Pampas nationaldag 2014

Hej alla festglada människor! dagens outfit är såklart halare, min gröna fina halare! med det har jag invigit läderjackan också! det är en solig och varm fredag, helt enkelt perfekt väder för pampas nationaldag! vi cyklade in till stan lagom tills olympiaden skulle börja klockan 12 och stod där och dansade och hejjade! skrek oss hesa och fick sjuka fötter av att stå flera timmar i streck, men det är väl så det ska vara! när rösten började svika blev det en kall och god smoothie på arnolds, och sedan runt 16:30 for vi hem och vila en stund. vi ska snart äta något och sedan åka in till stan igen.


Här är lite bilder som är fotade med min lilla nikon digitalkamera. feelisen alla hade syns kanske inte så bra, men jag kan lova er att den var på topp! det har varit en riktigt rolig dag, får se vad resten av dagen har att bjuda på före vi åker hem till monäs och badar bastu :) vi hörs senare, ha det bra!


Torsdag!

Vet ni känslan man har när två stora skolgrejer är över? När man äntligen får slappna av för en liten stund. igårkväll fick jag klart en självstudieuppgift på fem sidor. printade ut och lämnade in till läraren idag på deadlines-dagen. igårkväll satt jag största delen av kvällen och läste på finska, och så var vi faktiskt ut på en och en halvtimmes cykeltur! idag har vi haft skriftlig finska tent, som faktiskt gick helt bra tyckte jag! När jag kom hem åt vi och for ut på en kort bilutflykt :) nu har vi just ätit ungsbakad potatis med skinkröra, gott! nu ska jag skriva i kursdagboken till socialpolitik och sedan ska jag och robb sy halarmärken på våra halare och se PLL :) imorgon är det nämligen pampas nationaldag! woop woop. ha det fint ♥

Lite musiktips ♥

Det var ett tag sedan jag hade musiktips här så tänkte att jag skulle tipsa nu! här är sju stycken av hundratals låtar som spelas här hos oss just nu :) hoppas ni gillar tipsen! tycker ni att det är bra med musiktips på bloggen? :)
 
Losing Sleep
Team
Young Girls
Rather Be
#Selfie
Shot Me Down
Something Better (finlands eurovisionsbidrag!!)

Hej soliga onsdag!

En sån fin dag det är idag! solen skiner och det är varmt ute. jag lockade håret imorse för omväxlings skull och for glatt iväg till skolan, dit jag tydligen kom "i onödan". det visade sig att jag hade fått sova längre idag. iallafall, bestämde mig för att inte gå på eftermiddagens socialpolitik lektion, så som många andra. tills imorgon har vi e självstudieuppgift på 5 sidor som ska vara klar, och finskatent att läsa på! såå, det ska jag göra resten av dagen. hoppas alla haft en bra dag! vi hörs.

 

Dagens funderingar!

Halå där! idag har vi spenderat hela dagen i monäs för att fira dagens födelsedagsbarn- min pappa! ♥ grattis på din 53 års dag älskade pappa :) vi åt tårta, sågade ner ett träd, åt gott, och där en 7 tiden var det dags för mig och robb att åka till vasa igen. nu sitter vi här och lyssnar på musiiiik och ska snart se lite PLL avsnitt! imorgon är jag ledig.. och kom nyss ihåg att vi kommer vara utan vatten imorgon.. så passande! planerar att få gjort massor imorgon, det är mycket pågång denna vecka nämligen.

Igårkväll var vi och hälsade på vincent och gänget i nykarleby, vilket vi ju vanligvis gör de lördagar vi har kovjokihelger. vincent var som vanligt glad över att se oss, och vi hade som vanligt en trevlig kväll allihopa :)


 

En solig lördag

Vi befinner oss i kovjoki denna helg och här skiner solen! igårkväll satt jag och skrev lite skolarbeten och tittade på let's dance. idag är det skönt att vara ute, och för tillfället sågas det ner träd här. just nu sitter jag inne och ska göra mera skolarbeten.. de tar aldrig slut! vad som händer mot kvällen vet vi inte, det återstår att se :) vi hörs igen imorgonkväll. två från förra helgen:


Det senaste från min instagram



@LINDANATHALIES

Uppdaterar min instagram lite med jämna mellanrum, så där kan ni kika in om jag är tyst här. här är de senaste bilderna. pretty little liars, vilken beroendeframkallande serie! tittar på den vaarje kväll! vad ska jag göra när jag sett alla avsnitt? den svartvita bilden är fotad i vasa centrum- torget. en dag förra veckan när jag var och shoppade lite smått. pizza åt vi i torsdags på kotipizza :) 

När man trodde våren var påväg..

Att uppdatera bloggen går för tillfället trögt. ingen inspiration och ingen ork till det helt enkelt. att skriva att man tar en bloggpaus för att man inte orkar med bloggen tänker jag inte börja med och med jämna mellanrum slänga in små inlägg.. nej! jag uppdaterar då jag uppdaterar helt enkelt :) ni får gärna kommentera VAD ni vill läsa om/se här på bloggen!

