Liten påminnelse till er!

Ville bara informera/påminna er om att jag ju också har en flickr-sida med massor av foton dit ni kan gå in och titta :) där har jag för inte många dagar sedan uppdaterat med lite nya bilder! och så får vi ju inte glömma bort instagram heller, där jag är flitig varje dag (nästan). så, för mer vardagliga bilder kan ni ju titta in där också och följa! ibland är jag flitigare på precis alla andra ställen än just på bloggen :D ♥

 

Efter några timmars läsande..

Fick motivation till tentläsningen till sist, så nu har jag suttit några timmar och känner att jag är välförtjänt lite bastu och vila, tänkte också kanske skriva ut lite bilder till min fotovägg i rummet. jag fortsätter med läsandet imorgon, har ju ändå till torsdag på mig att kunna allt! här har ni också lite bilder på mig från igår. ha en fin fredagskväll allihopa ♥ pssstt.. ge gärna lite tips på vad jag ska blogga om framöver...

Lite nytt här på bloggen..

Borde egentligen sitta och läsa på tent just nu men istället har jag suttit och ändrat i koderna på bloggen. allt är inte helt klart men jag tycker det får duga såhär tills vidare. ni kan ju slänga in en kommentar och berätta vad ni tycker, eller om ni hittar något fel någonstans. minsta lilla fel i koden kan göra så mycket, och att sedan hitta det felet är som att leta efter en nål i en höstack.. haha! ni som håller på med sånthär vet nog vad jag menar. åh, solen skiner där ute och himlen är blå, men äh, klart att det är mycket roligare att sitta inne och läsa om körtlar, hormoner och snoppar ;) nu dyker jag ner i mitt anatomikompendie, hej svejs ♥

Självporträtt

Tog kameran och stativet i handen och for ut och fota självporträtt idag. först och främst för att bloggen behöver lite nytt, men mest bara för att ha lite nytt på mig själv. sitter och redigerar som bäst, och kommer ta en liten paus snart för att åka till jeppis och vara med björn, thomas och tobias en stund. robb kommer hit ikväll också, och han har blivit bättre och har inte lika ont längre :) skönt!

Alltså hjälp..

Bloggen borde verkligen få ett helt nytt utseende. funderar om jag skulle redan i helgen ta och fixa till lite nya bilder till en header osv. tror dessutom jag skulle ha mera blogglust om den skulle se bättre ut. visst låter det finfint? ;)

Macro

I helgen fick macroobjektivet titta fram en stund. det har inte varit på på en lång tid kan jag säga. här har ni åtminstone lite bilder!

Olämpligt..

Här hos oss har vi blivit drabbade av körtelfeber. inte jag, men robb. han har inte alls tid med detta nu då han har en hel hop med skolarbeten att få gjorda före han slutar i slutet av april. inatt var vi vakna mellan halv tre och halv sex och det är jag som har svårast att somna om. jag vet ju inte om hans hals sväller igen och han blir utan luft då jag sover? vi har besökt läkare nu tre gånger förrän de konstaterade vad det är. körtelfeber väntar man ut, kan ta en vecka eller längre. jag hoppas iallafall på att vi får sova hela nätter nu frånochmed inatt.

Annars är allt bra.. lämnade hem från skolan idag, men snart ska jag till ya i gamla vasa på antagningsintervju vilket ska bli spännande. denhär veckan blir kort eftersom påsklovet kommer emot. redan på onsdag far jag hem till monäs igen. veckan kommer mest bestå av tentläsning.. 

Gårdagens födelsedagsbarn ♥

Igår firade vi min pappa som blev 52, vi åt smörgåstårta och vanlig chokladtårta som jag gjorde. grattis igen pappa :) ♥

påväg




En helg i vasa

Denna helg tillbringar jag i Vasa. vi har körhelg och andra spännande saker på gång. igår var som sagt mina fina tjejer hit på myskväll (förra inlägget) och för tillfället håller jag på och fixar mig inför kvällens ståhej. koncert i pingstkyrkan i jeppis kl 19, be there! om en stund ska jag börja traska iväg till skolan, halv 4 far bussen. Sen ikväll när vi är tillbaks ska jag se film med min älskling, eller så är jag så trött så jag stupar i säng omedelbart bums.. Imorgon blir en anna rolig dag. elevförbundsfest på efö står på shemat, och även minnas födelsedag ♥
Här är två nyaste bilderna på lilla jag!

