Om en bra lördag!

På lördagen stod kaffebjudning på shemat. gästerna var mommo, vincent, jennifer och svärfar. och vi förstås. jag hade fixat ihop två smörgåstårtor, en fisk och en skink och även två "vanliga" tårtor, en choklad och en marsipantårta. oj så gott! det var en trevlig stund, men oj så trött man blir att ställa till med kalas. så vi tog en liten tupplur....



På kvällen hoppade vi i bilen och stack iväg för att fiska. jag passade på att testa mitt nya kastspö, som var en av presenterna jag fick av robb :) skoj skoj! alltid kul att dela intressen, nu borde robb bara börja fota lite mer också tycker jag ;) det är alltid så uppfriskande och kul att vara ut och fiska, och riktigt kul skulle det också var om man fick någon fisk :D

 

Och så blev jag ett år äldre..

JA MÅ JAG LEVA UT I HUNDRADE ÅR! jag vill idag säga grattis till mig själv på min 23 års dag idag :) firat har man också med fina presenter, bastu och förberedande inför kalas/kaffebjudning. Robb har fotat bilderna, väldigt nöjd med den första är jag :)


Om sista dagen som tjugiotvå-åring

Det är inte så värst länge kvar nu, alltså tills jag fyller år menar jag. om bara en liten stund. min sista dag som 22-åring har jag spenderat hemma i monäs, sovit länge, klippt gräset, varit till villan, och tagit det lungt. det regnade ikväll och då tittade jag några avsnitt lost. avslutar kvällen på bästa vis och går och lägger mig bredvid mina två små bebisar, piff och puff ♥ och nej, jag känner inte alls att jag börjar bli gammal heller. jag tror att 23 är en bra ålder om ni frågar mig. det känns bara bra, tack. nu kommer helgen emot, och jag tror minsann det blir en bra sådan :) hörs imorgon!

En kväll i vasa ♥

Dendär känslan när man kliver innanför lägenhetsdörren i Vasa tillsammans med den man tycker mest om. obekskrivlig. hemma. i Vasa har jag och robb varit ikväll. jag vattnade blommorna och plockade ren disk sålänge robb var och shoppade presenter. därefter avslutade vi med pizza på rax, hehe. det var skönt att komma till vasa. tankarna började gå hur det kommer kännas sedan om något år när vi flyttar därifrån föralltid. det kommer kännas sorgligt, verkligen. vi älskar vår lägenhet och trivs verkligen där! tur att det är något år kvar :)
 
Annat då? det är mitt i veckan, typ, och jag har egentligen inget speciellt för mig under dagarna. tar det bara lungt men booorde göra klart tre skolarbeten ännu före deadline inkommande vecka. ska börja ta itu med det, snart.. har inget mer att komma med för tillfället så vi får höras senare :)

Ute på sjön ♥

På fredagkvällen blev det några timmar ute på sjön med pappa och robb. det var fint och skönt för kropp och själ att vara ute på sjön. en av de bästa sakerna med sommaren är alla båtturer man åker ut på :)


Till villan for vi på lördag eftermiddag. vi solade, städade, grillade, jag och robb for på en rotur med båten, vi tittade på ishockey och vi badade badtunna :) första övernattningen på villan för iår är inledd :)


Oj, jag hade visst en blogg..

Var ska jag ens börja. det är över en vecka sedan jag uppdaterade sist, men.. varför slösa bort dyrbar tid att uppdatera här när man kan göra bättre saker och dessutom går det att uppdatera allt på en gång vid ett senare tillfälle. det tänkte jag göra nu, för jag har ändå inget bättre för mig! detta inlägg blir endast i text men det kommer att komma upp några bildinlägg senare. så. JAG HAR SOMMARLOV! onsdagen den 21 maj skrev jag sista tenten för detta skolår och det gick riktigt bra. resten av onsdagen gick åt i att packa och greja i lägenheten, likaså en stor del av torsdagen. den eftermiddagen åkte jag till monäs och packade upp mina saker. jag har också njutit av det varma och härliga sommarvädret vi fick ha en vecka, och faktiskt lyckast bli lite brun också. jag har också cyklat, fixat grönsakslandet, varit med robb, varit på villan och idag har jag njutit av att höra regnet mot plåttaket. och idag.. idag har jag gjort precis ingenting !

En varm och härlig dag ♥

Nu börjar helgen gå mot sitt slut och jag börjar verkligen känna att det är sommarlovsdags nu, speciellt när jag ser så framemot att åka hem och fixa grönsakslandet :) bara två dagar kvar i skolan (en tent dag) och två skoluppgifter kvar! helgen har varit sååå bra. robb har varit här och vi har tittat ishockey, ätit god mat, myst på balkongen, varit till tuuri, varit ute, shoppat på motonet, diskat tillsammans och mycket mer :) synd bara att måndag är på intågande, och robb har farit till kovjoki igen. tack älskling för en bra helg ♥ nu är planerna att dricka en tekopp på balkongen eftersom det fortfarande är så varmt och skönt där ute, det får gärna vara såhär nu i flera månader framåt :)) sedan ska jag läsa på tent och så ska jag se på tv före jag går och lägger mig. ha det fint och så blir det mer uppdatering en annan dag :)

Vitsippor ♥

Titta vad jag hittade i lunden här hos oss i vasa. vitsippor ♥ så fina! fotat med mitt macro och nikon D700 :)

 

Bland annat en tidig födelsedagspresent till mig själv ♥

Hej och hoppas alla haft en jättebra lördag. det har vi! vi startade vid nio imorse och for iväg till tuuri, ca 200 kilometer bort. hittade egentligen inte så mycket, men kom hem med lite smått och gott. en matta till balkongen, ett par gummistövlar och ett par vanliga skor, någon inredningspryl och sånt :) det har varit en jättebra dag, och en varm sådan.


Mitt bästa köp var väl ändå en tidig födelsedagspresent från mig själv till mig själv, nämligen en mindre kameraväska av märket lowepro, alltså av samma märk som jag redan har. det är nämligen så att jag ibland bara tar kameran med mig.. så nu var det dags för en liten väska! D700:an med batterigrepp + 28 mm ryms i den + två mindre objektiv till :) perfekt!

 

Enkelt och gott!

Så, jag bakade lite igår och idag. igår gjorde jag marräng, och det som inte rymdes på plåten fick bli till en enda stor marräng som jag idag gjorde till en marrängtårta! och guuu så god den var. receptet har ni på bilden. bara att göra en vanlig marrängsmet och grädda den i 150 grader någon timme, sedan vispa grädde och smeta det ovanpå. jag använda jordgubbar och banan som bär att ha ovanpå, men hallon, blåbär och alla andra bär passar säkert precis lika bra :) som pricken på i:et hackade jag choklad att strö på också. enkelt och gott ♥

Jag testade också att göra chokladkexen som Amanda hade gjort till klassträffen i tisdags, men tyvärr lyckades jag inte lika bra med dem. amandas blev sega, mjuka och goda, mina blev skarpa som sten? om man värmer dom lite i mikron före går det att äta.. haha! men hallå, jag är ju ingen bagare heller.. jag är ju kock ;) nå, bättre lycka nästa gång :)


 

Fyra mobilbilder från dagen..

 

Fredag ♥

Godmorgon. idag är det äntligen fredag, såsom jag längtat hela veckan efter denna dag. om exakt två veckor fyller jag 23 år också, bara så ni vet :) jag såg just i min kalender att jag har endast två skoldagar kvar nu, måndag och onsdag, och sedan är det sommarlov! det har faktiskt varit ett så bra skolår så jag skulle kunna fortsätta en månad till, men jo, det ska nog bli skönt med sommarlov! i väntan på robb nu ska jag läsa på tent och dricka te på balkongen.. något mer har jag inte att komma med just nu. ha en jättebra fredag! ♥


Det viktigaste till sist!

Jag har varje dag börjat skriva ett inlägg nu men sedan insett att nää, orkar inte idag. troligtvis kommer det kännas så nu också.. jag skriver ju bloggen till största del åt mig själv så jag kan skratta åt mina funderingar i framtiden, men hej, lite kul vore det ju nog med lite kommentarer också. jag vet att jag är tråkig och inte uppdaterar 100 gånger om dagen, men jag menar.. jag har ställt frågan tusen gånger: vad vill ni se här, läsa om osv? kan det faktiskt var så svårt att svara på den frågan? så hmm, jag tycker nästan jag får vara lite tråkig jag då också. men nu tänkte jag hursomhelst uppdatera lite vad jag pysslat med de senastre dagarna.. om vi börjar med tisdagkväll:
 
Vi hade en jättebra klassträff, eller vad man ska kalla det? Iallafall. världens bästa socionomklass ♥ vi umgicks, åt gott, skrattade, funderade över allt och senare for vi till ollis och dansade en stund och vid halv två var jag hemma igen. igår hade jag sovmorgon och sedan skola från halv ett till halv tre. när jag kom hem var det vrålkalas, ingen mindre än självaste piff höll i trådarna. hon står och vrålar vid ytterdörren, i köket, i garderoben, sovrummet och varje lilla kvadratmeter av denna lägenhet. orsaken är att husse inte är här. det har varit såhär nu varje gång han fått sommarlov och börjat jobba. husse är piffs favorit och matte är puffs favorit, har vi konstaterat. jag höll på att bli galen av allt vrål och behövde snabbt komma på en lösning.. och lösningen var att ha husse på högtalare i telefon = piff blir tyst och somnar på sitt sovställe :) idag hade jag också sovmorgon och hann tvätta en maskin med kläder på morgonen, göra en god tonfisksallad till lunch, läsa på tent. efter skolan städade jag lägenheten, gjorde marräng och läste på tent. nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen och titta på tv. imorgon är det fredag och då kommer robb hit ♥

 
Och nu till det viktigaste jag ville ta upp:

Svenska Yle har startat en kampanj angående mobbning! och jag tänkte också göra som alla andra och visa att jag bryr mig. jag har varken mobbat eller blivit mobbad (folk har väl sagt något fult ord, men inget som jag tagit åt mig), men mobbning är hursom helst hemskt och borde inte förekomma alls. Det har lagts upp massor med berättelser om mobbning som folk varit med om och jag måste säga att det verkligen inte är kul att läsa. som socionomstuderande är detta något som man självklart bryr sig om. mobbning är fel! var ligger felet? varför mobbar man och gör så andra mår dåligt? jag hoppas många mobbare vaknar till nu med hjälp av denna kampanj och faktiskt ser till att sluta och inser vad de ställer till med! vi måste se till att fixa mobbningen och ta det på allvar! jag tar det på allvar, gör du?


Godmorgon!

Så skönt det är med sovmorgon och lediga dagar! jag steg upp klockan 10 och gav katterna mat och gjorde frukost till mig själv. har suttit och lyssnat på musik och busat med piff och puff. nu tänkte jag börja skriva på en kursdagbok, läsa lite på tent några timmar, kanske se en film? och ikväll blir det träff med klassen :) skoj! 

min supergoda frukost som består av vaniljyoughurt med banan, jordgubbar och müsli / en suddig bild på piff och puff som väntar på sin frukost
 

Igår hörni, när jag var och handlade vid minimani så har de ju inredningsprylar såfort man kommer in, och det första jag ser är en ljuslykta med stjärnmönster. det var det första som fick åka ner i kärran och nu finner man den på bordet ute på balkongen :) på tal om vår balkong. ska olja golvet någon dag här också, och skulle verkligen ha lust att måla fönsterlisterna där ute som ändå inte huset får målat någon gång. fönsterlisterna är FULA. 

 

Bara ett par rader..

