Om en ledig dag!

 
Idag är jag  l e d i g . jag sov länge, åt frukost, lunch och bestämde mig sedan för att cykla in till stan för att söka ett par svarta byxor åt mig. jag hade hoppats på riktig sommarvärme, men mätar visar bara 16. det var ändå inte för kallt att ta klänning tyckte jag, så min nya blommiga klänning har varit min outfit halva dagen. 



 


Jag var som sagt på jakt efter svarta byxor och det hittade jag. ett par leggings från gina tricot, ett par svarta stretchiga från jack and jones och mina första par dr denim från aukia! nu gäller det alltså att följa tvättråden. de kan alltså "lösa" mycket färg så inte tillsammans med något ljust, inget sköljmedel och ingen hård centrifugering. sa kassatanten. någon som vill dela med sig sina erfarenheter ang tvättråd för dr denim jenas? :) ett par ballerinas från cm köpte jag också, hårband och tåringar från glitter, och en söt blommig tröja från hm och en topp från jack and jones.








När jag kom hem böt jag till shorts och nya toppen. visst är den härlig, frasstoppen :)



 
Shortsen är från h&m.
 
Nu ska jag äta, dammsuga och fortsätta njuta va min lediga dag!

På vår balkong ♥

På vår balkong ser det ut såhär just nu för tillfället. och jag är nöjd jag! ännu nöjdare skulle jag nog ändå vara om balkongen var dubbelt bredare och dubbelt längre, men man får göra så gott man kan med det lilla man har. helst skulle jag köpa hem massor med fina sommarblommor, ha ett litet växthus och ha en hörnsoffa på balkongen. men jag ska inte klaga. vi har iallafall en balkong, där solen skiner på från förmiddag till kväll. ni ska bara veta hur härligt det är att sitta och sola där om dagarna!


 


Som sagt har vi inte rum med allt för mycket sommarblommor men, från monäs har jag tagit hit en ormbunke, på bordet har vi rosor som jag haft hela våren och ännu är de fina, och i hyllan har vi violer/pansér. förutom det har vi också en större blomma, som tyvärr inte syns på någon bild här. förutom sommarblommorna har jag ju min lilla örtspaljé. där har vi gräslök, persilja och timjan. där fylls det nu som då på med något nytt och sånt som ännu ska dit är basilika, kanske dill och detdär vanliga. och ja.... jordgubbsplantor har vi självklart också. de har redan blommar och några kartar syns! 






Katterna trivs på balkongen. de turas om att sitta på "tronen" fast de helst skulle vara där samtidigt båda två. de är inte längre rädda alla de ljud som är där ute. det är kul att se att de trivs på balkongen :) nätet blev verkligen en succe! 



 

Efter kvällsskiftet!

Har idag jobbat kvällsskifte och kom hem före nio. har duschat, gjort kokosbollar och ska nu slappa i soffan resten av kvällen. på tv visas just nu sommarkrysset.. efter det tänkte jag se på en film! robb är iväg till kovjoki en sväng och jag vet inte när han kommer tillbaka, så.. måste jag spara några kokosbollar till honom då? det återstår att se :)
 

"Dejtkväll"



Ikväll for jag och robb på "dejt". Då Robb kom hem från jobbet for vi till strampen på middag. vi tog varsin Starmpen burger och det var tusans gott! sedan for vi och se Jurassic world 3d på bio. Tack för ikväll ♥

Vardagen genom mobilen

Det är torsdagkväll och jag tyckte det skulle passa bra med lite veckouppdatering här på bloggen. i måndags jobbade jag, likaså tisdag och onsdag. på tisdag hade jag kväll och efter skiftet väntade robb på mig utanför och så for vi ut på en 8 kilometers cykeltur, även innehållande glasskioskbesök :) här i vasa finns det utplacerat glasskiosker lite här och var längs "strandpromenaden" och folk sitter och picknickar/äter glass på bryggorna vid vattnet. Vasa måste nog vara den bästa sommarstaden helt enkelt! någon mer som håller med mig?





Nu är jag ledig två dagar och såhär ser jag ut idag. i helgen jobbar jag och imorgonkväll ska jag och robb på "dejt" :)







Korsordstidning och veckans nu! korsordstidningen får bli min sysselsättning nästa vecka...




.. för robb ska nämligen på jobbresa. förra veckan var han, denhär veckan behövde han inte åka och nu ska han i två veckor framåt. på bilden provar han sina arbetskläder! bilden till höger var vår middag ikväll. grillspett med sallad :) om vi har en grill? nej, men tur att det finns grillfunktion på ugnen också :) mums!





Själv trivs jag riktit bra på mitt jobb! fick arbetslistan för slutet av juli/början av augusti denna vecka och augusti kommer jag jobba "heltid"- inte mig emot :) bilden längst till höger är från igår när jag just kommit hem från jobbet, i ösregn, utan regnkläder, vilket ledde till att jag plötsligt hade splitternya regnkläder i slutet av dagen.

Vi hörs ♥

Min sommarlista på spotify!

 
 

Midsommarhelgen ♥

Midsommaren har varit och den spenderades med familjen på villan fredag-söndag. helgen bestod av god mat, midsommartårta, första övernattningen på villan iår, båtutflykt, fin solnedgång, bada balja, bästa sällskapet, varmt och soligt väder, midsommarbuketter och sånt som hör midsommaren till. någon selfie på mig själv med blomsterkrans blir det inte, för jag tog inte en endaste bild på mig själv, och inte hade jag någon krans heller! hoppas alla hade en lyckad midsommar! 



 

Ledig fredag!

Åh vilken bra dag jag har haft. skulle egentligen stiga upp runt nio, tänkte jag, men låg och drog mig till halv tolv. for i duschen och strax efter 12 kom lillasyster och hennes kar hit. vi for in till stan på lite shopping o hårfärgsshopping, det var riktigt härligt väder ute och jag hade klänning på mig. vi åt lunch på arnolds och sedan färgade jag håret åt syster, vi åt kvällsmat och så var vi ut en sväng. de for hemåt för bara en stund sedan och vi hann titta lite på jurassic park som håller på just nu på tv3! resten av kvällen tillbringar jag i soffan framför filmen, robb borde komma hem nångång före 12 inatt och eftersom jag har morgonskifte imorgon kommer jag gå och lägga mig om en stund. hoppas alla haft en bra dag :)
 
 
 

Om en helt vanlig torsdag!

Hej hej! Här var det plötsligt någon som fick en liten bloggkick och uppdaterar ännu en gång denhär veckan. ni alla: wohooo! jag: lugn, tänkte bara göra ett kort vardagsinlägg, ni: tråååkiiit och min pappa: jihuu nu behöver jag inte ringa (hehehe).. Nu har jag varit tre dagar på inskolning på mitt sommarjobb och jag trivs redan väldigt bra. det är dock såå mycket nytt att ta in och försöka minnas.. + alla namn! , men det ska nog gå bra.
 
Imorgon är jag ledig och det ska bli bra! är det bra väder ska jag sola på balkongen halva dagen och in till stan på några ärenden! :) lördagen består av jobb och söndag dop.

Filmtipset!

 

SOMMARLISTAN!

Hittade den perfekta sommarlistan på Marias blogg idag och kände direkt att det var något för mig, eftersom det annars inte händer så mycket på bloggen just nu. gör den ni också! här kommer den:

 

 

 

Sommaren är här! Vad ska du göra nästa vecka?

 

Nästa vecka är det jag och katterna här i Vasa eftersom robb åker på jobbresa. Jag kommer jobba måndag-onsdag och resten av veckan är jag ledig och dessutom är det ju midsommar också! midsommaren kommer vi att fira vid villan med familjen, bada balja, grilla och äta gott. en tårta med jordgubbar är också ett måste på midsommar tycker jag! jag känner på mig att det kommer bli en bra midsommar! :)

 
 

Tre saker du vill göra i sommar.

Sola, bada och bli brun, äta glass, fiska, och ta långa cykelturer, åka med båten.. jag vill göra mycket! 

 

 

Tre saker du INTE vill göra i sommar.

Stressa, stressa och stressa.

 

 

Vad blir din sommarplåga 2015?

