Sportlov!

 
För den som är uppmärksam kan möjligvis ha lagt märke till att det blivit några mindre förändringar i designen här under helgen. Jag ville ha förändring och hittills känns det bra. En ny header ska ännu dyka upp under veckans lopp. måste bara komma underfund med hur den ska se ut? Bara en header eller en slideshow med många bilder? hmmm.. något att klura på!
 
 
Nu har jag iallafall sportlov! eller självstudievecka som det så fint heter. Jag märker dock inte av det eftersom jag annars är så mycket ledig ändå. Jag kommer att måra åpå som vanligt hur som helst. Idag till exempel har jag träffat medskribenterna och formulerat lite intervjufrågor, imorgon ska jag jobba, onsdag träffas med lp + göra skoluppgifter osv.. Ja ni ser, inget sportlov här. Men, ihelgen har vi iallafall haft lite sportlov. I fredags bada vi bastu i monäs, både lördag och söndag var vi på skoterutflykt, vi har varit till villan x2, vitchat nät med pappa med mera. 
 



En bild från villan där trädet bildade en häftig skugga i snön. 





Ute och vitchar nät med pappa! 


 
 
Så fridfullt att vara ute på isen!
Det hade blåst mycket under natten och bildat fina mönster i snön på isen. som på bilden under
 
 
 

Child marriage social experiment

 
Vet ni vem Coby Persin är? Han gör iallafall sociala experiment m.m. och lägger upp på youtube. Tidigare i veckan publicerade Coby Persin en video på ett socialt experiment där han ville se hur amerikanska medborgare reagerade på när en 65 årig man gifter sig med en 12 årig flicka, ett barn. Det var många starka reaktioner. Tänk att sånthär är lagligt i många delar av världen ännu 2016? Jag anser att det borde förbjudas världen över så att barn får rätt att vara barn så länge som möjligt, leka, gå i skola och växa upp i trygghet tillsammans med sina föräldrar och syskon. Men nog är världen orättvis. Se videon på experimentet här under:
 
 

Det senaste

 
 
Här har jag lämnar fast i soffan efter att vi suttit och funderat över lärdomsprovet under förmiddagen och lite under eftermiddagen. Känner att en förkylning är på gång och provar för första gången finrexin. Jag kan inte påstå att det är det godaste jag druckit, men som kvinna borde jag väl tro på att det ska fungera? Vi får väl se. gillar iallafall muggen man fick i goodiebagen från galan. den är superbra.
 
Det har inte hänt så mycket denhär veckan. bara detdär vanliga. Lärdomsprov, lärdomsprov, en heldag med skola och, sa jag lärdomsprov? Igårkväll var jag till Nykabi på mitt första perfect home- party. det var riktigt lyckat och jag köpte min första pryl från perfect home. en tredelad skål från "vit lilja" serien. något mer har jag inte att komma med för stunden. hej tillsvidare!

★ Måndagsfilmtips ★

 

Jag älskar mitt jobb!

 
Igår och idag har jag jobbat. Har inte varit på jobbet på snart en månad tror jag och jag var väldigt ivrig på att jobba igen. Jag har verkligen saknat det. Tänk att få vakna upp och känna sig glad och tacksam i hela kroppen över att få cykla iväg till jobbet, hur tungt det än är att stiga upp klockan 6 på morgonen. Att få cykla dit och aldrig ens tänka tanken på att man skullen vilja hem såfort man kommit dit. Att inte behöva räkna timmarna hur länge man har kvar av dagen. Senast det hände var för något år sen då jag jobbade i köket. Det var ett tecken på att det är dags att byta! Sedan tre år tillbaks har jag jobbat inom äldreomsorgen, i samband med att jag började studera till socionom.
 
På mitt jobb får jag göra något av det jag älskar mest: att finnas där för människor och hjälpa dem. Mitt jobb innehåller både mycket glädje, lycka men ibland måste man också möta rädslor, obekvämligheter, döden. Rutinerna på jobbet är kanske de samma varje dag, men ingen dag är en annan lik. Det händer något nytt varje dag, också sådant som man inte varit förberedd på. Diskussionerna runt klienternas kaffebord kan vara lugna ena eftermiddagen och helt vilda den andra. Men de bryr sig om varandra och det är så himla fint att se. Att dessutom få komma till sitt jobb och ibland få kramar och varje dag höra hur kul det är att man är där och att man borde vara där mycket oftare. Det fick jag höra senast idag. Det är också väldigt fint hur tacksamma äldre människor är över minsta lilla. Men jag har lärt mig att något litet kan göra väldigt mycket. Ifall någon missat, så är är jag för det mesta glad och positiv och det är jag alltid i mitt jobb. Det vet mina tanter och farbröder om, de säger nämligen att jag alltid är så glad och positiv och att de blir så glada över att jag går omkring och är glad. Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med dethär, men det kan ni vara säkra på:
 
 
 
Gör du?

Bland rosor och doftljus

 
Vilken konstig rubrik, men den får duga. Idag var jag uppe ganska tidigt och tog det bara lugnt till en början, städade lite och förberedde middagen: laxpaj. Sofia och Malin kom hit lite efter kl 14 för att fundera lite över lärdomsprovet. Något annat har jag inte sysselsatt mig med idag och klockan börjar redan närma sig nio. En promenad och frisk luft skulle det vara skönt med före läggdags, så jag föreslog åt robb att vi skulle promenera iväg och handla inför helgen. Vi kommer nämligen spendera helgen här i Vasa. 
 
 

Min fina rosbukett som jag fick av Robb igår ♥ den fick bli dagens fotomotiv!


