Nu kryper vi - Isabelle 7 månader

 
Skrev ett inlägg några dagar innan Isabelles 7- månaders (alltså när hon ännu var 6 månader) dag med en kort uppdatering om henne. Nu kommer den riktiga 7 månaders uppdateringen. Någon vikt och längd har jag dock inte eftersom nästa rådgivningsbesök är först vid 8 månader (alltså snart) Ska bli intressant att se vad vågen och mätstickan visar i Januari, sådär efter julbordet och allt nyårsgott, hehe.. I klädstorlek för tillfället använder vi samma som vid förra uppdateringen, storlek 68. Något plagg i storlek 74 använder vi nog också. Hon växer så det knakar tycker jag. Och alltså.. oj vad det har hänt mycket i utvecklingen bara den senaste veckan. let's see ...

 
Att ta sig fram.. Isabelle har stått i krypställning rätt länge redan och gungat, även stått på fötterna och händerna men inte tagit sig fram. Ålat har hon inte heller, t i l l s  på luciadagen då vi tog fram julgranspyntet och pyntade julgranen. då blev det fart i tösen. Plötsligt började hon dra sig fram/åla. På Isabelles mommos födelsedag, i tisdags, tog Isabelle sina första krypsteg.. och det ser ju bara för gulligt ut. de lugna stunderna (då hon hölls på ett och samma ställe en längre stund) är härmed över då Isabelle är vaken. En positiv sak är ju att hon kan pyssla på med sitt och inte behöver underhållas  l i k a  mycket nu då hon börjat röra på sig. Dock önskar jag att man hade några par ögon till, för mittiallt är hon i julgranen, och en minut senare i kattmatsskålen. 
 
 
Andra framsteg.. En annan sak hon börjat med är att ställa sig upp på knä och hålla i sig i saker. stackarn har ju dock inte den bästa balansen  ä n  så någon gång har det hänt att hon fallit bakåt i en duns. Få se om hon ställer sig upp och stå uppefter saker innan 8- månaders dagen? det tror jag nästan. Det kommer säkert hända massor den närmsta månaden. Hon är så duktig vår lilla Isabelle. Vid rådgivningen säger de också att hon utvecklas så fint motoriskt. (stolt mamma)
 
 
Rutinerna för tillfället.. En vanlig vardag hos oss vaknar vi allt mellan 9.30 och 10.30, har morgontvätt och leker lite innan lunch kl 11. Innan sovdags ammar vi och far ut i vagnen nångång kl 12. Isabelle sover allt mellan 1 och 3 timmar första vilan. Vi äter mellanmål efter vilan och så leker vi. Ammar och ger Isabelle middag ca kl 17 och sen vill hon sova sin kvällsvila, allt mellan 1 och 2 timmar brukar den vara. ca 19.30 får hon kvällsgröt, 20.30 pyjamasdax och amning. Sen sitter vi och slappar en stund i soffan hela familjen och så ammar vi igen innan hon somnar. Somnar gör hon allt mellan kl 22 och 23. Under natten ammar vi 2-3 gånger. repeat.
 
 
Sömn. som jag skrev ovan om rutinerna, sover isabelle allt från 1-3 timmar på dagsvilan och 1-2 timmar på kvällen. på natten sover hon 10 timmars nätter med 3 amningsstunder. så småningom ska vi nog försöka få henne att sova redan kl 21 men tycker vi har det så bra som det är nu. Det enda vi skulle vilja få ändrat lite på är att Isabelle skulle lära sig att somna själv efter att vi ammat.. men, sover gott det gör vi. (knack knack i trä eller vad man säger)
 
 
Amningen.. den går fortfarande bra den med. (knack knack i trä här också) Förra gången jag sa att amningen går bra så bet hon mig med sin lilla tand. För tillfället har hon två tänder nere och någon är nog påväg upp har jag på känn. så där fick ni en liten tanduppdatering också. vi ammar 7-8 gånger om man räknar mellan kl 12 och kl 12 nästa dag.
 
 
Lilla busen som älskar att leka tittut, spela läpptrumpet, att pussas, lyssna då man sjunger och mysa i mysfilten framför barnprogram. Hon har börjat testa sina höga toner och gör ifrån sig små gulliga pip ibland. pratar med sina leksaker gör hon också. 
 
 
Snart är det julafton och vi ser framemot att få fira första julen tillsammans med Isabelle. Sen väntar ett nytt spännande år med nya framsteg. Så glad jag är att få se henne utvecklas och lära sig nya saker för varje dag som går. 
 
 
 

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)


Din Bloggadress:


Din Kommentar: