BLOGGKVÄLL VID AMALIA ♥

Ikväll har jag varit på roligheter! det var nämligen dags för bloggkväll vid Amalia i Vasa med start kl 18:30 tillsammans med en hel hög andra trevliga bloggtjejer! vi minglade runt, fotade butikens alla hörn, det berättades lite kort om verksamheten, och vårens trender när det gäller blommor. grönväxter är tydligen the thing! vi åt godsaker, fick goodiebags, köpte med oss saker hem och hade det riktigt trevligt! dethär måste vi göra igen!




Amalia, även kallat för min favoritbutik, har så mycket fina saker och helst skulle man vilja köpa med sig allt därifrån! speciellt gillar jag nog de olika förvaringsboxarna med text på och även kloss- tavlorna är fina tycker jag. och WoodWicks doftljus, oj vad de doftar underbart! tur att jag hade med mig mitt presentkort ikväll så jag kunde köpa lite åt mig, hihi!




På bild ser ni Ann-sofie, Pamela med sin sparburk, Maria- Tidstjuven och Caroline! och den fina serveringen :) lyx!





Så mycket fint! men ååå, titta på uggel- krukorna! SÅ SÖTA !!







Vid "barnhörnan" finns också superfina saker! speciellt nallarna gillar jag :)




Sist men inte minst: mina inköp + goodiebag från Amalia! I goodiebagen fanns bokstäverna "KRAM" och lök- växterna i den söta papperspåsen! jag är ännu osäker om man faktist kan vattna blomman med papperspåsen på? hmm... och med mitt presentkort köpte jag en liten chips- skål, en sparburk att ha våra sparpengar i, en superfin ljushållaresak! den kommer få stå i vardagsrummet tror jag? Tack för den roliga kvällen!

Färgglada blommor och bloggevenemang

Skoldagen gick snabbt. vi skulle egentligen ha haft föreläsning nu på eftermiddagen också men den blev inhiberad. så vi hade bara socialpedagogik från förmiddagen. då jag kom hem igen åt jag och sedan har jag bara tagit det lungt. tänkte att jag skulle sitta med lite skolarbeten nu någon timme, packa väskan inför helgen och 18:30 blir det bloggevenemang vid Amalia :) kameran hänger såklart med, så lite bilder blir det säkert senare ikväll!




Blomman från plantagen :) ger lite färg nu när det är så grått där ute...




Chococino... mmmmm!


 
Såhär ser jag ut idag! den nya blommiga klänningen har jag på mig idag.. passligt för bloggträff på Amalia blommor :)

Här händer det allt och inget!

.. Här på bloggen händer det dock mest inget! Vad har jag då gjort på sidan om bloggen eftersom jag ju mäkrbart inte gjort något bloggrelaterat? Jag har varit i skolan, handlat mat, slappat framför tvn, busat med piff och puff, gjort skolarbeten, spelat hay day, lagat mat, varit till plantagen, gjort en ny "ingen reklam tack- skylt", köpt en blommig klänning mitt i vintern, varit på mitt första mary kay party någonsin hos en klasskompis med några andra klasskompisar, är fortfarande omänskligt trött på morgonen fast jag sover tillräckligt.. och ja, någon promenad/cykeltur eller annan motionsform har vi inte hunnit eller orkat med denhär veckan. nya tag nästa vecka! det är skitväder här i vasa, fjuttiga -1 grader, slask, blåsväder, ja, inget vinterväder alls med andra ord! imorgon har jag skola hela dagen, sedan ska jag på bloggkväll till Amalia och sedan köra norrut för att tillbringa helgen i monäs! det var allt för ikväll, godnatt!
 
PSST.. NI FÅR GÄRNA GE MASSOR MED TIPS OM VAD JAG SKA BLOGGA OM!

Filmtips!

 

Fint från h&m!

 
 
Ja tack till allt detta! har börjat använda mer och mer klänningar nu, eftersom det är såå mycket bekvämare än byxor!

FREDAGSSELFIE


Idag känner jag mig löjligt glad...






... och lite gullig i mitt korta rufslockiga hår och min rätt så nya svarta klänning med små vita hjärtan, så jag kände för att ta några bilder för att föreviga mitt gulliga och löjligt glada jag. en riktig fredagsselfie med andra ord : ) 





Det känns så bra att bara vara just nu, idag. ingen oro, nervositet eller stress eller annat som drar ner en, känns av för stunden och DET är härligt. vi har dock flera tent på inkommande, skoluppgifter över öronen och en tolv veckors praktik som väntar och till den skall skrivas en mycket lång rapport. det är helt enkelt sånt man måste ta antar jag. men jag har en känsla av att det är pga. alla saker jag har att se framemot som allt detta inte känns alldeles för hopplöst, omotiverande, ointressant just nu. det är bara att börja ta itu med dendär högen med uppgiften, helt enkelt! 






Sommarjobb är typ ungefär nästan fixat och det känns bra! på måndag ska jag till stället och diskutera lite med dom!! många i klassen har inte ännu en praktikplats. det har varit ganska mycket oklarigheter för många iår tyvärr, så jag är tacksam att jag fick de platser jag ville ha som praktikplatser! Praktiken ska faktiskt bli riktigt spännande tror jag : ) denhär helgen har jag tänkt få gjort en stor del av alla skolarbeten och jag är för en gångs skull rätt så motiverad!? jag och sara har inbokat gravidfotografering och det ska bli sååå roligt! sedan har jag också en annan jätterolig grej som jag ska på som jag tyvärr inte kan berätta om här än. nästa vecka ska jag på bloggträff på amalia här i vasa och det ska bli riktigt skoj det också! och så har vi ju sportlovet förstås som jag ser jättemycket framemot. alltmöjligt kul på gång alltså!



 

Jaja, ha en bra fredag allihopa  ♥


 
 
 

Musiktips fredagen till ära!

Idag är det fredag och det tycker jag ska firas med lite nya musiksnuttar här på bloggen :) Det var en stund sen jag la upp några musiktips så det tänkte jag göra nu :) vi börjar med en av mina nya favoritlåtar, nämligen Maroon 5 nya låt, Sugar. Dessutom är ju videon till låten hur härlig som helst också! lyssna och se videon här under:



Två feelislåtar. har ni hört Stigs nya låt roy orbison. riktigt skön låt tycker jag! och sedan kan väl ingen ha missat Martin Tungevaags nya låt Samsara! jag gissar att det kommer bli en såndär plåga, den kommer spelas hela tiden på radio, krogarna och ja.. överallt! helt fiilis låt tycker jag! Sedan två rätt så nya låtar, väldigt bra sådana, Lorde med Yellow flicker beat och Mark ronson ft. Bruno mars med uptown funk! fiilis!


Ett inlägg om projekt, nyaste nytt, helgplaner m.m.

Här kommer ett inlägg med lite bilder, tjohooo säger allihopa! detta inlägg blir om lite alltmöjligt och jag tänkte börja med att visa projektet som hör ihop med arbetshörne- projektet, nämligen målandet av de tre lådorna på hjul (lådhurts på svenska) . från början var denna bokfärgad och jag gillar nog det svarta såå mycket bättre! det passar perfekt i den nya arbetshörnan! dock ser det nu ganska tomt ut ovanför denna, så nu har jag en plan på att printa ut lite bilder och göra en liten fotovägg med olika stora bilder i och antingen vita eller svarta ramar! 





Det nyaste inköpet till hemmet! En Dolce Gusto- kaffekapsel-maskin! ett riktigt kap dessutom, kostar normalt 100 euro men fanns för 37 euro på mellandagsrea på gigantti, så då måsta jag bara beställa hem den. på bilden här under ser ni en mumsig chococino! den sorten är huuuur god som helst :)




Annars har vi inga projekt på gång just nu som det är någon brådska med iallafall. Idag har jag varit i skolan på eftermiddagen och efter skolan for jag och robb ut på en timmes cykelrunda, och via tritonia på brändö före vi cykla hemåt igen. skönt! då vi kom hem lagade vi potatismos med korvsås och sedan har vi bara slappat- vilket ni kan se på bilderna här under. fniss! 





