Veckouppdatering!

Ursäkta mig för en väldigt dålig blogg just nu, men jag har fortfarande inte hittat bloggmotivationen! kan ingen hjälpa mig? det är väl det som bloggvänner är till för? jag tänkte iallafall göra en liten uppdatering nu om vad som är på gång i mitt liv. jag är ännu på praktik, tiden går dock väldigt fort och det är snart bara två veckor kvar! denhär veckan blir en lite kortare vecka eftersom långfredagen och påsken kommer emot.
 
Mitt i veckan kommer svärmor som stannar här över påsken. Igår efter veckohandlingen började jag vårstäda lägenheten, med start i garderoben. tanken var att jag skulle damma alla kläder ute på balkongen, men det tyckte inte vädret, så det blev helt enkelt att jag bara lyfte ut allt i sängen, sorterade bort kläder som ska säljas på loppis, vek i fina högar och ordnade in allt igen. skönt med ordning och reda! nu är jag redo att köpa lite nya vårkläder, hihi! Idag efter praktiken så städa jag och robb lägenheten. skönt med nystädat tycker jag! det var allt för stunden.. vi hörs då vi hörs :)

Flitig studerande

Här sitter jag och klockan är tio. hela kvällen har jag suttit och skrivit å entreprenörskapsuppgiften som har deadline nu på fredag. några sidor har jag fått till faktist och det måste jag tacka den svängiga musiken jag lyssnar på. lyssna här under så förstår ni ;) hehe! förutom studiemotivationshöjare blev man också lite sugen på att gå och dansa loss lite på fredag då det är pampas nationaldag. tredje veckan på praktiken har börjat och idag har förmiddagen spenderats i botnia hallen med dagisbarnen, skoj skoj! imorgon kommer jag att vara på en annan avdelning också. nu ska jag och robb se en film, ha en bra vecka allihopa :) och GRATTIS på födelsedagen pappa ♥
 

Hej halå från sjukstugan

Jag har gått och blivit förkyld. jag har egentligen varit det hela veckan, hostat, haft täppt näsa och varit riktigt snuvig, men inatt smög sig även migränen på och försörde hela min nattsömn. trodde migränen var över på morgonen, men det var den inte. jag fick helt enkelt ringa praktikplatsen och meddela mig frånvarande idag. usch och fy! klockan nio hoppade jag i duschen och duschade länge i varmt vatten. sedan tänkte jag sätta mig och skriva lite skolarbete, men det fick jag glömma. sängläge var det som gällde och jag sov till klockan två. jag har just diskat och tänkte nu i lugn takt ordna lite här hemma och ta det lungt. hoppas denhär förkylningen går om fort!

Norrskensbilder från igår!


Här är mer norrskensbilder från igårkväll!

Norrsken 17.3

Pappa sms:ade om norrsken ikväll, och tydligen är det så att solen fått ett lite kraftigare utbrott just nu och att det ikväll var 100 % chans att få syn på norrskenet! och minsann, norrskenet sprakade så det stod härliga till och inte kunde vi ju sitta kvar i lägenheten då heller. så, jag och robb hoppade i bilen och for till smulterö på brändö (där det var tillräckligt mörkt), la upp stativ+kamera ocvh tog några bilder! här under har ni två exempel, godnatt! ♥


 

Kort uppdatering

Andra (av sjätte) veckan på praktikplatsen är igång och vi har många roliga saker på gång på dagis! vi pysslar, läser, spelar spel, har samling, och sånt som man gör på dagis. igår skickade jag in mina praktikmålsättningar till handledande lärare för godkännande och det är väl det. att blogga är för tillfället inte min första prioritering, dessutom känns det så *piiiiip* tråkigt också. man har ju liksom inget att komma med! ... några tips och önskemål får man ju inte heller, hrmmm........

Ni kan iallafall fö lite söta bilder på Piff och Puff!

 

Den underhållande varelsen!

Utanför vårt sovrumsfönster har piff och puff en kompis, ekkorren, som nu som då klättrar i trädet utanför fönstret och rycker loss bark från grenarna. riktigt underhållande, om ni frågar katterna!




Här tar den bark från trädet....




.... så att hela trädet skakar!


 
ursäkta för de lite dåliga bilderna, men de är fotade genom fönster!

Från två helger tillbaks

 
Fem bilder från två helger tillbaks. det var en varm och solig söndag och jag, robb, therese och anton for med pappa på promenad vid storsand. kastspöna var med och pojkarna testade på fiskelyckan. gick på isflak gjorde vi också.

Projekt ********

 
 
Idag då jag satt och tittade på pysselinspiration på pinterest fick jag plötsligt dendär känslan när man känner sig riktigt motiverad och bara vill köra igång med det samma när man fått en riktigt bra idé! vad det är jag har tänkt göra tänker jag ännu inte berätta, utan jag ville bara informera om hur exited jag är över mitt lilla/stora projekt!
 
Vad tror ni det är jag har pågång?

Fredagsmys!

Halåå där, dagistanten här hej! Dåligt med uppdatering här under hela veckan här på bloggen, men det är så det blir. nu är det fredag och första veckan på praktiken är avklarad. fem veckor kvar, som kommer gå i ett huj! nu blir det fredagsmys här i kovjoki med chips och let's dance. ha en trevlig helg allihopa, här har ni en liten fredagssång med dagistema :) 
 
 

Praktiken är igång!

Jag har inte alls någon motivation till att blogga för tillfället. det känns bara tråkigt och meningslöst! tänkte iallafall göra en kort uppdatering. igår var det första praktikdagen. jag kommer nu befinna mig 6 veckor på dagis, och det kommer gå i ett huj, jag trivs nämligen som fisken i vattnet redan- och "tiden går fort när man har roligt" brukar man ju säga!
 
