BF 24 MARS

 
Det går snabbt på bygget just nu och snart börjar allt vara på sin plats. och.. Jag har ju helt glömt bort att berätta här på bloggen - vi har ett beräknat flyttdatum. Fredag den 24e mars är det överlåtelse och den helgen kommer vi börja flytta in nästan alla våra saker här från Vasa. Ojoj, det närmar sig verkligen med stormsteg. Från och med första april är vi Nykabibor..
 
 
Var in och kikade lite idag - golvmattan var nu på plats och det blev verkligen som jag tänkt!
 
 
Annat som hänt är att det både målats och tapetserats samt lagts klinkers i badrum, wc och hall. i köket är kaklet på sin plats.
 
 
Badrumsskåpen är också på plats men pga att delarna till spisen+skorsten flyttat in till wc och badrum får bilder på det vänta ett tag..
 
 
En glad filur i sovrummets spegel. åh vad kul det ska bli att börja plocka in i skåp och lådor!! 
 

Men först en liten bildbomd från Ruka

 
Tillbaka till vardagen med en ledig dag att börja med, inte mig emot. Den senaste veckan åkte ju jag och Robb iväg på en liten vintersemester till Ruka och det var det jag tänkte se tillbaka lite på i detta inlägg. vi hade det jättebra och resan var verkligen välbehövd. på söndagen åkte vi upp till uleåborg och övernattade en natt på eden, badade i en och en halv timme och åt god hotellfrukost morgonen därpå. 
 
 
Vi fortsatte vidare mot Kuusamo på måndagen och väntade att klockan skulle slå 18 så vi fick checka in i stugan som låg alldeles intill backen. tisdag och onsdag åkte vi i backarna från förmiddag till sen eftermiddag. vi hade verkligen tur med vädret hela veckan. solen sken, det var lagom kallt och.. det var massor med snö! varje kväll avrundade vi med bastu.
 
 
Klarblå himmel och snötäckta träd
 
 
Vackra vyer från backen
 
 
På torsdag eftermiddag var vi också i backen. först visste vi inte om vi skulle åka en tredje dag men vi kunde inte motstå
 
 
 
Varför kan vi inte ha lika mycket snö här hemma som uppe i lappland?
 
 
Varje kväll blev himmlen alldeles rosa/lila då solen gick ner ♥
 
 
En klar och månljus kväll någonstans på en liten skogsväg 
 
 
På torsdag förmiddag besökte vi Riisitunturi nationalpark. vi svängde av lite för tidigt först och gick nästan 2 kilometer på ett skoterspår innan vi bestämde oss för att svänga om... det var iallafall bra med lite uppvärmning innan vi traskade upp till själva toppen av Riisitunturi
 
 
På ett skoterspår någonstans i lappland ..
 
 
Winter wonderland
 
 
Framme vid starten upp till Riisitunturi..
 
 
Bara lite över 1,5 kilometer upp. lätt, kunde man tro, men har man dålig kondition är dendär 1 kilometers uppförsbacken inte så trevlig
 
 
 
Mitt fina resesällskap ♥
 
 
När man väl börjar närma sig toppen känns det betydligt bättre. Fin utsikt i 360 grader
 
 
 
Vintertid går det både att promenera med vanliga skor upp till toppen eller så kan man också vandra med snöskor om man så önskar. skidspår finns också att välja. många går först upp till toppen och ränner sedan ner med snowboard eller skidor. en skoterled finns också någonstans i närheten.. Nu har jag besökt Riisitunturi både höst och vinter!
 
 
 
Bilden till höger är inte fotad från nationalparken, utan intill en väg nära Ruka. undrar om det är en Orre som sitter där i trädtoppen?
 
 
Trädtoppar
 
 

Vilken härlig dag!

Här befinner vi oss just nu.. i Ruka. 


Fotografering med Sara

 
Kul med lite omväxling på fotograferingsfronten. lite porträtt för en gångs skull och inte bara de samma gamla vardagliga bilderna. Igår efter jobbet hämtade Sara och Wilton mig och så for vi iväg på en och en halvtimmes fotografering vid gamla vasa kyrka. Wilton var på gott humör och sprang omkring och busade i snön då mamma blev fotograferad, men han själv fastnade nog på en och en annan bild också. här får ni ett litet sött exempel på hur det såg ut då vi fotade. 
 
Nikon D700 / 85 mm f 1,8 / ISO 200
 

Stöd lokala företag - spara pengar

Inlägget är ett samarbete med Lokalförmån - Lähietu
 
 
Att handla lokalt är något som vi i Österbotten är rätt så duktiga på, eller i hela Finland egentligen. det är iallafall min uppfattning. Vi köper gärna lokalt producerade råvaror, vi stöder företag i hemknutarna för att vi är bekanta med dem från många år tillbaka. Vi vill så gärna stöda de lokala företagen, vilket i sin tur leder till att du och jag spenderar en hel del pengar också, eller hur? Vad skulle ni säga om jag berättade för er att ni skulle få 10 % rabatt varje gång ni handlar lokalt.. med ett enda kort? fortsätt läs under bilden!
 
 
 
Har ni hört talas om Lokalförmån - Lähietu? om inte, så ska jag kort presentera vad det handlar om. Lokalförmån-Lähietu är ett relativt nytt företag startat av Robin Westerlund och Gusten Sundqvist. Lokalförmån-Lähietu grundades för att stöda lokala fristående företag och för att vi, som konsumenter, ska bli belönade för att vi stöder dessa företag (spara pengar med andra ord). Det som Lokalförmån- Lähietu erbjuder sina konsumenter är ett förmånskort. Förmånskortet visas upp vid kassan hos de lokala företagen som samarbetar med Lokalförmån-Lähietu, över 100 företag i dagsläget (största delen från österbotten men även runt åbo- och helsingforstrakten) - vilka de är kan man se på en lista här, i stapeln till höger. Genom att visa förmånskortet får vi 10 % rabatt på inköp upp till 100 €. rabatten stannar alltså vid 10 € per gång. ett exempel på hur förmånskortet fungerar: Hela Sjölunds- familjen är sugna på hamburgare en lördagskväll och vi stövlar in till Cindy´s Diner i Nykarleby. vi beställer 7 måltider och den totala kostnaden blir 60€. Då tar jag fram mitt förmånskort och vi får 10 % rabatt på vårt köp - vi betalar därmed 54 € och sparar 6€. Fortsätter vi såhär och stöder våra lokala fristående företag spricker spargrisen på nolltid ju. Hur ska man gå tillväga för att få förmånskortet då? läs under följande bild....
 
 
 
 
För att beställa ett förmånskort kan man endera kontakta Lokalförmån-Lähietu via facebook eller så beställer man det på hemsidan. Kortet kostar 49 euro och är i kraft i 12 månader framåt. Vadå , så man ska alltså betala för att få rabatt undrar ni säkert? Ja, det var också en av mina första frågor när jag fick nys om Lokalförmån-Lähietu, men kom snabbt fram till att man sparar in den summan på ett huj sålänge man handlar lokalt. Men lyssna noga nu alla intresserade... Jag har såklart en rabattkod till er: LINDA10 som ger er 10 % rabatt när ni beställer ert förmånskort. Det betyder att kortet kostar 44,10 € istället för 49 € ! beställer ni via facebook nämner ni koden där och om ni beställer via hemsidan fyller ni i koden i fälet ang. nätfaktura. svårare än så är det inte ♥ 
 
 
vägen till ett mera lokalt näringsliv 
 
Psst.. det var inte allt. om ni nu är intresserade av att beställa kortet och vill beställe ett nytt om 12 månader så gäller samma rabattkod,
bara så ni vet ♥ så kom ihåg min kod - LINDA10 

Listan som cirkulerar

Vad skulle du aldrig..

 

Äta? Min första tanke var tomater. men mitt svar blir hund eller katt (som de äter i vissa länder)
Dricka? Kaffe.
Skoja om? Oj, allvarliga sjukdomar, döden, om andra människors funktionsnedsättningar osv..
Ha på kroppen? En klänning av köttslimsor (som lady gaga en gång hade) ..
Vilja uppleva? Att någon nära till mig dör, att det börjar brinna i något av våra hus, att inte kunna få barn
Kunna arbeta med? Något yrke där man inte är omringad av människor..
Säga nej till? Vet inte varför min hjärna säger hotellfrukost, men vi säger så då, haha.
Googla? Hmm.. vet inte? 
Göra offentligt? Springa omkring spritt språngande naken
Blogga om? Mode, smink, politik..

 

Vad hittar man alltid/ofta..

 

På ditt skrivbord? Min kalender, kameran, en smoothie, dator..
Under din säng? Någon väska, dammråttor och puff, hihi
I din jackficka? Handlanlistor, småpengar och arbetsnyckeln
Bakom din kylskåpsdörr? Soygurt, frukt och grönsaker, fisk, kyckling, pålägg och mjölk
Vid sidan av ditt handfat? Tvål och nagelborste
Högst upp i din bokhylla? Har ingen bokhylla
Längst ner i din tvättkorg? De svarta dr denim byxorna som aldrig blir tvättade...
Framför näsan på dig? Telefon eller kameran
I dina tankar? Vad jag ska laga för mat..