Inspirationscollage inför galan

 
 
Idag är det Allhelgona. en fin högtid som är till för att minnas våra nära och kära som gått bort. Jag har flera som jag vill tände ett ljus för just idag. Ärligt talat kan jag inte förstå hur man ens ids fira halloween samma helg och ennu till samma dag? Jag förstår mig inte riktigt på halloween över huvudtaget faktiskt. Så istället för att göra, eh ursäkta ordvalet, töntiga inlägg om halloweensminkningar och sånt (ni får säga vad ni vill men) så tänkte jag göra ett lite trevligare inlägg om inspiration inför galan 2015 istället ...... 
 
Förutom skolarbeten så är Galan 2015 det enda som surrar åpåå i mitt huvud just nu. det är så kul att ha något att se framemot. Igår fick jag hem mitt nellypaket med fyra olika klänningar som jag beställt hem för att prova. Jag har nu hittat min klänning till Galan. den sitter perfekt på mig och med lite gulddetaljer och någon fin frisyr blir det riktigt bra. Klänningen jag ska ha finns med i collaget. hihihi! Nelly har verkligen jättemånga fina långklänningar! när det kommer till skorna kommer jag inte köpa något nytt utan kommer använda någon av de jag har hemma. om det då är klackar, mystofflor eller gummistövlar är det ingen som vet. jag r verkligen dålig på att gå i klackar så gummistövlar vore ju mest praktiskt på alla sätt och vis! näänå.. Det ska bli så kul att se vad alla har på sig på galan ♥
 
Bildkälla för klänningar och skor / Bildkällor för inspiration till smink och naglar

De senaste dagarna

Om gårdagens veterinärbesök..
 
Jag har haft helg sedan i onsdags och tur är väl det, för jag har lagt all min energi på katterna de två senaste dagarna. Piff blev snabbt bättre men puff har varit lite konstig de två senaste dagarna. hon har spytt på mornarna av jag vet inte vad, så jag ringde en veterinär, som tipsade mig om att skaffa paraffinolja och ge henne det mot eventuella hårbollar. och Puff är ju långhårig, något gräs hade vi inte för tillfället, så det kunde det mycket väl vara. Förutom kräkningar så har puffs öron också varit hängiga, hon har roskat på huvudet och klöjat sig. För säkerhetsskull blev det ett besök till veterinären igårkväll för att kolla läget med Puff. Öronen såg bra ut, bara lite rött och irriterat både vid öronen och ovanpå huvudet (tror dock det är för att hon krafsat så mycket där), magen kändes bra, tonsillerna var dock lite svällda, men på veterinären lät det som att katter ofta har så? Hon tog blodprov men allt såg bra ut där också. Av de symptom som Puff hade så trodde veterinären att det skulle vara frågan om en allergisk reaktion och gav råd om att prova annat foder en tid, så det ska vi nog prova. Jag är dock lite osäker på om det är fråga om foderallergi. Piff fick maskmedel (på huden på nacken) i tisdags och man lägger det där för att katten inte ska nå stället och slicka i sig medlet. Puff kan ju dock ha gjort det och reagerat på det?! Puff fick iallafall en kortisonspruta och en antibiotikaspruta hos veterinären också. Det som både jag och veterinären var säkra på var att det inte kan ha varit något allvarligt eftersom Puff haft aptit och ätit bra. Jag är nog ännu osäker på vad det kan vara som gjorde att Puff mått som hon mått?
 
Men, så inatt (ca kl 5) hoppar Puff upp i sängen och bukar sig uppefter mig, pussar på mig, kruttar (hon jamar inte som andra katter utan har ett krutt ljud) hon är allmänt pjasig och på gott humör. Det var precis som om hon skulle ha tackat mig (uppfattade jag det som). Och så sov hon uppefter mig framtill klockan 9. Idag mår Puff jättebra. Hon har inte spytt som hon gjort de två senaste mornarna. Öronen hänger inte och hon roskar inte på huvudet. Allt är som vanligt med henne helt enkelt. Skönt det. Undrar vad det var som hjälpte? Paraffinoljan, Kortison- och antibiotikasprutan eller att Puff tyckte att hon inte kan bli bra före jag betalat någon hundring för henne? hehe! (det var ett skämt). Kosta vad det kosta vill för att våra bebisar ska må bra, så är det bara. Här har ni Puffs kommentar angående veterinärbesöket:
 
 
 
Nå. inte har jag ju kunnat ha ögonen på katterna varje sekund på dygnet heller dessa två dagar. Jag har iallafall haft möjlighet att vara hemma med dem. Igår bland annat så städade jag garderoben och förde sommarkläder ner i förrådet, plockade bort och tvättade jackor, plocka undan sommarskor och tog fram vinterskor och putsade dem. Lite skolarbete har jag också hunnit med. idag har jag tvättat soffdynornas tyg och vädrat innerkuddarna. Snart kommer Robb hem och då ska vi så småningom söka oss norrut över helgen. Ikväll blir det fredagsmys med idol och imorgon ska vi på Jepporevyn! Så lite sånt.. Ha en fin helg allihopa!

Vad är frihet?

Ni skulle veta hur trött jag var imorse. så trött att när jag tar ut skräpet försöker jag öppna soptunnorna med bilnyckeln... HAHA! anledningen till dagens trötta tillstånd är att både piff och puff mådde lite dåligt inatt av okänd anledning och spydde flera gånger, nu verkar det dock ha gott om.. ska vi hoppas. fick helt enkelt ringa till jobbet och meddela att jag inte kan komma på kvällsskifte. robb är ju inte heller hemma, så piff och puff hade ju varit själva då alltför länge. jag hade egentligen haft skola mellan halv 9 och 16 idag men var bara tills matpausen. på eftermiddagen sov jag två timmar, så nu känns det bra igen.
 
