En helg fylld med roligheter!

 
 
Äntligen helg. äntligen en ledig helg, dessutom. och helgen, den kommer vara fylld av massor med roligheter. Ikväll tillexempel ska jag på klassträff till Pavis med alla andra kockar och servitörer jag utexaminerades med i maj 2010. det är ju faktist fem år sedan vi gick ut yrkes, så klart det behövs en klassträff. Hur som helst tror jag det kommer bli en riktit rolig kväll och det ska bli kul att träffa alla.
 
Imorgon ska jag med familjen på sommarens första och enda koncert! som jag har väntat. väntat sedan mars. Scorpions i finland, jakobstad! och varje bandmedlem ska göra entré i varsin audi, så det kan ju inte bli annat än bra då ;) hehe. ska det va så ska det va liksom. can´t wait!
 
På söndagen har jag och Sara inplanerat en fotografering och sånt är ju alltid lika kul :) 

Filmtips inför helgen!

 

Matställen att besöka i Vasa

 
Vilka restauranger och caféer måste man besöka om man är i Vasa? Hur ofta har man inte beslutsångest när man ska ut på lunch eller middag? Ibland brukar det ofta sluta i att man blir så irriterad att man slänger ihop något hemma iallafall.. Vi brukar själva också ibland ha beslutsångest att välja matställe när det väl är dags för en middag någon annanstans än hemma. Vi börjar dock ha ganska på klart vart det är värt att gå, nu när man bott i Vasa några år! Här kommer en liten lista med tips på matställen här i Vasa från mig till er...


 

Strampen

Besöker ni Vasa sommartid rekommenderar jag verkligen att ni gör ett besök till Strampen. Strampen är nummer ett på listan av mina favoritmatställen här i Vasa. Man blir aldrig besviken. Sittplatser finns det gott om, både inomhus och ute på terassen. Maten är super och Servicen likaså. De har alltid goda lunchalternativ och på Á la carte- menyn finns många goda valmöjligheter, någonting som faller alla i smaken, både smak- och prismässigt. En av mina favoriter är helt klart Strampen-burgen. Den åt jag senast i måndags! Strampen hittar man på Strandgatan, nere vid hamnen.


Strampen får 5/5 guldstjärnor av mig!
 
Sweet Wasa

Ett annat ställe som verkligen är värt att besöka här i stan är Sweet Wasa. Ett jättefint café där man bland annat kan äta goda sallader till lunch, eller bara testa något av deras goda bakverk till kaffet. Pavlova eller Natasha rekommenderas starkt från min sida. Sweet Wasa hittar man i centrum av Vasa på Hovrättsesplanaden 11. Det är alltså inte långt borta när hungern smyger på mitt i shoppingen..


Sweet Wasa får 4/5 guldstjärnor av mig!
 
 

Pancho Villa

Pancho Villa är en mexikansk restaurang som man hittar på Vasaesplanaden 22. Själv besökte jag restaurangen första gången i söndags och tycker att det var helt okej där. mysigt och lite vilda västern känsla. vi fick vänta en stund på maten, men när den väl kom var den nog helt god. lite starkt för ovana jag som inte gillar minsta lilla brännande, men om man gillar mexikanskt tycker jag absolut man kan besöka Pancho Villa.Servicen kunde dock varit lite bättre där tycker jag.
 
Pancho Villa får 3½/5 stjärnor av mig!
 
Andra matställen man kan besöka i Vasa är Faros och Pizzeria O sole mio! 
 
 

Min lediga måndag

 
Skönt med en ledig dag efter jobb under helgen. dagen har spenderats inne i stan tillsammans med svärmor som är här på besök hos oss just nu. vi åt lunch på sweet wasa och sedan gick vi runt i butiker hela eftermiddagen. jag hittade lite skolmaterial vid bokhandeln, en klänning och en tröja från VILA. blå-vit randiga förstås! från bikbok köpte jag en klänning (se bilderna). den kostade 30 euro egentligen, men tänkte att det inte skadar att fråga om man får någon rabatt på den vid kassan, jo sa hon, då blir det 14,95. NÖJD!



Ikväll ska vi äta middag på strampen!
 

Tre varianter

 

En lördagkväll

Idag har jag jobbat från 7-15 och efteråt gick jag på stan en kort stund. hitta en 35 euros vit snygg blus med 70% rea på Lindex. dagens fynd. gyyben for norrut igår och umgås med sina kamrater i dagarna två på jeppisdagana. just nu spelar KAJ i skolparken vilket skulle vara helt roligt att se, men istället sitter jag och tar det lungt med piff och puff här i Vasa och tittar på sommarkrysset. snart tänkte jag också äta glass med jordgubbar om någon ville veta det :) Imorgon jobbar jag 7-14:30, så det blir snart läggdags också.


