Om lite allt möjligt


Det har varit så skönt att vara ledig en vecka. veckan har spenderats i monäs och jag har som sagt varit på kosmetologbesök och så har jag hunnit måla halva båthuset, hjälpt mamma i trädgården, bara tagit det lungt och så som det ska vara då man är ledig. pappa tyckte dock inte att jag var ledig alls eftersom jag hela tiden ville ha något att göra, hehe! Robb kom hem från Norge i fredags och hela helgen spenderades vid villan för att fira villaavslutning. vi har ätit gott, badat balja och skjutit raketer. det var en väldigt blåsig villaavslutning men en ändå en fin en. himlen bjöd på stjärnor och häftiga moln på lördagskvällen. Idag har jag faktist jobbat, imorgon börjar skolan. vi hörs! godnatt

 
 

Ett besök till kosmetologen!


Igårkväll for jag en sväng till villan och städade både ute och inne inför villaavslutningen. avslutade med ett dopp i det lagomvarma vattnet. på hemvägen tog jag en bild på dimman som fick bli i både färg och i svartvitt. Idag då så vaknade jag ganska tidigt. slöadem tvättade bilen och for till jakobstad. handlade inför helgen och så använce jag också presentkortet till Kosmetolog Lina som jag vann på bloggjulfesten! Verkligen smart av mig att spara det så länge. nu får jag känna mig åtminstone lite mer avslappnad i kroppen före skolan börjar.


 
 
Jag hade bokat in "Ekologisk kroppsbehandling med HELKROPPSMASSAGE, och ansiktsbehandling efter hudens behov" samt "Fotvård med lackning". Oj vad jag njöt de två timmarna jag blev ompysslad där. Är ni också trötta i kroppen rekommenderar jag verkligen att ni bokar en kroppsbehandling med helkroppsmassage hos Lina! ni bör dock skynda er, för hon åker på mammaledigt den 25 september! såhär lyxigt borde man få ha det åtminstone en gång i månaden tycker jag. massage varje vecka skulle inte min rygg och nacke tacka nej till!
 
 
 
 

Klockan har anlänt!


I brevinkastet låg den och väntade när jag kom till vasa ihelgen. klockan. från daniel wellington. supersnygg och imorgon blir det premiär. vad jag ska göra imorgon får ni veta sen efteråt, måste ju hålla er nyfikna vet ni! så vad har jag gjort på sistone? nå efter att jag varit på marknad i fredags for jag till vasa på lördagen eftersom jobbet väntade. jobbade två kvällar och 7-13:30 idag. min sista dag dessutom. lite sorgligt, men kommer hoppa in nu som då! nu är jag ledig resten av veckan och har en del skoj i planerna. nu tänkte jag hoppa i bilen och åka till villan för att stöda upp lite där och kanske ta ett dopp :) ha en fin kväll!


 

Nykarlebyveckan och juthbackamarknaden

 
Denna vecka har det varit nykarlebyveckan och det har varit program varje dag. tex så var det kulturnatten i torsdags och igår och idag juthbackamarknad. jag satsade bara på juthbackamarknaden iår. for till nykarleby lite efter fem igår och mötte upp med jennifer, vincent och sonja på marknaden. de hade då redan gått ett varv. hängde på och trängdes bland folkmassorna. efteråt gick vi ett varv till eftersom jag inte sett allt. en del fint finns det väl nog på denna stora loppmarknad, men det mesta är ju nog skrot! 



Jag fyndade iallafall 5 saker på marknaden iår. en "pippitröja" för 20 lappen, godisremmar såklart, audiringar+text 4 euro och sist men inte minst en gammal minolta hi-matic f för 10 euro! den ser ut att vara i väldigt bra skick, får hoppas nu bara att den fungerar också, gör den inte det får den väl bara stå på hyllan och se fin ut då. Var ni på marknaden och vad fyndade ni? :)





Efter att vi tittat igenom nästan allt på marknaden hängde johan på och vi gick in till stan för att äta. Ingen av oss hade ännu testat "nya" Cindy's burges, så de fick stå för vår mat. Jag och jennifer tog varsin Cindy's original måltid och johan tog en storraggar-måltid! måste säga att det var väldigt gott faktiskt och att jag nog kommer besöka Cindy's igen inom snar framtid! gillade också inredningen där, 80- tals rockkänsla. Cindy's burgers får 9 av 10 poäng av mig! 