Ja, och jag som trodde det skulle bli vår och nu har vi 10+ cm snö här i vasa? det hade gärna fått fortsätta vara det väder som var förra veckan, för jag har faktiskt tagit vårjackorna till vasa! lite mysigt är det ju nog med snö ändå.. jag kan inte riktigt bestämma mig! vad har jag mer att komma med? jo, rörsaneringen har härmed startat den 18.3- låt det vara fort över! ikväll har jag gjort skolarbeten och tittat på ett avsnitt PLL, nu ska vi gå på promenad och sedan ska jag diska, duscha, lägga vatten i flaskor och hinkar OCH duscha! det var det. här är några bilder från förra veckan :)




Bilderna är fotograferade med Nikon D700 och objektivet Nikkor 50mm/1,4. vilka av bilderna föredrar ni?
SVARTVIT ELLER FÄRG?


SVARTVIT ELLER FÄRG?



SARA! dethär är på sandö, kanske vi skulle ta en photoshoot där? kontakta mig ;) 

Nya favorittröjan ♥

Förra veckan, när vi knappt hade några lektioner, bestämde jag mig för att cykla iväg till stan en eftermiddag. kom hem med en kjol, som jag mycket länge letat efter. jag fann den på H&M och den kostade endast 12 euro! därifrån köpte jag också en fin scarf, eller vad de nu kallas i modevärlden? fann nya favorittröjan när jag traskade omkring i gina tricot, vit-blå randig med guldfärgade knappar vid axlarna, passligt lång, skön, och verkligen favoriten just nu...

 

Helgen!

Denna helg har vi hållit hus i kovjoki! i fredags var vi och helghandlade till jeppis, på kvällen tittade vi på let's dance och åt chips :) på lördagen sken solen, och vi tog en lång promenad i det våriga vädret :) 


På lördagskvällen for vi till nykarleby för att hälsa på vincent och gänget :)


Födelsedagsbarnet & den efterlängtade stegen ♥

Sjätte mars, och ingen snö så långt ögat kan nå. bara grått och dammigt ute. de har tillochmed börjat sopa gatorna här i vasa. jag är inte redo för våren än, eller? jag har saknat att köra omkring med snöskotern dethär året, denhär vintern, jag tror inte ens jag har fått den känslan att det varit någon vinter! det är väl lika bra att våren kommer iallafall, det lär väl inte bli någon ordentlig vinter mer ändå? sååå, vad har jag pysslar med sedan jag skrev sist? inget speciellt! men..

.. Idag fyller min fästman/robb/karn min/min älskling (kärt barn har många namn) 23 ÅR! grattis igen älskling ♥ jag kokade hans morgonkaffe och gav honom lite presenter, diskade undan, och så for vi båda till skolan halv 1! före skolan stack jag iväg till suvikirppis (ett loppis) och köpte en inredningsstege till oss! soom jaag haar läängtat efter en sån. just nu står den i sovrummet som pläd-ihållare tills jag vet var jag ska ha den och vad som ska hänga på den :) nöjd är jag iallafall, över att ha hittat denna stege! iallafall.. robbs födelsedag har vi firat med att äta min mumsiga laxpaj till middag, stekt kola-banan med vaniljsås, jag har bytt sängkläder åt oss, födelsedagsbarnet själv har läst på tent, och så har vi varit på informationstillfälle med våra grannar där vi fick veta vad rörsaneringen går ut på som de kommer börja med här snart - det var det. godnatt :)


Jeppis Pride!



Istället för att själv skirva av mig om Jeppis Pride som kommer hållas i sommar, så tycker jag att ni alla ska kika in på två av mina vänners bloggar som skrivit om just.. Pridefestivalen, och allt vad det innebär! Tidstjuven har skrivit ett väldigt bra inlägg om detta och likaså Sara! jag hade inte kunnat skriva det bättre själv

Fastlagstisdagen!

 
Egentligen borde jag inte, men jag har ätit en fastlagsbulle idag och dessutom väntar en till på mig i kylskåpet. det ordnas det årliga "fastlaskiainen" idag, men jag tänkte inte gå. vi har skriftligt finskatent imorgon och jag behöver verkligen läsa på det. finska är inte riktigt något jag är bra på, tyvärr.. iallafall, har läst på finska idag och tittat på pretty little liars mellan varven. laddade ner serien och är helt fast! jag brukar inte se på serier, men denhär var faktist en som jag gillade för en gångs skull. nu är det matdags, ha en fortsatt bra tisdag allihopa.

Varför läsa på tent när man kan göra allt annat?

Gokväll! steg upp imorse runt tio, åt frukost, tittade på tv, strök och hängde upp vårgardinerna, tvättade kläder, surfade runt på internet, gjorde mat, och oj så bra det har gått med finska-tent-läsningen, not! var hittar man motivationen när den behövs som mest? om någon har lite motivation-till-att-läsa-på-tent över så kan ni gärna ge det till mig, för helst av allt skulle jag vilja göra som puff på bilderna just nu, ligga i en korg och bara slappa! hur gärna jag än bara skulle vilja lata mig nu så måste jag verkligen ta mig i kragen. jag sparar slappandet tills efter jag har läst några timmar. ha det fint!