Dagens 5 tips

 
Det är måndag och vad passar inte bättre än lite tips att börja bloggveckan med. hade så många tips på lager så tänkte ta alla i ett inlägg istället. Till att börja med har jag ett baktips till er! Bakade lavabröd i helgen som blev himmelskt gott. Fiberrikt bröd som passar fint nu till juletider. Förutom tipset delar jag också med mig va receptet till er så att ni också får testa på det.. eller ni SKA testa det! ♥
 
 
 
 
Igårkväll skulle vi se film och hade svårt att hitta någon som såg intressant ut. till slut hittade vi en som åtminstone såg ut att ha lite spänning i sig och som vi inte ännu hade sett: San Andreas! En Action-drama-thriller med Dwayne Johnson som huvudskådis. Den tycker jag att ni ska se om ni gillar filmer i denna gengre! Här under är en trailer..
 

 
Sabina ddumba - Not too young : riktigt bra låt om ni frågar mig!



Jag är verkligen ingen höjdare på varken mode eller makeup och sånt som hör till den kategorin. jag klär mig i det som känns bekvämt och är fint i mina ögon och på sminkfronten lägger jag ca 5 minuter om dagen (om jag ska till skolan, ibland inte alls). Följer en tjej på youtube som heter Therese Lindgren, häromveckan när jag gick igenom några av hennes video hade hon testat Lindex smink & var förtjust i deras foundation. Bestämde mig för att testa den jag också och jovisst är det bra! Rekommenderar den verkligen. enkel att applicera med sminkpensel och täcker bra och hålls kvar hela dagen. Jag har styrkan 02 nu vintertid. testa er fram i affären för att hitta din. Denna foundation finns alltså på Lindex och kostade 7,95 i butiken då jag köpte den.


  
Hittade härom dagen en superfin blogg som jag ville dela med mig av till andra som tycker om att se fina bilder på inredning. hänger som sagt mycket på pinterest för tillfället och inspireras av olika inredningsbilder och sparar pin efter pin. en bild på pinterest ledde mig vidare till just denna blogg. Vitt hus med vita knutar

 
 

En lillajul med ostbricka

Det har varit en rätt lugn lillajulhelg i monäs. Som vanlig var det fredagsbastu och idol. Nästa fredag är det idolfinal och den kommer vi se här i vasa. det blir mysigt! i lördags var det ju lillajul och då fixade jag ostbricka. vi hade flera olika ostar, glögg, tuckex, färskost med olika smaker, mögelost och pepparkakor, nötter, vindruvor och päron och såklart lite choklad. Annars har vi i helgen varit utomhus, lagt julbelysning i utejulgranarna osv. Ikväll for mamma och pappa på julkoncert så vi kom lite tidigare till Vasa ikväll. Hoppas alla haft en fin lillajulhelg och att ni är redo för en nya vecka med nya möjligheter! :) Min vecka kommer börja med studiebesök!

I mitt drömkök

 
Just nu går mycket av min fritid åt till att sitta och drömma mig bort på pinterest. för visst är det tillåtet att drömma! tänkte att jag skulle dela med mig av lite av de inspirationsbilder jag samlat på mig under de senaste dagarna. en blandning av allt dessa i bilderna här under ska finnas i mitt kök ♥ underbart! jag har tre krav på mitt framtida kök: det ska vara vitt! det ska finnas en köksö och så vore det mysigt med ett skafferi (som på första bilden).. hur ser era köksdrömmar ut?
 
 
 
 
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

I ett snötäckt Vasa

 
Vad mysigt det är med snö på marken och i träden. hela världen blir direkt mycket ljusare och man känner att man själv blir piggare och gladare. Tyvärr har de lovat plusgrader mot slutet av veckan.. hoppas det ändras. Idag är jag ledig från skolan (nu suckar nog mamma när hon läser detdär, för hon tycker vi är lediga mest hela tiden, hehe!) och jag låg och gosade med piff och puff en stund innan jag orkade mig upp ur sängen. Skippade frukosten och åt lunch istället lite efter 11. Nu har jag just gjort smoothie till mellanmål och ska hoppa ner i soffan och läsa klart tentlitteraturen. Då robb kommer hem från jobbet ska vi veckohandla som vanligt, men först ska jag gräva fram min bil ur snöhögen..
 