Jag har en skoluppgift kvar att göra och den tänkte jag börja med nu! efter det blir det en promenad eller cykeltur, via posten efter mitt jotexpaket, och sedan är det soffläge som gäller resten av kvällen. diska måste jag också göra. det var allt för idag- förhoppningsvis kommer bloggmotivationen tillbaks inom kort! ha det bra!

Glada nyheter!

 
Musik är en stor del av mitt liv, och jag lyssnar på lite allt som möjligt, har många favoriter, därbland finns Scorpions högt upp på listan bland rockfavoriterna. det får jag väl tacka min kära pappa för, eftersom det är han som spelat skivorna i år och dagar :) vilket glädjeskutt det blev när robb sa att Scorpions skall till jeppis i sommar. jag ringde min pappa med detsamma! hihi! synd bara att de får för sig att fara till jeppis, jag menar, jeppis? fniss, de hade nog hellre fått komma till vasa tycker jag! Alla skriver in 1 augusti i sin kalender, för detta får man inte missa! You & I, Wind of change, Still loving you, Tease me please me, send me an angel, Rock you like a hurricane är bara några av alla mina favoriter med Scorpions ♥

Sista skoldagen och födelsedagsbarnet

 
 
Det är fredag och verkligen inte bara vilken fredag som helst. näst viktigaste orsaken är att jag nu skrivit finska tenten och att det idag var sista skoldagen på tvåan. whaaat? började vi inte just? iallafall åker vi ut på praktik inkommande måndag i 12 hela veckor. spännande spännande. viktigaste orsaken till att denna fredag inte är bara vilken fredag som helst är att Robb fyller år idag! Grattis älskling på din 24 års dag ♥ Nu ska jag äta lunch, packa och vänta på att Robb kommer hem från Veo och så ska jag ge presenter och baka hans favoritmuffins tills det, wohoo! sedan åker vi till monäs över helgen :) ikväll blir det tårta! Okej, det var allt för idag, trevlig fredag allihopa och här är en liten fredagstrudelutt till er alla :)
 
 

ALDRIG!

Okej hörni gott folk. här kommer nu min version av aldrig- listan som Carro startat!
 
 
 
Jag kommer aldrig sluta vara rädd för getingar
Jag kommer nog aldrig i mitt liv köpa en muminmugg- eh, de är inte ens snygga!!
Jag kommer aldrig att sluta älska katter
Jag kommer aldrig testa på droger, och skulle någon i min närhet syssla med sånt skulle de få höra en lååång visa!
Jag har aldrig rökt tobak och kommer aldrig göra det heller, kommer aldrig förstå mig på saken heller..
Jag tittar aldrig på sport på tv, endast ishockey KAN intressera, men allt annat är skräp, som skidning och fotboll tex..
Jag ska aldrig jobba i köket igen
Jag tänker aldrig före jag pratar, så ibland blir det som det blir
Jag är aldrig stressfri och lugn när jag vet av massor av deadlines för skolarbeten..
Jag kommer aldrig intressera mig av mode, tror jag
Här hos oss stiger vi aldrig upp då alarmet ringer första gången..
Jag har aldrig ätit sushi
Jag har aldrig haft ett stort ordförråd med massor av fina ord att använda mig av..
Jag hittar aldrig motivation till att träna..
Jag kan aldrig gå och lägga mig före allt är i ordning här hemma
Jag kommer aldrig hoppa fallskärm eller bungyjump
Man kan aldrig ha för många plädar/filtar :D
Min babysjuka kommer nog aldrig försvinna
Jag ska aldrig sluta fotografera..
 
Inte så många aldrig, men kom faktist inte på några fler aldrig än såhär!

Filmtipset!

 

FÖRSTA MARS

Hej marsmånad! nu får man lagligt byta till sommardäck stod det på öt idag, men det är nog osmart kan jag säga för jag har lagt in en beställning på en meter snö! vintern är jag ännu inte klar med, för här ska köras snöskoter ännu en månad så det står härliga till. sedan i april är våren varmt välkommen, för jag hoppas alla som vill ha vår nu bums har tänkt på hur slaskigt och blött det blir med vår i mars, och det vill vi ju inte! så, vad händer denna månad?...
 
Idag är det sportlovets sista dag och ikväll far vi till Vasa igen. imorgon börjar sista skolveckan på tvåan och den inleds med tentamen. kul, not. efter inkommande vecka blir det 12 veckor praktik och jag kommer att befinna mig 6 veckor på dagis och 6 veckor på ålderdomshem! (sedan är det sommarlov) inkommande fredag blir min kar ett år äldre och det ska firas med tårta och presenter. förhoppningsvis blir mars en riktigt kall månad med minst -15 minusgrader, för det har jag saknat denna vinter... nu ska jag packa och läsa på tent. ha det bra!
 
 

Oulanka vintertid!




På fredag efter att vi checkat ut från hotellet i Ruka hoppade vi i bilen och åkte till oulanka nationalpark/pieni karhunkierros. jag har ju varit hit två gånger förr, dock bara sommartid och nu ville jag se hur stället ser ut vintertid också! här kan ni se hur det ser ut på sommaren i oulanka nationalpark. en av skillnaderna är iallafall att det är mycket svårare att vandra där vintertid trots att det nog finns uppgått ett spår- istället för att gå ner för de branta trapporna fick man rutscha ner istället! haha, ni skulle ha sett oss (synd att vi inte filmade).. bilderna ovan och under är fotade vid myllykoski.




Enligt mig är nog oulanka nationalpark finast sommartid, men självklart är det fint där vintertid också! jag hoppades på att vattenfallet (Jyrävä) skulle forsa villt, men istället var en stor isklimp ivägen.. 



 


Vackra vyer vid jyrävä!