Blåsippor ♥

 

En riktig vårdag!

Just sånahär dagar som idag skulle jag allra helst sitta på balkongen hela eftermiddagen. de 15 plusgraderna som är på balkongen värmer och det känns nästan som sommar. men. kvällsskiftet väntar, 14-21, så detdär med balkonghäng hela eftermiddagen får jag glömma. men en timme hann jag med åtminstone. 




På tal om balkongen ska vi snart lägga upp ett kattnät så att Piff och Puff får börja komma ut på balkongen! sen ska vi också hitta en elgrill, så vi kan börja ha grillat till middagen, och sen ska jag också pyssla och hänga upp några krukor i spaljén där vi kommer ha örter och sånt i sommar :) och ja.. så ska vi göra ett "klösträd" åt Piff och Puff till balkongen också!


 
 
Nu ska jag snart cykla iväg till praktikplatsen. ha en bra dag alla!

Projekt

Ikväll har jag börjat med ett litet projekt, som jag tänkte sysselsätta mig med på sidan om i sommar när jag inte jobbar. något att göra, helt enkelt! Ikväll sydde jag min första nalle och den blev nog helt bra faktiskt! Iallafall Puff gillade nallen ♥ 

 

Skönt med lediga måndagar!

Första veckan på nya praktikplatsen är avklarad och andra veckan började med ledigt! jag sov till 9, la igång två maskiner med tvätt, diskade, dammsög, torkade golv och putsade wc. sen har jag också varit en sväng in till stan. nu tänkte jag gå ut och fota lite blåsippor på gården före robb kommer hem från jobbet. då ska vi via loppis och tömma bordet och sedan veckohandla. jag har hunnit med massor idag och det känns bra!


 
 
Jag har också hunnit baka bröd idag! det blev ett bröd i långpanna med örter, soltorkade tomater, fetaost och lök!
Det blev suupergott! någon som vill ha receptet?

Helgen!

Det börjar bli pinsamt tyst här i bloggen in i veckorna nu. tyvärr. jag vet inte heller vad jag ska blogga om, och det finns heller ingen som orkar eller vill komma med en liten kommentar om idéer åt mig. så, inte orkar jag engagera mig att uppdatera bloggen varje dag jag då heller! så är det bara!
 
Helgen som varit har det varit en hel del på shemat. helgen har spenderats i kovjoki och i fredags var vincent och gänget i kovjoki hela kvällen också. I lördags var vi ute från förmiddagen till kvällen och ordnade på gården. jag klippte hallonbuskar, räfsade och sorterade skräp i ladan medan robb hjälpte till att ta bort en häck! på kvällen såg jag på gladiatorerna och sen såg vi på Wedding ringer. rekommenderas! här är en trailer till filmen:
 


Igår, på söndagen var vi till jeppis en sväng, via prisma och sunds, och sedan for jag och hälsa på Sara och Wilton ♥ Sist vi sågs var på babyshowern, så det var verkligen på tiden! Jag träffade Wilton för första gången igår och han sov nästan hela stunden jag var där, men det gjorde ingenting! Han är nog det sötaste jag sett på evigheter! så liten och så gosig att ha i famnen ♥ t.o.m. Wiltons pruttar var gosiga! hihi :) Om jag var bebissjuk före så är jag nog det ännu mer nu!
 

De senaste dagarna.

Det är mer än en vecka sen senaste uppdateringen här på bloggen så nu tänkte jag att det vore dags för ett litet inlägg om vad jag riktigt gjort de senaste dagarna! på onsdag var jag sista dagen på dagis, torsdagen bestod av praktikseminarium och på fredag var det heldagsföreläsning i skolan med rubriken daghem utan mobbning, och så fick vi även kompisväskan! ska bli spännande att få börja använda sig av materialet sedan! 
 
 
 
Igår var min mamma och pappa hit och jag och robb var med dom på stormässan i botniahallen. fick med mig hem någon enstaka broschyr och en fuktighetskräm. På lördagkvällen bokade vi två biobiljetter och for på fast and furious 7. den var riktigt bra tyckte jag! Idag på eftermiddagen var vi ut på en 27 kilometers skön cykeltur. solen värmde riktigt ordentligt! då vi kom hem blev det så småningom kvällsmat och efter det har jag pysslat på balkongen. jag har duschat alla utemöbler, tömt balkongen och därefter sandpapprat trägolvet, torkat av och sedan oljat in! sedan ska allt ut på balkongen igen då golvet torkat. sedan kommer vi börja på med några balkongprojekt såfort robb haft sin slutarbetes-presentation.
 
 Blåsippor längs vägen under dagens cykeltur ♥
 
 
Nu väntar duschen och sen soffan! imorgon börjar en ny vecka, vilket för mig innebär resterande 6 veckor av praktiken på Carl&Carolina här i stan. spännande! 

Vårblommor


Vilket vårväder det varit de senaste dagarna! 10 plusgrader och strålande sol :) det tackar man väl inte nej till!







I monäs har krokusarna tittat fram också ♥






Sommardäcken är också på och bilen är nytvättad. och jag har varit ute utan mössa första gången i vår :)

 
 
 

Det börjar närma sig slutet

Halå där alla som orkar klicka sig in på min blogg trots dålig uppdatering! första delen av praktiken börjar närma sig slutet efter alla dessa 6 veckor, jag har nämligen min sista dag inkommande onsdag. tänk det! det känns både skönt men också lite tråkigt förstås eftersom man måste skiljas från de härliga barngrupper man lärt känna. nu sitter jag här hemma och skriver på min praktikrapport. imorgon är det fredag och efter praktiken åker vi norrut och spenderar helgen i monäs. skönt! 

Påskcupcakes och finbesök!

 
Igår var det söndag och solen sken nästan hela dagen. klockan ett fick vi finbesök i form av jennifer och vincent. vi drack kaffe, åt smörgåsar och påskcupcakes (som tyvärr blev lite torra...) och eftersom solen sken så fint gick vi till lekparken här nära oss. då for solen i moln. vi var nu där en stund och då vi kom hem igen kom solen fram. något säger mig att någon ville jävlas med oss lite där? nå, här hemma sen lekte vincent i garderoben och jennifer och mommo tittade på barnprogram :) hehe! sedan blev det middag i form av franska och korv.







Det var en rolig dag! tack för besöket och välkommen åter! :)



Pysseltipset: gör om dina glasflaskor!

Ihelgen avslutade jag ett projekt som varit på halvt ett tag. i kovjoki hittade jag glasflaskor och igår blev de färdiga vasar med lite ny stil! jag har limmat garn på dem alla och gjort bokstäver på dem med ordet "home"! tanken är att de ska få vara som vas till kvistar eller några plastblommor. enkelt och snyggt projekt tycker jag :)





Man kan förstås göra vilka ord man vill på flaskorna, men jag valde alltså "home"! bokstäverna gjorde jag av spetsdetaljer, knappar, garn och sånt. Nu gäller det bara att hitta någon lämplig plats för dessa vaser :)




Vad tycker ni? :)


 

Shopping!

Idag har jag varit och shoppat. kom hem med en hel del fint, men inte riktit allt jag var ute efter, så det får bli ännu en shoppingtur en annan gång. jag köpte iallafall en hel del tröjor, ett par lösa och mjuka byxor, en topp, strumpor och nya vårjackan som jag visat i ett annat inlägg. då jag kom hem rörde jag ihop en supergod laxpaj åt mig, robb och svärmor :)





Piff ville också vara med på bild idag ♥







Såhär mysigt har vi det hos oss just nu. tända ljus, fina tulpaner, påskgodis såklart fast det inte syns på bild, och de söta kycklingarna av pärlor som jag också pysslade ihop igår! :) ikväll är det gladiatorerna som gäller!


 

Två senaste på instagram!


Min nya vita och fina vårjacka! / Långfredagspyssel med pärlor

Glad påsk!

Skönt med lite påskledigt nu tycker jag! att vara på praktik är nog något helt annat än att vara i skolan. man blir mycket fortare trött om kvällarna. under påsken ska jag bara ta det lungt och bara göra sånt som faller mig för.. tex.. vårshoppa! någon cykelrunda ska vi nog också hinna med. och bio, har vi tänkt!




Nå mycket påskpynt har vi inte hemma hos oss iår. en bukett tulpaner med några videkvistar i och någon vimpel som dekoration. det räcker bra så tycker jag. enkelt är också fint! :)