Imorgon är det fredag och det är väldigt bra tycker jag. jag har inget i skolan imorgon så jag tänker börja med att ta sovmorgon, sedan ska jag sitta i lugn och ro och äta frukost, titta på tv och gå i myskläder till robb kommer hem. då ska vi in till stan och äta bagels och donits, gå i några butiker och helghandla. vi ska nämligen vara här i vasa denhär helgen! imorgonkväll blir det förstås fredagsmys med massa gott och tv tittande! planerna för helgen är att åka på fotoutflykt till replot, göra skolarbeten och ta det lungt. Puff tycker också det ska bli kul med en helg i Vasa, för när det är helg och man är i vasa får man alltid något extra gott. får husse och matte äta gott får piff och puff det också. rätt ska vara rätt!



Om de senaste dagarna!

Här sker det inget speciellt, vilket ju börjar bli rätt så vanligt antar jag :) men jag kan ju ta en kort presentation om de senaste dagarna iallafall. i måndags skulle vi egentligen ha föreläsning från 9:45, men vår lärarinna var på besök i huvudstaden och vi hade då som uppgift att göra klart en grupp-diskussionsppgift till följande dag! det handlade om empowerment! om ni undrar över dessa lustiga ord kan jag berätta att vi just nu håller på med en kurs i socialpedagogik! spännande spännande. efter att vi då gjort klart denna uppgift hade vi entreprenörskap, i vilken vi ska göra en egen affärsidé osv. då skoldagen var slut hämta jag robb och så for vi till moster nanni på besök, där vi fick god kvällsmat :) efter besöket veckohandlade vi på prisma och sen for vi ut på cykel/joggingrunda ca 5 kilometer! 
 
Igår kände jag mig hängig och omotiverad från morgonen, så jag skippade första lektionen och tog istället sovmorgon! kursen, organisation och ledarskap, är inte obligatorisk heller så, och så känns kursen onödig och tråkig om ni frågar mig. hehe. istället var jag duktig och for till skolan på eftermiddagen och var flitig på finskalektionen, dock glömde jag mina finskapapper hemma som jag suttit och kämpat med, så det om det. efter skolan for jag hem och slöade en stund, lagade mat och på kvällen for vi ut på långpromenad!
 
Jag vet inte vad det är, men fastän jag går och lägger mig i god tid på kvällarna så är jag otroligt trött då jag ska upp klockan åtta på morgonen efter. det tar en evighet att vakna till liv tycker jag! så var det även denna morgon. kanske jag har vitaminbrist? något att fundera på! Så, Idag då så har jag varit halva dagen i skolan, där vi först hade finska och sedan socialpedagogik! ikväll har vi ätit tortilla, städat, diskat, varit på promenad och tittat på tv! Ser ni annars hur hurttiga vi blivit sådär plötsligt? jo det var nämligen så att jag/vi sku börja motionera mer, så då gjorde vi ju det förstås! varje kväll denna vecka hat vi varit ute och rört på oss... imorgon blir det en cykelrunda!
 

Fyra från mobilen. Frukost som oftast består av juice och youghurt med müsli / Varje morgon hoppar jag i bilen och åker till skolan / Mappen och kalendern fram i skolan / Något att smutta på om kvällarna. tex. en chococino :) sådär ja, nu är ni uppdaterade! sov gott :)

Något att se framemot!