Under förmiddagen i skolan fick vi fundera över elva frågor som hade med frihet att göra och jag tänkte faktist ta upp två av frågorna här i bloggen nu också, bara för att jag tycker att det är något som alla borde reflektera över. Jag önskar att du som läser detta slänger in en kommentar och delar med dig av dina tankar angående frågorna här under. Lyssna på Jon Henrik Fjällgrens låt "Jag är fri" samtidigt som ni svarar på frågorna om ni tycker:)

 

När vi diskuterade kring denhär frågan i skolan kom vi fram till att frihet mestadels handlar om fritid. det som gör att vi känner frihet handlar mycket om fritidssysselsättningar. Frihet innebär också att ha självbestämmanderätt: att själv få bestämma över sig själv, sitt liv och sina val. Det finns många länder där t.ex. kvinnor och barn inte alls har samma frihet som här och där frihet kanske innebär något helt annat än för oss. Vi tänkte också att frihet är yttrandefrihet, trygghet och god hälsa. med god hälsa tänkte vi att inte vara instängd i sin egen kropp, t.ex. vid sjukdom eller liknande. Vad är frihet för dig? och vad tror du kan vara orsaker som gör att man inte känner frihet?


 
Jag kom fram till att det finns mycket som gör att jag känner mig fri. när jag ännu till lyssnar på Jon Henriks låt samtidigt hittar jag fler svar på frågan. jag känner mig som mest fri när jag får vara i naturen, i skogen eller också som i musikvideon, bland öppna landskap. jag känner mig som mest fri när jag är i lappland och åker slalom jag känner mig som mest fri när jag är ute på havet och ute med båten. i helgen när vi var ute med båten blundade jag och bara lyssnade på havets brus och båtens skvalp. då kände jag mig avslappnad och fri. jag känner mig också som mest fri när jag är ute och cyklar eller ibland när jag åker bil. jag känner mig också fri när jag kör snöskoter. jag känner mig som mest fri när jag är ute med min kamera, när jag är vid villan eller när jag lyssnar på riktigt bra musik. När känner du dig som mest fri?

"Ratatas internetlista"

 

Hittade en rolig lista som jag tycker att alla ni andra också ska fylla i om ni inte har något annat att blogga om för tillfället. Och om ni nu råkar ha något annat att blogga om kan ni iallafall spara den i era utkast? Det skulle vara hur intressant som helst att se vad alla svarar på frågorna i denhär listan. Okej, här har ni mina svar:

 

Vad är de tre första hemsidorna du surfar in på när du öppnar din webbläsare?

Facebook - går direkt till finlandssvenska bloggares facebookgrupp för att läsa det senaste, Blogg.se och Intranovia. Haha! På facebook scrollar jag också igenom det senaste, det sitter liksom i. på bloggen tittar jag på de nyaste kommentarerna (om jag har fått någon vill säga) och på Intranät läser jag skolmejl och printar ut material från moodle. 

 

När började du surfa aktivt på nätet?

Kanske sedan fem år tillbaka? alltså under den tiden vi bott i Vasa. eller så var det redan i Yrkes... Tidigare har jag inte direkt haft så stort behov av att vara aktiv på datorn. Var mer av den typen som sms:ade. dessutom hade inte jag någon dator före jag började på 7an! och någon telefon hade jag inte heller före jag började 7:an. tänk he! och idag använder man internet redan vid 2-3 års ålder, alltså hemskt! mina barn ska se på dvd och vhs och inte titta på youtube/spela spel.. någon telefon tycker jag inte heller ett litet barn ska ha. ett barn ska få vara barn så länge som möjligt, bara sådär ifall ni inte visste :)

 

Nämn tre hemsidor du besökte regelbundet för 5 år sedan (som du inte besöker längre).

Oj vad svårt! 1. Moderskeppet, 2. Piratebay och 3, Tumblr

 

Nämn tre hemsidor du besökte regelbundet för 10 år sedan (som du inte besöker längre).

Haha. 1. Lunarstorm!!!! och 2. Msn och 3. Någon dataspels-sida som jag inte minns namnet på heller..

 

Vilka internetfenomen/memes kommer du bäst ihåg?

Haha. dethär och dethär kanske? är dessa ens internetfenomen?

 

Vad är det bästa/sämsta med internet?

Det finns mycket som är bra med internet. tex. att man hittar mycket information, att man kan läsa tidningen på nätet, att man kan se film gratis, att man kan lyssna på massor med musik och så vidare. det sämsta med internet är när det inte funkar.. hehe nånää, men det sämsta är väl att internet är beroendeframkallande! och att det finns så mycket hemskheter på internet.

 

Vilka kanaler följer du på youtube?

 

Vad var det första du någonsin köpte på nätet och vad handlar du idag på nätet?

Antingen någon kamerapryl eller något klädesplagg tror jag. 

 

Vilket är det första internetcommunityt du blev del av?

Lunarstorm och Msn kanske? coolt va!

 

Vilka sociala medier använder du?

Facebook, Instagram, Blogg.se, Youtube, Pinterest, Skype...

 

Vilka appar klarar du dig inte utan på din smartphone?

Instagram.

 

Lista 10 bloggar du följer.

Tidstjuven

Carola Ekman

Janina Nylund

Saragunmarie

Lindas lantliga

Karolinas Kaos

Widners

Jannike Snellman

Nevnarien

Linafoto

 

Vad är dina favorithashtags?