 
 
 
Tack för igår!

Igårkväll

 
Det var fin solnedgång igårkväll!

Norge!

 
Några bilder som robb skickade till mig igårkväll. nog kan det vara vackert i norge alltså! skulle gärna vara där jag med :)
 

Kvällsfoton

 
Här kommer några foton som min pappa tagit kvällstid. de tre sista är fotade vid villan ihelgen då det var norrsken och nattlysande moln. tänk att de faktist lyser av sig själv! lite spooky eller hur. häftig känsla i bilderna med så mörka träd tycker jag. själv lyckades jag inte fånga varken norrskenet eller nattlysande moln på bilden, för just då bada jag i tunnan, hihi!


 

Om min måndag!


Det har varit en riktig sommardag idag, liksom resten av augustimånad hittills. passade på att åka till stranden före kvällsskiftet. låg där och njöt av vädret nästan två timmar. hader nog kunnat ligga där resten av eftermiddagen, men jobbet väntade. efter ett lite mer stressigt kvällsskifte for jag hem 21:30 och tittade på idol och pratade med robb i telefon :) imorgon jobbar jag 7-15 och sen väntar några lediga dagar!



 

Daniel Wellington klockor

 

Någon mer än jag som fastnat för Daniel Wellingtons klockor? supersnygga klockor, inte alltför dyra och just nu har de även en kampanj att man vid ett köp av en klocka får välja ett extra klockarmband gratis, som annars skulle kosta runt 25 euro! häromdagen kunde jag inte hålla mig längre och klickade hem en klocka åt mig själv (den längst till vänster) och som extra armband valde jag ett med rosa i. ni som känner mig vet att jag älskar blå-vit-randigt, så denna klocka kommer jag bära mer eller mindre varje dag såfort jag får hem den ♥
 

Här kommer ni till Daniel Wellingtons hemsida för att se fler av de fina klockorna. eller klicka på annonsen här under:


Ensam i stugan

 
Jag tänkte att jag skulle ha visat er lite fina nattbilder från igår här i bloggen ikväll. men det får ni vänta med till tisdag då jag är i monäs eftersom det inte finns några drivrutiner till min kamera så att jag kan föra över bilderna till min dator längre. orsaken är: windows 10. uppdaterade ju när det kom ut och sen dess har det inte funkat. skit-windows. efter lite läserier på nätet verkar det som om varken nikon eller windows ens tänkt på saken. fick nog och beställde en minneskortsläsare ikväll efter alla dessa år. hoppas bara den fungerar med nya windows då.

Jag kan ju ändå berätta om helgen fastän det inte finns några bilder att visa. på fredag kom vi till monäs och på kvällen bada vi bastu och for ut och körde i byn. på lördag var vi hela dagen på powerpark. det var kul! efteråt for vi hemvia och packade ihop lite villasaker och for till villan. badade tunna, njöt av villalivet och haaaavet, tittade på stjärnorna, nattlysande moln och norrsken. idag for vi tidigare än vanligt till vasa eftersom robb hade ett flyg att passa. han ska på jobbresa till Tromsø i två veckor framåt. just nu sitter han på flyget från stockholm till oslo. han har lovat skicka bilder från norge sen, så de tänkte jag också dela med mig av här på bloggen :)


 
två bilder från en cykeltur förra veckan.

Nya Combo loppis!

Har någon av er varit och besökt nya Combo ännu som öppnade första augusti? jag har varit en gång förut och idag for jag dit en sväng igen. jag måste faktist säga att jag blev riktigt överraskad av det nya stället. loppiset var förut i suvilahti här i vasa och har nu sitt nya ställe på flygfältsvägen! jag är inte speciellt intresserasd av att titta på vad andra har att sälja, däremot kan jag gå hur länge som helst och titta på deras nu mycket större "inredningssida". dessutom kan man köpa några av victorias secrets bodymists där också. det gjorde jag idag! hihi


 

Filmtipset!

