Från plantagen ♥

Idag var jag en sväng till plantagen och kom inte hem tomhänt. en plommontomat- planta, timjan och citronmelis som så fint får växa bredvid varandra och sedan stå i köket för att bli dekorerade med. sedan chansade jag också och köpte med mig lite jordgubbsplantor. hur svårt kan det vara? ska bli spännande att se hur det växer och har sig och att man sedan, förhoppningsvis, får se något ätbart från tomatplantan och jordgubbsplantorna :)

 

Filmtips!

Ikväll tänkte vi se denna film! hundraåringen som klev ut genom föstret och försvann, som var på bio ifjol och alla var på bio för att se den.. så den måste ju vara bra? därför vågar jag tipsa i förväg fastän jag inte sett den än :) det är flera roliga och bra svenska skådespelare med i filmen, så jag tror vi kommer få oss en hel del skratt!


Långledigt, oljud och inbrott ...

Låt mig börja att skriva lite om gårdagen..
egentligen var det en helt vanlig dag som började med väckning kl 8. i skolan hade vi en ung f.d. missbrukare som gästföreläsare. hans historia var spännande att höra på, och många tankar och funderingar kom upp i huvudet. det är spännande för oss socionomstuderande när folk kommer och berättar. efter skolan ordnade jag mitt loppis-bord (192 på adam & ewa) och senare på kvällen for vi på en lång promenad!
 
Nu när man har långledigt..
(onsdag-måndag) och man kanske skulle kunna tänka sig att sova någon timme längre, så ska ju grannarna vägg i vägg med oss borra sönder väggen mot vårt sovrum.. som om det inte har räckt med några veckors oljud av rörsaneringen och så nu detta! så, halv 9 steg vi upp imorse. när jag ändå håller på och berättar om vad som händer här hemma på vår gata så verkar det som om någon typ har brytit sig in i byggnaden och förrådsrummet. det finns tydliga spår på dörrarna! så sånt är på gång.. hittills idag har jag hunnit städa hela lägenheten, diskat och nu tänkte jag börja med ett skolarbete före jag åker och ordnar upp mitt loppisbord.. vad mer? robb har sommarlov och imorgon är det första maj! planen är marknad och picknick här i vasa och sedan åka till monäs på kvällen. det var väl allt för tillfället. ha det fint ♥

Måndag igen!

Gokväll på er! helgen som varit har varit rätt så lugn även om jag hunnit med en hel del skolarbeten. i fredags kom vi ganska sent till kovjoki så något märkvärdigt hann vi inte börja med. i lördags kom jennifer och vincent till kovjoki. robb skulle och byta däck åt sin mamma, så jag tillbringade hela eftermiddagen med resten av gänget :) vi åt pannkaka och sedan när alla hade farit ut på sitt satt jag och gjorde skolarbete resten av kvällen tills robb kom hem runt 10 :) på söndag hade jag också skolarbete på shemat och hela eftermiddagskvällen satt vi vid "pergolan" i monäs :) vid halv 7 for vi iväg till vasa igen!
 
Idag är det måndag, ny vecka med nya möjligheter. vappen och första maj är också på intågande, vilket känns alltför fort, men kul ändå! (det negativa är att jag blir ensam hela maj, kanske..) jag hade skoldag idag från kvart över nio till halv fyra och sedan for jag via adam&ewa loppis för att hyra ett bord! ett bord fick jag, och imorgon börjar jag sälja :) hoppas det går lika bra som i vintras! så, ikväll har jag prissatt kläder m.m. och gjort skolarbeten.. nu börjar det bli läggdags. ha det fint!

Helgen är på kommande :)

Huh.. en sån lång dag det har varit. idag hade vi första riktiga långa skoldagen på hela vårterminen, från 9:15-17:15. som tur har vi bara föreläsning måndag och tisdag inkommande vecka ;) hehe. ledig tid behövs dock, om man ska hinna med alla skolarbeten som finns at ta itu med.. så slappa hinner man inte göra! robb hade gjort mat när jag kom hem från skolan, vilken lyx :) senare ikväll for vi ut på en cykeltur runt brändö. resten av kvällen blir lugn. lite tv tittande före läggsdags.

