Mysoutfit

 
Såhär såg jag ut igårkväll, och även idag. hade skola från halv nio till kvart före tolv. då jag kom hem vilade jag en stund och åt mat. packade min väska och så åkte vi via loppis före vi for hem. först till monäs och slutligen till kovjoki. vi har varit och handlat, och nu ska jag bara ta det lungt, se på idol och dricka glögg! ha en bra fredag allihopa, vi hörs imorgon ♥

För tillfället

Det är otroligt härligt med lediga dagar. jag har hunnit med en hel del idag redan. steg upp lite över 10 och såg på tv en stund. ordnade upp lite här hemma, och så for jag till loppis och ordnade upp mitt bord. på måndag hämtar jag mina grejer som är kvar, det är ingen vits att hyra för en tredje vecka.. sen åkte jag via minimani före jag kom hem igen. gjorde mat åt mig, och nu sitter jag och gör lite skoluppgifter. det snöar för tillfället också, vilket är väldigt mysigt :)
 
Ikväll ska jag träffa mina vänner, minna och sofia. det ska bli skoj! har varit och köpt en konfektask till oss också som vi ska mumsa på. imorgon är det fredag och efter att skoldagen är slut så far vi norrut över helgen :) ska bli skönt! vi hörs ♥

Lite ny, bra musik!

One direction - Story of my life
Imagine dragons - Demons
Sean paul - turn it up
Onerepublic - Counting stars
Linkin park - Light that never comes

Frozen

 Denhär filmen måste jag verkligen få se när den kommer ut på dvd, eller kanske på bio :D så rolig!

Ledig två dagar i rad!

Igår skrev jag inte. jag minns inte ens vad jag gjorde igår? iallafall inget speciellt verkar det som? idag har vi åtminstone varit lediga, och jag steg upp lite efter 12 idag fast jag tänkt stiga upp runt 10. typiskt. jag har gjort hushållssysslor hela dagen, tvättat kläder, bytt sängkläder, diskat osv. var också och ordnade upp mitt loppisbord, till clas ohlson och anttila. ikväll har jag äntligen färgat mitt hår! färgen som var kvar la jag i robbs hår, så nu har vi båda nyfärgat hår :) det var måånader sen sist. nu skulle jag bara behöva till frissan och ta bort slitna toppar. försöker spara långt hår, och just nu går det till halva ryggen :) rätt så långt alltså. målet är väl till ländryggen antar jag, det kommer dock ta åtminstone ett år? 
 
Nu ska jag läsa en artikel, dricka glögg, sticka på mina sockor och se på tv. imorgon är vi också lediga, och då måste jag verkligen försöka gå upp tidigare. ska satsa på lite skoluppgifter, kanske gå ut på en promenad, och göra milkshake och hembakt bröd :) är det inte för härligt att vara ledig två dagar i rad? :) man hinner med så mycket. vi hörs imorgon :)

Bilder från helgen

 
Ihelgen, eller närmare bestämt igår, hoppade vi i bilen och körde omkring i vasa, brändö, gerby, hemstrand, böle osv.. fotade lite på brändö, och här ovanför har ni lite bilder. varsågoda!

Pyssellåda och garderobsändringar

 
I helgen hade vi ju lite garderobsändring här hemma och det blev riktigt bra. ännu mer ordning och reda än före. de som har tagit en titt i vår garderob förr ser att tvättkorgen/smutspåsarna bytit plats så att kläderna som hänger i klädhängare skall få mer plats. en hylla fick ryka för att smutspåsarna skulle rymmas, men det var nog värt det. de andra hyllorna är upphöjda också. idag då jag var och handlade köpte jag en förvaringslåda..
 
Förvaringslådan innehåller nu alla mina pysselsaker. den innehåller allt man kan tänka sig när man ska pyssla. massor med glitter, klistermärken, papper, pennor, och mina målarsaker förstås. och mycket mer ryms i den :) pyssellådan är nu på översta hyllan i garderoben, bara att ta fram när det blir pysseldags! så en fråga till er, har ni ordning och reda i era garderober? :)

Känt mig överdrivet glad och hjälpsam

Det har varit en otroligt bra dag på något vis. jag vaknade på rätt sida, som man brukar säga. steg upp i god tid, fixade mig och åt frukost. ingen morgonstress. skönt! hämtade upp två klasskompisar och for till skolan. där hade vi dagens andra happy-moment, då jag kollade på anslagstavlan för vitsord till sovcialvårdstenten som vi hade för två veckor sedan, 4½! (skalan är 1-5), så det var en glad överraskning. dagens lektion bestod av studiebesök till en skola här i vasa där det finns barn och ungdomar med grava handikapp, autism, adhd och andra utvecklingsstörningar. det var vääldigt intressant kan jag säga er! det var dagens tredje positiva sak.
 
Efter skolan for jag till loppis för att ordna upp mitt bord. kände mig överdrivet glad och hjälpsam efter studiebesöket, så påvägen till loppiset hör jag en ambulans, och den svänger in på samma gata som jag, så jag får göra något jag inte fått möjlighet till förr, svänga till sidan så ambulansen får öppen väg. hjälpsam var ordet! jag brummade vidare, betalade bordshyran på loppis och tog ut pengarna jag förtjänat in hittils, och det var mycket mer än jag trodde, glad tjej! eftersom jag nu kände mig så överdrivet glad så fick min bil full tank också, efter att bensinlampan har lyst en vecka. efter det for jag vidare till minimani för att veckohandla. log åt alla gummor och gubbar jag mötte i butiken, och de log tillbaka (antingen för att de blev så glada, eller så för att jag såg löjligt glad ut?) då jag handlat klart plockar jag i bilen, och skall gå tillbaks med kärran tusen meter, ser jag ett äldre par som är påväg in för att handla, så jag ger kärran till dom och alla är glada och lyckliga. jag, för att jag inte behövde gå hela vägen tillbaks med kärran, och dom, för att de inte behövde hämta en kärra och dessutom var kärran ett skydd mot halkan för åldringarna.
 
Om jag måste välja något negativt med denna måndag så var det nog när jag var tvungen att bära upp alla matkassar själv. mina stackars knän. nu ska jag skriva klart hemtenten i förskolepedagogik och vänta på att robb ska sluta skolan (halv 7), och laga mat, sedan mysa, dricka glögg, se på tv och gå och lägga mig. det var min dag :)

Julmusik och julpynt!

Vi sov allt för länge idag, tydligen hjälper inget alarm på söndagar? vi har slöat hela dagen, varit ute och kört runt i vasa, strykit julgardiner och lagt upp dom, lyssnat på julmusik och julpyntat och druckit glögg. nu är det mysigt här i lyan :) har just diskat också, och ska nu skriva lite på hemtenten. sen blir det nog att slöa framför tv:n tills det blir läggsdags :) hoppas alla har haft en bra söndag. det har jag! vi hörs imorgon :)

Bygger om i garderoben

Jag var uppe före 10 imorse, satt i soffan och tittade på tv en stund, åt frukost med robb, och började riva garderoben. det är inte så farligt som det låter, vi tar bara bort någon hylla för att göra om i garderoben lite. för tillfället målar robb lister, och jag är hans hjälpreda :) då jag inte ger en skruvmejsel eller andra verktyg som han behöver, så sitter jag och skriver på en hemtent. det går rätt bra faktiskt. ha en bra lördag allihopa :)

Nya hunger games.

 
Ikväll blir det bio! nya hunger games visas och det får man ju inte missa. förra filmen var ju verkligen bra tyckte jag :) någon som varit och sett den nya ännu? isåfall, vad tyckte ni? 

Våran fredag ♥

Vi hade tänkt gå upp redan runt halv 10 imorse, men det belv åtminstone en timme senare. det var iallafall skönt att känna sig helt utvilad :) vi åt frukost, jag var en sväng över till saras efter mina telefonskal som jag beställt av henne, jättefina :) sen åkte jag och robb och helghandlade, och en sväng via loppis så jag skulle få ordna upp mitt bord där. bestämde mig för att hyra för en vecka till också eftersom det gått så pass bra :) köpte också med mig en mjuk "mobilpåse" för endast 2,90 euro. (den i mitten av bilden) de fanns i massor av fina färger! flagg-skalet sitter på telefonen just nu :)


Det har varit en bra dag. vi har valt att stanna här i vasa över helgen, så ikväll har vi haft det mysigt med idol och godsaker såsom vindruvor, äppel, chips med dipp osv... (och strukit bordsdukar..) jag har heller inte gjort något åt skolarbeten idag, vilket har varit skönt. det ska jag satsa på imorgon istället. vi har också en annan spännande grej som vi ska fixa här i helgen :) i väntan på resultat från kvällens idol ska jag nu tvätta en matta. trevligt! efteråt blir det läggdags, så vi hörs imorgon :)


Jag väntar och längtar!

 
Jag längtar verkligen efter snö nu! det har varit minusgrader nu någon dag, men ingen snö har synts till än tyvärr. sen så längtar jag också mycket till julen och allt vad den för med sig, framförallt god mat :)

Vad händer idag då?

Att börja dagen med sovmorgon är aldrig fel. dethär har varit en riktig lyxvecka, nästan inga lektioner alls :) igår var jag ju ledig, idag hade vi informationssökning från 10:15-11:45, och imorgon är vi lediga igen. jag har just kommit hem, och vet inte riktigt var jag ska börja? jag ska skriva på hemtenten i förskolepedagogik, åka till loppis och ordna upp mitt bord, kanske besöka mässan igen? och sen bara ta det lungt. något mer vet jag inte än för tillfället. vi får höras senare då jag har mer att komma med :) ha en bra torsdag!

Påkörd och besök till botnia hallen.

Jag har varit ledig hela dagen, vilket har varit jätteskönt. steg upp lite över 10 och åt frukost med robb, och så for jag en sväng via loppis för att ordna upp på mitt bord. hade fått sålt för ännu mer sen igår, vilket ju e jättekul då det är första gången för mig. tänker nog hyra för en vecka till ifall det är ännu bättre imorgon :) då jag var klar på loppis cyklade jag in till stan, till tiimari och sinooperi för att inhandla mera pysselsaker :) påväg till tiimari blev jag påkörd av en gammal kärring på övergångsstället. min cykel fick ta stryken, vilket inte var så mycket eftersom jag hann bromsa då jag märkte att dendär tanten inte tänker stanna.. jag reagerar genom att visa långfingret, och tanten ser alldeles vilsen ut. borde ens gamla tanter köra bil inne i stan? näe fan, de kan nog hålla sig till skogsvägar istället, eller se sig för bättre!
 
Efter kvällsmaten for jag och robb till knowhow mässan i botniahallen och kollade runt, via prisma efter "pupsilar" och nu har vi nyss kommit hem och ska se tredje avsnittet av last resort :) senare ska vi kolla kvällens paradise hotel, och efter det blir det läggdags. borde ha skrivit på en tent idag, men det har bara inte blivit av.. nåja, jag har ju mer än en vecka på mig än ;) hoppas alla haft en bra dag, vi hörs imorgon ♥

Våra små älsklingar ♥

Lite nya bilder på Piff och Puff, våra små bebisar (som inte är så små mer, puff är en mysig tjockis) ♥ 

Återanvänd dina glasburkar för julpyssel ♥

 
Vanligtvis brukar jag slänga glasburkarna som blir kvar efter att innehållet ätits upp, men nu har jag faktiskt sparat några burkar till julpyssel. igår på dagen satt jag och gjorde söta juldekorationer på burkarna. före på dagen gick jag in till en tygaffär för att köpa en liten tygbit, och lyckades hitta ett gammalt rött julgardin med hjärtan på, vilket var perfekt! 
 