 

"MEILLÄ ON UNELMA VAASA"

 
Ni kan inte ana hur skönt det var med en lång sovmorgon imorse. efter att ha jobbat flera morgonskiften är det lyx med kväll. före mitt kvällsskifte packade jag och robb ner lite picknickgrejor och cyklade iväg till Sandö, där flera 100 andra också tillbringade eftermiddagen denna fina och soliga söndag. Där ordnade Ungdom mot rasism evenemanget "Meillä on unelma Vaasa" idag. det var fint att se så många människor som tagit sig dit på mot rasism- picknicken! programmet innehöll bland annat tal och sånguppträdanden, av bland annat humorgruppen KAJ, alfred backa och fredrik furu! eftersom jag inte hade alltför gott om tid på mig före jobbet höll vi oss på stranden efter kajs uppträdande!


 
 

En lördag

Helgen kom så plötsligt denhär veckan på något sätt. denna helg spenderar vi i Vasa eftersom jag har jobbar både lördag och söndag. idag hade jag morgonskifte och ett lungt sådant. ikväll tog vi våra cyklar och tänkte oss först en runda på de vanliga tio kilometrarna. 10 blev till 22 och väl hemma fortsatte vi med vår 30 day abs challenge som vi börjat med. imorgon har jag kvällsskifte och före det ska vi till sandö och se på KAJ!


 
 
Nu ska vi se en film och äta lite chips. Godnatt!

Konstens natt


Idag har jag jobbat från två till halv nio. det är torsdag, slog det mig idag, och här i Vasa händer det som vanligt. det är Konstens natt  här i stan och från balkongen hörs musik från någonstans. då jag slutade jobbet mötte robb mig med cykeln och vi cyklade runt lite grann för att se om konstens natt var något för oss. här har vi bott nu flera år och vi har aldrig haft något intresse för att kolla in evenemanget. det har iallafall varit en massa program under hela dagen då jag jobbat men lite såg vi åtminstone av det hela. 



På de flesta uteterasser var det livemusik som gällde. det var mycket folk både vid Faros och vid Strampen.





Vid Strampen spelade och sjöng Dennis Rönngård. Vid glasskiosken bredvid stod vi och lyssnade och åt glass...






Jag skulle fota min glassboll som jag fick på strut.. den flydde sin kos när jag tog fram kameran. där ligger den så fint, på marken. som tur fick jag en ny glassboll.. i kopp! Robb tyckte att jag fick skylla mig själv. "Äta no glassin föst å fota saan" sa han då jag kom med min andra boll. fniss!


 
 
Sedan fortsatte vi in mot stan och där var det sambaparad och alltför mycket folk att trängas med. de hade något överallt. vi for en sväng in via rewell center, gick en runda på torget och for in via hs center och Jonas Udd fotoutställning. Efter det cyklade vi hem och nu blir det läggdags! imorgon är det fredag och jobb! Vi hörs :)

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-listan


Listor är ju alltid roliga att läsa och då jag hittade denhär 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-listan på Sandras blogg tänkte jag att jag måste kopiera den och fylla i! Det tycker jag såklart att alla ni andra ska göra också :) 

 

10 saker jag tycker om:
• Robb
• Piff & Puff och våra andra katter där hemma
• Min familj, Robbs familj och mina vänner
• Havet
• Villan
• Att jobba med människor.
• Att fotografera
• Bakelser
• Vasa
• Glass

9 saker jag tycker mindre om:
• Getingar och annat som surrar

• När det är o-ordning
• När saker inte blir som jag planerat
• När Robb åker på jobbresor
• När man ska tillbaks till vasa en söndagskväll och katterna vägrar komma fram
• Folk som är negativa och bara klagar
• När man ska ut och fota och man inte laddat batterierna
• Tobaksrök, hatar!
• Att vänta

8 bloggar jag läser:

Saras
Marias
Carros
Janinas
Nikonisten
Jannike
Michaelas
Elin Keros

7 saker jag vill göra i framtiden:
• Skaffa barn

• Skaffa hus
• Jobba med något jag trivs med
• Gifta mig
• Fortsätta fotografera
• Skaffa fler djur (hund, kanin, häst? osv)
• Något minnesvärt och unikt

6 saker jag är rädd för:
• Att någon i min närhet ska gå bort 

• Att något ska hända Piff & Puff
• Att vi inte skulle kunna få barn
• Att gå sist när man är ute och går i mörkret
• Getingar
• Att bältet man är fast i när man åker berg o dal bana ska lossna och man flyger av.