Imorgon är det fredag. har lektion från morgon och sedan är det helg! helgen kommer vi tillbringa i kovjoki, och jag tänker försöka få några skolarbeten klara så listan med uppgifter blir lite kortare. det var det! här under kommer två bilder som jag redan visat i färg, men nu i svartvitt.. lite för utfyllnadens skull i inlägget, men mest för att de blev ganska fina i svartvitt och ja, okej.. bildbrist också till en viss del :) godnatt på er!



Filmtips inför helgen!

The Internship. en rolig film med två roliga skådespelare i huvudrollen! vi tittade på den igårkväll och jag kan varmt rekommendera den :) ett litet filmtips inför helgen är väl aldrig fel? kanske något jag borde börja med! :)


Snart är det sommarlov ♥

Sommarlovet närmar sig med stormsteg. 19 skoldagar kvar om jag har räknat rätt. tänk att första skolåret gott såhär snabbt. det har verkligen varit ett BRA skolår med världens bästa socionomklass. de är så härliga hela bunten! :) nåja, en tent kvar, och en hel hög med kursdagböcker, någon rapport och sedan flyttar jag hem till monäs över sommaren. sommaren på landet är trots allt det bästa ♥ majmånad får gärna gå snabbt.. efter nästa vecka kommer närmligen robb börja sommarjobba norrut, vilket betyder att jag kommer vara själv här. som tur har jag piff och puff ♥ Det är inte heller lång tid till min födelsedag och 23 års dag (30.5) :) Jag blev inspirerad av min klasskompis Amanda att skriva ett sånthär inlägg eftersom hon också hade skrivit ett sommar-inlägg i sin blogg :) läs under bildcollaget...
 

I sommar ska jag :
 
♥ INTE jobba i köket. jag ska jobba med något helt nytt nämligen, på ålderdomshem :)
♥ Vara massor vid villan på min lediga tid och njuta av villalivet & maten där!
♥ Sola, simma i havet  (och simma mitt i natten) och bada balja och bastu
♥ Fotografera fotografera forografera
♥ Äta glass i stora lass
♥ Cykla på min favorit grusväg i byn
♥ Äta jordgubbar och smultron från landet
♥ Åka till Åland (?) och lappland
♥ Lyssna till när regnet smäller mot plåttaket
♥ Göra konstverk av stenar och sand
♥ Vara med familjen
♥ Irritera mig på myggor och springa för livet när jag ser getingar
♥ Fiska
♥ Åka båt till stubben, och alla holmar som finns nära villan
♥ Åka till stranden och njuta de dagar jag har ledigt
♥ Njuta av åskan, dunder och blixtar
♥ och massor massor mer....

Söndagen, måndag och tisdag

I Söndags blev det utflykt! vi plockade med oss lite mellanmål och körde iväg till björköby där vi först for till saltkaret och sedan bodvattnet runt, ca 4 kilometer :) väldigt fint! det var lite mulet, men det gjorde absolut ingenting :)



Igår, måndag var det nog den varmaste dagen på länge :) på eftermiddagen när det var som varmast hoppade jag och robb på våra cyklar och cyklade i två timmar uppefter stranden och en bit förbi suvilahti här i vasa :) längs vägen hittade jag förståss blåsippor också som självklart behövde fotas :) sedan blev det lite balkonghäng och på kvällen blev det mys framför tv:n! :)

 
Idag var det skoldags igen efter ett skönt påsklov. jag hade skola från kvart över ett till kvart före fyra, sedan åt vi och for till prisma för att handla :) nu ska jag dricka te, se på tv och bara ta det lungt resten av kvällen :)

Långfredagen!

Långfredagen spenderades i gott sällskap här hemma hos oss i Vasa :) Vincent och Jennifer kom på besök och vi hann med en hel del skoj den långa fredagen. jag och svärmor hade bakat blåbärscheesecake, så den mumsade vi på under dagen. Vi var också ute på lite frisk luft och hade det roligt vid lekparken två kvarter från oss. efter en hel del bus for vi på mat till abc och sedan tittade vi på let's dance :) här kommer en liten bildbomb! :)

 

Piff och Puff ♥

Säger godnatt med några lyckade bilder på piff och puff, efter en skojig långfredag :) bilder från idag kommer troligtvis upp imorgonkväll. imorgon blir det en sväng norrut och sedan tillbaks i vasa igen. godnatt !

 

När det är påsk

Nu när det är påsk måste man ju förstås ha gula och orangefärgade tulpaner tillsammans i en vas här hemma, och påskgodis i mängder och massor! videkvistar har vi också i en vas här i lägenheten :) denna påsk kommer vi tillbringa helgen i vasa, förutom halva lördagen som vi kommer befinna oss norrut. GLAD PÅSK till alla er som läser min lilla blogg :)

 

En till blåsippa!