Oj det vet jag inte. använder en massa onödiga hashtags då jag instagrammar. men #finlandssvenskabloggare är väl en stor favorit ;) sedan så hashtaggar jag oftast på dialekt också :)

 

Vad saknar du på internet?

Ja det är mycket det. det finns så mycket oländigheter på internet. människor kommenterar anonyma hemska saker till andra, det är nätmobbning hit och dit och en massa andra hemskheter. internet saknar medmänsklighet, vänlighet och allt detdär som borde finnas men inte finns..

 

Vad är din favoritmeme?

Alltså jag måsta googla "vad är memes" för att kunna svara på denhär frågan. påsant alltså. jag trodde egentligen att det var sådanadär gubbar som man kan lägga till då man chattar på facebook men det var tydligen dekaler.. jag är väl egentligen inte så insatt verkar det som. Men Tomppis memes är ju kul.


Såhär har jag röstat ♥

 
Idag gick jag in på Finlandssvenska bloggare för att se vilka tre som fått mest röster i de olika kategorierna som fanns att välja mellan. Jag ville såklart se om jag själv var en av de tre som gått vidare till andra röstningsomgången i någon av kategorierna, för vem vill inte det egentligen? Hursomhelst kunde jag konstatera att jag inte fanns med, men inga sura miner för det. Jag är ändå otroligt tacksam över de som röstat på mig och de som tyckt att min blogg förtjänar att nomineras. det räcker gott och väl för mig. att någon uppskattar min blogg betyder mycket. Jag är istället glad över alla de som fått bli en av de tre i alla kategorierna och som tagit sig vidare till denhär röstningsomgången och ikväll tänkte jag avslöja vem JAG lagt mina röster på!
 
Årets mode-/ skönhetsblogg


Alla tre är väldigt duktiga. Alla är för mig bra inspirationskällor, men jag har valt att lägga min röst på Michelle!
 
Årets tränings-/ hälsoblogg


Jag känner inte till någon annan än en av dessa bloggar och den jag nominerade till denna kategori fanns inte med här,
så min röst går här till Malin!
 
Årets foto-/ videoblogg


Kunde int ha varit säkrare på min röst. Min röst går till Maria!
 
Årets personliga blogg


Alla tre har väldigt fina bloggar. Min röst går till Karolina!
 
Årets kreativa blogg


Älskar Lindas blogg, medans de andra två för mig är helt obekanta. Så min röst går här till Linda!
 
Årets familjeblogg


Oj vilken beslutsångest jag hade här. funderade länge mellan Janina och Carola. Båda förtjänar priset som årets familjeblogg.
Det är nästan så att jag inte kommer ihåg vem jag la min röst på... men, min röst får iallafall Carola!

Årets blogg


Spännande spännande.. vem kan jag månne ha lagt min röst på i kategorin årets blogg? Jo, min röst la jag på denhär bloggerskan!
 
Årets författare
 
Läser inte böcker sådär annars, förutom matböcker. så min röst går till Malin!
 
Årets artist


Öh.. KAJ såklart!
 
Årets inspiratör


Följer endast en av dessa bloggerskor. min röst går till Linda!
 
Årets företagare


Hade svårt att bestämma mig mellan två av dessa. min röst la jag iallafall på detta gäng.

Årets mediepersonlighet
 
Här fick ingen min röst för att ingen av dem är någon jag följer med eller vet vad de snackar om.
 
 
Till sist vill jag bara tillägga att alla förtjänar att vinna vare sig man har en stor eller liten blogg, vare sig man gick vidare till andra omröstningen eller inte! Vi är alla duktiga och bloggar för dels vår egen skulle men också för att dela med sig av saker till andra. Det har vi alla gemensamt. Så om jag skulle få välja så skulle ALLA finlandssvenska bloggare få ett pris på Galan den 21 november ♥ Puss puss!
 
 
 

Helgen som varit

Sånt som man kan göra på helgen i monäs / Sånt som man kan göra i skolan när man studerar till socionom & barnträdgårdslärare
 
 
Hoppas alla haft en lugn och bra helg. det har jag haft. I fredags hade vi studiebesök och gästföreläsning, så efter det var det verkligen skönt med lite lugn och ro för kroppen och knoppen. helgen började bra eftersom Robb kom hem från tammerfors. piff & puff blev också glada då husse kom hem. efter att ha ätit middag här i Vasa hoppade vi i bilen och for norrut för att spendera helgen i monäs. fredagskvällen bestod av idol och bastu. I lördags steg vi upp ganska tidigt för att vi hade en hel del program på shemat. var efter nya vinterringar till min bil som robb böt till samtidigt som han också böt bromsskivor och klossar. vi hann också vara ut med pappa och lägga ut nät och vitcha. det var väl helgen i ett nötskal. och så har jag förstås suttit med lite skolarbete och printat ut massor med material till portfolion.
 
Idag har jag haft en hel dag i skolan. socialpedagogik och sen förskolepedagogik och metodik. på det sistnämnda hade vi som grupparbete att planera en samling utifrån ett tema. i vårt tema ingick höstpyssel, så vi avslutade samlingen med höstpyssel (andra bilden). efter skolan for jag och veckohandla. resten av kvällen kommer gå åt till att göra klart ett skolarbete och sedan bara ta det lungt! Imorgon är jag ledig hela dagen men har ändå en hel del att göra. det ska iallafall bli skönt att bara få vara hemma :)

Såhär kommer jag vara på galan

Såhär skulle det se ut om jag nu skulle vara en av dom som skulle ha chans att vinna ett pris på Galan:

När det blir dags för prisutdelning och vinnaren av årets fotoblogg eller annan passande kategori ropas fram och det inte blir jag..
vilken besvikelse alltså! Nåneenå, ja sku absolut int bli besviken om ja int sku vinna :D


