Till kuusamo över helgen :)

Tänkte bara skriva en kort uppdatering före jag går och lägger mig för att meddela om var jag kommer tillbringa helgen. Frågade ledigt från 1-3 augusti för en tid sedan och fick ledigt redan från torsdag så, imorgon på eftermiddagen kommer jag sitta i min bil med robb och tre andra karar påväg till kuusamo för att spendera helgen där. vi kommer leva lapplandsliv och sova i stuga bland renar, vandra lite hade vi (jag) tänkt. jag kommer att fotografera en hel del, men också fiska, för det är vad de fyra kararna kommer göra mest. bada, plocka lite hjortron om det finns, och bara ha det bra! hoppas bara vi får plats med allt i bilen :D ha en bra helg allihopa, för det kommer jag minsann, förhoppningsvis ha :)

En helg full med program!

Ja, det har varit en helg helt fullproppad med program. förutom agtt jag jobbat precis varje dag denna helg så har vi hunnit med en hel del annat. tex. i fredags efter kvällsskiftet fick jag verkligen skynda för att hinna till jeppis till halv tio och hittat en parkeringsplats före det. lättare sagt än gjort. kom 10 minuter för sent och arg var jag också. efter KAJ hittade jag och robb en hel hög med goda vänner och där satt vi och diskuterade på gräset i skolparken och kände oss gamla bland alla småttingar. Senare träffade vi också på Sara och gänget, och kul var det att byta några ord med varandra :) jag avslutade kvällen lite tidigare eftersom jag hade morgonskifte dagen därpå. någon sömn hittade jag knappt, det var varmt inne och robb kom hem vid 4 och förstås vaknade jag då.. så efter 2,5 timmars sömn for jag iväg till jobbet till sju.. 
 
På lördagen efter jobbet sov jag någon timme så jag skulle orka med kvällen. jag och robb for till nykarleby o mickis för att kolla in hans lägenhet och senare for vi alla till jeppis. träffade på en hel del bekanta. gick omkring, åt munkar, diskuterade med folk, och vid halv fyra körde vi hemåt igen. hade gärna stannat hemma hela söndagen, simmat, solat och tagit det lungt, men jag hade kvällsskifte. Så, någon lugn stund har jag inte hunnit med denna helg. Idag är det måndag och jag är ledig! sov länge imorse, for hem till monäs, åt jordgubbar, solade och simmade vid rävskatan.. Härligt! :) ovanligt nog har jag inte fotat en endaste bild denna helg, har helt enkelt inte orkat släpa med kameran eller ta fram telefonen. 

De senaste två veckorna

Ja det var då länge sen jag uppdaterat här, om man bortser från igår när jag la in några bildinlägg. typ två veckor sedan!! så nu vet iiingen vad jag hållit på med de senaste dagarna, veckorna. och självklart vill ju alla veta det, så jag tänke här och nu berätta det för er :] jag har jobbat, jag har njutit av DEN FINSKA SOMMAREN  25 + grader alla dagar (alla som säger att finsk sommar är något annat kan tänka om) jag har solat och badat, jag har varit på villan, jag har badat balja, jag har varit till vasa, jag har drömt mig bort till åland och på vikinglines hemsida och nästan klickat på "boka", jag har varit med min kar, jag har fotat, jag har ätit jordgubbar och glass, jag har varit på båtutflykter, jag har lyssnat på musik, jag har målat stenar till nyckelpigor, jag har plockat litervis med jordgubbar, jag har gjort massor! 
 
Igårkväll var vi till jakobstad och tittade in den europeiska matmarknaden på jakobsdagar, handlade mat och sedan hemma i kovjoki var vi ute, åt godis, tittade på serie. Robb for till jobbet imorse, och jag håller som bäst på att ställa mig för jobb också. jag har kvällsskifte och slutar nio, sedan blir det att åka iväg till jeppis i ilfart för att hinna lyssna på KAJ i skolparken :) det var allt jag hade att komma med nu. ha en bra dag!

Lite fågelbilder

Vad vore villalivet utan dessa högljudda, irriterande, skitattackerare, alltså måsen, havsstruten. tog några bilder när vi var ute på båtutflykt förra helgen. lyckades ganska bra om jag får säga det själv.