 

★ BLOGGEN 5 ÅR ★

 
Vet ni att min blogg blev hela 5 år igår? Tänkte att jag skulle fira det med lite nytt utseende å bloggen, men det tar jag itu med när det finns tid över. mycket av min lediga tid går åt till lärdomsprovet och allt annat där emellan. Igår före vi skulle träffas och fundera över lp så for jag ut på en kort promenad i solskenet. här under är några svartvita foton från promenaden + ett foto på mig i min nya frisyr. 
 
 


Fler bilder från promenaden:


 
 
Nu när bloggen har funnits i 5 år tycker jag att alla ska ge tips på vad jag kan skriva mer om/ vad ni skulle vilja se mer av här på bloggen? Hur skulle det vara med mer fotorelaterade saker, som tex. att jag visar gamla bilder och funderar över min fotoutveckling (som elin kero gjorde i sin video), visar hur jag redigerar mina bilder med före och efter bilder? Något annat fotorelaterat? Mer recept. Vad vill ni se mer av?
 
 

Glad vändag ♥

 
Sitter i mitt rum i monäs och skriver lite på lärdomsprovet för tillfället. Vanligtvis brukar jag befinna mig i vasa denhär tiden på söndagar men med ett tandläkarbesök imorgon förmiddag är det smidigast såhär. Helgen har vi spenderat i Kovjoki. I fredags var jag till frissan på klippning och på kvällen tittade vi på fångarna på fortet och inte så mycket mer än så. På lördagskvällen hade vi först bara tänkt vara hemma och ta det lungt, men så beslöt vi oss för att åka och träffa våra vänner istället! Ett mycket bra beslut tycker jag. det var nämligen inte igår. och det var mycket roligt, så roligt att vi kom hem först lite före 04:00 på morgonen efter att ha dansat vid stadshotellet på beach party halva natten. ups! men, jag kan lova att det inte händer så värst ofta. Hoppas alla haft en fin vändag! ♥
 
 
 

Lördagstipset!

 
Haha! Jag måste bara tipsa om en youtuber vid namn Ben Phillips. har ni sett hans youtubevideor? han lägger ut videor på när han gör pranks på sin bror?! om ni inte sett så ska ni absolut ta en titt. man får sig absolut ett gott skratt. samtidigt kan jag inget annat än tycka synd om brodern över allt han måste stå ut med. är inte vissa av pranksen mobbning på hög nivå, eller är jag bara lite allvarsam som tycker det?
 
 
 
 
 

Några punkter mitt i natten

 
 
 
  • Jag skulle egentligen ha haft detoxvecka denhär veckan. Jag har döpt om den till "nyttoveckan" istället och tänkte köra på dubbelt mycket frukt och grönsaker än vanligt istället. Detoxen får bli en annan gång när det finns tid, när det inte finns något extra i vardagen, någongång på sommaren! Så den som är nyfiken över hur det går med min detox får så lov att vänta en stund.

  • Idag är det fastlagstisdagen och jag har inte ätit en enda fastlagsbulle. Det har tydligen varit fastlaskiainen idag också, vilket är något som jag aldrig varit på under min tid som högskolestuderande. Om sanningen ska fram så har jag inte varit på en endaste sitz heller :o Nu tycker säkert många att jag är lite konstig, men jag har faktiskt inte kännt något behov.... och har inte heller haft någon att fara med som också gillar att dricka vatten så att..

  • Idag har jag haft migränliknande huvudvärk och efter en panadol lättade det lite. igår såg jag stjärnor i ögonvrån, så jag gissar att det började redan då. Sådär mycket sittande vid datorn är nog inte bra för ögonen. tur att vi har kommit långt i vårt lärdomsprov! påtal om det så går det riktigt bra och vi har ett kapitel kvar före vi ska sammanfatta teoridelen! wihoo

  • Världens bästa Vincent fyller hela 4 år idag ♥ imorgon blir det kalas! och tårta ^_^

  • Godnatt! 

Fredagsplaner

 
 
Jag har kommit under fund med hur jag ska gå till väga för att komma mig upp på mornarna nu. Genom att inte ha telefonen på nattduksbordet när alarmet ringer. Istället lägger jag den på byrån framför sängen så att jag blir tvungen att stiga upp och släcka av larmet. Jag har gjort så två mornar nu och det har funkat bra. Det känns ju så mycket bättre att stiga upp tidigare och få saker uträttade. Började denna morgon med en gof smoothie och efter det gick jag till stadsbiblioteket för att låna fler böcker till lärdomsprovet. Sen jag kom hem har jag suttit och tittat på youtubevideor, läst bloggar och sånt. Ska se senaste avsnittet av vampire diaries, men först ska jag diska! Senare ska vi åka iväg norrut över helgen och då blir det pizza och fredagsbastu och kanske någon film! Här kommer ett litet filmtips fredagen till ära:
 
 

En till ledig dag ♥

 
Jag börjar gilla dethär med att vara ledig. Efter att ha varit ledig i två veckor var det väldigt tungt med en hel skoldag igår (8:30-16:00). Efter skolan var hela klassen dessutom på middag till amarillo, det var kul, och gott! Efter en hel dag sittandes, satt kvällspromenaden väldigt bra kan jag lova. Så trött man kan bli efter en skoldag. Tur att nästa är först om två veckor igen, haha! 
 
Så denna lediga onsdag vaknade jag runt nio med låg och dog mig till halv tio. åt chiapudding till frukost, städade hela hejmani vårt och vädrade filtar och kuddar från soffan, gått omkring i mina mystofflor, druckit mitt nya favoritte från lipton med smak av persika och mango ( m u m s ), myst med piff och puff och suttit vid datorn och skrivit på lärdomsprovet. Nu ska här göras middag och efter det fortsätter jag med skrivandet. Imorgon ska vi träffas och sammanfatta veckans skriverier. Här följer några bilder från idag: