Ny vecka, nya möjligheter och något kul för ER :)

Det är måndag, och en rätt så bra sådan också. jag for till skolan till kl 11 imorse tillsammans med min "projektgrupp" och mailade angående ett roligt "projekt" vi ska göra. sen åt vi lunch, och 13:15 började vi med en ny kurs, gerontologi! spännande tycker jag, eftersom jag jobbat inom äldreomsorgen hela sommaren :)

Nu ikväll har jag och robb varit och veckohandlat och nu ska jag göra lite skolarbeten. senare ikväll slappar vi nog bara i soffan! Snart går vi in i oktober också och då, nu på onsdag, har jag något kul åt er! håll utkik :) vad mer om denna vecka? jo, inkommande helg kommer vi tillbringa här i Vasa. på fredagkväll tänkte jag ha en liten "ta hand om mig själv"- kväll och fila och klippa och skrubba och smörja osv.. på lördag kommer bästaste Sara hit, så då har vi en hel dag tillsammans då vi bland annat ska shoppa, äta gott och kanske fotografera lite :) det ska bli superroligt! det var allt just nu. vi hörs!


 

 

Två sötnosar!

Hur söta får man vara? ^^

 

En cykeltur i höstiga Vasa ♥

Efter att mestadels ha suttit inne hela halva lediga torsdagen bestämde vi oss för att hoppa på cyklarna och få lite frisk luft. det blev en rätt lång cykelutfärd, cirkus 10 kilometer? i det friska höstvädret :) solen höll på att gå ner också, så det var ett härligt ljus att cykla i. vi stannade först  vid "rosparken", sedan vid en söt liten sak där nära bragegården, sedan vid en bänk vid båthamnen utanför fängelset :) romantiskt värre!



Såhär gullig såg jag ut då.. hihi. robb fick också var med på ett hörn :) 

 

Recept på äppelkaka ♥

Idag har jag bakat äppelkaka och vill nu dela med mig av receptet på den till er :) kakan är hur enkel som helst att göra och blir riktigt mjuk och god med smak av höstiga äpplen :) Ingefäran ger en speciell och god smak till kakan.



 


 
 

Från en gång när jag var i Norge ..

Året var 2010 skulle jag tro. jag och min familj bilade i norra Norge en dag och det var verkligen något helt fantastiskt, något man inte ser varje dag. precis sånt landskap jag älskar. ni som varit i norge någon gång förstår vad jag menar! jag tror inte att jag visat bilder därifrån någon gång här i bloggen? 



Alltid när jag är på någon resa plockar jag med mig fina stenar hem. jag gillar stenar! sen när man kommer hem kan man rista in landet och datum på stenen så minns man var man plockat den :) snäckor plockar jag också. det är ju bara för härligt :) när vi var i norge hade jag både snäckor och stenar med mig hem.




Jag skulle gärna åka till Norge igen någongång snart. det finns ju massor att fotografera där också! hur kul skulle det inte vara att hoppa i bilen ett helt fotointresserat gäng och åka på fototrip till norra norge? JÄTTEKUL :D 


 

Golvlampan!

Igår när vi var och veckohandlade vid prisma fastnade vi en stund vid lampavdelningen för att jag funderat på en enkel golvlampa en ganska lång tid nu. med oss hem kom golvlampan för -50%, va e no bäter än he? :) enkel och snygg och piggar upp nu såhär i höstmörkret. nog för att vi redan har 5 lampor i vardagsrummet, men kan man ens ha för många lampor? :D

Dagen då första snön kom


Ni vet ju alla att vädret är det man tar till när man inte har annat att prata om, så det tänkte jag göra nu. Om någon missat det, har första snön kommit idag här i Vasa, Finland, i september !  inte nog med det, när jag och robb gick och la oss igårkväll åskade det. flera blixtar såg vi. haha! får se vad morgondagens vädergudar har att bjuda på :)

Om feminism och jämlikhet!



Ingen kan ha missat videon som just nu delas och skrivs om för fullt på nätet. Emma Watson's fantastiska tal hon gjort för FN om feminism och jämlikhet. FN har kommit ut med en kampanj med namnet ”heforshe” med vilket syftet är att få fler män och pojkar delaktiga att kämpa för en jämlik syn på män och kvinnor. Watson avslutade sitt tal med ”If not now, when?” och det stämmer mycket väl. Ja tack, till ett mera jämlikt samhälle. har ni inte sett videon eller inte bara hunnit, SE DEN. den är ju ändå bara 10-11 minuter. Tidstjuven har som vanligt skrivit ett mycket bra inlägg om samma ämne, så gå in och läs :)

 



Piff & Puff ♥

Här har ni mina små bebisar, piff & puff ♥ vad hade jag gjort utan dom?



Äta, sova, busa, gosa, sova, äta, sova.. på repeat :)

 

Var finns motivationen när man behöver den?

Okej mina vänner. jag har inte särskilt mycket att komma med för tillfället. har inte hunnit uppdatera bloggen på en vecka nu, men jag lovar att det nog kommer komma någon uppdatering under veckans lopp. iallafall någon bild och kanske något tips eller någon tanke eller fundering. det känns som om alla skolarbeten kväver mig för tillfället, men vänta bara, jag ska hitta motivationen och jag ska vinna. det gör jag alltid. men, var finns motivationen när man behöver den som mest? säg det. idag har jag åtminstone lyckats få till en a4 med text, inte illa. jag stack ut näsan i vädret idag också, och där var det cirkus 5 grader, isandes kallt och blåsigt. brrr! nu ska jag vänta på att robb kommer hem så att vi kan åka och veckohandla :) vi hörs!

Helgen i ett nötskal!

Tänkte kort ta och berätta lite om helgen som varit, den har nämligen innehållit väldigt mycket skojigheter! Om vi börjar med fredagen. jag och robb var med pappa till jeppo på eftermiddagen och plockade lite äpplen, plommon, björnbär, hallon och lite havtorn. på kvällen tittade vi på film och fotade norrsken ..




Jag bakade en knäckig äppelkaka med en liten smak av ingefära mitt i natten :) mums!




På lördagmorgon fotade jag en rönn med macroobjektiv då puff plötsligt dök upp bland grenarna :) hihi! ♥

 

Senare på lördagen for jag och robb iväg till villan. vi hade nämligen bjudit våra vänner dit just denna dag, så vi ställde i ordning där på eftermiddagen. sen mot kvällen när alla var på plats, rättare sagt alla 12 (4 tjejer och resten grabbar) grillade vi och åt gott, skrattade och hade det riktit trevligt! J & C hade med sin lilla Wilton, och han var så söt :] nu som då får man också träffa nya människor, D hade nämligen med sig sin trevliga flickvän från thailand :) alltid kul med nya vänner! senare på kvällen bada vi nästan alla i baljan, grabbarna doppade sig i sjön och vi satt uppe länge och bara umgicks! tack för en kul kväll :D

 

Mina top fyra serier!

Okej mina vänner. jag är inte ännu någon serienörd som många andra är som tittar på femtioelva serier samtidigt och dagligen. jag tittar på två just nu.. okej tre faktiskt (nummer ett ser jag på justr nu, nummer två håller femte säsongen på och just nu väntar vi på avsnitt 13 som kommer i.. december? nummer fyra väntar jag på att nästa säsong ska komma ut). tänkte göra ett inlägg med mina top fyra serier just nu. är ni redo?

1. The vampire diaries. har just börjat se denna serie och måste faktiskt säga att den är bäst av dom jag sett hittills.. så tycker jag! så, gissa vem som sitter här på kvällarna och säger "baara ett avsnitt till" :]



2. Pretty little liars! okej, egentligen är första och andra på delad första plats men.. båda serierna är lika bra :)



3. Lost! den första serie jag följde med tror jag? har sett alla avsnitt kanske tre gånger :]



4. Orange is the new black. sett alla säsonger och bara vääntar på nästa att komma ut! 

 

Tankar om hösten

Vi kan väl nog alla konstatera nu att hösten är här. skolorna har börjat, skördetiden är i full gång, löven på träden har börjat förvandlas till orangea röda och alla fina höstiga färger, det har blivit svalare, man får klä sig i mysiga stickade tröjor och dricka te på balkongen.. och mycket mer! Hösten är nog en av de bättre årstiderna tycker jag. För min del kommer hösten se ut på så vis att vi har måånga inlämningsuppgifter, och jag borde börja nu, verkligen. men jag vill inte stressa ihjäl mig heller, så jag kommer ta en sak i taget. kom ihåg att det är viktigt att ta hand om sig själv mellan varven också! :) ta en lång promenad, bara ligga och slöa i soffan framför någon serie, ta ett långt bad i badkaret, gå på lite shopping eller ut på café, eller varför inte bara baka något. det var några av mina tankar just nu. vi hörs!

 

En macrobild .. nr 2 !


I svartvitt och i färg. svampar gör sig ganska bra på bild :)

En macrobild !

Jag som brukade fylla bloggen med naturbilder förr. jag måste säga att det var ett tag sen? bilderna har börjat bli mer och mer till vardagsbilder istället. därför, tänkte jag nu bjuda på en macrobild som jag redigerat i både färg och svartvitt. det är nästan synd hur lite macro och naturfoton det blir nu för tiden, jag borde absolut skärpa mig! jag tycker själv att naturbilder är trevliga att se på så.. bara dendär tiden skulle finnas, så man skulle få krypa runt där på marken och fåna sig : ]


Lingonplocknings-söndagen!

Vet ni, nästan hela helgen har jag gått i kortärmad tröja utomhus. men bara på dagarna. det har varit runt 20 grader varje dag. perfekt utomhusväder! nästan som sommarvärmen som varit, och ska jag vara ärlig är jag inte helt klar med den än, så jag hoppas fortfarande på 20 + grader i hela september. jaja, tillbaka till helgen! på lördagen byggdes det på ladan, vi njöt av värmen, och på kvällen for vi och hälsa på vincent och gänget :) lika kul som vanligt!



Idag tog vi lingonplockarna, ett tio-liters ämbar och så for vi på lingonplockning i kovjoki. det var en varm och fin dag ute i skogen och lingon fanns det minsann! en timme spenderade vi i skogen tillsammans med älgflugorna. ämbaret fylldes upp till kanten och lite till, och när vi kom hem igen rensade vi allt och la i fryspåsar. nu är påsarna i frysen här i vasa och bara väntar på att få bli uppätna och använda. lingonkolapaj står åtminstone på shemat!


 

Planer för helgen och roliga nyheter :)

Nu är det helg, wohoo! Vi kommer spendera denhär helgen i kovjoki och för tillfället håller robb på och bygger en lada.. hehe :) planerna för helgen är väl inte så många, men vi ska åtminstone ut i lingonskogen imorgon, bygga på ladan men annars bara ta det lungt. Jag har blivit förkyld, så jag kommer nog inte ha någon ork kvar till något annat.. dessutom bankar huvudet. Jag har också planer på att göra en höstlig plantering till vår balkong, vilket säkert dyker upp här på bloggen sen :) 
 
 
Sen måste jag bara få lägga in ett stort GRATTIS i dethär inlägget också, för det är ju liksom en dagbok för mig också som jag ska få bläddra tillbaks i och minnas fina stunder.. Min bästaste Sara ska få en bejbi :] okej, jag visste nog det redan tidigare men ;) läs mer på Saras blogg: http://saragunmarie.blogg.se <3 nu kan jag också berätta att.. jag ser så framemot gravidfotograferingen vi planerat som jag ska ha sen med Sara :) det ska bli så roligt! Jag är SÅ avundsjuk men supermega glad för Saras skull <3
 
Bilden är från Saras blogg :)

Lite musik!

 

I vårt vardagsrum

Här är några bilder av vårt vardagsrum. okej, tre bilder på en fönsterbräda är kanske lite överdrivet men.. fönsterbrädor är svåra! äntligen har jag fått någon slags orning på denhär fönsterbrädan som jag iallafall är liite nöjd med. Till vårt vardagsrum fattas nu bara ett nytt vardagsrumsbord som vi ska göra själva, och en liten hylla. LÄNGTAR tills vi har dessa två på plats!


Om att cykla till biblioteket i en grön och en gul halare

Dendär känslan om att man har sjukt i halsen var även där imorse och den försvann inte lika enkelt med morgontét heller. jag får väl bara acceptera att jag nog kommer bli förkyld snart. idag hade vi vuxenpedagogik från morgonen, for sen hem och åt lunch, vilade och inväntade robb. pappa var också hit med min reservnyckel till bilen eftersom den inte gick att öppna med den "riktiga", inte på något vis. nu fungerar det igen och jag slipper in i min bil igen!

Klockan fyra idag for jag, med grön halare och robb, med gul halare, cyklandes till biblioteket här nära oss. Där satt vi i flera timmar tillsammans med några av mina klasskompisar och deras karlar och vänner. Gulis stod på shemat och iår hade de "klädsträcket"  på grusplanen bakom biblioteket. därför for tvåor, treor och fyror dit för att ja.. se på när gulisarna klär av sig och bildar ett långt sträck av sina kläder. extra poäng utdelas om någon ur ens lag klär av sig spritt språngande naken. iår var det kanske 35 lag med 6-7 gulisar i varje. årets manliga gulisar på novia verkar tycka att det är hur kul som helst att visa sina juveler. med andra ord kom vi hem med många skratt på skrattkontot idag! å va e no bäter än he? :) godnatt!

I vårt sovrum

Nu har jag ju visat det nyaste i sovrummet, alltså hyllan som vi gjorde av en gammal apelsinlåda, så nu tänkte jag visa lite mer av vårt sovrum. den svarta malm- byrån i vårt sovrum är verkligen bra att ha. där i har vi alla sängkläder, handdukar, gardiner och sånt. före vi skaffade byrån var vi tvugna att ha allt detta i garderoben som redan då var nästan proppfull.

Här är lite bilder på vad som finns på byrån. den nya ljuslyktan med texten "live laugh love", en orkidé, saltlampa, en såndär supercool ljusstake som jag inte vet vad de kan heta? och en liten tavla med texten "always kiss me goodnight". sen råkar jag också ha turen att få ha mina victorias secret- produkter i en skål på byrån. hehe! ♥


 

Ålandsresan, dag 4 ♥

Nu har vi kommit till dag fyra på åland, söndagen, även kallad den hurttiga dagen!? Vi var ute redan ganska tidigt och hade som plan att cykla en liten bit. okej, dendär lilla biten blev cirkus 25 kilometer! i motvind.. och uppförsbackar. nåja, vi cyklade först till Järsö, tillbaks hemåt via centrum, hamnen.. ja, ungefär så.





I Järsö är det FINT. halå, landet är alltid fint! och där kan man också stanna på café en stund. Stickstugan hantverk & café heter stället och det måste nog vara det mysigaste cafét som finns tror jag! bakverken där är helt utsökta och typ nygräddade? jättemumsiga bakverk hursomhelst! För mig blev det en äppelpajsbit, som fortfarande var varm och robb tog en pannacottacake med havtornsgelé som var hur god som helst! 




Robb drack kaffe och det förtjänade två svartvita bilder, för de blev häftigare så än i färg :)





Där nära intill cafét finns en hage med hästar, en liten gårdsloppis där det säljs gamla saker, hehe! och ett växthus/ hus för växter och grönsaker och blommor :) vackert och mysigt! ett sånt vill jag också ha hos oss sedan i framtiden :)




När vi cyklade hemåt från Järsö igen stannade vi till vid vägkanten där det fanns en hästhage en liten bit från vägen. jag, som red förr, och tycker hästar är gosiga ville förståss gå fram till dom och gosa lite med dom. och där nere i hörnet ser ni ju hur barnsligt överlycklig jag var att se på hästarna, hehe :)

 


När vi var färdiga med att vara hurttiga for vi till robbs kusiners stugor i djurvik. drack kaffe och te, åt plommon direkt från trädet och gick med koppartråd över vattenledningar (som inte fungerade för mig, men nog för de andra).. sedan for vi till hesburger (för när man har varit hurttig får man äta sånt!) och senare på kvällen for jag, robb och robbs ena kusin, sonja, och spelade äventyrsgolf :) jag vann, wohoo! sedan såg vi på lite lindy hop dansande och lyssnade på bra musik. 




Nästa dag, måndagen och sista dagen var vi uppe från morgonen, packade våra väskor och fikade med robbs kusiner i lägenheten. kaffe, te och lingon-kola-paj ! mums :) där dunt en tvåtiden sade vi hejdå och for till terminalen på mariehamn, körde på båten och for hemåt igen. Jag hade gärna stannat längre, men det får bli nästa gång :) jag och robb shoppade på tax free, jag träffade på en klasskompis på båten, gick omkring, satt och tittade ut över havet i väntan på åbo hamn. sedan körde vi raka vägen hem till vasa för att sova lite före första skoldagen!

Om dagen som avslutades med te på balkongen.

Min andra och sista lediga dag denna vecka håller på att gå mot sitt slut. när jag vaknade hade jag lite sjuk hals, men efter en tekopp var det bra igen. hoppas ingen förkylning är på gång! idag har jag duschat, diskat, pysslat och lyssnat på musik. jag har också köpt en tröja på gina tricot, jagat den rätta västen i onödan.. den fanns ändå inte i butiken än. jag har gosat med katterna.. och jag har haft samma outfit som igår. inget märkligt med det!



 
Här på kvällskvisten for jag ut på vår mysiga balkong och drack en kopp te och åt skyr- kvarg! 




Pappa var hit ikväll också :) han hade med sig våra cyklar och min tomatplanta. tack pappa! nu står tomatplantan på balkongen och ser fin ut. just nu på balkongen har vi också jordgubbsplantor som fortfarande ger jordgubbar ♥ vi har också införskaffat kuddar till stolarna och så har jag ju förstås NYKELPIGOR på vår balkong också som jag gjort själv :) visst är dom söta? vi har planer på ett litet roligt projekt för balkongen också som jag är spänd på :)


Nu ska vi se klart en film och sedan gå och lägga oss!


Tack och godnatt ♥

Fint i klädväg ♥



 

Det är inte så ofta jag gör sånahär klädinlägg men ibland händer det. här ovan ser ni lite såndär fint som jag skulle vilja ha! jag är inte alls den som bryr mig hemskt mycket om mode utan jag klär mig i vad som känns bäst helt enkelt. På bilden ovan är det speciellt en sak jag måste ha och det är västen! har sökt en snygg sådan länge. 

Att inreda med en gammal appelsinlåda ♥

Åh, vad roligt att använda gammalt och göra det till något fint! Det är nämligen precis vad jag/vi gjort nu. I fredags var vi en sväng till kovjoki och då fick jag för mig att leta bland allt gammalt i svärfars lada på vinden och där hittade vi en gammal träfärgad appelsinlåda från 60 talet! vi tog med den till monäs, sandpapprade och vit "betsade" den och nu står den i vårt sovrum som en hylla ♥ den är ju bara för häftig! vad tycker ni?




I hyllan kan man hitta några av de saker jag fyndade idag! de passade utmärkt i hyllan ♥


 

Fyndat inredningsprylar ♥

Jag var som sagt till suvikirppis här i Vasa idag och fyndade vid sidan var de har fullt med inredningsprylar som är billigare än vad de skulle vara på andra ställen. Jag har på något vis fastnat för de söta ugglorna som pryder alltmöjligt just nu. filtar, mössor, lådor, alltmöjligt! jag köpte två söta lådor med dessa ugglor på! två ljuslyktor med texterna: "home sweet home" & "live laugh love". två beigefärgade kuddöverdag. två kökshanddukar, två kylskåpsmagneter, en handduks"hängare", ett par vantar . och två ljuslyktor till med banddetaljer och en stjärna med texten "home". ♥


 

Om första septemberdagen

Hej första september och hej på er! dethär inlägget har jag tänkt publicera huur länge som helst nu, men internet har bråkat, och så var det ju idol på tv apparaten också. det känns som att det just var början av augusti och nu plötsligt är det första september och dessutom har det lovats lite sommarvärme ännu.. whaat? Idag har jag iallafall varit ledig och det är jag imorgon också. Idag var jag till plantagen, eva & adam loppis och suvikirppis. att vara till det sistnämnda idag var farligt, de har nämligen så mycket fint där just nu! Så, vad har jag mer gjort idag? tvättat kläder och veckohandlat :)




Piff och puff är också här i vasa nu ♥ piff ville inte vara med på bild idag så det blev två bilder på puff istället :)