Om du också vill julpyssla med glasburkar så behöver du: tyg, lim, band och förstås glasburkar i alla de storlekar! man kan också köpa (om man tänker pyssla i jultema) glitterspray, snöspray osv.. vad kan man ha i burkarna då? om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt än vad jag ska ha i mina burkar, kanske de får vara tomma? :)

Syträff med klassen :)

 
Igårkväll samlades några från klassen vid Amandas, där vi sydde halarmärken och namn på våra gröna halare. det var en riktigt trevlig kväll, och det blir absolut fler "syträffar". det är mycket roligare att sy tillsammans än att sitta själv och sy. jag och robb ska också byta en liten del av byxbenen med varandra, eftersom det sägs att man brukar göra det för att visa vem men hör ihop med, roligt :) på bilden ser ni mig i min halare, och vad jag åstadkommit under gårkvällen- mitt namn.

Serietips

 
Jag är inte den personen som tittar på serier, speciellt inte serier som oth, pll och vad de nu heter. enda serien jag har sett alla avsnitt av är lost, och nu har vi hittat något som är minst lika spännande som det- last resort! vi är på första säsongen och andra avsnittet, och vi vill bara se mer. köp den eller ladda ner den. rekommenderas varmt!

Pyssel och stöld

Hade inte alls velat stiga upp imorse när klockan ringde halv åtta, men i hoppet om att dagens lektion skulle vara nödvändig åkte jag till skolan. vi hade föreläsning från 8:30-9:00, och det var bara så fruktansvärt onödigt att åka till skolan för det! då jag kom hem väckte jag robb och så åt vi frukost tillsammans :) då han for så ordnade jag upp i garderoben och i mina smycken. sen åkte jag iväg till loppis för att ordna upp mitt bord (förstår inte hur ett bord kan bli sådär råddigt på en dag...) och konstaterade efter att ha kollat vid kassan hur mycket jag sålt för, att folk har stulit från mitt bord. suck! låt oss hoppas att det inte sker fler stölder. har ni blivit bestulna vid era loppisbord någon gång? synd att man inte kan göra något åt det heller, eftersom man ju ansvarar för sina saker.. borde man larmsätta ALLA saker för att undvika tjuvar eller? tipsa mig gärna :)
 
Efteråt for jag iallafall in till stan på lite ärenden, och sen jag kom hem har jag pysslat. ska laga mat snart, och sen sticka iväg till en klasskompis på en snabbvisit :) flera från klassen kommer dit troligtvis, så det ska bli kul. sen blir det tv-tittande resten av kvällen. imorgon är jag ledig, och då kommer jag ha massor på gång! :) hejdå

"Blåsiga bilder"


Fotade lite i helgen då vi var till storsand och villan för att se hur pass mycket det vågade :)
Nikon D700 - Nikkor 50 mm/ 1,4 - redigerade i photoshop

Blåsväder och loppis

Hela helgen har det blåst något otroligt, och ännu idag också. det är knappast någon som missat stormen hilde, eller "eino" som vi så fult döpt den i finland.. träd har vält lite här och var, båthus och bryggor flyter omkring, och studsmattor smiter från folks gräsmattor. man blåser nästan iväg då man går ut, så mysigast just nu är att sitta hemma i soffan med en filt runt sig och dricka glögg eller te och se på tv :) jag önskar verkligen att snön skulle komma nu någon dag! jag vill ha vinter ♥
 
Idag efter skolan for jag raka vägen till adam & ewa loppiset här i vasa för att hyra bord där och sälja lite smycken, kläder, väskor osv. bord 249 gott folk! har inte så mycket planer för dagen mer, ska skicka in en hemtent, börja på en annan hemtent, och veckohandla! ha det fint och så hörs vi senare :)

Med mig hem från sverige..



