4 månader

 
 
Snart blir vår lilla Isabelle 5 månader, så jag känner att det vore dags för en 4 månaders uppdatering om henne nu. Å oj så mycket det händer i hennes utveckling hela tiden. hon är påväg att svänga från rygg till mage vilken dag som helst. hon rör på sig allt mer i både rygg- och magläge, hon har hittat sina fötter, hon greppar tag i saker och allt ska såklart via munnen, hon tycker om sina smakportioner (och majsbågar!!), hon gör alltmer ljud och läten ifrån sig och det senaste är att göra pruttljud med munnen så dreglet yr åt alla håll. Hon sover fortfarande lika bra om nätterna (ca från 22-10 med några amningstillfällen där emellan) och nu har jag äntligen fått henne att tycka om att sova i vagnen om dagarna också. 3 vilor i vagnen hinner vi med på en dag och den första vilan är alltid längst. då tar vi en promenad så jag själv får frisk luft också. nu får jag dock ta det lite lugnt med promenerandet känner jag, för foglossningssmärtan börjar göra sig påmind.
 
 
 
Mammas lilla älskling!
 
 
På 4 månaders kontrollen vid rådgivningen visade vågen 6590 gram och mätstickan 63 cm. så hon följer sin kurva fint. allt såg också bra ut på läkarkontrollen vi var på då. Just nu använder vi mestadels kläder i storlek 62 men också lite i 68 har vi börjat använda. vissa plagg i storlek 62 börjar vara för små snart, så mammalådan, som fungerar som förvaring åt Isabelles urväxta kläder, börjar snart vara halvfull. tur att lådan är stor. snart får vi fara på mer klädshopping, hehe.
 
 
I skrivanders stund är jag nöjd över vardagen som den är just nu, tillsammans med Isabelle. Amningsstrul har vi lite nu som då men under veckan som varit har allt gått bra. skönt. som jag redan nämnde blir hon snart 5 månader och jag vet inte riktit om jag hänger med. snart är hon ett halvt år. tiden går så fort. 
 
 
 

G I V E A W A Y

Inlägget är ett samarbete tillsammans med Homefun Majahome

 
Äntligen är det fredag och på min instagram pågår just nu en giveaway, där man har chans att vinna ett valfritt plagg i valfritt tyg som Sabine på Homefun i Jakobstad syr enligt ens önskemål. Tävlingen pågår till inkommande måndag kl 18:00. En superduper helg-tävling med andra ord ♥ Hoppas alla får en fin helg!
 

Mammas lilla sötnos i finaste mössan, klänningen och leggingsen som Sabine sytt åt Isabelle ♥




 
 

Höst i luften

 
Hade besök av min fina vän Jenny idag och lilla Sam. skönt att prata av sig lite ibland. efter vår lilla träff vaggade jag Isabelle till sömns och la henne i vagnen och så for vi ut på en liten promenad i det fina höstvädret. avslappnande! I väntan på att fadern i huset ska dyka upp tänkte jag dela med mig av ett collage med bilder från i Söndags då Isabelle fick vara med på sin första båttur ♥
 
 
Sötnosen som somnade i pappas famn. havsluften tycks vara lika omtyckt hos dottern som hos sin mor och far 

Saker åt familjens minsting

Inlägget innehåller affiliatelänkar
 
 
 
Ibland gör jag också dessa inlägg som folk kanske inte är allt så förtjusta i och nu börjar det vara en lång tid sen. Men så klickade jag mig in på Karolinas blogg och läste ett inlägg hon skrivit om just affiliatelänkar på bloggar och hur de funkar osv. Så jag gick in på min Tradedoublersida och kollade igenom den lite för att det var ett tag sedan jag använt mig av just tradedoubler och det kan vara lite krångligt. 
 
 
 
Till familjens nykomling, allt vad man kan tänkas behöva, från babyshop  länk


Fina inredningsdetaljer m.m till minstingen  →  länk

 
 
 
Dessa böcker beställde jag hem åt mig och Isabelle från Adlibris härom dagen 
1 - 2 - 3 - 4 - 5

Höstlistan

Vad är dina mål i höst?
1. Det vore bra om jag kom mig ut på vagnpromenad åtminstone 3 dagar i veckan
2. Anmäla mig till och delta i en arbiskurs med en massa andra mammor.
3. Ordna en mamma/gravid-barn träff hemma hos mig för alla som vill och har lust att komma och prata av sig lite med andra mammor.

 

Vad ser du mest fram emot?
Att planera och ordna en träff med andra mammor/gravida och våra barn. Om det lyckas skulle det väl vara superkul? frågan är om man vågar göra ett helt evenemang och dela det på facebook-gruppen mammor och gravida i österbotten eller om man ska bjuda vänner och bekanta, eller alla mammor med barn i nykarleby med omnejd. sånt funderar jag på denna fina höstdag

 

 
 

Känner du dig klar med sommaren?
Ja. det är jag. det har varit en suuperfin sommar på många sätt men nu är jag nog redo att välkomna hösten, som redan ligger i luften. Älskar hösten! förhoppningsvis slipper vi getingarna snart då också för DE har gjort att jag känt mig inspärrad i mitt eget hem denna sommar. man skulle kanske ha trott att det berott på Isabelle, men nej, getingarna är orsaken att jag suttit inne dagstid halva sommaren.

 

Hur såg din höst ut för ett år sedan?
Exakt för ett år sen stod Robb och grillade. det var lika vackert väder som idag. Jag tog ett graviditetstest där det efterlängtade plusset uppenbarade sig ♥ det var en fin dag!

 

Hur såg din höst ut för fem år sedan?
*Kollar arkivet på bloggen* Bodde i Vasa och hade nyligen inlett socionomstudierna. jag och robb cyklade, spenderade helgerna i monäs eller kovjoki, jag bakade i mitt mysiga kök i vår 2-rummare i vörostan, jag var på en föreläsning där Isabella Löwengrip föreläste, fotade solnedgångar osv...

 

Vad var bäst och sämst med sommaren?
Isabelle, Ålandsresan och att vara vid villan har nog varit de top tre bästa sakerna. det sämsta med denna sommar har nog varit getingarna. usch. 

 

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?
Kanske kan säga böcker på denna fråga, för har just beställt hem en del böcker både åt Isabelle och till mig. 

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?
Mjukisbyxor och stickade tröjor  ♥

 

 

Norrsken på villaavslutning