Men såhär skulle jag nog se ut tror jag, alldeles redo att springa upp på scenen:The moment då mitt namn ropas upp och alla runtomkring mig är lika happy som jag:

 
Jag och Sara när våra namn ropas upp:Jag är den med papper på sig. Kommer mig inte ens fram och ta emot mitt pris utan sitter och gapar i publiken.På efterfesten ser jag ut såhär:

 
 Då jag kommer hem efter efterfesten och ska sova är jag så ifrån mig så jag inte kan sova

 
 

Dagens 12 punkter


Dagens låt: 
Girls Generation - Gee. Jag har gått och nynnat på den heeela dagen.. fråga mig inte varför, för det är egentligen inte alls min musiksmak MEN låten gör mig väldigt glad och man får nästan lite nya krafter av den på något sätt. dock är det lite svårt att sjunga med.


Dagens planer:
Jag for till skolan till klockan 10 imorse för att göra klart forskningsplanen med mina två medskribenter. Klar blev den, bara lite finputs och så skickar vi in den och presenterar den. Sedan är det bara att börja på med LP, wohoo! Kvällens planer är att diska, dammsuga, sitta med skolarbeten och se på tv.

Dagens frisyr: 
Hästsvans. först tänkte jag nog om jag skulle ha håret nedsatt, men kände mer för hästsvans idag. rundar alltid pannluggen med en plattång. Otroligt medgörligt hår överlag idag också. hatar de mornar när håret står åt alla håll, då vill man bara gå och lägga sig igen.

Dagens smink: 
Min vanliga vardagliga sminkning. först pudrar jag lite, lägger lite såndär gegga under ögonen och på eventuella röda prickar (jag tror det heter concealer eller nåt?) sedan har jag på lite solpuder, rouge, lite ögonskugga, formar till ögonbrynen lite med, pinsamt nog ingen ögonbrynspenna utan ögonskugga och ögonbrynspensel. avslutar med mascara bara för att förlänga mina redan svarta fransar. detta tar typ 5 minuter. 

Dagens klädsel:
Dagens längtan:
Ja det kan egentligen vara flera saker. Min största längtan idag är att det ska bli fredag så att Robb kommer hem. tyvärr ska han vara på jobbresa nästa vecka också och det s-u-g-e-r! Annat som jag längtar efter är Galan 2015, vintern, att mitt nellypaket ska anlända.. osv!

Dagens roliga händelse:
Oj jag vet inte. räknas att få klart forskningsplanen som en rolig händelse? och förståss att komma hem till kissona som kommer springande till dörren och möter mig. 

Dagens tråkigaste: 
Att fundera på vinterringar till bilen.. och att diska!

Dagens tanke: 
Om man ska skriva Lund: Studentlitteratur eller Studentlitteratur: Lund i litteraturförteckningen. Jag har dock kommit fram till svaret redan. det är det förstnämnda. Jag har också tänkt på hur arg man är på de som klagar på Galan 2015 och hur den är planerad. Flera gånger dessutom. Låt bli med sånt tycker jag! Huvudsaken med Galan är gemenskapen, att träffa andra finlandssvenska bloggare. Nomineringarna och prisutdelningen är bara en liten rolig grej i det hela.

Dagens önskan: 
Att man skulle kunna skippa några skolarbeten och tenter. 

Dagens mat:
Åt vid roparnäs matsal idag. ris och någon form av chiliconcarne var det där. Här hemma åt jag resten av potatis- och purjoläkssoppan. mums!

Dagens mående: 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens lunchtips: potatis- och purjolökssoppa


Oj vad längesen det var sen jag gjorde ett sånthär receptinlägg. nästan så jag har saknat att göra dom. borde absolut lägga upp ett recept en gång i veckan! säg att ni håller med mig. Idag tänkte jag dela med mig av mitt recept på Potatis- och purjolökssoppa. har bara gjort den två gånger men den är så god, så den behöver tipsas om. så krämig, så god smak. baconet är pricken på i:et. receptet finns längst ner.
 DAGENS FRÅGA

 

Till inlägget Onsdagsporträtt på en torsdag fick jag idag kommentaren här ovan. Så nu ska jag vara ärlig med er. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Ni som känner mig och ni som varit uppmärksamma på min blogg vet att jag älskar barn och ÄR väldigt babysjuk. Längtar efter en egen liten familj med små fötter som trippar på golvet. Så är det bara. Tror nog de flesta kvinnor i min ålder känner så, eller? Så nu ska ni titta på bilden här under tills ögonen svartnar. Kan hon månne vara gravid? Vilken vecka ska hon nu vara i? Svaret finns under bilden
 
OJ JESTAS ENTÅ! Nej hördu anonyme kommenterare. Jag är inte gravid, jag är bara lite rund om magen. Tyvärr måste jag ju dock få tillägga. (Sori mamma och pappa om ni blev nervösa). Det råkar nu bara vara så att jag ser ut såhär. Min mage är ganska platt om mornarna, men under dagen sväller den liksom upp, vet dock inte varför, för jag har inte ont i magen eller något. Så ser ni vad jag ser i frågan eller är det bara jag, jag kan nämligen se ett osynligt "eller är du bara lite tjock" efteråt? Men vet ni vad, jag bryr mig inte! Jag tycker om min kropp som den är. Alla borde tycka om sin kropp som den är! det är bra med lite fett på kroppen, då behöver man inte frysa så mycket då det blir kallt ;)
 
 
Vad tycker ni annars? Är det okej att fråga någon sådär bara om man är gravid? Är det ens tillåtet?
 

Några favoriter från spotifylistan!

Demi lovato - Confident / Beyonce - Runnin / Sia - Alive / Zara Larsson - Never forget you / Sigala - Easy love


En bild i timmen- inlägg


Idag tänkte jag bjuda er på ett "en bild i timmen" inlägg. okej, det blev kanske inte ett foto för varje timme eftersom jag gjort samma sak flera timmar under dagen i skolan, men ganska duktig har jag nog varit. det svåraste med ett foto i timmen var nog att komma ihåg att ta själva fotot. jag får prova på nytt en annan gång helt enkelt, men nu kör vi igång!Vaknade redan lite före 7:00 när robb pussade mig hejdå och for iväg på sin andra arbetsvecka i tammerfors, det är tråkigt att vara ensam! jag somnade om och steg upp 7:30, gjorde mina morgonrutiner och tog idag på mig min nya fina poncho från jack&jones. mys! hoppade i bilen och åkte iväg till skolan där en heldag med förskolepedagogik och metodik väntade. det var nästan på minus på vägen till skolan.


8:30 - Förmiddag och föreläsning om samling, samt grupparbete. såhär kan det se ut när jag sitter på föreläsning. 
 

 
11:45 - 12:45 Matpaus. skolmaten är inte värd att fotografera, tro mig. på matpausen var jag bland annat i datasalen och printa ut föreläsningsmaterial, läste bloggar och mail m.m.
 
 
12:45 - Vi presenterade våra grupparbeten och sedan avslutade vi dagen med skogsmulle. det var kul! efter skolan for jag till minimani och veckohandla. ush vad tråkigt det är att handla ensam!


Någongång runt 15:15 - kom hem och plockade i kylskåpet, lagade mat till mig och katterna, slängde mig på soffan en stund. trött efter en hel dag i skolan! så för att pigga upp sig lite så for jag ut....

 
18:00 - For ut på en cykeltur runt brändö och tillbaka. det börja bli mörkt och jag tycker inte om att vara ute ensam i mörkret. kom hem igen ca kl 19 och hoppade i duschen och böt om till pyjamas och morgonrock och myssockor. det är så mysigt att gå omkring i pyjamas redan tidigt på kvällen :) Nu är det soffläge som gäller. lite böcker till LP tänkte jag också titta i.
Det var min dag i ett nötskal. 
 

Från kvällens cykeltur

 

The boyfriend tag

 
Jag kom just att tänka på hur kul det skulle vara att låta ens pojkvän skriva i ens blogg. Kanske man borde prova någongång? Hur brukar det annars vara för er andra när ni sitter och bloggar och er kar sitter och tittar på medans ni skriver? är det helt okej för er eller tycker ni som jag, att det är otroligt irriterande? det kanske inte vore en så stor grej BARA inte han skulle sitta och säga varje ord högt med en fånig twist då jag skrivit det.. HAHA! Nå isatället för att låta Robb skriva ett blogginlägg idag tänkte jag att han skulle få vara med på ett annat sätt, nämligen genom The boyfriend tag! många andra bloggare har också gjort utmaningen, som går ut på att man ställer ett antal frågor till sin kar för att se hur bra han egentligen känner en. Frågorna kopierade jag från Marias blogg.
 
 
 
1. Var möttes ni?
Robb: I kovjoki vid en "vattenpöl", nanstans mitt ut i skogin.
Jag: Åh, det låter ju romantiskt! Hur länge sen är det då?
Robb: Ja, typ 10 år !
 
2. Var hade ni er första dejt?
Robb: Jaa-a... inte minns jag. har vi haft en ordentlig dejt ens?
Jag: Nå vi har ju varit på bio, på middagar osv..
 
3. Var kysstes ni för första gången?
Robb: Vid Saras på en stutsamatto 
Jag: Och hur gick det? fniss...
Robb: Ja det gick lite som det gick
Jag: Jag skulle bara ge en puss på munnen men du tänkte nog lite längre fram
Robb: Men jag blev ju så förvånad, så jag hann ju inte ens stänga munnen.. 
 
4. Hon sitter framför TV:n, vad tittar hon på?
Robb: He e no svenska hollywoodfruar he, eller något sånt. typ bonde söker fru.
Jag: Ja, nästan allt som de visar om höstarna på tv:n 
 
 
 
5. Nämn en maträtt hon inte gillar.
Robb: Tomat!
Jag: Sant, det är äckligt. men det är inte en maträtt?
Robb: Jasså.. men sånt som innehåller tomat och mögelost då?
 
6. Ni ska gå ut och äta, vad beställer hon?
Robb: Nå, FISK! helst lax
Jag: Japp! 
Robb: Å ingen saltgurka!
 
7. Vilken skostorlek har hon?
Robb: Ja... 38
Jag: Rätt!
 
8. Vad är hennes favoritmacka?
Robb: Rostat bröd med nutella, helst mer nutella än bröd också.
Jag: Fniss! 
 
9. Vad är hennes favoritmusik?
Robb: Rock typ.. lite vad som helst!
Jag: Jepp, men finns det något som jag inte gillar?
Robb: nå, sånt som låter likadant över 5 minuter
Jag: Jag gillar inte hårdrocks metal heller
 
 
 
 
10. Vilken är hennes ögonfärg?
Robb: Blåå
Jag: :)
 
11. Nämn något du brukar göra som hon inte tycker om?
Robb: Mmmm... ha romsiga klädhögar?
Jag: Ja!
Robb: Och när jag lämnat brödsmulor på bordet
Jag: Grr!
 
12. Utför hon någon sport?
Robb: Påta nosen?
Jag: Nå!
Robb: Pedar ti arbejti? cyklar en hel del :)
 
13. Vad kan hon göra i timtal?
Robb: Sitta framför datorn och redigera bilder
Jag: Om jag inte redigerar bilder?
Robb: bloggar eller läser bloggar. någonting med bloggar
 
14. Hurdana filmer gillar hon?
Robb: Filmer med djur eller ritade filmer
Jag: Det låter ju lite barnsligt? Vad har vi gemensamt för favoriter?
Robb: Chips, fiska...
Jag: Jag menade gemensam filmgengre? sluta kolla bildelar samtidigt som vi gör dethär!
Robb: Jahaa.. sci-fi!
 
 
 
 
15. Vem är hennes kändiscrush?
Robb: Ingen aning
Jag: Rätt. jag har nog ingen sådan
Robb: Då är det väl jag då 
 
16. Nämn några saker som gör henne glad.
Robb: Mycket
Jag: Som vadå?
Robb: Norrsken och då jag städar hela huset
Jag: Ja! Bara du skulle städa ordentliget!
Robb: Om do sko få en blomma :)
Jag: OM jag sko få!
Robb: Men du blir glad åt mycket !
 
17. Vilken är hennes favoritfärg?
Robb: Blå?!
Jag: Ja, bland annat
Robb: Inte gul iallafall..
 
18. Vad är hon besatt av?
Robb: Nutella? och nässpray
Jag: Jag visste du skulle säga nutella.. men jag kan nog leva utan nutella
Robb: Men kameran då! den kan du inte leva utan
 
19: Vad är hennes favoritämnen i skolan?
Robb: Säkert na me na båån- grejj, typ barnskydd
Jag: men det är väl inte ett ämne?
Robb: Barndagvårdsämnet
Jag: Va duktig du är......
 
20. Vem sa "Jag älskar dig" först?
Robb: Säkert du
Jag: Varför då? är inte du romantisk? 
Robb: Nog är jag väl det ibland :)
Jag: Men inte då jag själv måste fråga efter att få blommor av dig :)
 
 
 

Torsdagsshopping


Köpte ett nagellack, ett par örhängen, två läppstift-pennor, strumpbyxor, en halsduk och toning till håret. kom också hem med en likadan stickad kofta som jag redan har fast ljusgrå, en svart klänning, en mönstrad långärmad klänning och en tröja med extra tyg under. hur kläderna ser ut på får ni nog se en annan gång, för det är SÅ jobbigt att ställa sig framför dendär kameran och ta 100 bilder för att få 2 bra.


 

Onsdagsporträtt på en torsdag..


Gokväll gokväll. oj så skönt med en helt ledig dag utan måsten kan jag säga. kul med lönedag också, hihihih :] steg upp 10 och åt frukost i soffan, ställde mig sedan i ordning och for in till stan på en kort shoppingrunda. kom hem med lite smått och gott (visar i ett annat inlägg). sen jag kom hem har jag bara slöat, redigerat bilder och bakat bananmuffins (som blev såå goda!) nu ska jag förbereda inför ett skolarbete som ska göras imorgon och sedan blir det läggdags för mig! Här är några självporträtt från igår:


 
 
Så, vad tycker ni om min nya header då?
 

I skogen

 
Några bilder från skogen. 

En kort kvällsinlägg!


Gokväll på er. dethär blir inget långt inlägg, jag lovar. ville bara informera er om vad jag pysslat med idag. jag har jobbat från klockan 7-15 och då jag kom hem åt jag och så tog jag med mig mina båda Nikonkameror + stativet och fjärrkontrollen. tanken var att åtminstone åstadkomma en ny profilbild och en ny bild till headern. om jag lyckades får vi se imorgon! :) skulle vara kul med något nytt!Hoppas alla haft en bra dag! hörs imorgon efter min lilla shoppingtur : ] ♥


 
 

Det händer i den finlandssvenska bloggvärlden!

 
I dethär inlägget tänkte jag ta upp några intressanta saker som pågår i den finlandssvenska bloggvärlden just nu och även några läsvärda inlägg från de senaste veckorna. det är faktist inte lite som händer i bloggvärlden och det mest spännande, roliga och cooligaste som händer just nu är såklart Galan 2015Ingen i den finlandssvenska bloggvärlden kan väl ha missat att det? Galan 2015 kommer gå av stapeln den 21 November vid Vasa stadshus. Det är duktiga Maria och Ida-Marie som via sitt företag Finemang planerat, ordnat, och jag personligen tror det kommer bli en alldeles otrolig Gala och en oförglömlig kväll den 21.11. Här och här kan man hitta information om Galan!
 
Det var inte allt.. igår öppnades nomineringsblanketten och det är nu dags för ALLA, vem som helst, att gå in och nominera sina finlandssvenska favoritbloggar i olika kategorier. Själv satt jag och fyllde i nomineringsblanketten igårkväll. Jag tänkte egentligen inte så mycket hur jag gjorde utan gick på magkänsla och valde de jag faktist tycker förtjänar ett pris. Tror ni att jag nominerade mig själv i någon kategori? Skrev jag min bloggadress i alla kategorier? Nej, det gjorde jag inte! men jag tänkte nog tanken. ärlighet varar längst eller hur :)
 
Så nu vänder jag mig till er: jag skulle bli superduperglad om du skulle nominera mig i någon utav följande kategorier: Årets foto-/videoblogg, Årets personliga blogg och Årets kreativa blogg. det enda du behöver göra är att fylla i ditt namn, din email och min bloggadress i någon eller i alla av ovannämnda kategorier HÄR! Jag har kanske inte varit den bästa bloggerskan den senaste tiden, men jag tycker att jag ändå skulle förtjäna en liten kickstart, något som kanske skulle få mig att satsa ännu mer. TACK ♥
 