 

Är det påsklov nu eller?

Halå där från ett blåsigt vasa! igår var det full rulle hela dagen. var i skola, skrev rapport, läste på tent och avslutade kvällen med svärmor och robb framför new moon och somnade nästan i soffan. om det inte var full rulle igår så har det säkert varit det idag! har varit på sutidebesök till oravais från skolan från tidig morgon, åt på abc kvickt och stack sedan vidare till skolan för att skriva socialpolitik- tenten, som faktiskt gick rätt bra också! fatta hur skönt det är att äntligen ha den över!! när jag kom hem slängde jag mig på sängen en stund och sedan for jag och robb för att helghandla lite smått och för tillfället är det mat på gång. senare tänkte vi kika in på arnolds en sväng också :)
 
Oj så skönt det är med påsklov, eller? har en deadline på en 3-5 sidig rapport till idag, en till rapport att skicka in idag, en studiebesöksrapport att skriva, en nätkurs att göra under "lovet", kursdagBÖCKER att göra.. och massor mer. så min fråga är: är det påsklov nu, eller? egentligen ja, men ändå inte!

Blåsippor


Dagens planer

Godmorgon! jag kom mig upp redan klockan 9 imorse fastän jag börjar först 13:15 :) det händer inte ofta! anledningen är att jag har en hel del att göra idag, så jag behövde stiga upp i tid för att hinna. började med en dusch och har just torkat damm här i lägenheten. här näst ska jag äta, diska och sedan börja skriva en rapport som ska vara klar imorgon. efter skolan måste jag göra klart rapporten och läsa på tent största delen av kvällen. svärmor kommer hit vid 5 tiden och kommer vara här hela påsken :) alltid trevligt med besök! så ja, någon mer uppdatering lär det inte bli här idag, isåfall senare på kvällen. ha en bra onsdag alla! ♥ och kom ihåg att berätta vad ni vill läsa om/se här på bloggen!

När man är ute på en cykeltur

Det var otroligt bra väder ikväll att åka på cykeltur en timme. jag såg vårblommor lite var jag än tittade, och så har äntligen blåsipporna börjat blomma på brändö! skulle klunna krypa runt med macrot där i timtal, någon som hänger med för att fånga lite vårblommor på bild? :) och nu för tillfället tittar jag på twilight! de har ju twiligtvecka på tv6, vad är nu bättre än det? :)


En halv dag på café är aldrig fel

Tänkte köra en såndär "det senaste på instagram" bara för att ha något att fylla ut detta inlägg med, bra va? om ni är jättenyfikna på mitt liv så kan ni klicka HÄR! så, idag tog jag sovmorgon faktiskt, tvättade kläder och begav mig sedan in till staden för att träffa några klasskompisar för att göra en skoluppgift. först satt vi vid arnolds en stund och begav oss sedan iväg till citymarket för att iaktta människor. sedan satt vi resten av tiden på sweet wasa där jag också provsmakade en chokladmoussekakebit, och OJ så gott det var! nå, vi fick iallafall skrivit en rapport på ca 3 sidor! 3½ timme spenderades inne i stan idag och som avslutning for jag in till citymarket och köpte gula och orangea tulpaner och påskgodis före jag for hem igen. 

Nu ska vi göra mat, städa, läsa på tent och åka på en cykeltur! vi hörs ♥



Söndagkväll

Nu har vi just kommit tillbaks till vasa efter en helg hemma i monäs! just nu har jag inte så mycket att berätta, så jag får uppdatera mer en annan dag. nu ska jag läsa lite på tent och sedan bara ta det lugnt resten av kvällen. här under är en macrobild från igår :)

 
 

Härligt med lite vårblommor!

Hej där! det är mycket på gång nu denna helg. igår på eftermiddagen kom vi hit till monäs och så spanade vi in våra nya aluminiumfälgar som vi beställt hem. snygga! lite senare böt vi till sommardäck (robb böt och jag tittade på..), åt god mat, tvättade vinterdäcken, var i bastun, och tittade på tv. idag har vi varit en sväng till kovjoki, sedan blev det biltvätt, min och tessas bil blev skinande rena :) det återstår att se hur länge det hålls? sedan har jag också fixat med lite skolarbeten!

