Nice dag 2, en dag i Monaco

 
Dags för en uppdatering om franska rivieran- resan igen, denna gång om dag två på vår fyra dagars resa. Dag två var en mulen och lite regnig dag i Nice, så vi bestämde oss för att hoppa på tåget till Monaco. Monaco ligger ju faktiskt inte i Frankrike, utan är ett helt eget litet land vid fransk-italienska gränsen. Vi är glada att vi gjorde dagsutflykten till Monaco, det var verkligen sevärt! Inlägget innehåller massor med bilder samt en kort beskrivning under varje bild.
 
 
Jennifer och jag utanför operan (?) i Monaco
 
 
En del av operan
 
 
På tågstationen i Nice, i väntan på tåget till Monaco
 
 
Någonstans nära operan
 
 
Någonstans nära operan
 
 
En häftig helikopterplatta vid hamnen i Monaco
 
 
En del av racerbanan i Monaco. kurvan på bild borde vara en av världens mest kända kurvor, förstod jag
 
 
Från japanska trädgården i Monaco
 
 
I trädgården fanns vackert blommande träd
 
 
Kolla in den röda bron på sista bilden här ovan!
 
 
En del av den japanska trädgården
 
 
Häftiga båtar vid hamnen!
 
 
 
Nästan så man blev sugen att köpa sig en lyxbåt
 
 
Truten..
 
 
.. och trutens vän
 
 
På en gata i Monaco
 
 
Smått duggregn ioch glasspaus. Glass var verkligen gott i Frankrike!
 
 
Utsikt från Monaco Ville
 
 
En bättre bild över hamnen i Monaco (en av dem!)
 
 
 
 
Prinsens palats i Monaco Ville
 
 
En fin kyrka i Monaco Ville
 
 
Intill prinsens palats i Monaco Ville
 
 
 
Utsikt från den exotiska trädgården i Monaco. 
 
 
 
I den exotiska trädgården. efter det blev det hemfärd mot Nice igen. fortsättning följer...

En försenad rapport om 1-åringen


Här kommer en försenad rapport om vår lilla ettåring, som jag lovade i samband med inlägget om 10-11 månadersuppdateringen. huvudsaken är väl att det dokumenteras någongång. efter denhär rapporten kommer jag knappast göra månadsuppdateringar längre, utan jag samlar på mig och gör en halvårsuppdatering istället vid 1,5 år.. vilket ju kommer vara fortare än man hinner blinka. Bilderna till inlägget är fotade här i veckan när vi var på kvällsäventyr till jeppo, på en liten grusväg. 

 
Isabelles längd och vikt vid 1 års- rådgivningsbesöket visade att hon vägde 9190 gram och var 74,9 cm lång. (Vaccinerad blev hon också och har som tur inte visat någon som helst reaktion vilket jag är glad över.) Vi använder fortfarande samma klädstorlek som vid förra månadsuppdateringen - storlek 80 för det mesta men vi kan ännu använda storlek 74. 
 
 
Rutinerna har ändrat en aning sedan senast. Isabelle har blivit en "sjusovare" och kan ibland sova enda till kl 11! det har hon inte gjort sedan hon var riktigt liten. oftast vaknar vi nog ca 9.30-10, äter frukost och leker, äter lunch 11 eller 11.30. Dagsvilan är numera från kl 13 och då sover hon allt mellan 2-3 timmar. Hon får lite mellanmål, middag, kvällsgröt och däremellan är vi ute eller gör något annat kul. Någon kvällstupplur har vi inte längre, och vi har nu börjat försöka få Isabelle i säng lite tidigare än förr. 
 
 
Annat. angående framsteg kan jag inte komma på något nytt. eventuellt att hon börjat visa mer känslor såsom att vara arg och irriterad, kasta saker, testa på att göra saker man inte får osv. pussel har också blivit intressant, och att leka med leksaksmat+besticken. I matväg har inte portionsstorlekarna ändrat något, men det blir allt svårare att få henne matad då hon ibland svänger bort huvudet och vägrar äta. Jag vet dock att det är hur normalt som helst hos en ettåring. 
 
 
Amningen, den är nu över. jag är så stolt över mig själv att jag ändå ammat i lite mer än 1 år och att jag inte gett upp när det kännts tungt. vi har kommit till den punkt då ett amningsavslut känns okej för oss båda. Vi har inte ammat på hela veckan, och det går riktigt bra. det får vara bra såhär ♥
 
 

Bilder från sådant som varit

 
Jag har ju faktiskt varit ganska dålig på att blogga den senaste månaden, som vanligt. men, det har varit och är projekt på gång överallt, jag sommarjobbar (återstår 2 veckor) med mera med mera. sådär annars har vi det riktigt bra här hos oss. R är ju pappaledig medans jag jobbar, sen kommer hans semester emot någon gång också och ja, när vi kommit lite längre på vårt sommarprojekt här hemma kommer det nog komma upp ett inlägg om det också. Jag har flera inlägg på kommande utöver detta. när de dyker upp återstår att se. dendär tiden vet ni. Nu har faktiskt R nattat Isabelle ikväll, så jag har passat på att gå igenom en massa bilder! 
 
 
De fyra bilderna här ovan är fotade helgen 17-18 maj då vi hade en liten hotellövernattning i Vasa från fredagen och lördagen bestod för min del av körfestival. det var en riktigt rolig helg med fint väder i fina sommarvasa. som jag saknar strandpromenaden ibland! det var så rogivande att gå vagnpromenad längs med havet och det blev hela 12 kilometer! 
 
 
Bild från förra helgen vid villan. det var annars första övernattningen för iår den helgen. pappa hade slipat och målat upp en gammal spjälsäng hemifrån som vi tog dit. Isabelle godkände den minsann och sov gott i den hela natten igenom. hennes lilla hörna i vårt nya rum vid villan kommer bli så mysigt med en sänghimmel och någon tavla och kanske lite bollampor.. 
 
 
Solnedgång och moln
 
 
Utsikten från badtunnan. Isabelle fick bada badtunna första gången och det gillade hon minsann!
 
 
Isabelle hann baja åt många båtar under helgen
 
 
Isabelle och jag ♥
 
 
Förra helgen bestod även av ett häftigt åskväder men även strålande sol.
 
 
Från en mysig grusväg i jeppo
 
 
Några av mina senaste instagrambilder

Bilder från 1 årsfotograferingen

 
En eftermiddag i mitten av maj hade vi bokat in 1 årsfotografering och familjefotografering tillsammans med Michaela. vi tog först några bilder i studion och sedan några utomhus också. här under kommer några av mina favoriter. Alla bilder i inlägget är fotograferade av Michaela.