 
 
 
 
 
 
Karolina skrev nyligen ett så otroligt bra inlägg om sina åsikter om C9-metoden och varför hon tackade nej till att testa den. det tycker jag alla ska gå in och läsa! Hon lyckades totalt sätta ord på mina tankar i sitt blogginlägg. hur kan metoden inte vara ett viktminskningsprogram om ett måttband medföljer och man läser överallt om hur man tappade flera kilo och flera centrimetrar och hit och dit? om det inte handlar om det så behöver man väl inte nämna det? varför behövs före och efterbilder på kroppen utåt sett om metoden fokuserar på ditt inre? varför ännu en förbaskande metod som från min och många andras syn handlar om att få en snyggare och tajtare kropp? hur kan detta inte trigga unga tjejer som redan är smala att bli ännu smalare i vårt nutida så kropps/utseendefixerade samhälle? varför inte bara bestämma sig för att bli hälsosammare på egen hand och inte behöva betala 143 euro för att få en liten spark i röven? hittar man inte själv motivationen till att bestämma sig för att äta hälsosammare är det kanske inte meningen heller? det finns många frågor som snurrar i mitt huvud angående ämnet, men jag hade inte tänkt yttra mig desto mer, utan tänkte bara nämna blogginlägget för att det förtjänar att läsas! så att... bra med lite kritik tycker jag :) sist men inte minst angående temat: ät mångsidig husmanskost, unna dig något gott ibland, drick tillräckligt med vatten, promenera lite, tyck om dig själv som den du redan är och umgås med fina människor så ska ni se att kroppen och knoppen nog mår bra också ♥
 
 
 
 
 
 
Nu över till dagens andra roliga grej inom den finlandssvenska bloggvärlden: Carro, som är en av mina absoluta favoriter inom bloggvärlden, har kommit med världens bästaste idé. Kanske ni känner till det nya humorprogrammet Mammor! som går på tv3? Carro ska nu med sitt kompisgäng (Mamacitas) göra en parodi (?) på humorprogrammet och jag väntar med spänning på att få se vad de hittat på! jag känner på mig att det kommer bli skrattfest :)
 
 
 
 
Ja, he va väl he ja vila säg om he :)

En bra känsla

 
Sitter och skriver med en bra känsla i kroppen idag. en känsla som definitivt inte uppenbarat sig de senaste veckorna pågrund av många saker i görningen som bidragit till att jag kännt mig stressad och haft en klump i magen nästan varje dag. Migränen som heller inte varit långt borta att bryta ut. Idag sitter jag och känner lättnad och det är en så härlig känsla. skolarbeten som funnits där och gnagit har jag tagit itu med och skickat in och idag kom vi en lång väg på forskningsplanen. ni andra som studerar och håller på med lärdomsprovet förstår nog den känslan också! resten av dagen kommer jag bara ta det lungt, kanske ta ett bad, se på tv och inga måsten alls. och eftersom jag nu är på sådär ostressad idag så kommer det dyka upp fler blogginlägg ännu ikväll!
 
För nu har jag ju höstlov också. höstlov som vi inte ens skulle ha haft egentligen. dock ska jag jobba imorgon, men det är ju bara roligt. på torsdagen har jag planerat in lite shopping och på fredag ska jag göra ett skolarbete med en klasskompis. helgen består också av jobb. robb är i tammerfors i tre veckor men kommer hem till helgerna. som tur har jag ju piff och puff som sällskap och förra natten sov lillasyster och hennes pojkvän över :) avslutar inlägget med ett filmtips på en film som vi tittade på igårkväll: Pixels.
 
 

Filmtipset: MAX

 
 

Shoppingtipset!


Vet ni vad members är för något? Det är inte så väldigt längesen jag upptäckte den sidan faktist.. Just nu pågår iallafall en 3 dagars kampanj på members där det är -20% på de populära Daniel wellington klockorna, så jag kände att jag ville informera er som ännu inte har en DW klocka och ge er chansen att få den lite billigare. klicka HÄR för att komma till kampanjen ♥ 
 
 
 

Tre norrskensbilder!


Eftersom det för min del inte blev så mycket av detdär norrskensfotandet i onsdas så tänkte jag nu istället visa tre av många häftiga bilder som min pappa fotade den kvällen istället. fler kommer säkert dyka upp en annan dag också :)


 

Inget annat än frustrerande

Ikväll var vi på ärende norrut. på hemvägen ser vi hur norrskenet dansar ovanför oss och här kommer frustrerandemoment ett: jag har ingen kamera med mig. tänker att nåväl, om det ännu är kvar då vi kommer till stan så far jag till brändö och fotar lite. sagt och gjort, packade med mig stavtiv, kamera och sånt som man borde ha med sig då man ska fota, snabbt som sa*an. kommer fram till fotoplatsen, nåjaa, frustrationsmoment två: det har avtagit lite men nog ska jag väl fånga något på bild.. lägger kameran på stativet och placerar mig och ska ställa inställningarna när, frustrationsmoment tre: jag har glömt minneskortet hemma och batteriet håller på att säga adjö. så, nu sitter jag hemma och är arg. det var tydligen inte meningen att jag skulle få fota norrsken ikväll heller.. bättre lycka nästa gång!
 
Så vad jag har lärt mig av detta blogginlägg är: 1. lägg in minneskortet med detsamma efter att du fört över bilderna ditt jävla pucko. 2. ladda batterierna också din mupp.. 3. jag har ingen jävla aning om hur man stavar frustrationsmoment, eller om jag stavar det rätt?