Det var som sagt en riktigt bra haparandaresa som jag var på i lördags, trots att det blev lite stressit en stund, men allt vi skulle ha fick vi också med oss hem. typ. jag och jennifer började vid rusta, där jag köpte billig handtvål och en mysig lila filt. sedan traskade vi vidare mot barnens land, skopunkten osv. sedan landade vi vid ikea, och irriterade oss på folket som trillade ivägen och alla långa köer hit och dit. vi fick efter många om och men med oss allt vi ville ha :) lite ljuslyktor, ljus, plastblommor, krukor, köksgrejer, en pläd sängkläder, ett skrivbordsunderlägg, och ett skoskåp kom med mig hem. till sist for allihopa till ica maxi och shoppade loss. därifrån köote jag bland annat böckerna på bilden, men också lite annat smått och gott. nöjd! :)

Filmtips!

 

En dag utomlands

Halå där! Jag sitter som bäst i bussen påväg hem från sverige. Jag och Jennifer bokade med oss på en ikearesa för kanske en månad sen, och imorse bar det av norrut till haparanda med ett gäng kovjokibor. Det har varit en lite smått stressig, men också rolig, eftermiddag :) pengar har vi också gjort oss av med, så oroa er inte för det. Vad jag shoppat kommer i ett annat inlägg en annan dag! Nu ska jag hugga in på en klementin, och sova tills vi kommer fram till nykarleby :) godnatt!

Till alla studeranden där ute :)


Japp, årets knowhow-mässa i botniahallen här i vasa/smedsby drar igång inkommande vecka. 20-21 november, alltså nästa veckas onsdag och torsdag. denhär mässan är perfekt för dig som inte riktigt vet vad du vill börja studera, eller inte vet om du har valt rätt, om du är intresserad av vilka olika möjligheter som finns. på mässan hittar man typ allt. alla typer av utbildningar. flyg/gå/cykla/åk bil eller vad som helst, men besök mässan och ta in all inspiration. utbildning är viktigt, och i bästa fall går man och bär på flera. jag är kock, och blivande socionom, men tänker ändå besöka knowhow, i min gröna halare, mest för att se mig omkring (och för att jag behöver mer bläckpennor, och är snål på karameller, hehe).. ja, bläckpennor och godis finns det gott om på mässor. vid varje bord, oftast. så vad finns det för anledning att sitta hemma? dessutom kan man delta i tävlingar, lyssna på livemusik och se på modeshow om man så önskar. så vad jag alltså ville få fram med dethär inlägget var, att ni inte ska missa knowhow mässan inkommande onsdag och torsdag! :) läs mer här

Att lägga upp bilder på döda djur ?

Tänkte nu som då göra lite inlägg där jag skriver ner mina åsikter om saker och ting, för att ni också sedan ska få ge era åsikter om ämnet. har ganska lite att skriva om annars, så varför inte testa på något nytt? ämnen som jag kommer ta upp kan vara irritationsobjekt, viktiga och aktuella ämnen osv.. åsikter är liksom min grej, så det kommer bli riktigt intressant att läsa vad ni tycker, om ni håller med mig eller om ni är av helt annan åsikt. saken jag tänker ta upp idag är:
 
Att lägga upp bilder på döda djur. tänkte nu mest på folk som laddar upp bilder från när de varit och jagat älg, räv, änder, grävlingar, och förståss andra djur. jag undrar om de som gör detta alls tänker på hur andra omkring sig reagerar när en bild på ett dött djur är där mitt framför ögonen för någon. på facebook ser jag bilder nästan dagligen när "vänner", folk, lyckligt visar upp dagens fångst. rent ut sagt löjligt tycker jag. den hobbeyn kan man hålla för sig själv! att stolt lägga upp bilder på djur som man dödat, är mig för nästan som att man skulle lägga upp en bild där man har dödat en människa. undrar hur folk skulle reagera då? tänk. djur känner också. djur har också ett liv. djur har väl också samma rätt att få leva, precis som en människa. har man varit och avlivat sin katt, är det ganska accepterat att lägga upp någon sorts bild. den katten är älskad och med den har man fina minnen. den som lägger upp bilder från "dagens fångst" har knappast älskat djuret, och inte haft några värdefulla minnen heller. har jag rätt eller rätt? Nu är det er tur att säga ert. hur reagerar ni när ni ser bilder på döda djur på ex. facebook? varför tror ni att folk lägger upp bilder från dagens fångst? och, tycker ni att det är okej?