Jag kan inte säga att jag har någon sommarplåga, men det finns många sköna sommarlåtar, mestadels svenska sådana. Thomas Ledin är ett måste på sommaren! men, jag har nog några som jag säkert kommer lyssna på lite sådär extra denhär sommaren..

 

1. Martin Tungevaag - Springfield

2. David guetta ft. Nicki Minaj - Hey Mama

3. Adam Lambert - Ghost town

4. Vikingarna - Till mitt eget blue hawaii

 

 
 

Landet eller stan?

Denna sommar är det stan som gäller eftersom robb ju fått fast tjänst på veo. därför sommarjobbar jag i Vasa denna sommar också. helst av allt skulle vi nog båda vilja vara hemma på landet, för det finns inget så bra som en sommar på landet! det ska dock bli ganska roligt att vara i Vasa en sommar också, vi kommer ju ändå åka norrut så ofta det bara går :) som tur!

 

 

Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här?

Nyklippt gräs, havsvatten och alla möjliga blommor, speciellt syrén, hägg och liljekonvaljer. 

 

 

Vad är sommarmat för dig?

Nypotatis och grillat. gärna en tårtbit till efterrätt, hihi!

 

 

 

Sommarjobb - ångest eller glädje?

Glädje för mig! man kan inget annat än känna glädje när man jobbar med äldre ♥

 

 

Vilka böcker ska du läsa?

Jag ska inte läsa någon bok alls. är ingen bokläsare faktiskt!

 

 

Vad är din värsta sommarinsekt?

GETINGAR!! de gör ingen nytta tycker jag. de som anser getingar behövs för att få ex. jordgubbar. tänk efter! dedär jävlarna äter ju faktiskt upp jordgubbarna också. utrotas genast borde de! punkt

 

 

Har du tänkt besöka några särskilda platser?

Jag skulle mer än gärna åka till Åland denhär sommaren också, men tror tyvärr inte det kommer bli av. det har liksom blivit lite av en tradition att åka dit. om inte förr så på höstlovet iallafall! Att åka över till Umeå över en helg vore också en idé och robb lät inte helt emot det heller. och någon särskild plats kan man väl inte kalla detta, men jag ska till jeppis första augusti och se Scorpions!! Jag har också tänkt om man skulle hinna med en liten fiske-resa till lappland samt ett eller två besök till Powerpark :) då skulle jag vara supernöjd!

 

 

 

 

Vad är det somrigaste plagget du har?

Massa blommiga och färgglada klänningar :)

 

 

Sommarregn - ja eller nej?

Absolut! en åskskur är nog något av det mysigaste på sommaren tycker jag!

 

 

Har du tänkt utmana dig själv i sommar?

Inte tror jag väl det? det enda jag vill är att inte stressa, eftersom förra sommaren blev väldigt stressig för mig pga. många olika saker.. det ska bli skönt med en lite mer stressfri sommar nu iår! 

 

 

Och till sist - din bästa sommarrutin!

Det var svårt! men jag måste nog säga: att ta en dag i taget :)

 

 

 

 

 


På gång just nu!

Hej alla som orkar titta in dagligen fast det är så dålig uppdatering. det har inte ens funnits en liten tanke på att skriva något. jag har inte ens suttit vid datorn den senaste veckan. livet, ni vet? hur som helst så tillbringade jag hela förra veckan i monäs. jag har gjort allt och inget, så som att städa huset, i onsdags blev det lite sommarshopping med mamma och syster, jag har varit i jeppo, jag har varit vid villan och städat och däremellan har jag bara tagit det lungt, ätit glass och haft migrän. helgen tillbringades i kovjoki och där hände inte mycket eftersom robb hade nackspärron. vi kom till Vasa på söndagkväll och hela gårdagen var jag ledig. dagen bestod av hushållssysslor och serietittande...




Idag börjar jag sommarjobba! jobbar kvällsskifte och har haft en lång sovmorgon, ätit frukost på balkongen och redigerat bilder. kan inte lova att det blir någon mer uppdatering denhär veckan. motivationen finns liksom inte där heller så det som kommer ske här näst i livet nu är alltså sommarjobbet, dop på söndag och så åker robb på jobb till suomussalmi i två veckor frånomed söndag. så sånt är på gång just nu!

Rosa blom