Såfort tenten är över på onsdag ska jag byta till julgardiner i köket och ta fram julpyntet från förrådet


 

BILDBOMB FRÅN GALAN

 
I ett snötäckt Vasa var det igår dags för bloggala i stadshuset. Jag städa upp mig från topp till tå och är glad att både hår och smink hölls oändrat hela kvällen. Frisyren fick till sist bli en enkel 2 minuters håruppsättning och passade mig bra tyckte jag. röda läppar och naglar och ögonlocken fick lite guld på sig. eyelinern var nog det svåraste med hela munderingen. Klänningen var en svart långklänning från nelly som var onödigt lång, men den fick duga. Här kommer en massa bilder på mig till att börja med:
 
 

Jag vill tacka robb som hjälpte mig att ta lite bilder på mig före jag for ut i snöyran! (nästsista bilden hahah!)

 


Sara hämtade mig och så for vi till stadshuset lite efter klockan 18. 




 
Då vi kom dit blev alla som ville, fotograferade vid en fotovägg. Sara poserade fint medans jag inte poserade lika fint och aldrig vet hur jag ska stå heller eftersom det oftast är jag som står bakom kameran. efter fotandet fick man mingla med allt festfint folk, egentligen skulle man få en välkomstdrink också men något sådant hittade inte vi någonstans. så småningom fick man börja söka sig till själva festsalen... 





I salen var det jättefint och i taket hängde fina kristallkronor. I publiken satt många vackra människor i glitter och glamour.


 
 
Jag satsade på att fota med min blixt hela kvällen(sb-700) för att få ha så kort slutartid samt så skarpa bilder som möjligt. kändes som ett säkert val! Bilderna blev helt okej med tanke på att jag ALDRIG haft möjlighet att använda blixten tidigare, så där var jag allt en nybörjare kan man säga. Ärligt talat har jag ingen aning om hur man ska ha blixten heller, så jag fick helt enkelt prova mig fram. Pinsamt! Maria, har du några bra tips? :) andra fotorelaterade störigheter: mickstativen på scen som hela tiden ville vara i fokus samt att jag satt lite för långt åt sidan.






Fredrik Furu inledde med fin musik och med sig hade han Joel Svenfelt. Joel är också från Monäs, precis som jag, & han hade gärna fått sjunga och spela själv också tycker jag, för jag kan lova er att han är duktig! redan i lågstadiet var han proffs på gitarr!




Här får Maria ta emot priset som vinnare av årets foto- och videoblogg! det var hon verkligen värd ♥ hon hade passat in i många andra av kategorierna också tycker jag. På bild ser ni också Anne och Hannah som var värdar under kvällen. 


 
 
Här fick vackra Linda Antus ta emot priset som vinnare av årets kreativa blogg! Grattis till dig, det var du värd!
 
 


Michelle och Jannike från Autre delade också ut tre priser under kvällen; på kvällens finaste outfit, finaste makeup och finaste frisyr. 





Sandra Emilia vann kvällens finaste makeup. titta så fint de glittrar ihop i sina guldklänningar ♥


 
 
Här fick Michelle ta emot priset som vinnare av årets mode- och skönhetsblogg. Grattis till dig!
 
 
 
 
Ronya uppträdde också under kvällen med flera bra låtar!
 
 
 
 
KAJ fick ta emot priset som vinnare av årets artist! Tjohoo! tyvärr uppträdde de inte med någon låt.
 
 


Min favorit bloggerska, Carro, fick ta emot priset som vinnare av årets blogg! Många grattiskramar till dig!




 
Stora applåder till Maria och Ida-Marie som ordnat denhär otroligt minnesvärda och fina galan! Själva galan avslutades fint med stående publik och glädjetårar. Nu i efterhand kom jag på att alla galadeltagare tillsammans hade kunnat skaffa ett presentkort till spa som överraskning åt våra fina arrangörer. det är väl tanken som räknas, eller hur?


