En natt vid villan

 

Åland 2018

 
Hej! tänkte bara kika in här lite snabbt för att dela med mig av lite bilder från ålandsresan. Vi har haft det superbra och vi har nu massor med bilder att skriva ut och lägga in i Isabelles bok på sidan "min första resa". Bilderna får tala för sig själva. Nu i veckan kommer jag ha fullt upp med att förbereda och göra klart inför lördagen - dopdagen. så, återkommer efter dopet.
 
 
 
Sandiga små fossingar
 
 
Oj vad Isabelle sov gott på stranden under sittt parasoll. 
 
 
Vincent med sin mobbo
 
 
Regn på intågande - skönt!
 
 
Vackra mariehamn!
 
 
Isabelles fammo var också med!
 
 
 
 
 
 



Isabelle ♥

 

Isabelle ♥

 
Mammas lilla älskling ♥
 
 
 

Isabelle 10 veckor

 
Mammas lilla älskling ♥
 
 
 

Nu åker vi till Åland...

 
.. eller rättare sagt inatt. vi tar morgonbåten till Mariehamn. Vad skönt det ska bli med en hel vecka på Åland. bara få ta det lugnt, äta god mat, mysa, gå på vagnpromenader, kanske finns det också något osett som vi åker och beskådar. Jag har iallafall på känn att det kommer bli en hel del bilder från resan att dela med sig av sen, samt printa ut och lägga på sidan "min första resa" i Isabelles bok ♥




Bilder från Åland

 

Det är inte alltid lätt att vara mamma

 
Isabelle har hunnit bli två månader gammal redan och såklart tycker jag att det måste uppmärksammas på bloggen också. varje vecka är det något nytt och spännande på gång i hennes utveckling och varje vecka är det lika spännande att få vara med och se henne utvecklas och utforska nya saker. Isabelle pratar mer och är en väldigt glad och nöjd bebis för det mesta. hon ler mycket och ibland är det nästan så man hör ett litet skratt. hon är så finurlig min lilla älskling ♥
 
Men det är inte alltid lätt att vara mamma. Det kan vara ganska tungt ibland, inte att sköta om henne, men saker runtomkring som man går och funderar på och börjar oroa sig över som tex. vaccinering. och en stor rädsla över att hon inte längre ska finnas hos oss. En annan sak jag kan oroa mig över ibland är att mjölken ska ta slut och att jag inte kan amma min dotter.. men jag antar att det är normalt att tänka så. Ibland kommer det turor då jag som mamma känner mig ganska otillräcklig, hjälplös. som tex för en vecka sedan då Isabelle plötsligt började gråta otröstligt såfort jag la henne till bröstet för amning. hon grät, jag grät ännu värre. såna gånger är det skönt att Robb finns nära till hands. Jag trodde till en början att hon amningsvägrade, inte ville vara nära mig och därmed fick jag en känsla av att jag just då i stunden inte räckte till. det var hemskt. Nu i efterhand när jag funderat så tror jag det hela berodde på en kombination av flera saker. Trött, hungrig, utvecklingsperiod, för mycket intryck? + värmen, vem blir inte grinig av denhär värmen liksom? Dessutom läste jag på någon sida att det är vanligt att bebisar får gråtanfall vid 2 månaders åldern. Då jag säger att Isabelle har gråtit otröstligt under veckan som gått har det som mest varat i 20 minuter. annars 5 minuter. så jag ska väl inte klaga, det skulle alltid kunna vara värre.
 
 
Så mycket nytt att lära sig som förälder hela tiden. och inte skulle jag byta ut det för något i världen! Isabelle är det bästa som finns. blir så varm i hjärtat varje dag jag får tillbringa tiden med henne. vem skulle annars inte bli varm i hjärtat av att få ta hand om sötnosen här ovan varje dag? ♥ tycker att bilden blev så lyckad!
 
 
På senaste rådgivningsbesöket, 6.7, fick Isabelle sin första vaccination. det gick bra, värst tror jag det var för morsan av att höra henne gråta. Hon var 58 cm lång och vägde 5060 gram. huvudomkrets 39,4 cm. På nästa rådgivningsbesök får pappan i huset också följa med.
 
Älskade små fötter ♥

I mammas fina trädgård

 
Det blommar så vackert i mammas trädgård på sommaren. massor av olika sorts växter att gå och titta på och dofta på. här under kommer några bilder som jag fotat nyligen då vi varit i monäs. 
 
 
 




Grönsakslandet då? ja, där växer det massor av godsaker. sallad, örter, potatis, rödbetor, morötter, lök, jordgubbar, sparris osv osv. 


Inne i växthuset har vi tomatplantor, gurka, paprika och en vindruvsplanta. 

Ärter och bönor

Vardagen rullar på

 
Hej bloggen. jag har tänkt på dig. men varken haft tid eller ork att uppdatera dig. sori, men nu kan jag lova lite nya inlägg för JAG har en heeel del foton som är ovisade och som behöver dokumenteras här på bloggen, inte minst för mig själv att se tillbaka på. förhoppningsvis finns det någon annan som också kommer tycka om att se på bilderna. förutom brist på ork och tid har jag lagt min energi på att planera och fundera inför Isabelles dop som är i augusti. vilken dag att se framemot!
 
Veckorna de går och går och vilket sommarväder vi haft den senaste veckan. så varmt att man nästan inte står ut, speciellt då det är lika varmt inomhus som där ute. puh! i need an ac- maskin om det fortsätter såhär. i brist på en sådan inhandlade robb en 90 euros fläkt för 15 euro på halpa halli i veckan som räddat oss dessa varma dagar. Isabelle har varit extra gnällig men vet inte om det beror på värmen, 2 månaders vaccinet, utvecklingsperiod eller en kombination av alla tre + hungrig och trött? i början av veckan grät hon otröstligt några gånger då vi skulle amma så jag som mamma kände ju mig alldeles otillräcklig. kan ta det i ett skillt inlägg fast.

Bilder från en vagnpromenad en skön sommarkväll
 

Robb har äntligen fått semester! i hela FEM veckor ♥ vi är snart påväg till villan för att sova där en natt och nästa vecka far vi till Åland. härligt! som jag nämnde, det kommer fler inlägg så småningom, tills dess får det vara bra såhär. 

i Nykaabi har vi pusshållplatser.