Happy Birthday to me

 
Idag fyller jag hela 26 år. Robb har nyss farit iväg till vasa flygfält och flyger sen iväg till Mariestad där han är till fredag. Själv är jag snart påväg till monäs där jag ska fortsätta med grönsakslandet tillsammans med syster! Firade igårkväll med familjen och bjöd på kaffe och tårta på kvällskvisten. Då de kaffesugna gästerna tackade för sig for jag och robb ut på en 10 kilometers cykeltur. det är nämligen så att robb kom hem med en ny cykel till mig från vasa tidigare på dagen och den rullade väldigt fint kan jag tillägga. lika glad som 26 åring att få en ny cykel som då man var 6 år och fick sin första cykel. haha! 
 
 
 
 
Här får man cykla några kilometer för att komma sig till havet men det är det nog värt. i framtiden, sisådär om 8-10 år, då vi bygger hus ska vi nog ha havsutsikt har jag bestämt. ♫ jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo ♫ bilden fotad vid andrasjön vid solnedgångsdags igårkväll. nästa gång ska vi svänga in på en annan väg som borde gå längs med stranden. alltid kul att utforska nya cykelställen
 
 
 
Varmt solnedgångsljus bland grönskande träd och buskar ♥ 

 
Tre bilder från andrasjön igår.
 
 
Tänk att det äntligen börjar grönska. känns som att det tagit en evighet.
 
 
I helgen som varit passade jag och robb på att använda lite av hans samlade poäng för två frinätter på scandic i Vasa. det är väl den biten av hans resande som är det positiva, att han samlar poäng som han sedan kan använda för att bjuda mig på en gratis hotellnatt, eller två. inte mig emot. helgen i vasa var välbehövlig och rolig.
 
 
 
Utsikten från vårt hotellrum. förr kantarellis, idag scandic.
 
 
 
På fredagkväll åt vi middag på hotellet och sen bjöd jag robb på bio - vi kollade nya pirates- filmen. efter bion körde vi till brändö för att njuta lite av solnedgången. lördagen inleddes med hotellfrukost och därefter en hel dag med shopping. vi fikade på sweet wasa och på kvällen åt vi middag på rosso. efter att vi vilat på middagen lånade vi scandics cyklar och for på en liten cykeltur. 
 
 
 
Hotellfrukosten. 

 

Solnedgång fotad på brändö
 

Dags för en uppdatering !

 

Så har det gått över en vecka sedan senaste uppdatering igen och det börjar bli dags för en kort uppdatering igen. Ni som följer mig på instagram har väl lite bättre koll men jag kan berätta att jag inte gjort så mycket annat än jobbat den senaste veckan. Robb är också hemma, så vi har både varit på en långpromenad och en lång cykeltur samt varit på besök hit och dit. Råkar ha ledigt i över en vecka nu, så imorgon åker vi äntligen till Ikea och till helgen väntar två nätter i Vasa. De två senaste dagarna i bildformat:

 

 

Hela söndagen spenderade vi vid villan. det var så härligt väder och vi hjälptes alla åt att vårstäda både inomhus och utomhus. vi grillade en massa gott och avslutade dagen med att bada balja. en riktigt toppen söndag minsann ! nu saknas det bara lite nytt att så i planteringslådorna och hoppas på att jordgubbsplantorna tar sig, så blir det nog riktigt bra.. 

 

 

Vi sov i monäs natten till idag och medans robb varit på jobb i Vasa så har jag och lillasyster pysslat på i trädgården. vi målade uteförrådet, fyllde på med ny jord i växthuset och lite annat smått och gott. snart tar nya grönsakslandet form och det blir dags att börja odla allt som ska växa där i sommar. grönsakslandet får ett helt eget inlägg sedan när allt är klart, inte minst för ens egen skull att se tillbaka på om något år. 

 


Där blåsippan blommar

 
Jag har varit förkyld denhär veckan med sjuk hals, täppt näsa och lite hosta. för en gångs skull var det robb som smittade mig och inte tvärtom. det verkar vara en kortvarig förkylning, vilket ju är skönt. Det är äntligen fredag och efter tolvslaget ska han hämtas från flyget i Vasa handär efterlängtade karlen som tillbringat arbetsveckan i sverige denna gång. Jag själv steg upp lite före halv sju imorse och bilade iväg till jobbet. jobbade 7-14 och sitter nu som bäst och håller på med ett syprojekt hemma i arbetsrummet. så småningom ska jag spa-a till det lite denna fredagkväll och lägga ansiktsmask, bada bastu och ta en långdusch, fila och lacka naglarna och sen söka mig mot Vasa. 
 
 
 
 
I jeppo, på en stor gård med ett gammalt hus, den krokiga gamla tallen och den gamla stenmuren som famnar om hela tomten, där växer blåsipporna lite undangömt i skogen. men den som letar han finner. och fann, det gjorde jag. där kan jag tillbringa en lång tid, bara jag och min kamera. tänkt att det äntligen börjat grönska nu. bättre sent än aldrig.
 
 
 
 
Hoppas alla får en fin helg! jag är ledig och har inga speciella planer alls. precis som det ska vara
 
 
 
Nikon D700 / Sigma 70 mm f 2,8

Jag har varit lite off

 
 
Så har det gått nästan två veckor sedan jag skrev något sist. Under de två veckorna har jag hunnit jobba sista skiftet på fylgia och börjat på nya jobbet här i nykabi. en stor omställning helt klart, men det blir nog bra. jag skulle säkert ha haft att blogga om och det skulle säkert ha funnits tid till det också, men just då orkade jag inte. jag har varit lite nere, men så är det ibland, det kallas  l i v e t .. vi har alla bra och mindre bra perioder ibland. kom att tänka på ett citat från lejonkungen av timon och pumba som passar in : "bad things happen, and there's nothing you can do about it". vi blickar framåt.. jag lovar att jag ska förklara mig. Här kommer iallafall några av mina senaste instagramfoton :
 
 
 
Det har varit några fina vårdagar nu de senaste dagarna och idag hittade jag ett blåsippställe i jeppo. så ni kan ju förbereda er på en del bilder på blåsippor fotade med macroobjektiv under den kommande veckan ♥
 
 
Bilden till vänster är tagen idag när vi var i jeppo och plockade ved på eftermiddagen. den andra är tagen när jag i veckan påbörjade projektet att inreda uteförrådet. det tänkte jag ta i ett skillt inlägg när allt är klart där : )
 
 
Robb är mestadels på arbetsresa och har ju varit det största delen av dethär året, så det är tacksamt att ha två gosiga katter att mysa med om kvällarna när man känner sig lite ensam. och så har jag tillbringat lite tid i monäs också (där vi lite msått börjat med grönsakslands- projektet). Nu är iallafall Robb hemma några dagar igen, så det är jag glad över. Sen far han på tisdag igen och kommer hem typ på fredag, hemma några dagar och åker på en tvådagars resa, är hemma någon vecka och är borta några veckor... ja, sådär håller det på. Ni andra som har sambos som åker på arbetsresor förstår nog hur det är och hur jag har det :) jag börjar dock vänja mig. Nu ska vi iallafall fara i bastun och sen se någon film. Ha de !