Ge tips!

 


Bjuder på lite macrobilder...
Ursäkta för tråkig uppdatering, men tentläsning pågår hela veckan! vi har socialvårdstent på fredag, och det är ganska svårt tycker jag. det är mycket man måste lägga på minnet. det blir kanske en liten paus i läsningen, för att gå ut på promenad. ni får gärna tipsa mig vad jag skulle kunna skriva om. helt enkelt, vad vill ni läsa/se? snälla, skriv ner allt ni kommer på! vill ni läsa mina åsikter om saker och ting, isåfall vad? vad vill ni se för bilder? kommentera!

Svartvitt


♥ Min pappa är bättre än din pappa ♥


Idag har jag tillbringat hela dagen tillsammans med min familj, och framförallt med pappa! såfort jag kom från kovjoki imorse så blev det kramkalas med pappsen. sen fixade jag smörgåstårtan och chokladmoussetårtan, och pappa fixade morgonsmörgåsar för hela familjen som vi sedan åt. runt klockan tre högg vi in på smörgåstårtan, och en stund där efter på chokladmoussetårtan. mums! pappa fick kramar, presenter, kärlek och allt vad en pappa ska få på fars dag :) vi tittade på youtubevideos, objektiv, tittade på tv, åt lite mer av tårtorna och bara umgicks. jag satt också och sydde två halarmärken på min halare. jag och robb kom till vasa efter nio, och nu ska vi bara lata oss resten av kvällen och titta på tv. 
 
Grattis världens bästa pappa på farsdagen :) jag älskar dig ♥ min idol, min hjälte. tack för att du finns!

Halå där!

Oj, jag har faktist inte skrivit här på en hel vecka. det har till en viss del varit skönt faktist. jag måste erkänna att jag har tyvärr heller inte haft något intressant att skriva om heller. nu tänkte jag göra en kort uppdatering om vad som hänt i mitt spännande liv sedan förra helgen. i måndags var jag ledig, träffade min vän sofia på eftermiddagen (som btw har börjat blogga igen), hon var till oss en stund och vi pratade om allt mellan himmel och jord, och drack varsin tekopp. efter det for jag till ollis efter min gröna halare. själva halarinvigningen hoppade jag över, vem skulle egentligen orka med något sånt en måndag? näe, inte min grej att vara ute en måndag med massor av fulla studeranden. jag och robb åkte och handlade mat, och sen satt jag i soffan och såg på tv nästan hela kvällen. resten av veckan har gått åt till skola, skolarbeten, utflykter, tv tittande, städning osv.
 
Igår kom vi till kovjoki. det blev idol, lite utomhusvistelse, och så började jag läsa på en tent. idag ska jag också läsa lite på tenten, vara ute lite, och sen får vi se vad som hände ikväll? imorgon åker jag till monäs redan på morgonen, det är ju farsdag :) ska fira pappa, och äta gott och pyssla med lite annat. sen åker vi tillbaks till vasa igen mot kvällen. så ser min helg ut. hejdå!

Denhär helgen är till för att minnas nära och kära!

Igår på eftermiddagen kom vi hit till monäs. vi var ute, badade bastu och tittade på idol, och medans andra tror att vi bor i usa (där man firar halloween, spökar ut sig och går på fest.. och super sig full).. så har vi gjort det man ska göra här i finland denna helg (allhelgona), respektera helgen, tända ljus vid våra nära och käras gravar och minnas dom! det är vad denhär helgen handlar om, tycker jag. och jag skulle inte ha samvete att spöka ut mig och dricka mig full just denna helg, om jag får säga min åsikt. eller är det bara jag som tycker såhär? Hursom helst. ikväll har jag och robb varit till jeppo på fars. det var skoj! nu sitter vi vid varsin dator, och snart blir det läggdags. vi hörs imorgon, godnatt! :)