 

Förra lördagens villabesök ♥

Efter att rodden var över förra lördagen stack vi alla till villan och åt gott. till efterrätt hade jag gjort en kladdkaka som jag vispat vaniljsås blandat med mjöklchokladfärskost till och bär på det. världens enklaste och godaste kladdkaka! mums :) på kvällen bada vi balja, jag tog en tupplur i hängmattan, och lite fotande blev det också. på söndagen efter frukosten hoppade vi i båten och for en sväng på havet. mysigt!

 

He va jåo en måonesrodd!

Den nittonde, alltså förra helgen var det den årliga monäsrodden i byn och detta år agerade jag och robb funktionärer med min pappa, som följebåt. före vi hoppade i båten åt vi laxsoppa, diskuterade med bekanta, lyssnade på live musik, tittade på veteranbilar, såg vad marknaden hade att bjuda på och så köpte jag förstås lite remmar också (måste passa på när de kan köpas i så rent klimat och inte jakobsdagar eller juthbackamarknad och stadssmuts) :) vi hade toppenväder under hela rodden, det var först mot slutet som en åskskur drog in över "skatabryggon". här under följer lite bilder från dagen:

 

Just idag är en speciell dag ♥

Idag är dagen, då jag och robert har varit tillsammans i åtta år! vi har också varit förlovade i 3,5 år :) helt underbart bra. han är bäst och jag är så glad att jag har just honom vid min sida. är ingen hejjare på att skriva fina texter så här på bloggen får det vara bra med ett jag älskar dig, robert ♥ (tro mig, jag har sagt allt fint jag kan komma på idag till honom och förståss attackerat honom med pussar och kramar, heheh) och nu ska jag jobba kvällsskifte. kul en sånhär dag.. eller inte!
 

Bilder från gårdagens utflykt ♥

Igårkväll var vi som sagt på utflykt. jag, therese och pappa for med båten till stubben och var där några timmar. åh vad fint det var där! vi var ju dit för inte så länge sen och då var det blåsigt och kallt. denhär gången var det varmt och bra. dessutom fick jag fota i solnedgång denär gången :) va e no bäter än he? iallafall. vi hade det riktigt mojsigt där och sen hade jag lillasyster att posera på stenarna :) vilken sommarkväll! halv tolv åkte vi hemåt igen..



.. men först skulle vi bara ta hundratals bilder på solnedgången ♥ oj så vacker den var igårkväll. strålarna från solen syntes, det var lila, gult, orange, rött, rosa och blått. + i kanten för de enstaka molnen som var pricken på i:et. inte hade bilderna varit lika bra utan molnen iallafall. spegellungt hade vi på hemvägen. hoppas ni gillar bilderna!

 

Min andra lediga dag denhär veckan ♥

Jag sov länge imorse. bara för att jag kunde. en stund efter lunch tog jag med mig handduken och filten och strandväskan och for iväg till rävskatan för att sola. låg där i två timmar och vågade mig också i havet för ett dopp. det var faktiskt riktigt varmt i vattnet! :) vilket härligt väder vi har här i Finland nu! nu hoppas jag verkligen att ingen klagar på att vi inte har någon sommar. haha. nu ska jag ligga ute i solen och vänta på kvällsmaten :) 

Om helgen som varit ♥

Tänkte göra ett kort inlägg om helgen nu före jag går och lägger mig. i fredags jobbade jag 7-14:45 och efter det for jag till kovjoki. jag plockade jordgubbar och vincent med gänget var också i kovjoki senare på kvällen. På lördag jobbade jag 7-15 och när jag kom till kovjoki igen grillade vi och åt gott.på kvällen for vi till nykarleby :) På söndag åt jag paj och tårta före jag for till jobbet. Robbs farmor fyllde nämligen år, hela 98 år, så grattis grattis! hade gärna varit med på kalasandet men istället jobbade jag från 13:30-21:00. på senan åt vi varma smörgåsar och hade det bra :)