För tillfället sitter vi i mitt rum, slösurfar och lyssnar på när regnet träffar plåttaket. mysgit, men solen får gärna vara framme imorgon :) snart är det läggdags för min del, men först måste jag få i mig någon kvällsbit. imorgon lär det också bli en hel del håll igång här hemma, så vi hörs igen på kvällen när vi är tillbaka i vasa. ha det fint!

 
Gick omkring med macrot för en gångs skull idag också. krokusar fick det bli idag. 

Vill ha en förändring..

Ju mer jag söker på "ombre hair" på nätet, blir jag mer och mer sugen på att testa själv! jag brukar ju göra ljusa slingor i mitt hår till våren och sommaren, men kanske det är dags att testa något annat? jag tror att jag skulle trivas väldigt bra med det, men frågan är om jag skulle passa i det? vad tror ni?

 

Dagens tankar ..

• Det är väldigt skönt med sovmorgon och börja först 13:15 efter att ha stigit upp 7:30 de två senaste dagarna!
• Idag startade en ny kurs, sociologi, som verkar vara rätt så jobbig. boken till kursen är över 800 sidor också..
• Det känns bra när vissa saker börjar ordna sig och gå mot det positiva
• Jag tänker unna mig lite vår- och sommarkläderna för stipendiepengarna, det är jag nog värt!
• Jag brukar alltid göra ljusa slingor i mitt hår till våren, men känner att jag skulle vilja testa lite ombre denna vår..
• Snart (23.5..) får vi sommarlov och det känns bra att veta att man har sommarjobb för nästan hela sommaren!
• Jag måste diska! hejdå :)

Det senaste!

Ny vecka och nya möjligheter! borde försöka uppdatera lite bättre här, men för tillfället har jag ganska fullt upp med skola osv. denhär veckan börjar flera nya kurser, vi har en svår tent nästa vecka som jag måste läsa till varje kväll (vi ska tentera en bok.. i socialpolitik..) men som vanligt är ju allt annat mycket roligare. förra veckan var det ju rörsanering på gång här, så då var piff och puff i monäs, men nu är de här igen och jag får gosa med dom igen ♥
 
Helgen som har varit var bra! vi var i kovjoki hela helgen. på fredagen blev det tortillas och även vincent och gänget kom på besök! på lördagen kom pappa efter oss och så hoppade vi i bilen och for till kannus i en bil, och kom tillbaka i två bilar. här under ser ni nya familjemedlemmen. (bättre bilder kommer en annan dag...)
På lördagkvällen for vi till nykarleby för att umgås med vincent och gänget :) alltid lika trevligt! på söndagkväll for vi tillbaks hit till vasa. det var väl kort och gott om den helgen! Nu ska jag ta min socialpolitikbok och lägga mig i soffan och läsa någon timme.. om jag inte hör av mig vet ni vad jag har på gång. ha det bra tills dess!

Torsdagen

Halå där! jag har haft fullt upp hela dagen. jag har haft muntliga finska tent, som inte gick så värst bra. sedan har jag varit på ett samtal, jag och robb har varit til bilaffärer och så har vi provkört, före vi kom hem for vi via makuuni, ikväll har jag suttit och gjort sista uppgiften till finska kursen. ingen mer finska nu förrän på tvåan! skönt! men nästa vecka startar en massa kurser, låt oss bara hoppas att det inte blir FÖR mycket! nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och mysa i soffan. imorgon är det fredag, vi får studiestöd, och så ska vi till kovjoki över helgen :) vi hörs!

Första april!

Tänk att det är april redan. var det inte typ just första mars? jag har inte dragit till med någon luring än idag, men känner på mig att min kar kommer att komma hem fulladdad med luringar, som jag självklart kommer gå på! men så lättlurad är jag ändå inte, tror jag. moder natur har redan dragit till med en inte så kul luring, hällt ner snö över vasa. okej, ta bort den nu tack! 
 
Steg upp lite över sju imorse. klockan åtta började rörsaneingsgubbarna i vår lägenhet, och grannen söndrade vår wc- stol. det är inget skämt, jag lovar! jag kom hem från skolan för en stund sen och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. invänta och välkomna den nya wc stolen som vi inte får sätta oss på på 24 timmar? sova en stund i denna stank som befinner sig i lägenheten just nu? se på tv fast jag inte skulle höra något ljud? hmm? jag återkommer!