Examenfest

Igår hade vi då examen- och födelsedagskalas här hos oss. vi bjöd på två salta pajer och sallad, tunnbrödsrullar, malaxlimpa med skagenröra, pannacotta, kokosbollar, kex, kinuskitårta och en chokladtårta med jordgubbar. in i tårtorna hade jag hemgjord vaniljkräm, hemgjord lemoncurd, sylt m.m! det blev riktigt lyckat :)


Tack till Jennifer som har fotat alla bilder, då jag själv inte hade tid att ha fram kameran :) på hennes blogg finns mer bilder!


 Tack till alla som kom och firade oss :)


 

MIN FÖDELSEDAG

Idag har vi haft både examenskalas för robb som blivit utexamninerad elingenjör och födelsedagskalas för mig som fyller 24 år idag! vi bjöd på massor med gott och vädret var toppen. tack till alla som kom hit idag :) ett inlägg om dagen kommer imorgon. nu ska vi slöa resten av kvällen! 

För ungefär fem år sedan!

Såhär såg det ut för typ exakt fem år sedan. i slutet av maj 2010 blev jag utexaminerad restaurangkock och robb blev elmontör. efter examinationen åt min klass på paavis restaurang och senare for vi på krogen. dagen efter festade vi till det med examensfest på lillön. såhär såg vi ut då: 


 

Lunchutfärd och slutspurten

Idag blev det en nio timmar lång praktikdag. anledningen: Lunchutfärd till Berny's restaurang i Replot. väldigt trevlig anledning med andra ord. det tar ju faktiskt en stund att få in alla klienter i bussen också, speciellt med rullstolar och allt. god mat var det åtminstone. imorgon är min sista praktikdag och jag slutar redan klockan 12. Nu har jag varit 6 veckor på Carl & Carolina och det har varit riktigt roligt. imorgon här hemma ska vi ha storstädning. på fredag är det praktikseminarium och kalas-förberedningar om står på shemat och på lördag har vi examen- och födelsedagskaffe. sommarlovet är på intåg. mer om mina sommarplaner kommer i ett annat inlägg :)

Balkongfix!


Balkongen börjar snart vara som jag har tänkt. kattnätet är nu uppe och i söndags var det balkongpremiär för piff och puff. puff, som är lite mer rädd av sig än piff, var lite försiktig och sprang in såfort det var lite mer ljud. piff bryr sig inte i ljuden och gillar att sitta på klösträdet och titta ut över gatan. hon är dock inte ute så värst länge som jag trodde hon skulle, men de ska väl vänja sig båda två snart ska vi hoppas :)

Nu är det bara lite smått kvar att fixa på balkongen. örter och sånt skall hängas upp i krukor på spaljén och så ska vi så kattmynta och kattgräs till katterna. blommorna får duga för tillfället. jag kommer högst antagligen köpa en hel del blommor nu i sommar iallafall. en grill skulle också vara pricken på iet.. synd bara att vi inte ha så väldigt stor balkong.


 

Musiktipset

 

Min ingenjör!

 
Idag har jag varit på dimission på brändö. Robb är nu nybliven ingenjör inom elektroteknik och självklart med medelvitsordet 5! typ. min man han kan. stipendie fick han också. efter dimissionen var det tårta och kaffe i hans skola och här hemma tog vi en snabb fotografering med vitsipporna. nu blir det fiskpinnar!


Grattis älskling till din nya titel! ingen-gör, hehe. nästa helg firar vi :) 
 

Filmtipset!

 

I kvällssolen

Helgen kom och gick. robb var på villafest på lördagen och jag har spenderat helgen i monäs och pysslat med alltmöjligt. bastu, film, klösträd till balkongen för katterna, oljat utemöbler, njutit av lite ledigt, fotat i kvällssolen med pappsen osv. nu är jag inne på min femte praktikvecka. en vecka kvar och sedan har jag EN vecka sommarlov före jag börjar jobba. skönt. just nu väntar jag att robb ska komma hem från jobbet, sen ska vi veckohandla, laga mat och sedan vet jag inte. förhoppningsvis ska balkongnätet hämtas, eftersom vi fått en postlapp, tjohoo! Piff och Puff är på semester denna vecka, eftersom vi lite visste att nätet skulle komma i veckan. det var allt för idag, nu följer lite bilder! :)Härliga kvällssol ♥ På utflykt till storsand på lördagskvällen tillsammans med pappa :)


 
 
 
 

Tiden går så fort!

 
Oj vad tiden går! det är en evighet sedan jag uppdaterat bloggen, igen! fjärde praktikveckan börjar vara slut och snart är majmånad slut också. det grönskar ute och håller på att bli sommar. igår var vädret bedrövligt och då tog jag bilen till praktiken. idag är jag ledig och jag har hunnit med mycket. jag har praktikrapporten nästan klar, jag och robb har varit ut på en timmes promenad och nu har jag snart slingor i håret. jag har nämligen förra veckan ljusat upp håret liite med avfärgning och sedan en ljusbrun färg. det har blivit lite av en tradition att ljusa upp och slinga håret till sommaren. känns fräscht !

Dessutom är det ju snart min födelsedag. om två veckor blir jag 24 och samtidigt vi har födelsedagskalas har vi examenkalas eftersom robb blir elingenjör. jag har så mycket gott på listan så ni vet inte! Jag har inte riktit nåt att berätta, men så småningom ska det väl dyka upp något mer intressant här.
Ha det fint!

Välkommen Maj- Månad!

Maj är nog en av mina favoritmånader vill jag tro. mest för att det alltid händer så mycket roligt i just denna månad. det viktigaste är väl att jag fyller år den 30:e! hehe. på min önskelista står en polaroidkamera : ) och så har Robb fått klart skolan, han har bara dimmissionen kvar och så är han el ingen-jör. så, det blir examenskalas denna månad också! 
 
I helgen var det ju första maj och det firade vi med hemgjorda munkar, bland annat! vi har varit utomhus en hel del, vi har tagit det lungt, tittat på film och njutit av landsluften. Vi kom till vasa tidigare idag eftersom jag hade kvällsskifte på praktikplatsen och nu sitter vi här och kollar ishockey. 


 
 
Nu blir det tre kvällsskiften, två morgonskiften och sedan åker vi norrut till helgen för att fira morsdag!