Tisdagstankar

 
Robb fixar middag och jag slösurfar på datorn och läser bloggar.. rättvis fördelning eller hur? egentligen borde jag ta tag i att skriva klart en skoluppgift som jag börjat med men av någon anledning kommer jag mig inte för att öppna dokumentet. jag har bestämt mig för att skriva klart det idag så varför inte bara börja på liksom? jag är så lat. och trött på att vara förkyld. men mest är jag lat. 
 
Idag var det en intressant skoldag. anhörigseminarium med temat ung och anhörig. man fick börja med kaffe och tillbehör, sedan inleddes det hela med en kort teater följt av föreläsningar. den första föreläsningen var verkligen intressant. föreläsaren, som studerar till socialarbetare i helsingfors, berättade om sin uppväxt och hur det har varit att vara anhörig. efter lunchen presenterade decibel sin verksamhet. dagen avslutades med en panel som svarade på frågor om temat.
 
Ikväll har jag inga andra planer än att skriva klart skolarbetet och att se svenska hollywoodfruar och paradise hotel.

HEMVÄGEN DEL TRE


Och så började vi närma oss den svenska gränsen. de höga bergen blev till plattare land och en gård med många hästar var något av det sista ögat fick se av norge. det började skyma och planen var att stanna till vid en rastplats när vi kommit över gränsen. efter ca 50 km märkte vi att vi kört om den och svängde in på en camping istället. Funäsdalens fjällcamping hette den och var en riktit bra camping! 


 
På lördagen var det återigen regnigt och mulet. vi styrde kosan mot Sundsvall där vi bland annat gick runt på Ikea, handlade på Ica m.m. Vi stannade sedan till på samma rastplats som vi sov på när vi kom från Umeå och så även på hemvägen. att sova i bilen på luftmadrasser gjorde vi flera gånger under resan eftersom det var såå bekvämt! att tälta när det blåser lärde vi oss snabbt att inte funkar för oss. På söndag drog vi oss lite längre och ställde oss sedan till Umeå och hamnen till 12 och det var dags för hemfärd! 

 
En liten punktlista till mig själv till nästa äventyr:
 
• Planera rutten bättre genom att tex. markera vägarna med tusch så att man inte måste planera vartefter..
• Undvik vägtullar om vi inte vill få lite extra kostnad från resan på posten. väntar med spänning på räkningen nu :)
• Försök få fram två extra dagar på någon lustig höger som är till för att utforska till fots. Vandra vandra vandra!
• Ta med huvudvärkstabletter eller pallra dig iväg till farbror doktorn för att skaffa migränmedicin!
• Tälta inte när det blåser, då kan du inte sova eftersom du inte kan sova i för mycket ljud! sov i bilen då istället!
• Skaffa fler cf- minneskort. 16 gb räckte, men om det varit fler dagar hade det inte räckt.
• Köp små utvikbara stolar/pallar. sittplats finns inte överallt.

Efter helg kommer ny vecka med nya möjligheter!


Det var en lugn helg. i fredags badade vi bastu och tittade på idol. i lördags böt robb oljan i min bil och på kvällen for vi på en fisketur med min pappa. vi la ut några nät och fick lite fisk. på söndagen for vi på en skogspromenad vid storsand. Den nya veckan har jag startat med ett tandläkarbesök samt en tung förkylning som jag hoppas går om snabbt. ikväll har jag badat badkar och tagit det lungt. Imorgon har jag heldag i skolan och anhörigseminarium står på shemat. Hoppas det blir en bra vecka! 

Det var fin solnedgång när vi var ute på sjön!

Detaljer från skogen


 
 
Macro i mossan
 

HEMVÄGEN DEL TVÅ: ELVESTIGEN


Ska man köra hundratals kilometer behöver man också sträcka på benen mellan varven. okej, mellan varven i norge är ju egentligen mest hela tiden eftersom man hela tiden ser något man vill fota faktist! vi stannade i en by någonstans på hemvägen och åt lite mellanmål. solen sken nu också, så vi passade på att gå på upptäcksfärd längs en stig i skogen...

Längs med Elvestigen forsade vattnet på sidan om och flera vattenfall syntes till! fint var det där också! 

HEMVÄGEN DEL ETT


Hemvägen var lång och mulen, men den bjöd även på en hel del finheter. bland annat vattenfall, ruska, och mycket annat fint. alla dessa finheter blir jag nog tvungen att visa i skilda inlägg, för annars kan det av någon lustig anledning bli alldeles för många bilder i ett inlägg. bilderna här under är tagna bara en bit förbi Geiranger...

Vi hade inte hittills sett av någon ruska under vår norgeresa förutom på hemvägen. anledning:okänd. hursomhelst bjöd naturen på väldigt vackra färger. speciellt de björkliknande busksakerna med pyttesmå blad! fortsättning följer!

GEIRANGER DAG TVÅ

 
Det är fredag i Norge och under natten har det regnat. Vi packade ihop alla våra saker vid campingen, åt frukost och for till Geiranger. tanken var ju nu att vi skulle åka med turistfärjan för att faktist få ta del av Geirangerfjorden på riktigt. när vi anlände tänkte var det mulet men inte så farligt att man inte skulle kunna åka, men efter ett tag blev det riiiktigt mulet och regnet öste ner. vi bestämde oss då för att inte åka. vi tar det en annan gång! istället körde vi iväg vidare och stannade lite här och där för att fota.
 
 Såhär mysigt är det i "centrum" av Geiranger. vi var inne i en souvenirbutik där också men kom tyvärr inte ut med något därifrån. i hamnen såg jag sjöstjärnor!! första gången jag fick se livslevande sjöstjärnor. de var söta :)