 

Efter galan for nästan alla på efterfest till Plan B som var privatbokat för oss framtill klockan 01:00. Dit fick vi åka i limousin. hela kvällen har varit riktigt lyxig. förutom smiths burgers kalla hamburgare. som tur var de goda ändå. Jag drack en eller två jordgubbsmilkshakes och umgicks med fint festfolk. Bland annat med Mimmi och gänget. halv 2 tackade jag för mig och robb var snäll och hämtade mig ♥


 
Här ser ni goodiebagen som alla fick på galan. i den fanns bland annat en fin termosmugg från pauling, bodylotion från dermosil, ett fint armband från glitter, deodorant från nivea, en mjölkdryck med kokossmak och en disktrasa. förutom det fanns det i goodiebagen en hel hög med rabattkuponger till alla möjliga ställen! Kul med goodiebags tycker jag! TACK FÖR EN FIN KVÄLL ♥
 
 
Är du med på någon av bilderna är det fritt fram att använda den.
Bilderna har en copyrightstämpel på sig som inte får beskäras bort. 

Taggad inför galan!

Galan är imorgon, är du redo?

Jag är väl så redo man kan bli skulle jag vilja säga. Jag har nästan allt på klart inför galan också, bara frisyren som jag är lite osäker på. det enda jag vet är att det blir någon form av håruppsättning! annars blir det så svettigt på efterfesten när man ska dansa hela natten ..

2. Har du laddat batteriet till din kamera?

Har fyra batterier och bara ett är laddat. måste ladda ett till för säkerhetsskull! funderar också över vilka objektiv man kan tänkas behöva, man vet ju inte hur stor sal det är eller hur ljuset är. kommer ta med mig två objektiv, stjärnfiltret och kanske blixten. 

3. Hur taggad är du inför galan?

Jag är jättetaggad! det är så roligt att det händer något såhär häftigt här i österbotten och jag kommer stanna så länge som möjligt på festen. kanske jag är en av de som far hem sist, hehe!

4. Varför skall du gå på galan?

Varför skulle man INTE gå på galan undrar jag. för det första ska det bli roligt att träffa en massa människor som också skriver blogg och för det andra är det roligt att få klä upp sig i långklänning. Maria och Ida-Marie har gjort ett så bra jobb så det enda rätta är helt enkelt att gå på galan och njuta!

5. Hur har du förberett dig inför galan?

Skaffat klänning, plockat fram lite guldsmycken. ikväll ska jag lacka naglarna, eventuellt locka löshåret? och plocka fram lite kontanter och slänga biljetterna i handväskan, packa ner kamerautrustning och då är det väl allt!

6. Vad skall du ha på dig?

En svart långklänning som är så lång att skorna inte ens syns fast det är klackar (160 cm här hej), en skön ny kofttröja ska också med så an inte börjar frysa i stadshuset. och så lite guldsmycken förståss!

7. Hur ser dina skor ut?

Svarta kilklackar. helst av allt skulle jag ha platta skor, men då skulle jag gå sönder min klänning..

8. Hur mycket har du satsat på din outfit?

En hel del skulle jag vilja säga. har letat med ljus och lykta på nelly, hittat en som passar mig bra för 60 euro + dendär kofttröjan för 15 euro. Så en hel del för att vara studerande (tacksam över att få jobba lite på sidan om skolan) men jag tycker jättemycket om min outfit :) huvudsaken är att det är bekvämt och att jag själv tycker att jag ser fin ut i klänningen. och förhoppningsvis tycker autre tjejerna också det ;)

9. 4 saker som du MÅSTE ha med dig i din handväska?

1. Telefon för att instagramma lite under galan. (och för att ringa åt robb att komma efter mig mitt i natten)

2. Läppstift för att häften kommer fastna på välkomstdrinksglaset och det behövs påfyllning.

3. Näsdukar ifall jag börjar pyla. kan mycket väl hända, man vet aldrig med mig!

4. En victorias secret bodymist för att känna sig gottdoftande hela natten.

10. Vad ser du mest framemot med kvällen?

Att få träffa så mycket människor och överlag hela evenemanget ♥ att fota en massa fina bilder och såklart goodiebagen!

11. Vad är det värsta som kunde hända under kvällen?

Det finns mycket som kan hända, men förhoppningsvis händer inget av dessa: strömavbrott, att håruppsättningen förstörs, att man släpper en illaluktande fis, att någon börjar bråka, att någon svimmar, att det kommer oinbjudna gäster (typ som gubbarna på bloggjulfesten vid juthbacka) .. det var allt jag kom på.

