Bilder från en skoterutflykt

 Bilder från 2.3.2018


 



 
 

 

En fin utflyktsdag

Sällan jag bloggar från mobilen, så jag vet inte exakt hur detta kommer se ut nu men vi gör ett försök, största irritationsmomentet blir väl att det inte går att marginaljuatera eller om jag ens får det publicerat via mobilappen?.. men, det gäller att passa på när blogglusten faller på tänkte jag. Det är fredag idag och har varit en fin sådan. Packade mig och katterna i bilen och for till monäs där jag spenderat min dag. Tog kameraväskan med och for på en tur med snöskotern, beundrade naturens krafter när det gäller isskulpturer. Så vackert det kan vara. (Ta en titt på min instagram) efter middagen var jag och vitchade nätet med pappa, tyvärr kom vi hem utan fisk denna gång.
 
 
Befinner mig i skrivandets stund vid villan, smuttandes på en tekopp framför en värmande brasa.. här tänkte jag sova inatt, inte framför brasan då men uppe på loftet dit värmen lägger sig sådär skönt. Skulle vara helt perfekt med norrsken också men det kommer aldrig på beställning tyvärr. Hur som helst är här tyst, mörkt, fridfullt och precis som jag önskade. Tänkte avsluta dagen med att bada bastu och äta yoghurt med jordgubbar. Ser framemot morgondagen då resterande familjemedlemmar kommer hit på korvgrillning, varm oboy och promenad på isen. Vill minnas att mamma pratade något om bulla också, hehe. En riktig sportlovsdag med andra ord, även om jag inte är så sportig av mig i mitt tillstånd.
 
 
Inatt kommer jag nog sova gott!

Graviditetsvecka 30

Befinner mig i skrivandets stund i graviditetsvecka 30 (29+4) och enligt preggoappen är det 72 dagar kvar. Om inte förr så nu börjar det nog kännas av att man är gravid. är sjukskriven denhär veckan på grund av foglossning, så har nu endast en arbetsvecka kvar att ta itu med och efter det SKA jag nog bara vara hemma. foglossningen är värst på nätterna när det ska svängas och bökas i sängen + att man ska upp och tömma blåsan, vilket ju resulterar i att nattsömnen blir lite lidande emellanåt. på dagarna värker det mest i ryggslutet. magen känns tung och spänd mellan varven (sammandragningar?).. men inte ska jag klaga, för annars mår jag hur bra som helst, ja och lilla tösen också ♥
 
Efter min senaste uppdatering om graviditeten så hamna jag att mäta mitt socker i 6 dygn eftersom resultatet från sockerbelastningen var lite på gränsen + att jag haft socker i urinen. sockret hölls dock fint under hela mätningen. ska mäta igen i 3 dygn före nästa rådgivningsbesök för att följa med lite hur det ser ut. Vad mer? har hittills gått upp ca 7 kg sedan inskrivningen, mitt Hb har sjunkt till 114 och äter därför järntabletter varannan dag nu en tid framöver (undrar om min höga puls kan bero på lågt Hb? pulsen över 100 de senaste besöken), bebisens puls har varit runt 145 vid de senaste besöken och mitt Sf- mått var 28 cm vid senaste besöket. 
 
Gravidcravings då? har ju inte haft några cravings ännu... hittills! alltså huhhu, några cravings på mat har jag inte men ingen kan förstå hur underbart GOTT fuktig blomjord (blandat med torv) doftar. och bastudoft med tjära. jag  m å s t e  bara få dofta liite till. så ni kan ju tänka er hur det ser ut hemma hos oss. grönväxterna blir vattnade regelbundet, jag går och krafsar i blomjorden och doftar på den och så badar vi bastu åtminstone tre gånger i veckan och kastar på flera skopor med bastufodtsdroppar i. vet inte om man ska skratta eller gråta?
 

Vackra vinterdagar

 
Tänk att det är marsmånad redan. Någon vår ser dock inte ut att knacka på riktigt än, och det behöver den inte heller. Vintern vi har detta år är ju ändå bara för vacker. soliga, kalla dagar med pastellfärgad himmel, rimfrost i träden, snö, fina isar och vackra solnedgångar. nu har solen dessutom börjat värma de isbitna kinderna när man är ute. idag till exempel, satt jag utomhus på en stol och bara njöt av solens värme. Vintern får nog stanna ett tag till om ni frågar mig... 
 


Någon flitig uppdatering på bloggen har det dock inte varit och knappast kommer det bli någon förbättring på denhär skribenten heller, eller vem vet sen när jag bli mammaledig kanske? Månaden som varit och farit har robb haft en hel del jobb att göra på plats i Vasa så då var det tur att vi kunde låna mosters lägenhet så att han inte behövde köra så mycket avåann, jag passade också på att spendera några nätter i vasa. Vi har också hunnit med flera roliga skoterutfärder och fler ska det bli. För tillfället befinner sig robb i södra Norge på arbetsresa 2,5 vecka. jag har ju ändå haft turen att få ha honom hemma nu en lång tid. snart får han ändå inte fara nånstans, pågrund av mitt preggofierade tillstånd...



Februari började bra men slutade tråkigt nog med att vi tog farväl av en kär familjemedlem i Monäs, äldsta frassen Linus. alltid lika ledsamt att mista en fyrbent vän och det kommer nog minsann kännas tomt utan Linus i huset. 
 
 
Förväntansfull över vad mars har att erbjuda. 

Gravidfotografering med Jenny ♥

 
 
I tisdags hade jag och min vän Jenny inplanerat en gravidfotografering. solen sken och vi fick många fina bilder. speciellt första bilden är en av mina favoriter från fotograferingen. Det är så kul att vi båda ska bli mammor, med inte så många veckor emellan dessutom.. vi har bf med ca 7 veckors mellanrum. På bilderna är Jenny i vecka 38 ♥ nu får vi bara vänta på lillkillen!