När man har måndagen ledig ♥

Idag har det varit en bra dag! jag har varit ledig hela dagen och var uppe tidigt från morgonen. när robb steg upp imorse och for till jobbet, gjorde jag det också och hoppade i min bil och for till vasa! la mig ner i soffan en stund när jag kom dit och runt halv 10 for jag till k-rauta för att köpa oljefärg till balkonggolvet. via några klädbutiker hann jag också och hittade bland annat en topp, bodylotion och en jumpsuit (?).. en mjukglass hann jag också med :) Vasa kändes verkligen somrigt idag. det var marknad på stan och ännu till europeisk mat-marknad. det var massor med folk i stan med somriga kläder och solen värmde verkligen. nåja. jag målkade golvet, vattnade blommorna och for via minimani före jag for till monäs igen. ikväll har jag legat i solen hela eftermiddagskvällen. sen har vi också varit på utflykt, bilder från det kommer imorgon! ♥




Det blev mobilbilder ikväll. alla ovan är från idag. här under har vi några från veckor tillbaks. lite blommor- jag i sidecut- myskväll i gäststugan vid villan- myskväll i vasa för någon helg tillbaka- min snygging i bilen- jag i mina jobbkläder. det var allt för ikväll.


 
 

Tre bilder


Blommor fotade med Nikon D700 och macroobjektivet. 

En regnig dag som denna

Man kunde kanske tro att alla suttit inomhus och väntat ut regnet idag, men inte jag. efter lunch idag (jag gjorde ugnsbakad potatis med skinkröra och räkröra, mmmm) så for jag ut och rensade i blomrabatterna och hjälte till att gräva fram rötter runt en björkstubbe. när jag var klar och kom in var kläderna leriga och som fastklistrade på kroppen, haha. efter kvällsmaten for jag och pappa till nyykaabi och handlade och här hemma har jag sedan pysslat med lite smått och gott. Jag har varit ledig både igår och idag, men imorgon och resten av veckan blir det jobb. såå, det var allt jag hade att komma med nu. vi hörs!

Om att bege sig iväg till Vasa en fredagkväll ♥

I fredags när vi jobbat klart för dagen och packat med oss de nödvändigaste sakerna hoppade jag och robb i bilen och for till Vasa för att spendera vår helg där. eftersom jag hade ledig helg tyckte vi att vi skulle passa på att vara där! och tur var väl det, för vi hade en mycket bra helg tillsammans! på fredag åt vi kvällsmaten på nya abc i stenhaga. som vilket annat abc som helst, bara lite mindre. sedan helghandlade vi på minimani och hemma igen kollade vi film, myste och hade det bra :)

På lördag hade vi bestämt att ha en shoppingdag, så, runt 11 for vi in till stan och gick omkring i alla butiker, lunchade med varsin bagel i handen vid arnolds och så for vi hem igen för att hoppa i bilen och fortsätta shoppingen i stenhaga. och dethär måste jag bara  dokumentera, för det händer nämligen mycket sällan, robb shoppade kläder !! hehe :) avslutningsvis for vi till robbs number 1 favoritbutik motonet och köpte lite smågrejer. På lördagkväll blev det fiskedags. någon fisk fick vi inte, men bra hade vi det! först var vi på brändö. där såg vi bland annat ett svanpar med flera ungar. så söta! :)




 
Sedan körde vi runt lite och var bland annat till hamnen nedanför fängelset för att kolla läget :) där var det fint, och sommarkänslan bara virvlade runt i kroppen av att titta in mot finlands soligaste och bästaste stad- vasa! har jag sagt att jag trivs superdupermycketbra i vasa? :)


 
 
Avslutningsvis for vi till vasklot för att prova på fiskelyckan där. ingen fisk där heller. men en fin utsikt hade vi att blicka ut över och stället där vi var bland alla båtar var också fint :) före vi for hem såg vi på när wasaline kom in till hamnen i vasklot :) fick en mycket stor lust att åka lite båt över till åland! Senare på kvällen tittade vi film. jag fick välja film så, det blev Rio 2. wihoo! Robb somnade efter halva filmen, så vi fortsatte med den på söndagsmorgon.

 





På söndag eftermiddag for vi till monäs, åt mat och senare på kvällen for jag och robb och fiskade. det var bra väder och ett bra slut på helgen. tack älskling för en superduper helg :) ♥



Att bege sig iväg till vasa en fredagkväll var en mycket bra idé. let's do this again!