12. Vem ser du mest framemot att träffa på galan?

ALLIHOPA såklart. dock hinner man kanske inte prata med alla fast man skulle vilja det. men om jag måste säga någon så säger jag Sara, som jag kommer åka till galan med, Mimmi, Carro och... Maria

13. Är du nervös? Varför/varför inte?

Nej det är jag inte. kanske för att jag inte är en av de nominerade i bloggkategorierna som måste sitta och vara pirrig över att få veta om man vinner eller inte. jag är bara lugn! imorgon kan det dock hända att jag känner mig lite pirrig.

14. Vem tror du vinner priset för årets blogg?

Carro

 

15. Bästa tipset för att komma i GALAstämning på lördag?

Lyssna på bra musik, testa på olika frisyrer och sminkningar, ha en lite lyxigare morgon och ta lite fotbad, ha ansiktsmask för att känna sig fräsch inför kvällen :) ja inte vet jag. var positiv!


Dagens planer

 
Idag är jag ledig från skolan (igen) och likaså imorgon, men då ska jag jobba morgonskifte. Hade tänkt stiga upp ganska tidigt för att hinna med så mycket som möjligt idag men som vanligt lyckades jag inte med det utan steg upp halv 11 istället. Just nu har jag i en toning i mitt hår (för när jag tonade håret sist så missa jag en fläck) så ska snart hoppa i duschen. efter det kommer jag sitta fastklistrad vid tentlitteraturen resten av eftermiddagen. Efter middagen skulle det faktist vara skönt med en cykeltur, för något sånt har vi inte alls hunnit med denhär veckan. Galan närmar sig med stormsteg och jag vet precis vad jag kommer ha för skor, kläder, smycken, men har dock ingen aning om hur jag ska laga håret.. men annars är jag riktigt taggad och ser jättemycket framemot lördagen! :)

Piff och Puff

 
När jag vaknade imorse kändes det sådär som när man haft migrän dagen innan. ni som brukar ha migrän vet nog vad jag menar. det hade jag dock inte haft. har varit i skolan under förmiddagen där vi funderat över barnträdgårdslärarens uppgifter och andra saker som kan vara bra att veta. efteråt deltog jag på en lärdomsprovspresentation. nu är jag hemma igen och har gosat med piff och puff. passade samtidigt på att fota dem lite. Det var en tid sedan jag har visat några bilder på piff och puff här på bloggen så jag tänkte göra det nu.
 
 
Mina sötnosar ♥


Puff ♥

 
Piff ♥
 

Tanken om att flytta

 
Bara tanken på att skolan snart börjar vara slut gör mig orolig. Tro inte fel, det ska bli väldigt skönt att bli klar i skolan. Vi har snart jullov och sen har vi bara några få månader kvar. 4 månader om jag ska vara precis. Ledarskapspraktiken på 12 veckor kommer emot till hösten och den behöver jag ju inte göra här i vasa, om jag nu inte vill. Det kan ju faktist hända att vi inte ens bor kvar här i vasa till hösten. Den tanken gör mig nästan ångestfylld. Dethär är något som jag har grubblat på en hel del den senaste tiden. Lägenheten vi bor i som först bara var en lägenhet, är ju faktist ett hem. Vårt första gemensamma hem. Nu är vi snart inne på vårt femte år här i vasa. Och tanken på att lämna det gör mig nästan lite ledsen. Jag ser den dagen framför mina ögon då vi packat ner allt och det är dags att lämna- jag kommer gråta floder känns det som. Jag vet inte om jag vill fytta, jag vet inte om jag är redo att flytta. Jag gillar vasa jättemycket och det gör robb också. 
 
Vad menar jag ens med att flytta? Jo att flytta tillbaks norrut varifrån vi kom, varifrån vi är hemma, var våra familjer och vänner finns, Lämna kära Vasa och flytta till något störra någonstans i nykarleby med omnejd. Någonstans mellan oravais och nykarleby. Dock känns nykaabi så tråkigt! och något radhus med 4-5 rum och kök hittar man inte heller. Vi tittar hela tiden på möjligheter, men nä. Vad ska man göra? Bygga hus? Vi har faktiskt ingen aning hur vi ska göra. Hus och planritningar tittar vi på hela tiden också, bara för att det är så kul att planera. Det enda positiva med att fytta är just nu att flytta till något större och att få inreda. för inredningsidéer har jag i mängder och massor. Det enda vi har konstaterat är att vi inte flyttar någonstans förän vi hittar något som passar oss ! Men tanken skrämmer!
 
 
Om någon är i samma situation eller om någon har några kloka ord att ge, kommentera gärna!
 

Om en helt vanlig tisdag

 
Vanligtvis brukar jag sova som en stock när robb pussar hejdå och åker iväg till jobbet, men imårse vaknade jag före honom och kände mig hur pigg som helst trots 5 timmar sömn. låg kvar i sängen och gosade med piff och puff och så steg jag upp klockan 7, åt frukost och gjorde mig klar i lugn och ro. vanligtvis brukar jag snooza alltför länge och stiga upp lite före 8 när jag ska vara i skolan en halvtimme senare. istället hann jag tilomé titta igenom lite nyheter, instagram, facebook och jodel. inte för att det är nå viktigt men..
 
Alltså Jodel, vilken beroendeframkallande app! ladda ner den i söndas och tycker att det är så underhållande att se vad alla skriver där. Det är svårt att förklara vad den går ut på, så testa ladda ner den. även om jodel är till för att få vara anonym, så har jag inte ännu sett att någon skulle mobba eller kränka någon annan. inte i vasajodeln iallafall. så det är väl bra antar jag! Någon annan som laddat ner appen? om man råkar ha haft en dålig dag och inte kan få fram ett enda skratt någonstans ifrån, lovar jag att jodel is the place! haha..
 
Okej tillbaks till dagen. jag har haft en lååång skoldag idag. kom just hem faktist och känner mig riktit tung i huvudet. det känns som att man inte hinner med något annat när man har långa skoldagar. klockan är snart 5 och det är mörkt som mitt i natten. tycker det är dags för några meter snö nu så vi får lite ljus! nu ska jag laga middag och så skulle det faktist vara skönt med en cykeltur. sedan kommer nog resten av kvällen att gå åt till tentläsning. Hoppas alla haft en bra dag!

Kvällsfunderingar

 
Ledig dag är ett bra sätt att starta en ny vecka på tycker jag! Skolveckan överlag kommer vara rätt lugn också vilket är superbra när man har en tent att läsa till. efter att ha sovit bort hela förmiddagen for jag in till stan en snabb sväng för att inskaffa lite smått till galan nu på lördag. Åh vad roligt det ska bli! då jag kom hem började jag läsa till tenten vi har nästa vecka.. kommer fortsätta med läsningen imorgon efter skolan. Klockan är redan mycket och jag borde egentligen sova redan, men först måste jag bara få skriva av mig lite kände jag..
 
Ursäkta för webcambilden men, såhär har jag sett ut idag. med mitt nya läppstift från h&m i färgen "penny red" ♥
 
 
Det finns mycket jag skulle kunna skriva om här ikväll, bland annat om hur jag tänker om att (såhär några dagar efter) terrordådet i paris som hände i fredags, fått så mycket uppmärksamhet. Misstolka mig inte, det är fint att alla vill visa empati, kärlek, sitt medlidande med minnesstunder, tysta minuter, franska flaggan, #prayforparis på instagram osv. det är värdefullt! men alla andra länder som nyligen råkat ut för terrorattacker med minst lika många, om inte fler, oskyldiga som dött. varför har inte dessa länder fått lika stor uppmärksamhet? på facebook kunde man lägga franska flaggans färger som filter på sin profilbild, men det gjorde inte jag! vet ni varför? för att det kändes fel i mitt hjärta, med tanke på hur många andra länder som råkat ut för samma sak, med tanke på hur mycket annat hemskt som händer i vår värld idag. det får vi inte glömma. För att få en tydligare bild i hur jag tycker och känner kring det här kan ni gå in på Lindas blogg på sevendays, hon har skrivit ett mycket bra inlägg om detta: Det är inte bara paris vi ska be för.
 
 
Om mina tankar och känslor om att flytta, eller inte flytta, det tänkte jag ta upp här imorgon.. godnatt!

Tack och lov att det är helg!

 
Oj tack och lov att det är helg nu! vet ni vad jag lyckades med imorse? igårkväll tittade jag snabbt i kalendern för att vara säker på att jag ska till skolan idag. steg upp och kom till skolan och upptäckte att inga andra var på plats, så tittade på shema-appen och såg att det inte var insatt någon föreläsning. jag hade helt enkelt glömt att stryka föreläsningen från min kalender. så jag fick så lov att åka hem igen. haha! och det är inte första gången det händer... Som tur började helgen bra med massor av mys med favoritpojken Vincent ♥ helgen kommer gå åt till att skriva klart lite skolarbeten, tentläsning, och lite tid ska jag väl ha att ta det lungt också.
 
 
Bild från 2013? på Vincent och Mobbo
 

Torsdagen i ett nötskal

 
Såhär ser jag ut idag
 
 

Alltså är det redan torsdag? det tror jag inte på. idag hade jag sovmorgon eftersom vi började först 12:45. Annika från folkhälsan höll föreläsning till oss om Start- och stegen- metoden. kom hem lite före 16 och då har jag tvättat kläder, gosat, ätit mat och tittat på ett avsnitt vampire diaries. Jag har inte orkat med nå skolarbeten alls idag, tänkte göra klart det ihelgen istället. Man blir ju galen av att bara sitta och titta på skärmen och bara åstadkomma någon rad. Klockan är bara lite efter åtta. För tillfället sitter vi och lyssnar på musik och bara tar det lungt. kanske man skulle ta och se en film före det blir läggdags? :) det låter bra! hejdå
 

 

Filmtipset mitt i veckan!

 
The Mazerunner 1 & 2 
 

Om veckan som gått

 
Det är mer än en vecka sedan det hände något här på bloggen. det är inte för att jag inte haft bloggtorka utan jag har helt enkelt haft fullt upp med allt annat. för det första fick jag ju ha robb här hemma för en gångs skull, så jag har umgåtts all min lediga tid med honom ♥ jag hade också skola tre dagar förra veckan och jobbade tre dagar. jag hade endast en hel ledig dag förra veckan, och det var en bra dag, för jag är inte riktigt van med dethär att jobba samtidigt som jag går i skola. man är ganska trött när man haft skola från morgonen och kommer hem först vid halv 10 på kvällen. dock är det ju roligt att jobba och roligt med lite variation i vardagen tycker jag.
 
Sociala medier har inte varit så högt på prioriteringslistan om man säger som det är. Jag har förstås inte kunnat hålla tassarna borta från att kolla instagram eller läsa andras bloggar (Varför måste det vara så svårt att låta bli att kolla vad som sker på sociala medier??), så jag vet nog vad alla doonar å pysslar med och vad som varit på tapeten den senaste veckan. Jag kan sammanfatta den med tre länkar: 1. Essena O'Neill youtubevideo - quitting social media. 2. Artikeln om att pappor inte är värda ett grattis på farsdagen & 3. Vårdreformen.
 
Dagens frukost

 
I helgen har vi inte egentligen gjort så mycket. vi har badat bastu, tittat på film och inte så mycket annat. Igår var det farsdag och då firade vi såklart Pappa med presenter, kramar och tårtor i sött och salt. på eftermiddagen tittade vi på film och pappa fick såklart välja film. Varför skulle inte pappor vara värda ett grattis på farsdagen undrar jag? Okej, i artikeln babblar skribenten om jämnställdhet hit och dit, att mamman i familjen är den som oftast ställer upp för barnen och är hemma med dem de första åren, sköter hushållssysslor och sånt som anses vara kvinnans sysslor. Så har det också varit i vår familj. Men en pappa finns väl lika mycket till för ett barn som mamman ändå. Iallafall har det alltid varit så för mig och är fortfarande. Jag vet inte vad hon som skrivit artikeln haft för pappa men min pappa är nog minsann lika mycket värd ett grattis på farsdagen som min mamma på morsdagen. Så grattis igen på farsdagen världens bästa pappa


 
Så nu har jag berättat lite om vad jag gjort i veckan som gått. Nu är det en ny vecka och den började med   l e d i g t.  jag sov länge, åt frukost i soffan och sedan har jag lyssnar på musik och inget mer ännu. Det bästa med denhär veckan är att Robb får vara hemma och att jag har två lediga dagar. har dock en hel hög med skolarbeten som borde påbörjas och avslutas, en tent jag borde börja läsa på osv. Så, resten av dagen kommer gå åt till skolarbeten. Ha det bra!