Sportlovsresa ✓

 
Det är inte länge kvar nu tills vi har sportlov! bara en månad kvar faktist. nu har vi tre år i rad varit till Levi, vilket nog är ett superduper ställe enligt oss, men i år tänkte vi åka någon annanstans, någonstans med liite kortare resväg! och njäe, jag är inte den som är i så världans stort behov av solsemester, utan jag/vi åker nog mycket hellre till lappland och åker slalom! I år blir det RUKA! jag och robb, vi ska bo på hotell, äta god hotellfrukost, spendera halva dagarna i backen och bara ha det bra! precis vad jag behöver! Jag längtar! vad ska ni göra på sportlovet? :)

Plötsligt var det helg

Plötsligt blev det helg också och jag har under veckan som gått inte ens haft tanken på att uppdatera bloggen (förutom om arbetshörnan och soffbordet då) och det har sina anledningar! jag har haft skola varje dag och om kvällarna har jag suttit med skolarbeten, räknat läkemedelsräkning till omtenten som var igår (och jag klarade det!!!), varit ut på promenad, gjort hushållssysslor och sånt. dessutom har jag inte haft något att skriva om!
 
Denhär helgen är vi i kovjoki. igårkväll tittade vi på tv och idag har största delen av dagen gått åt att göra finskauppgifter till tisdag... det är jag som gör middagen ikväll och det blir kycklingfilé med potatisgratäng och sallad. till efterrätt blir det fruktsallad! planerna för kvällen lutar åt att busa med vincent och agera kaffegäster åt jennifer och johan :) och nu har jag bestämt att imorgon blir en utomhusdag, för något sånt har vi inte hunnit med idag! något mer trams har jag inte att komma med idag! ha en bra kväll :)

Projekt "nytt soffbord!" ✓

När jag första gången skrev om att skaffa ett nytt soffbord visste jag inte än hurudant det skulle bli. länge hade jag i planerna, inspirerad av maria, att göra ett lastpallsbord, men den planen suddades ganska fort ut och tankarna låg nu vid att göra ett bord av fyra äppellådor. men inte det heller blev av. så tittade jag på pinterest och fann några bord som man lagt en annan färg träskiva ovanpå ett ex. vitt bord och jag tyckte det var jättesnyggt! SÅ då jag och jennifer var till ikea köpte jag med mig ett vitt lack soffbord hem. så for jag och köpte laminat i precis den färg jag ville ha- lite grådaskigt och gammalt liknande. 


 

Pappa hjälpte oss att såga till laminatplattorna till passande längd för bordet och så limmade robb fast laminatet på bordet. det blev sååå snyggt!! nu har vi bara kvar att antingen lägga lister runt vid kanterna så att "skarven" inte syns, eller måla kanterna! det får bli ett senare projekt för just nu duger det som det är tycker jag!




För att inviga vårt nya soffbord köpte jag vita tulpaner, la nya ljus på silverfatet och oj så fint det blev :)




Okej, nu blev det tulpaner och ljus på alla bilder, men ja, bordet blev precis som jag ville! ♥



Projekt - Ny arbetshörna! ✓



Äntligen börjar den nya arbetshörnan bli klar och jag får visa lite bilder! igårkväll var pappa hit med skivan och efter det började robb ställa i ordning med vinklar att fästa skivan i- och på kvällen var det bara att sätta sig ner på sin nya arbetsplats! äntligen! nu har vi mer rum att arbeta på och vara kreativa, mer rum att röra oss på utan att krocka i varandra såfort man vänder på sig. istället för bokfärgat går nu allt i svart och vitt- vilket jag själv tycker är väldigt snyggt! 




✓ Fixat bordsskriva
Efter en lång tids sökande efter skivan med det rätta måttet hos alla som möjligtvis skulle kunna tänkas ha den storlek vi sökte efter, hittade vi den, beställde den och tog hem den till monäs där det stora arbetet med skrivan började. Nu vill jag ge ett jättestort tack till min pappa, utan dig hade vi inte haft en såhär fin bordsskiva idag! det är nämligen pappa som har: fräst kanterna på skrivan, slipat bort märken i skivan, fixat till kvistarna med kvistlack, sandpapprat, grundmålat, slipat, lackat, slipat, lagt ännu ett lager med lack+grundmål blandning på skrivan, packat in den och tagit den hit till vasa- TACK!

✓ Målat sånt som målas skulle!
Jag har målat ramen svart på anslagstavlan- och visst blev det snyggt?! jag har också målat de två lackhyllorna ovanför skrivbordet "gammeldags-vitt-rustic-någonting" från att ha varit bokfärgade! de blev också snygga! nu har jag bara en sak kvar (som inte syns på bilden) och det är mina tre lådor på hjul!

✓ Nya tavlor / Nya pennkoppar / Ny klocka
Har printat ut dels egna bilder och citat från internet som jag ramat in och dessa står nu på den översta hyllan. Nu har jag också lagt undan de gamla pennkopparna och tagit fram konservburkarna som jag fixade i höstas! de passar hur fint som helst på det nya skrivbordet! En ny klocka har också dykt upp på väggen i vår nya arbetshörna :)



 
Några bilder från vår nya arbetshörna ♥




Före och efter- bild på arbetshörnan! det nya är så mycket bättre :D



Och så har vi klockan då! den gamla vi hade var för liten ovanför skrivbordet tyckte jag, och var dessutom sugen på en klocka i trä med romerska siffror! sagt och gjort- på jullovet fixade vi en stor klocka i trä med romerska siffror! pappa sågade ut den runda biten åt mig, brände den med gasbrännare och så målade jag den vit med skumgummi. jag köpte ur och visare och pysslade ihop romerska siffror av trä och spraymålade dom svarta och limmade fast dom på klockan!

Words!

 

En speciell dag ♥

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det mina tvillingssmåsyskons 19:e födelsedag!! GRATTIS till er och hoppas ni får en jättebra dag :) igår hade vi "kalas" och firade mina småsyskon, åt tårta och kladdkaka, jag gav mina presenter osv.. Förutom att det idag är småsyskonens födelsedag så är den 12 Januari ett speciellt datum för mig och robb också! Idag har vi nämligen 4 års förlovningsdag och så har vi varit tillsammans i 8,5 år idag ♥ Det firar vi med att vi båda har en föreläsningsfri dag, robb sitter och skriver på sitt slutarbete, vi ska veckohandla, men sen ikväll ska vi nog höja mysfaktorn lite och se den nya hobbitfilmen på tv, äta lite gott och bara mysa! ♥

Polaroidkamera ♥

Köpa eller inte köpa, det är frågan...

Gissa vad jag är sååå sugen på att åt mig nu? Jo en Polaroid Kamera! sitter och letar på nätet nu som bäst och har hittat några modeller som jag ska jämföra. det verkar vara så att många ger ganska små bilder men jag hittade en som man får lite större bilder med :) en sånhär kamera skulle vara så kul att ha på alla sätt och vis, tänk då man 1. får bilden direkt i handen och är föralltid kvar som ett minne och man 2. kan hänga upp bilderna med klänypor på ett snöre och ha som inredningsdetalj ♥ i want it!! tror ni jag kommer kunna hålla mig från att köpa? Jag tror nej! äger någon av er där ute en polaroidkamera? :)
 

Mina mål för året 2015 ♥

Jag har funderat hur jag ska formulera mig i detta inlägg. Jag har suttit och vridit och vänt, suddat ocvh skrivit igen. Att försöka skriva ner sina mål för året 2015 är inte det lättaste! Att inte ha några mål alls inför ett nytt år är kanske en avslappnande och skön känsla, men jag tror nog ändå det är bra att ha något mål att uppnå för varje år. Det måste ju inte alls vara något stort mål, utan bara något litet och enkelt som är viktigt just för en själv. Själv har jag inte heller några stordåd till mål för året 2015, bara några få som jag åtminstone kommer att tänka extra mycket på och försöka uppnå.
 
