en 2,5 km naturstig, gåendes! saldot på cykelkilometrarna blev 25 km! jag kan säga att det kändes nog i benen de sista två kilometrarna. men, jag tror jag hade kunnat cykla säkert 10-20 km till för energin var verkligen inte slut. lilla holmen och kaninungar besöktes på kvällen, jag och robb körde runt i mariehamn och först efter det kunde jag slappna av!

27- Torsdag och sista dagen! äventyrsgolf stod på shemat för denna dag. hade aldrig spelat minigolf förrut så med tanke på det gick det hejlt okej för mig. kul var det också! senare packade vi våra väskor och sov någon timme..

28- Fredag och hemfärd! halv fyra på morgonen körde vi på båten i långnäs och konstaterade att inget, förutom baren hade upp mitt i natten. så vi lade oss på golvet och sov någon timme. halv sju åt vi frukost och handlade lite på tax free. backade ut ur båten i åbo och där körde vi runt och såg oss omkring. sovpaus, ett besök till åbo slott hann vi också med. även från ikea kom vi några euro fattigare. hem via lägenheten i vasa och till slut hem till monäs! sen får vi ju inte glömma all god mat vi ätit under resan (förutom i närpes) och allt fint sällskap :) tack!
 

En fråga av en läsare!

 
Hur blev det, slapp du in till någon skola? :)
I början av Juni var jag ju på inträdesprov för socionom och vårdarbete, och slapp tyvärr inte in till någon av dessa. andra året jag sökte in till socionom, men inte gick det hela vägen denna gång heller. men jag är inte så värst ledsen för det ändå, eftersom jag har en säkrad plats till hösten iallafall! i Maj månad var jag på antagningsintervju till YA, familjedagvårdare, som vuxen studerande. jag fick veta redan samma vecka att jag hade sluppit in! det kändes skönt att veta att man inte blir utan syssla till hösten.. utbildningen går ut på att typ "jobba" sig till en utbildning. kommer alltså jobba på dagis 1-2 år, beroende på hur mycket jag kan, och utav det får jag då en utbildning. svårt att förklara, men så har jag uppfattat det! det blir alltså jobb, kvällsstudier (någon gång i månaden), och distansuppgifter, som jag kommer pyssla med i höst!

Fix med bloggen

Jobbar för fullt på dagarna och den tid som blir över vilar jag, typ. jobbar till 31.7 och efter det tänker jag vara ledig framtills vi far tillbaks till vasa igen. men, det var inte det jag skulle säga nu! tänkte lite smått börja fixa om bloggen lite, tänker lämna bort sidmenyn helt och bara göra en enkel stilren design utan en massa extra.. om det samarbetar med mig vill säga! headern är altså tillfällig, såfort jag hinner ska jag fota lite nya bilder och börja sitta och pyssla i koderna.. men jag känner på mig att det kommer bli bra! vi hörs :)

TOTO



Igårkväll var jag tillsammans med familjen på TOTO i jeppis! det var bra väder och musiken var också bra :) såg inte riktit bra till scen fastän vi stod ganska nära scen.. då jag hade en lång jävel framför mig.. fräs!

har jobbat idag och nu är det kalas här i kovjoki! :)

En bild från åland



har suttit och redigerat ålandsbilderna nu några dagar och då jag har tid och lust ska jag visa här också. bilderna finns på facebook för de som är nyfikna men här uppe är en bild ni får se. jag och min kar <3 älskar dej!