Fjärde och sista veckan

Fjärde och sista veckan är inledd på praktikplatsen och det går fortfarande jättebra. jag kommer nog sakna allihopa, barnen och personalen, men det ska nog också bli roligt att flytta till vasa igen efter att ha varit i monäs en månad nu. i helgen var vi i kovjoki, lördagskvällen bestod av kaffe hos jennifer, johan och vincent, och annars har vi bara varit hemma och tagit det lungt. förkyld har jag också hunnit bli under helgen, så jag känner mig lite extra slö just nu. för tillfället skriver jag på ett skolarbete som ju aldrig tycks bli klart, men jag har sagt till mig själv att det ska vara klart till onsdag :) nu ska jag fortsätta skriva, ha en fortsatt bra måndag :)

Lite vintriga bilder från igår

 
Det var vackert väder hela helgen, och här är några bilder fotade vid replot hamn på gårdagens utflykt :) alla bilder är fotade med Nikon D700 och mitt macroobjektiv sigma 70 mm/ 2,8, love it! kommentera gärna bilderna så är ni snälla ♥

En underbarn helg! ♥

Det har varit en underbar helg! i fredags efter praktiken körde jag raka vägen mot vasa och lägenheten, där jag välkomnades med en stor varm kram och en bukett gerbera-blommor (en av mina favoritblommor) :) ♥ efter att jag pustat ut for vi och helghandla och sedan tillredde vi lite lyxig mat till oss två. kvällen bestod av mys med både katter och robb, lite playstation, tv och sånt smått och gott. det blev äggröra, bacon och rostat bröd till frukost på lördag morgon med vacker utsikt av skinande sol och rimfrost i träden :) vi traskade in till stan och gick i lite butiker, och sedan for vi hem igen. efter kvällsmaten for vi till tropiclandia och plaskade i lite mer än en timme, och senare på kvällen blev det film, och godsaker på bordet! på söndag sov vi länge, precis som det ska vara! vi for ut på utflykt med bilen, fotade lite osv. klockan åtta på kvällen for jag till monäs igen, fastän jag mycket gärna hade stannat med robb i vasa. det har varit en superduper helg! ♥
 
Nu är det måndag igen och min tredje vecka på praktiken är igång. tiden har verkligen gått fort. nu ska jag vila tills maten är klar, sen ska jag fixa lite bilder och skriva skolarbete. lite bilder kommer upp här senare, så håll utkik :)

halvvägs

Snart har praktiktiden gått halvvägs, rättare sagt imorgon. Jag trivs jättebra på min praktikplats och barnen är ju bara för underbara :) imorgon då jag slutat så styr jag raka vägen mot vasa för att tillbringa helgen där med robb :) jag har sett framemot denna helg jättelänge nu! Nu ska jag gå och lägga mig. Ha en fin helg så hörs vi på måndag :)

Lite bilder!

 
Älskade, efterlängtade minusgrader ♥ -20 visade det imorse när jag skulle åka till praktiken. det får gärna hålla i sig länge, för det är ju så mysigt att gå runt i varma mysiga kläder :) dock skulle det gärna få komma någon meter snö ännu också. Ikväll har jag bara varit lat, inte fått gjort något alls faktist. ännu är det ingen brådska, men jag skulle vilja få undan dendär skoluppgiften.. då jag kom hem for jag till villan med pappa och fotade lite vinterlandskap :) mysigt!

Ett kärt återseende!

Min andra vecka på praktiken är redan igång och allt går riktigt bra. imorgon kommer min lärare på besök för att se hur det går för mig. Det är ganska skönt att vara "ledig" från skolan tänkte jag idag, och så kom jag ihåg de två stora uppgifterna vi har att göra tills vi börjar igen.. praktikrapporten är en av dem, 5-7 sidor lång, och sedan en ganska svår uppgift på 7-10 sidor som jag tänkte börja med NU fast jag inte alls har lust. så nu tänkte jag fråga om någon har lite motivation till att göra skoluppgifter till salu? jag saknar nämligen det för tillfället, för det finns ju massor med annat skoj man kan göra. allra bäst är väl om jag sätter igång, då får jag ju undan det fortare också :)
 
Visst har vi underbart väder nu också :) kallt så det biter sådär skönt på skinderna, och så var solen fram idag första gången på fleeera veckor, kärt återseende kan man säga :) jag älskar snö och kyla! den som klagar nu kan ju inte vara klok :)

Mycket roligt på gång idag ♥

Låt oss börja med att säga GRATTIS till mina tvillingsmåsyskon som blir myndiga idag, hela 18 år! vi har firat dom idag med presenter, smörgåstårta och tårta, och så var mommo, vår kusin och ena moster hit på dagen. bilskolan har börjat för deras del också, så snart är det två vildingar ute på vägarna här, just sayin ;) hursomhelst, stort grattis igen!




Så råkar det ju vara så också att 12 är ett speciellt datum för mig och robb också :) för det första har vi varit tillsammans i 7,5 år, och så har vi varit förlovade i 3 år nu idag ♥ vi har haft det mysigt hela helgen tillsammans och idag har vii myst lite extra mycket på vår dag :) robb tog med sig piff och puff ikväll igen och for tillbaks till vasa, och några tårar föll nog ner för kinden då bilen for iväg. så nu längtar jag till fredag igen! planerar att åka till vasa då :)

Puss och kram till dig Robb, du är bäst & jag älskar dig med hela mitt hjärta, föralltid ♥

Piff & Puff


Så små piff och puff var här, vi hade just fått dom här, november 2011 :) här rymdes de ännu båda två tillsammans i "hängmattan" som på bilderna, det gör de inte idag, inte ens nära ;) nu har vi haft dom lite mer än två år, och jag är så glad att vi fick just dom, våra små bebisar ♥ Först trodde vi att dom var två små killar, men sedan visade det sig, när vi var hos veterinären och skulle kastrera dom, att det blev två steriliseringar, och att det var två tjejer istället, haha! Piff är alltså hon som är mindre lurvig, och puff är hon som är mer lurvig :)

Puff är bossen, hon vinner alltid då de har sina stirrtävlingar och sina små fajter :) hon låter också alltid piff se att kusten är klar före hon själv kommer fram och hälsar på folk tex. puff kan inte mjaua, utan väser istället på ett väldigt sött sätt, och ibland kommer det små söta pip ur henne också. ni måste få höra det nångång! det är första katten vi har som inte kan säga mjau! piff däremot piper och vrålar som om hon skulle ha betalt, så hon sköter ljuden för båda två ;) Utomhuslivet upptäckte de utan koppel på sin första vår, och jag var alldeles bedrövad av att de hade upptäckt livet utanför fönstret till först, men det har verkligen gått jättebra, vilket jag är mycket glad för. de är riktiga jägarinnor också och kommer in med fåglar och möss och lägger dessa byten i sina matkoppar, för det är ju där man ska äta, daahh! haha! de är alltså ute på helgerna här i monäs, och inne i veckorna är de ilägenheten med oss :) de trivs lika bra inne som ute, och att köra bil är också ganska skoj tycker de :) De är världens mysigaste, och gillar att gosa i famnen :) 
 
Om det finns något ni vill veta om Piff och Puff så är det bara att fråga :) jag saknar dom jättemycket nu när de är i Vasa med husse, men på fredag får jag gosa med dom igen ♥ jag älskar er så mycket mina två små luriviga vänner ♥

Hej du mörka onsdag!

Hade jag blivit förvarnad att det inte kommer vara någon sol alls på flera månader, så som det nu har varit, så hade jag nog flyttat till något annat land. verkligen konstigt att man inte deppat ihop eller fått andra psykiska problem? det har varit rätt bra ändå, för jag har fortfarande ett litet hopp om att det kommer sol snart, och snö, så det blir lite ljusare där ute! vi behöver verkligen det! tycker ingen annan det? man skulle ju vara mycket piggare då också :)

Det går riktigt bra på praktiken annars. trivs väldigt bra, och dagarna går verkligen jättefort. denhär veckan jobbar jag från 8-15, så jag har alltså just kommit hem. allt har gått jättebra med barnen redan från första dagen, så det känns verkligen kul! tiden går så fort då man har roligt, så dehär fyra veckorna kommer bara susa förbi tror jag. Nu tänkte jag kolla gårdagens avsnitt av paride hotel före det blir kvällsmat, sen ska jag bara ta det lungt resten av dagen. btw.. dethär är en sol !


 

Lite mysbilder och måndagsskoj!


Här kommer äntligen bilderna från juldagen som jag lovade er :) jag fotade de två bilderna där robb ligger på golvet och vincent med huvudet på honom, de andra bilderna har Johan fotat :) sista bilden är ju nog bara för söt ♥
 
Idag har vi varit på kalas i nykarleby, denna gång var det Jennifers tur att fylla år :) Grattis grattis igen till dig :) ♥ dessutom hade J & J ettårs förlovningsdag idag också! (minns ni att jag fotograferade deras förlovningsbilder?) :) .. vi hade det trevligt, jag, robb, svärmor, vincent, jennifer och johan! busade med vincent och funderade lite på kommande roligheter :) runt en 5 tiden for vi till monäs, och så var det dags för robb att åka vidare till vasa igen eftersom skolan börjar imorgon igen. han tog piff & puff med sig som sällskap, och jag kan säga att jag saknar alla tre redan, kan det inte typ bli fredag liksom ungefär NU? såhär kommer det se ut en månad framöver för oss nu eftersom jag börjar med praktiken imorgon och en månad framåt. det ska bli roligt, är lite nervös, men jag vet nog att det kommer gå fint :) till helgen blir det skoj, kalas x100 när mina tvillingsmåsyskon blir 18, och dessutom firar jag och robb halvårsdag och förlovningsårsdag, rättare sagt 7,5 år och 3 år! :) nu ska jag plocka ihop lite grejer för praktikens första dag :) vi hörs!

Lördag

Idag var jag och robb till kokkola någon timme. Hittade faktist nästan inget alls, det är bara att konstatera att Vasa är sååå mycket bättre! Men det var hursomhelst trevligt att strosa omkring och titta på saker :) ikväll ska vi bara vara hemma, titta på film och ta det lungt :) hoppas ni får en bra lödagskväll :) vi hörs!

Jotex ♥

 
Det finns så mycket fint på jotex just nu. jag hade mer än gärna beställt hem allt de har, speciellt allt med stjärnor på, men som fattig studerande får man begränsa sig lite. någon annan än jag som börjat fastna för stjärnmönstrat? det har väl varit i "modet" en stund redan, men det är först nu som jag har öppnat ögonen för mattor, plädar, sängkläder, kuddöverdrag osv med stjärnor.. jag erkänner, jag beställde hem den beigefärgade mattan med stjärnan på, och TRE av de stjärnmönstrade plädarna, de kostade ju ändå endast 4,90 styck ;) mattan var också billig, så jag är mer än nöjd. nu väntar jag bara på att få hämta paketet :)

Can't wait !

 
Åh, var ska jag börja? känner på mig att året 2014 kommer bli helt underbart! det har endast gått två dagar och jag känner det redan! idag har jag plockat undan studsmattan med lillasyster inför vintern. sedan spelade vi biljard, och syster vann överlägset. sen kan jag meddela att en leviresa är bokad, och jag vet ärligt talat inte hur jag ska kunna vänta? jag, robb och min familj kommer spendera 4 hela dagar uppe i härliga lappland, njuta av vintern och bada bastu, åka slalom, äta god mat, fotografera en hel del och mycket mycket mer. aaaa, jag vill åka NU! nu har jag verkligen något att se framemot, och det är viktigt! :)