 
♥ Ta hand om mig själv!
Denhär punkten är ett måste för mig under detta nya år. året 2014 har varit ett år då jag inte tagit hand om mig själv så mycket som jag hade behövt med tanke på all stress, oro, ångest och alla såna tråkigheter som tog upp så gott som all ork från mig. året 2015 ska bli ett år då jag ser till att slappna av, undvika all stress, göra saker som jag tycker om, ordna en spakväll för bara mig själv flera gånger i månaden, positivitet, och allt vad ta hand om sig själv innebär!
 
♥ Motionera mer!
I början av året 2014 var jag ganska duktig med att träna och hålla igång, men med alla tråkigheter som kom lämnade träningen på sidan om och jag blev lat. Denhär punkten ville jag göra till en egen trots att den lika mycket handlar om att ta hand om mig själv - Jag måste verkligen se till att motionera mer, både för knopp och kropp! Konditionen är på botten och under året 2015 ska jag se till att få bättre kondition. gym är inte riktigt min grej, så hemmaträning (styrketräning) + promenad/cykling får det bli för min/vår del!
 
♥ Fortsätta att vara kreativ!
Jag ska absolut fortsätta med att pyssla och fixa med mina pysselprojekt / DIY projekt. Jag ska också se till att fotografera ännu mer än jag gjort under det senaste året. mer porträtt, landskap osv! helt enkelt komma ut och skapa med kameran! Att tillreda maträtter och bakning hör också till kreativitet. Bakning ska det minsann bli mer av- kakor, bröd, cupcakes, allt! Bloggen är också ett sätt att ta fram sin kreativitet på, så bloggen kommer jag försöka börja satsa mer på under året 2015!
 
♥ Sitta mindre vid datorn!
Denhär punkten kommer vara så svår att uppnå med tanke på att det är en stor tid av ett dygn man sitter vid datorn som studerande, om det vill sig kan det bli en hel kväll! Jag sitter alltför mycket vid datorn, och det är allt från skolarbeten som ska skrivas, bloggen ska uppdateras, med ett stort intresse för fotografering leder det även till stor tid framför bild- redigeringsprogram! jag borde ha åtminstone 2 datorfria dagar i månaden, helst fler!
 
♥ Läsa åtminstone två böcker!
Istället för att sitta vid datorn om kvällarna, eller när jag inte har någ annat för mig, före jag ska gå och lägga mig, eller när jag bara annars ska ta det lungt, borde jag se till att läsa någon bok! Jag hatar annars att läsa böcker, mest för att jag efter att ha läst en sida, måste läsa om sidan för att jag glömt vad jag just läst. kanske jag skulle vara mer motiverad om jag hade någon spännande bok att läsa? Denhär boken och Denhär boken skulle jag kunna tänka mig sitta och läsa, med tända ljus, en tekopp och en filt runt mig.
 
♥ Spendera första sommaren i Vasa
Det kommer vi göra denna sommar! och den ska spenderas väl har jag bestämt! vi har båda tänkt jobba här under sommaren och den tiden man är ledig tänkte jag spendera väl genom att ligga på stranden och sola och dricka något kallt, umgås med vänner som är i vasa, luncha med vänner och sitta på café, shoppa, spendera mycket tid på balkongen, fota det somriga vasa, och allt vad man kan tänka sig göra här i Vasa när det är sommar!
 
♥ Börja med lärdomsprovet!
Till hösten börjar jag mitt tredje år på Novia och det sociala området, socionom YH och då är det dags att börja skriva på slutarbetet. dessutom borde vi ha valt profiliering. för tillfället vet vi NOLL om båda sakerna, slutarbetet som på samma gång kommer så snabbt på men ändå inte, vet vi inget om, förutom att vi måste skriva slutarbetet parvis. förhoppningsvis kommer mer information snart, men knappast (skolan som är usel på att dela ut information....)
 
♥ Resa någonstans!
En sak som är klar är att sportlovet kommer spenderas i RUKA! med att resa menar jag inte att resa utanför Finland, utan bara åka någonstans, spendera några dagar där och that's it! nog vore det väl trevligt med någon utomlandsresa också, men det tar vi en annan gång! ÅLAND ska vi även denna sommar hinna besöka! Sedan vet man aldrig om det blir en sverigeresa också ifall om tiden finns, det återstår att se vad 2015 har att bjuda på i reseväg :)
 
 
Det var väl det jag hade i tankarna just nu! Vad är era mål för året 2015? :)

Projekt - Måla anslagstavlans ram!

