Veckorna flyger iväg

 
Oj vad veckorna går snabbt. praktiken börjar vara på slutrakan och det känns verkligen skönt på något sätt, trots att jag trivs på praktikplatsen. men nu börjar jag nog känna mig färdig med allt som heter praktik och skolarbeten. de senaste veckorna har jag varit helt slutkörd då jag kommit hem att jag tilochmed behövt vila en stund före jag tar itu med sånt som behövs göras hemma. en bidragande orsak är väl att jag varit förkyld de senaste veckorna också, speciellt de 2 senaste. men som tur är det fredag imorgon! 
 



Helgens planer är att bada bastu, byta till vinterdäck på min bil, eventuellt byta oljan, fara till wargendahls, fara en sväng till villan, eventuellt fiska lite. vi får se. kameran får iallafall hänga med, så att jag får lite nya bilder att dela med mig av här på bloggen. Ha det bra!



Tre musiktips

 
Tre av de låtar som spelas mest på min spotifylista just nu: 
 

Fyra saker just nu

 
1. Köksskissen. i veckotal nu har vi knepat knåpat och funderat över hur vi egentligen vill ha köksskåpen till vårt blivande hem. undre delen av köksskåpen har vi hela tiden haft på klart, med ett 45 graders hörn och stor arbetsyta. Övreskåpen var betydligt svårare att bestämma sig för, men idag bestämde vi oss för hur vi vill ha det! en idé var att ha övreskåpen likadant som på undre, alltså ett "hörnskåp" med 45 grader + ett vitrinskåp. andra idén var att ha överskåpen endast uppefter väggen. Ikväll kom vi fram till att vi kör på den förstnämnda idén och som varit tanken hela tiden. Superfint tycker jag (såklart jag tycker det, det är ju vi som planerat det)
 
2. Galan 2016. Den närmar sig med stormsteg och jag ska absolut delta även iår. härom dagen startade nomineringen, där man kan nominera sina favoritbloggar i olika bloggkategorier. Alla finlandssvenska bloggare går bananas just nu och skriver lååånga inlägg om evenemanget, om vem de nominerat och vilken kategori de vill att andra ska nominera en i. Jag tänkte hålla mig kort och avslöja vem jag nominerat (men inte i vilka kategorier). De jag valde att nominera till årets gala är: Maria, Sara, Karolina, Carola, Michelle, Jarina, Nicolina, Elin och Sara och faktiskt mig själv iår för att jag tycker att jag förtjänar det. Om man vill får man gärna innan den 28e oktober nominera mig i t.ex. årets fotoblogg eller årets bloggveteran HÄR
 
3. Ny header och profilbild!  ä n t l i g e n  lite nytt utseende på bloggen. Jag har en lång tid tänkt att jag borde göra en liten förändring men har varken haft tid eller lust. men nu. nu är jag nöjd för en tid framöver igen och hoppas att ni som tittar in här dagligen också tycker att det blev bättre. det kan ännu dyka upp lite små ändringar men inget stort så.
 
 
 
4. Clowner. i n g e n  kan väl ha missat clownerna. människor som klär ut sig till clowner med syfte att sprida skräck bland folket. Det hela började i USA och har spridit sig till flera länder och nu även lilla Finland. På öt idag lästa jag om clowner som synts till i jeppis och så har jag hört om clowner i gamla vasa också. Varför just clowner? hur har någon fått den korkade idén att skräma folk? finns det inte tillräckligt med skräck i världen? frågorna är många och svaren få. det är tillochmed fånigare än pokemon go (har inget emot det, lovar!)..
 

Fyra bilder från helgen




Det var en välbehövlig helg som nu är över. Vi började helgen på bästa vis med att övernatta en sista gång vid villan för iår. vi grillade och åt gott, fotade solnedgången, badade balja och tittade på film. sov så gott hela natten. Lördagen spenderades tillsammans med Vincent och svärmor i monäs. På söndag for hela familjen på promenad till storsand och över till "låoton". efter promenaden åt vi äppelpaj med vaniljssås. mums!



Stenar kan också göra sig bra på bild

 
Måånga sidensvansar i rönnen
 
Trollskogen på låoton.

Ett svagt grönt sken på himlen

 
Tittade ut genom fönstret ikväll då jag stod och plockade in rentvätt och lade märke till ett svagt grönt sken utanför sovrumsfönstret. Tog kameran under ena armen och stativet under den andra, hoppade i bilen och begav mig iväg till smulterö på brändö för att fota lite. det var alldeles stjärnklart, månljust och så kunde man se norrskenet svagt dansa till framför en.
 
 
 
Första gången jag fotar norrskenet nu i höst. alltid lika faschinerande att stå och titta på det :)
 
 
Man vet aldrig riktigt med detdär norrskenet. en sekund kan det vara alldeles grönt på hela himlen och i nästa sekund är det som bortblåst.
 
