Ledig måndag

 
Vaknade redan före nio fast jag är ledig idag, det får jag väl tacka grävmaskinen för. Inomhus är ju allt klart här men på utsidan är det fortfarande en hel del att göra före man kan kalla det helt klart. Jag steg iallafall upp och gav mat åt piff och puff och sen satt jag länge och mumsade på min egen frukost också. Hade paus med avokadosmörgåsar ett tag men jag har börjat igen. Alla som gillar avokado vet nog känslan när man skär upp avokadon och den är perfekt mogen inuti ♥ Dagen är räddad.
 
 
Vi tar "dagens"- listan som utfyllnad idag tycker jag !
 
Dagens humör: Tar en dag i taget.. nä men jag är nog helt okej!
Dagens mående: Frisk, pigg, mätt och belåten
Dagens borde: Har inget jag borde göra idag, vilket är skönt.
Dagens frisyr: Har bara borstat igenom håret hittills. kanske plattar jag det senare också.
Dagens smink: Inget smink alls. bara ett ansiktsserum från dermosil.
Dagens klädsel: Mjukisbyxor och T-pajta, huppari. löst och ledigt helt enkelt.
Dagens planer: Tvätta kläder (check) göra två plåtar med fröknäcke och baka kanelbullar. Och cykla/promenera
Dagens materiella vill ha: Det är mycket kan jag lova er. Bland annat en grill, gardiner och mattor.
Dagens fundering: Om bakbunken jag har räcker för bulladeg gjort på en hel jästbit eller om det svämmar över
Dagens beroende: Avokadosmörgås och jordgubbar. på tal om jordgubbar måste jag köpa mer!
Dagens tråkigaste: Att.. jag kan inte komma på något som är tråkigt.
Dagens längtan: Att det ska bli lördag, då kommer Robb hem!
Dagens superlängtan: Det kan ni ju ta och fundera på :)
Dagens låt: Denhär och denhär
 
 
 
Hoppas alla har en fin måndag ♥
 

Från en kall och blåsig kväll vid Storsand

 
 
Flera svanar kom flygandes från olika håll och landade i vattnet
 
 
Isen for redan för någon vecka sedan och man hör återigen havets brus när man kommer till Storsand
 
 
 
Ser framemot många båtturer på sjön i sommar !
 
 
Alla bilder är fotade med Nikon D700 och Objektivet Tamron 28 - 75 / f 2,8

Det kliar i mina gröna fingrar

 
Här har ni någon som verkligen ser framemot sommaren. Mina gröna fingrar började klia redan när jag såg första avsnittet av Mandelmanns gård i vintras och jag har redan stora planer på ett uppfräschat grönsaksland hemma hos mamma och pappa. Med ett fullproppat växthus, flera odlingslådor i landet, potatisland och mycket  m y c k e t  mer! Man skulle tro att det tog slut med idéer där men nu råkar det ju också vara så att vi har en ca 11 meter lång terass här i Nykaabi som det går att göra mycket roligt med. Förutom en hel del grönväxter och blommor lite här och där på terassen och vid ingångsdörren kommer det nyligen byggda räcket få agera örthållare (på samma sätt som vi hade i Vasa). Jag köpte nyligen ett matbord med fyra stolar där vi kommer sitta och äta godsaker från grillen (som inte är inhandlad än) och glass med färska bär till efterrätt. Jag drömmer också om ett mindre växthus där jag skulle kunna odla lite tomater och lite ett som annat. Undrar om det är svårt att bygga ett eget (liknande som på bilden. vad tror du pappa?) .. Sen skulle jag också vilja ha endera en bekväm hörnsoffa eller något sånt. Ja ni märker ju, idéerna är många och motivationen hög, nu gäller det bara att orka vänta.
 
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

För mig är tavlor en viktig inredningsdetalj !

Inlägget är ett samarbete med Desenio
 
 
Jag är i full gång med att inreda i vårt nya hem. Än sålänge är väggarna tomma, men så småning om ska vi börja lägga upp lite hyllor och såklart tavlor. Jag har planerat göra en tavelvägg i vardagsrummet ovanför soffan, en tavelvägg i hallen och en i arbetsrummet. Tavlor på väggen gör verkligen så mycket åt ett hem tycker jag. Det går att blanda andras konstverk med egna konstverk och göra sitt hem mer personligt just tack vare lite tavlor på väggen. Läs vidare under bilden för att ta del av min rabattkod ♥


 
För en tid tillbaka klickade jag mig in hos Desenio via någon annans blogg och blev direkt förtjust i deras snygga posters. jag satt länge och beundrade, valde bland olika kategorier, inspirerades och en vecka senare klickade jag mig in igen och beställde hem flera posters att ha på väggen i vårt nya hem. Desenio har ett brett urval av posters och man kan välja bland många olika storlekar. Man kan också beställa ramar till sina posters därifrån (tummen upp !) dumt nog köpte jag inga ramar då och jag har inte hunnit införskaffa ramar till alla mina posters än.
 
 
Och såklart har jag ordnat en fin rabattkod till dig som också vill beställa hem lite nya posters att hänga på väggen eller om du kanske planerar att göra en helt ny tavelvägg. Skriv in koden 25linda i kassan när du handlar hos Desenio och du får 25 % rabatt! (gäller alla posters förutom: Kate Moss, Tove Frank och Foto Factory) Koden är i kraft t.o.m. den 20 April 2017.
 
 
 
 
Desenio har också ett brett utbud av posters för barnen. Klart att barnen också ska ha fina posters hängande på väggen i sina rum.
 
 
 
 
 
 
Här ser ni några till av mina posters som inte har någon ram än. ↑  
 
 
 
 

Godmorgon tisdag !

 
Påskhelgen är äntligen över och den har varit minst sagt händelserik. på både bra och mindre bra sätt. min påskhelg började redan förra onsdagen. då stannade jag med bilen på väg hem från Vasa så att den fick bärgas till Käyttöauto - generatorremmen gick av och pappa fick hämta mig och köra mig hem. Robb kom hem på onsdagskvällen efter att ha varit i Sverige på arbetsresa i 10 dagar. I Fredags hade vi inflyttningsfest för familjen och bjöd på god mat i form av ugnsbakad potatis och skagenröra, sallad och så en supergod cheesecake till kaffet. Både lördag- och söndag eftermiddag brände vi påskbrasor. Däremellan har vi bara tagit det lugnt och ätit massvis med choklad, hihi. Imorse vid halv fyra tiden åkte robb iväg för att tillbringa 10 dagar till i Sverige på jobb. Jag är ledig hela veckan och väntar för tillfället på att få hämta min bil från Vasa. tillsvidare är jag och piff och puff  strandsatta i Nykaabi :) 
 
Dagens frukost ♥ Smoothie och avokadosmörgås
 
Jag säger godmorgon tisdag. Hoppas våren är på intågande, för jag vill ha sol och värme, blommor och fågelkvitter. ljumma vårmornar med frukost på terassen. Nu får april gärna lida mot sitt slut, för jag välkomnar majmånad med öppna armar mer än någonsin just nu.

Full fart framåt ♥


Det har gått några dagar sedan senaste uppdatering men jag kan lugnt meddela att jag inte gjort något annat märkvärdigt än att jobba under veckoslutet. och så var jag på fågelskådning till storsand med pappa och lillasyster på fredagen.. sov över i monäs en natt också. En hemsk terrorattack drabbade ju grannlandet Sverige i fredags och min första tanke var: "fy vad hemskt!" min andra tanke som mittiallt slog mig var: "Men! Robb är ju i Sverige just nu."..  hoppas han kommer sig tryggt hem imorgonkväll så jag slipper oroa mig.
 
Puff står och spanar ut och är nöjd att inte behöva blöta ner tassarna i detta klottväder / Piff som ligger och myser tätt intill mig
 
 
Idag har jag haft finbesök här i Nykaabi av bästaste Sara och Wilton ♥ det var alltför länge sedan sist och verkligen så roligt att få utbyta några ord med henne. Wilton, den rätt så nyblivna tvååringen, hade med sig sin trehjuling och cyklade runt med den så att vi fick springa efter. Det var full fart framåt som gällde och däremellan lyckades jag fånga honom på bild också. Nog är han ju allt söt lilla Wilton :)

 

Såhär bor vi nu !

