En kort uppdatering i slutet av årets första månad

 
Tänk att det redan är sista januari! det nya året har åtminstone börjat bra för min del och nu blir det väl bara mer och mer spännande för varje vecka, månad, som går. Vi har nu gått in i graviditetsvecka 26 (25+3) och enligt min gravidapp på mobilen är det i övermorgon 99 dagar kvar till bf, alltså tvåsiffrigt! Magen växer så det knakar, jag mår bra och bebisen verkar också må bra med tanke på vilken cirkus det är i magen mellan varven. Jag har dock börjat få mer och mer ont i både ryggen i slutet av dagen och mellan benen, så jag antar att det kan vara foglossning?
 
Förra fredagen var jag på sockerbelastning och i lördags var jag och Robb på öppet hus till Vasa centralsjukhus och gick på rundvandring både på förlossnings- och bb avdelningen. mycket spännande! jag visste redan tidigt att det är till Vasa vi ska och föda, inte så konstigt med tanke på att vi ändå bott 7 år i staden och för att det helt enkelt känns bäst så. Nu är det cirka 6 veckor kvar tills mitt arbetsavtal upphör, vilket betyder att det är 6 veckor till som jag siktar på att orka jobba. mammaledigheten börjar ungefär 3½ vecka efteråt, så ett litet mellanrum kommer det bli däremellan. just nu känns det som om jag inte kommer ha något emot att bara vara hemma och lalla före bebisen kommer, men man vet ju aldrig.
 
Det var en kort uppdatering såhär i slutet på tvåtusenadertons första månad. 

Gravidlista

 

1. Vilken vecka är du i nu?
Har nyss gått in i vecka 25 (24+2) och funderar hur tiden kan gå så snabbt men samtidigt så långsamt?

 

2. När är du beräknad?

13 Maj 2018, så det är ännu en lång väntan kvar

 

3. När fick du reda på att du var gravid?
Den tredje September 2017 plussade jag äntligen. Hade då gått mellan hopp och förtvivlan flera månader redan så vågade ju inte hoppas att det skulle ta sig fast det ju gjorde det ♥

 

 

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?
Tänkte till en början att vi skulle testa tillsammans men under tiden Robb stod och grillade smög jag in och testade (fast bim inte hade varit än.. pga lång cykel) och så gick jag ut alldeles skakig och visade det starka plusset och lika glad som jag var han såklart.

 

5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?
26 år gamla båda två och vi hade då varit tillsammans lite mer än 11 år

 

6. Mådde du mycket illa i början?
Från vecka 8-13 spydde jag nästan varje dag 1 gång..

 

7. Är du känslig?
Är en väldigt känslig person redan sen innan graviditeten, så nu är jag väl nog extra känslig kan man väl säga.

 

8. När kände du bebisens första sparkar?
Innan vecka 18 började jag nog känna lite fladder men tydligare efter den tjugonde veckan.

 

9. Är du ofta orolig?
Nej inte egentligen. ibland oroar man ju sig för att något ska hända bebisen eller nåt sånt.

 

10. Har du fått bristningar?
Inget på magen men brösten har fått ta den smällen istället.

 

11. Hur många ultraljud har du gjort?
Fyra stycken. Ett tidigt i vecka 6 för att kontrollera att det verkligen finns ett foster denna graviditet och så ville farbror doktorn att jag skulle komma tillbaka så det blev ett till i vecka 9. Sen har jag varit på rutinultra i vecka 13 och i vecka 21. Allt har sett bra ut på alla ultraljud ♥

 

 

12. Vet du vad det blir för kön?
Det är en liten tös som buffar i min mage 

 

13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?
Har inte hunnit fundera så långt men vi siktar väl på en vaginal förlossning, jag tar emot smärtlindring om jag tycker det behövs, förlossningen behöver helst inte dra ut på tiden allt för mycket och så har jag under hela graviditeten tänkt att jag ska lita på mig själv och min kropp att den vet vad som ska göras.

 

14. Vilka är dina favoritkläder?
Pyjamas!

 

15. Vad äter du mest/minst sugen på att äta?
Äter en hel del smörgåsar och massor med frukt, yoghurt och andra mjölkprodukter. Någon biff eller schnitzel är inget som faller mig i smaken alls..

 

Ett kort vardagsinlägg

 
Här sitter jag och känner mig som en gammal tant. anledning? jo vi bestämde oss för att ta en liten promenad på 5 km igårkväll, som tydligen var mer än tillräckligt för mitt tillstånd, för under natten har jag vaknat och haft ont i höfterna, mellan benen, i ryggen och vänt och vridit mig för att hitta en någotsånär bekväm sovposition. det hjälpte tydligen inte med bastu efter promenaden heller. så idag blev det en vilodag till för mig. har vankat mig fram och för att få åtminstone lite frisk luft idag tog jag bilen till andra sjön och fotade lite vintriga bilder där. nog är det så fint med all rimfrost i träden och snö på marken. nu ska här lagas skinkpaj i väntan på Robb som borde starta från Vasa någongång snart. Sen lär det bli en lugn kväll i soffan med lite eld i spisen!
 
Tänk vad lite gröna kvistar kan göra mycket! det bästa av allt är ju att eucalyptus som torkat är lika fint som färsk!
 
På ljusfatet i vardagsrummet finns nu en liten godisskål med torkad frukt, mums!
 
3 favoriter från vårt kök ♥
 
Fyndade träklossar på -50% inne på Amalia

Puff i spjälsängen

Winter wonderland

 
 
 
Fotat 11.1.2018 vid Andrasjön. Nikon D700 + Nikkor 85 mm (f1,8)

En ledig dag full med planer

 
Vilken fin vinterdag! jag njuter så av all snö som kommit och av kylan, solen har ju också börjat titta fram mer och mer, och jag förstår inte vad detdär vintermörkret är som folk pratar om? längtar ihjäl mig efter en slalomresa men det får jag väl nog glömma denna vinter, tyvärr. dagen har iallafall börjar bra med en välbehövlig ryggmassage. det råkade nämligen vara så att jag fått ett presentkort men inte kommit mig för att använda det förrän nu. googlade i förväg om det nog ska vara okej att massera sig i det preggofierade tillstånd jag är i och som tur är det nog det. På en del forum stod det att massörer brukar undvika att massera från midjan och neråt de första 13 graviditetsveckorna just med tanke på missfallsrisk osv, så nu vet ni det.
 
Resten av dagen då, ska tvätta lite kläder och om en timme ska jag befinna mig vid rådgivningen. borde få ett intyg idag att skicka med till fpa så att jag får hem den efterlängtade moderskapsförpackningen. den får man ju ansöka om när man varit gravid i 154 dagar och det har jag varit nu. Befinner mig för tillfället i graviditetsvecka 23 och mår riktigt bra. morgonillamåendet har försvunnit igen, magen växer och jag känner lilltösen sparka och böka runt i magen varje dag nu. imorse hade vi mycket kalas i magen kan jag meddela. efter rådgivningsbesöket tänkte jag åka vidare mot jeppis för att handla födelsedagspresenter. Mer än så har jag inte inplanerat så med det önskar jag alla en fin tisdag ♥