5 platser jag tycker om att vara på:
• Villan
• I monäs
• I Robbs famn
• I köket
• På jobbet

 

4 ord som beskriver mig:
• Glad 

• Utåtriktad
• Social
• Omtänksam

3 saker jag ser fram emot:
• Hösten och allt vad den innebär (skola osv) 
• Framtiden 
• Powerpark nästa helg :D

2 bra filmer:
• Avatar
• Frozen

1 bra låt: Scorpions - We built this house


Den stora husdrömmen ♥

 
Nu som då slår den till och vi kan sitta i timtal och fundera, planera och längta. Igårkväll bet den tag i oss och vi satt några timmar och funderade, tittade på planlösningar och drömde oss bort. det bästa är att vi tycker och tänker precis likadant när det gäller vårt framtida hus. tur e väl he! ibland brukar jag nämligen få höra att "to tycker så mytchi to" när det gäller annat, men inte här. t.om. den plats där jag drömmer om att vårt hus kommer stå, säger han inte emot! Att bo nära vatten vore något!



1 2 3 4



1 2 3 4


 
Alltså detta hus.. drömhuset från Heikius hus. då det var bostadsmässa i kokkola för något år sedan var vi och titta på detta hus både inomhus och utomhus. det var redan då en av mina favoriter. det har ju nästan allt man kan tänka sig. Som ni ser gillar vi stort. det ska helst vara två-våningshus, fyra sovrum på övrevåningen, stort kök med köksö osv osv... Här kan ni titta närmare på huset och planlösningarna..
 
 
He sko va ti vinn på lotto notå!

Registrera dig hos photobox..

 
..Och få hem en gratis fotobok med exempelvis sommarens allra finaste stunder eller 100 gratis bilder. Erbjudandet gäller alltså alla som inte registrerat sig på Photobox fram till den 12.8, så passa på nu! hade inte jag redan varit registrerad hade jag gärna beställt hem en fotobok med bilder av Piff och Puff i ♥ eller också 100 bilder från denhär sommaren. Åtminstone jag tycker det är en speciell känsla att få hålla foton i handen och inte bara se dem i datorskärmen! 

Direktlänk till erbjudandet: Fotoboken, 100 gratis foton!
 
 

Klassträff och scorpionskoncert!


Helgen inleddes med klassträff på Pavis. vi var ca 12 personer på plats. många hade tyvärr fått förhinder, vilket ju var synd eftersom det hade varit kul att träffa alla igen. men, det var åtminstone mycket kul att träffa alla som hade möjligheten att komma. efter middagen på Pavis for några av oss till netti, där vi satt några timmar före det blev dags att söka sig hem igen för de flesta. synd att man träffas alltför sällan bara. Tackar så mycket för en bra kväll, kockar och servitörer!
 


de två första bilderna är från Heidis och Jennifers instagram.




På lördagkväll var det scorpionskoncert i jeppis som gällde. Vi for dit till halv 6 och lyssnade på alla förband, köpte godisremmar, hade långväntan osv.. men 23:00 var det äntligen dags och vi hade en riktigt bra plats. under kvällen kom jag på en lysande idé hur koncerter borde arrangeras: alla långa hoppande gubbar får stå längst bak! det tycker säkert alla ni andra människor där ute på 160 cm också. Hursomhelst, OJ va scorpions va BRA! det var super! annat kan man inte säga! efter koncerten for jag och robb en sväng till netti, via korvgörans och sedan hem!




Det blev en lugn söndag. fotograferingen blev inte av, men istället har jag plockat lite hallon och varit i monäs. Nu är vi i vasa och är nöjda och glada efter en kul helg. Imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter och jag känner på mig att den kommer bli bra. jag jobbar 100 % denna vecka och jag inleder jobbveckan med kvällsskifte, vilket passar mig bra efter denna helg :) godnatt!