 
Påpackad med flera lager kläder, fniss! nu kommer jag sova gott då jag fått vara ute på norrskensfotografering!

Självporträtt bland höstlöven

Nikon D90 | Nikkor 85 mm f2,8 | ISO 200 | Fotoplats: Gamla Vasa nära Korsholms kyrka
 
Jag är faktiskt riktigt nöjd med bilderna jag fotade igår, trots att jag märkte först när jag skulle börja redigera dem, att jag bara fotat i jpeg och inte raw. suck! de blev ändå rätt så bra. älskar verkligen att fota portätt med 85 mm objektivet. skärpan blir alltid bra och det fokuserar snabbt ♥ Korsholms kyrka i Gamla Vasa är verkligen ett tacksamt ställe att fota på, om man inte vill ha publik när man fotar sig själv. haha! fint är det där också. Vad tycker ni om bilderna ovan?

En måndag i oktober


Imorse när jag vaknade kände jag mig helt slut efter att ha legat och hostat och snörvlat under natten. förkylningen som jag fått försämrades under helgen och jag stannade hemma från praktiken idag för att inte smitta resten av personalen/barnen. hoppas verkligen att jag slipper förkylningen snart! Sov iallafall vidare och steg upp nångång efter kl 13! så att, så började min måndag. inte på bästa sätt med andra ord

 
Senare mot eftermiddagen kände jag mig som tur bättre i skick och for till gamla vasa och fotograferade lite. lite frisk luft gjorde verkligen susen. nu ska vi se om någon av bilderna jag fotade eventuellt får bli en ny header här på bloggen! känns som en evighet sedan jag gjorde något åt bloggdesignen.. det börjar bli dags känner jag.
 


Och här är en bild på mig från idag också. det var ett tag sedan jag la upp någon bild på mig själv här (i somras) och jag har bland annat hunnit färga håret vid frissan sedan dess. så nu har jag haft mörkare hår igen en tid med tre olika färger i. mörk i roten, ljusbrun/beige och ljusa slingor i längderna (balayagefärgning). 

 
Ikväll har vi handlat, lagat mat, tvättat(r) kläder och nu tänkte jag redigera bilderna jag fotade idag och sedan fortsätta sticka på ett par sockor jag började med igår. får se om det blir till något?
 

Cykeltur i höstmörkret

 
Ikväll efter middagen tog vi våra cyklar och drog ut på en lång cykeltur denna kyliga och friska höstkväll. Solnedgången var lika fin som den varit de senaste kvällarna och det blev snabbt mörkt. vi fortsatte ändå vidare och till slut hade vi lite över 20 kilometer på mätaren. vi var rädda att vi endera skulle cykla ner i sjön när vi kom hem via strandpromenaden, eller att vi skulle köra över folk utan reflex. som tur hände inget av dessa och vi kom oss hem oskadda men trötta i benen. Nu är det dags att gå och lägga sig. Ännu en praktikdag och så blir det en efterlängtad helg!

 
Kvällens solnedgång - fotat på smulterö i Brändö
 


Cykelsilhuetten



 
Godnatt !

Lite uppdatering

 
Den andra halvan av praktikperioden är inledd. jag befinner mig nu på dagis där jag kommer vara i 6 veckor framöver. Veckorna går så snabbt så hux flux är det slut. det är roligt med praktik, men jag saknar nog mitt jobb på fylgia, arbetskamraterna, klienterna..
 
Igår efter praktiken for jag och Robb till Östmans snickeri för andra gången. Så, nu har vi valt allt som ska väljas därifrån. Badrumsinredningen och allt vad som hör den till, köksbänken blev en mörkare variant, vi ändrade färg från brons till klar glas på hallgarderoben, gjorde lite småjusteringar, tog en extra titt över handtagen och knopparna vi valt på alla lådor och skåp och så vidare. Det känns så skönt att ha det över. Nu återstår det bara att välja tapeter och mål samt vitvaror! sen tror jag vi börjar ha allt på klart faktiskt :)
 
 
Imorse vaknade jag med glatt humör, som alla andra dagar den senaste veckan. Robb är ju tillbaka från Norge och det känns överlag bara bra på något vis. hihi :) Oktobermånad är här och det är en fin höstmånad på många vis.. med solsken, minusgrader och frost om mornarna och fina solnedgångar på kvällarna, stjärnklar himmel och norrsken mot natten och det blir tillåtet att ha tjocka stickade tröjor och koftor och man kan med gott samvete sitta och dricka te och titta på tv med en nyinskaffad filt runt sig. Jag har bestämt att Oktober ska bli en bra månad och hittills har det varit det! Hoppas alla haft en bra start på månaden. mer uppdatering kommer när tiden finns :) ha det bra!
Och grattis på födelsedagen svärmor ! :)