Som jag nämnt tidigare har vi ny jobbhörna på g här hos oss i Vasa och det är inte bara ett nytt bord som ska komma på sin plats, nej, de just nu bokfärgade lackhyllorna ska vit"betsas", den lilla lådmojängen på hjul ska målas vit, någon ny tavla ska fixas osv osv! skrivbordsskrivan har vi ännu inte i Vasa, den är 250 cm lång och 80 cm djup och behöver därför transporteras hit med pappas paketbil. men förhoppningsvis har vi skivan här inkommande vecka! 



Projekt - Måla anslagstavlans ram 

Ett annat projekt till den nya jobbhörnan var att måla anslagstavlans ram svart. sagt och gjort! jag skruvade ner den - la papper på själva tavlan så att färgen inte skulle klotta - la ett klottskydd på köksbordet - jag målade, 10 minuter och nu är den klar och ska bara torka! hur allt blev får ni se när bilder på den nya jobbhörnan kommer upp! :)


 

Att komma igång efter jullovet..

 Min reaktion när jag loggar in på min blogg efter jullovet och ska börja uppdatera igen.. 


Nu är det såhär att
jag tycker mig ha väldigt svårt att komma igång efter jullovet när det gäller bloggen! Jag har några inlägg som jag vet att jag ska ta itu med, men annars är det rätt blankt i mitt blogghuvud. men istället för att nu sitta och grubbla över det tänkte jag plocka fram några bilder från mobilen. alltså inte världens bästa kvalité, men det får duga för att få en liten knuff på vägen. hoppas alla haft en bra dag! vi hörs!
 
 
När jag var ute och tog några självporträtt på julafton / Vår nya fina klocka (mer om den i ett skillt inlägg)



Solsken och 18 minusgrader / Frost på fönstret



Vinterväder ♥

BACK IN VASA!

Nu börjar jullovet äntligen va slut och man får återgå till vardagen. Jag och robb är tillbaks i Vasa och just nu sitter vi bara och slöar (och lyssnar på den konstige ropglade grannen som har party igen så basen dånar i hela huset och antagligen kommer det bli poliskalas här igen?). Skolan börjar på onsdag och imorgon ska vi ha storstädning här hos oss. Idag när vi var i monäs var jag ut på en kort fototur och fotade lite frost. det har nämligen varit nästan 18 minusgrader idag och alldeles fantastiskt väder! såhär får det gärna vara nu enda till mars om ni frågar mig! ♥




Pappa testar isen
- Så småning om kan man börja ta långpromenader på isen! DEN känslan alltså!





Med solnedgången i bakgrunden


 
Fina frostflingor på isen - fotade med macroobjektiv ♥ 

Hej Januari!

Hej på dig Januari! det har redan hunnit gå och bli andra januari och jag har inte uppdaterat på några dagar nu. har haft fullt upp med annat, tex shopping, pyssel och annat som jag inte minns. nyårsafton firades med en hel hög vänner i jakobstad. vi mumsade på tacopaj, chips och godis och skålade med skumpa. (alla barnen skåla me skumpa utan linda för hon drack fanta) .. ja, det blev en sen kväll, men en rolig sådan :)
 
Snart börjar det bli dags att åka tillbaks till Vasa igen (måndagkväll) och då kommer vi ha en hel del roliga projekt att hålla på med. bland annat har vi ett helt nytt och fint skrivbord att lägga på plats och fixa till, det nya vardagsrumsbordet ska få en makeover och lite sånt smått och gått kommer vi pyssla med! före- och efter bilder kommer att komma upp på bloggen sen då allt är klart :) det ska bli så skönt att återgå till vardagen igen också!