 
Nu är det dags för att visa lite hur vi bor och har det här i vårt nya hem i Nykaabi. det finns en hel del att göra ännu och såklart en hel del nya saker som ska införskaffas, men sånt får vi ta itu med lite i taget.. så nu när allt börjar vara uppackat ur sina lådor så ska ni få er en liten titt genom rummen tänkte jag och vi börjar väl med hallen tycker jag:
 
 
Vi har en stor och rymlig hall med en lagom stor garderob med skjutdörrar. i början av hallen har vi klinkers (vilket var ett väldigt smart val).. jag är inte helt säker på vad jag ska göra med den svarta skohyllan/skoförvaringen överlag men tillsvidare får den stå där. helst skulle jag vilja ha någon vit byrå där och tavlor på väggen ovanför, får se. låt oss gå in till köket: 
 

Mitt älskade kök! så nöjd över hur det blev ♥
 

Vi valde rostfria vitvaror. det är något som jag alltid velat ha! nu har jag det :)
 
 
 
En annan sak jag gillar med vårt kök är att vi planerade in bra arbetsyta, bland annat där vid 45 graders hörnet. Och såklart vitrinskåpet och barstolarna !! vi valde samma tapet till köket som vi lade i Vasa nyligen för att vi gillade den så mycket!
 
 
Välkommen till vårt vardagsrum! stort, ljust, fräscht. och så spisen då ♥
 

 
 
Stora sovrummet! här sover vi gott i våra nya mjuka sängtäcken ♥
 
 
 
Lilla sovrummet som för tillfället är förvaringsutrymme. dethär rummet har varit  f u l l t  av lådor och påsar och allt...
 
 

Vårt arbetsrum. här sitter jag nu och bloggar dethär inlägget..

 

Lilla wc / Gäst wc.. och Piffs & Puffs wc :)


Badrummet, en till wc och en bastu. 

 
 
Om ni funderar något är det bara att fråga ♥

Dagens lista

 
 
Dagens humör: Glad och ganska excited !
 
Dagens mående: Frisk som en nötkärna är jag! inga skavanker över huvudtaget 
 
Dagens borde: Fortsätta plocka och ordna så att flyttkaoset övergår till.. flyttkaos fast tvärtom. något annat borde jag väl inte.
 
Dagens frisyr: Luggen fast i två spännen åt varsitt håll och resten av håret i en hästsvans.
 
Dagens smink: Räknas fuktighetskräm som smink? :)
 
Dagens klädsel: Svarta mjukisbyxor och en blåvit randig tröja och lila strumpor. mer matchande kan det väl inte bli?
 
Dagens planer: Ledig dag och vaknade redan runt 8 imårse. under förmiddagen var jag till jeppo och fyllde ett halvt släp med ved som jag sen ska plocka in i förrådet. Nu ska jag snart ta och plocka upp lite här så att det blir lite mer ordning och reda
 
Dagens materiella vill ha: Ett vitrinsåp, en kaffeservis, en större blomkruka till en av garderobsblommorna, en kökspall, utemöblemang och grill, gardiner, med mera med mera.. men vi får ta en sak i taget helt enkelt!
 
Dagens fundering: Vad jag ska laga för kvällsmat..
 
Dagens beroende: Glass :) köpte årets första mjukglass i ytterjeppo idag (hehe)
 
Dagens tråkigaste: Att plocka saker som man inte vet vart man ska lägga !
 
Dagens längtan: Det säger jag inte :)
 
Dagens superlängtan: Det säger jag inte heller :)
 
Dagens låt: 5 fine frøkner är en låt som snurrar i mitt huvud ofta
 

En liten uppdatering !

 
Oj oj vad bloggen hamnat på sidan om i många veckor nu. inte för att det varit mycket på något sätt, den har helt enkelt inte varit en del av min vardag på ett bra tag. nu känner jag dock att det börjar vara dags att börja uppdatera mer flitigt igen. det närmar sig vår, man får mer motivation.. och så har vi ju flyttat nu också till vårt nya fräscha hem i Nykaabi. det är fortfarande ganska så flyttkaos här men saker och ting börjar få sina platser sakta men säkert. allt som ska skruvas upp på väggen väntar vi med för att vara säkra på var vi vill ha allt. man vill ju inte förstöra en ny tapet med skruvhål vet ni! (+ att han som ska skruva upp hyllor och tavlor är i sverige nu..)
 
 
 
Såfort vi börjat få saker på plats och det värsta flyttkaoset lagt sig så ska jag naturligtvis visa bilder från varje rum och hur vi bor och har det. också en liten tillbakablick på hur det sett ut här från byggets start. Jag tror inte att jag hade något mer på hjärtat för tillfället men från och med nu: bättre uppdatering! Hoppas alla som läsen bloggen har det fint och att ni inte trodde att jag hade slutat helt och hållet :)
 
 
Blombuketten jag köpte med mig hem från Sunds trädgård idag ♥