 
Så. ikväll skulle jag ut och fota självporträtt till nya bloggdesignen och lite sådär överlag. det går dock inte om ens fjärrutlösare inte fungerar längre + att man borde ladda batterierna innan man fotar. det blev alltså inte mycket av det ikväll. det får bli en annan gång.. när batterierna är laddade och en ny fjärrutlösare är inskaffad. största minuset med D700:an = ingen ir....

Bebisfotografering ♥4

 
Det är nog  n å g o t  med bebisbilder i svartvitt. det bara passar så fint mot len bebishud, eller vad tycker ni? bilderna under har jag gjort i både färg och svartvitt, men de svartvita vann nog över de i färg tycker jag själv. det är något speciellt! dethär blir sista inlägget med bilder från denhär fotograferingen, trots att det finns många fina till att visa. 






Nikon D700 • Nikon 50mm/1,8 och 85 mm/1,8



 

Dagens sysselsättning: ny design!

Gokväll! om någon har försökt titta in i min blogg idag har ni nog märkt att den varit låst. orsaken är enkel, jag låser alltid bloggen när jag ska göra ändringar i designen, så att alla ska slippa se hur råddit den kan vara under processens gång. har suttit flera timmar och knepat och knåpat och nu börjar allt vara på sin rätta plats. profilbilden och headern är dock bara tillfälligt, tills jag tagit nya bilder! sedan är det också några små detaljer som ska fixas. annars är jag nöjd och det hoppas jag även ni som tittar in här kommer vara! 
 
Det som är nytt är egentligen allt. istället för dropdownmeny under headern hittar man nu allt i sidomenyn till höger i bloggen. under profilbilden finns tre ikoner där man kan klicka sig fram, min instagram rullar på under kategorierna, arkivet är snyggt uppdelat och så kan man även hitta en lista med några av mina favoritbloggar! Nu ska vi också hoppas att bloggmotivationen kommer tillbaks. det brukar ju lite bli så när man piffat upp bloggen. så nu har alla chansen att komma med önskemål/tips om vad ni vill läsa om.

Vad tycks?

Ledigt!

Två lediga dagar från jobbet och jag har passat på att göra klart alla bilder från förra veckans fotografering. själv är jag riktit nöjd med slutresultatet och det verkar även wiltons mamma vara, vilket ju känns bra. nu har hon 241 foton att bläddra bland och mer kommer det bli, för nästa veckas söndag har vi inplanerat ännu en fotografering. man kan väl inte ha för mycket bilder på sitt barn? hursom helst ser jag framemot den dagen! Sen så får man gärna kommentera vad man tycker om bilderna! Bilder från fotograferingen hittas även på saras blogg!
 

Wilton & Fotografen
 
Resten av denna lediga dag tänkte jag cykla iväg till stenhaga för att se om de har något kvar vid mysport, titta på en telefon vid gigantti, titta på blommor vid plantagen, diska, titta på film och ta det lungt! Dagens/hittills hela sommarens nummer ett mest irriterande: idiotgrannarna som röker på sina balkonger och vi får in den äckliga röklukten i vår lägenhet via vår balkongdörr som vi gärna skulle vilja ha öppen. kan de inte bara förbjuda rökning på balkonger nu med detsamma. usch och fy!

Bebisfotografering ♥3


En av de många favoriterna!


 
Nikon D700 • Nikkor 50 mm • f/4,5 • 1/50 sek • ISO 200 • Efterbehandling i Photoshop CS3


Bebisfotografering ♥2

 

Bebisfotografering ♥1


Nikon D700 • Nikkor 50 mm f/4,5 • 1/200 sek • ISO 1000
 

Bebisfotografering hela dagen ♥

Har haft en fin ledig dag med fint sällskap ♥ Sara och Wilton kom till Vasa och vi började med lunch på Arnolds och
ett besök till h&m. sedan har vi fotograferat hela eftermiddagen! för en halvtimme sen fick Wilton nog och det var
dags för dom att åka hem igen. många fina bilder blev det & de kommer upp när jag har dom klara.Tack för idag ♥

 
Sötaste lillkillen som är 3,5 månad idag ♥ 

Det senaste

Det är två veckor sedan senaste uppdatering på denhär bloggen. ibland funderar jag verkligen på att helt stänga ner denhär bloggen eller något sånt då jag ändå inte är så aktiv. det kan dock bero på att det är sommar och att tiden inte räcker till och heller inte orken till att göra bra inlägg varje dag.. 

De senaste två veckorna har innehållit 99 års kalas, jobb både morgon och kväll, min och robbs 9 års dag, fiske, utflykt, europeisk matmarknad, shopping, cykelturer och resaurangbesök. På vår 9 års dag åt vi god mat på Faros, efterrätt på Sweet Wasa och for sen på fiskeutflykt. Nu har jag jobbat 5 dagar i streck och nu väntar en ledig dag! jobbar sedan två och är ledig i helgen. då är det monäsrodden och villan som gäller!


 
 
Imorgon blir det bebisfotografering ♥