Hej hej! det har varit fullt upp hela dagen. skoldagen bestod av barnskyddsseminarie från nio till halv fyra och efter det var jag otroligt trött i huvudet. det påminde mig om känslan man hade efter att ha gjort det psykiska testet på urvalsprovsdagen - död. iallafall, efter seminariet ordnade jag upp mitt bord på loppis och veckohandlade. här hemma har jag bara tagit det lungt, planterat jordgubbsplantor och druckit te. ungefär så¨har min dag sett ut. glad är jag också att vi är lediga imorgon.
 
Ihelgen har jag varit i kovjoki :) fredagen bestod av frissabesök, som jag redan sagt. på kvällen var det let's dance final och så gjorde jag skolarbete. på lördagkvällen var det ishockey och på kvällen eurovision. eurovisionen såg vi på tillsammans med vincent och gänget i nykarleby :) söndagen befann jag och robb oss på juthbacka med min familj (mommo, moster, kusin också) för att äta morsdagslunch :) gott var det! efteråt for vi till mommos, robb for till sin mommo, och senare på eftermiddagen var jag i monäs och grattade mamma med blomma och present :) grattis igen på morsdagen (som var igår) världens bästa mamma ♥ passade på att tvätta bilen också. runt en åtta tiden körde jag tillbaks till vasa igen och här sitter jag nu! :)

Jag gör som tidstjuven, dokumenterar via mobilen :)

Igår fick vi reda på att föreläsningen vi skulle ha haft idag inte skulle bli av, så då passade jag på att höra med frissan om hon hade passligt att flytta min tid till idag istället för tisdag nästa vecka, och det passade! så 10:15 idag satt jag i frissastolen med färgning och klippning på shemat. konstaterade att jag såg ut som ett troll med slingorna uppdragna i slingmössan, haha! njöt av gott te i väntan på att färgen skulle ta fart och läste tidningar och annat man gör när man sitter i frissastolen.


Håret blev lite kortare, lite ljusare och fint inför sommaren :) nöjd traskade jag ut och besökte lillkungs för en grodbakelse. det var längesen minsann! mobilen fick också vara framme lite under dagen för att, för vem vet, det kan ju vara hur kul som helst med dessa små kvadratiska mobilbilder när man någongång vill kolla tillbaks i sitt bloggarkiv. kvalitén är kanske inte den bästa, men de har ändå sin lilla charm! Jag gör som Tidstjuven, dokumenterar lite via mobilen.

 

En bra onsdag

Trots att jag snoozade lite för länge imorse och fick stressa för att hinna med min morgonrutin, så har dagen varit riktigt bra. skoldagen från kvart över nio till halv tolv gick snabbt och efteråt placerade jag bilen i citymarketgrottan för att shoppa loss lite i stan och sedan också i stenhaga. egentligen hittade jag inte så mycket i min smak, men lite kom med mig hem :) bland annat en superfin långklänning från h&m fick följa med hem. den tänkte jag visa imorgon om jag hinner. efter kvällsmaten satte jag mig ner och skrev klart ett skolarbete, och sedan ännu ett till, och nu funderar jag om jag ska börja med nästa.. eller vänta till imorgon? har åtta kursdagböcker att göra som tillsammans kommer vara runt ca 18-20 sidor.. jag tror det är bäst att gå och lägga sig, för imorgon har vi skoldag från morgon till sen eftermiddag. godnatt !

Music

 Några låtar såhär före läggdags..


Inlägget som alla väntat på :)

Helginlägget! klart alla har längtat ihjäl sig efter detta inlägg, säg inget annat. före jag skriver om helgen tänkte jag skriva om denna dag. idag for robb till kovjoki och därmed blev vi särbos över sommaren. detta är sista sommaren vi är särbos nu. när robb for grät jag som en liten flicka och ikväll tröstäter jag glass. typ. och sedan robb for har jag tvättat hundra maskiner med tvätt (och vår tvättmaskin har plötsligt börjat hoppa ut på golvet, varför???), diskat, varit och ordnat upp mitt loppisbord, beställt klippnings- och färgningstid, fixat bilder och NU ska jag snart göra klart ett skolarbete och kanske börja med nästa efteråt. sedan ska jag duscha och se på tv.

Nu börjar det. helginlägget. vi har hunnit med massor. i torsdags var det ju första maj och på eftermiddagen for vi till monäs. egentligen gjorde vi inget mer märkvärdigt, men utemöblemanget blev städat och likaså uteplatsen. på fredagen började det hända grejer. bakom vårt uthus har det ganska länge varit oreda, inte mycket egentligen, men så mycket att jag hunnit börja irritera mig på det. såå, jag och robb städade upp och pysslade och fixade där hela dagen, tills vi fick nog och började grilla grillspett på grillen i uteplatsen :) trots den svala vinden åt hela familjen där ute också, vilket var riktigt mysigt.. och gott!



När vi var mätta i våra magar och hade druckit kaffe eller vad vi nu gjorde, hoppade jag och robb i bilen och for till lillön för att starta fiskesäsongen. fångsten blev dock noll fiskar, men en glad man som fick kasta utan att damen frågade när han skulle vara klar. jag hade nämligen med mig min bäste vän, D700, och tillsammans gick vi runt vid lillön och fångade det spegellugna vattnet, den fina himmlen och någon typ av kryp som stod och fiskade med kastspö ^^ när vi tyckte att vi var klara for vi hem igen och direkt i bastun. efter det sviker minnet.. men.. någonstans mellan maten och fisket hann vi också med ett besök till kovjoki.



På lördagen fortsatte vi att städa runtomkring där hemma på gården i monäs. det gjorde vi hela dagen. efter kvällsmaten for vi till storsand och gick över till lotan. robb fiskade och jag strosade runt med kameran, plockade stenar, drack saft och njöt av att sitta där och titta ut över havet :) vi var där i flera timmar, tills robb fick nog och vi traskade över till fastlandet igen. 



På söndagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret snöade det !!! i maj ??? tanken för söndagen var att tvätta bilarna, men det blev inte av eftersom det inte hade varit någon vits. på eftermiddagen for vi till vasa igen och till kvällsmat blev det våfflor! gott! igår efter skolan for jag till nykarleby och jobbade i tre timmar. på kvällen var vi och veckohandlade och efter det var vi placerade i soffan resten av kvällen.. och det var det! NU - skolarbete på gång

En liten tankeställare!

Ville bara slänga in ett litet hej och säga att det kommer en bildbomb imorgon (eller någon annan dag) från helgens roligheter :) kika in då! som avslut vill jag lägga upp en video som cirkulerar på facebook just nu. verkligen värd att ses och få en liten tankeställare. tyvärr är det såhär idag. beroendet av wifi, smarttelefonen och allt som hör dit. ibland tänker man inte på det, ibland kan jag själv sitta och pickla med telefonen när jag inte har annat för mig. men snälla, man borde nog börja ta sig i kragen lite mer tycker jag. det är nästan pinsamt hur man växer upp idag, omringad av denna teknik. det förstör mycket. se videon. det behövs egentligen inga andra ord!

 

Första maj!

Min första maj- morgon började med en dusch och därefter frukost på balkongen. planerna för dagen var ju alltså marknad inne i stan och sedan picknick. hela planen förljde vi dock inte pågrund av de ynka 3 plusgrader vi har här i vasa idag, så picknicken får vi spara till en anna gång! men, på marknad for vi..


Och på marknaden kryllade det av folk. man slapp knappt framåt, och hade man riktigt velat titta på något kunde man nog glömma det också. men, ett varv gick vi och sedan fick det vara nog. på marknaden fanns allt som alltid finns på marknader. krims krams, godis, mat, smycken, kläder, barnvagnsknuffarna, fjortisar, studerande, gamlingar med studentmössa.. ja, allt! köpte inget på marknaden, men vi gick in och köpte varsin choklad- mjukglass i glasskiosken :) efter det cyklade vi hemåt igen och nu ska vi snart börja söka oss norrut. ha en fin första maj allihopa!