Igårkväll

.. hade jag fyra söta tjejer på besök. angelica och nicolina var här först och vi passade på att göra en liten video ;) hehe, efter en stund kom även kesia och miriam hit och vi kollade film och fotade fina gruppbilder!
Fint va? ;)

Förlovningskalas

Jennifer och Johan hade förlovningsfest i fredags, och det var som vanligt lika trevligt i deras sällskap. det bjöds på god smörgåstårta och gräddtårta och förståss var ju jag och robb på vip- efterfest hos dem efteråt också! :D

Det som varit ♥

Bloggen lades till sidan för viktigare saker.. 
Förra veckan fanns ingen tid över för bloggen. likaså denhär veckan, känns det som! förra måndag var jag hela kvällen med minna, i onsdags blev min älskling 22 år så då kom han hit på kvällen (hade två veckor sportlov han..) grattis i efterskott här på bloggen ♥ på torsdagen firade vi, gänget, sofia som hade blivit 21.. så då var vi allihopa här hos mig :) i fredags var det förlovningskalas, resten av helgen bestod av provläsning, vara utomhus och såna saker. vi firade också robb i lördags hemma i monäs :)

Fullt upp hela tiden eller? nästan..
Denhär veckan känns lika fullplanerad som förra. igår sprang jag på en massa ärenden och pysslade här hemma, ikväll har jag varit vid sofias och skrattat så tårarna bildat flodar.. ikväll har jag också fixat ansökningar till skolorna :) i helgen är det fullt upp med körhelg med skolan och elevförbundsfest på efö! :) men NU är det sovdags, så vi hörs snart igen. ha det fint tills dess! godnatt.

Vinterlandskap

En söndagseftermiddag ute på isen hemma i monäs. blev en liten fotoutflykt tillsammans med pappa :)

KALAS


Idag har dagen bestått av kalas. kan man verkligen säga så? iallafall, jag har gjort smörgåstårta, som som vanligt gillades stort. svärfar blir 60 år och min kar fyller 22 nästa vecka så vi firade båda två idag. på bilden har ni lille vincent :) ♥

Sitter och drömmer.. och så var det ju norrsken igår!

Det var norrsken igår. kom ihåg att detta är tredje gången jag fotar norrsken. det är en utmaning, men mycket kul och spännande :) är väldigt nöjd med resultatet, för att vara norrskensfotograf-nybörjare. Nikon D90 - ISO 500 - 20sec - f5. kommentera gärna!

Till något helt annat.. jag sitter och drömmer, om kameror och objektiv och utrustning.. jag vill ha!! kikar på cyberphoto, rajala, telefoto och alla de ställen. skulle man ha lite extra skulle nog en D700 sitta fint i handen.. eller 600 eller 800 kanske :)

Bildbomb! LEVI 24-28.2 ♥

På söndagen sju på morgonen bar vi (jag och robb) oss av på vår sportlovsresa till Levi. vi stannade för att hälsa på djuren på Ranua zoo. det fanns uttrar, bävrar, lodjur, vargar, isbjörnar, brunbjörnar, älgar, renar, rådjur och mycket andra fina djur. tycker iallafall jag lyckades få rätt så bra bilder därifrån (speciellt på isbjörnarna).


Efter några timmar gåendes på zoo körde vi vidare mot Levi igen. inte en endaste ren syntes till på vägarna, vilket var konstigt tycker jag. de brukar ju alltid gå ivägen där bilarna ska köra. hursomhelst, vi kom fram till Levi halv sju på kvällen och vi checkade in, kollade in rummet, for och handla lite smått och gått och sen blev det läggdags.


måndagen började vi med smaskig hotellfrukost som bestod bl.a av ett stort smörgåsbord med olika pålägg, bacon/köttbullar/knackkorv, äggröra, youghurt och alla de tusen müsli sorterna. typisk hotellfrukost med andra ord och gott som bara den :) sen for vi och laddade in två dagars liftkort och sen direkt i backen. det var fint väder hela dagen och 6,5 timmar i backen fick duga första dagen.


Tisdagen börjades med frukost. förmiddagen var blåsig och vissa backar var stängda. vädret blev bättre till eftermiddagen och solen var framme den också. även 6,5 timme i backen denna dag. vi var så trötta efter slalomåkandet så vi sov någon timme. efter det blev det middag på hotellets restaurang, med trevliga servitörer och supergod mat! :) senare på kvällen var det stjärnklart och fullmåne, så då passade jag på att ta lite "nattbilder" och även lite norrsken lyckades jag få med :)

Onsdagen var det planerat att säga tack till backarna. så efter frukosten hoppade vi i bilen och körde 70 km norrut och kom till pallastunturi, och senare muonio. det var värsta busvädret. då vi kom tillbaks bestämde vi att ladda ännu 3 timmar på lifkorten och vips var vi i backen igen. solen blev så glad så den tittade fram också :) senare blev det lite solnedgångsfotografering, bada i badkar, tv-tittande och norrskensfotografering. en bra dag, och glada var vi att vi åkte ännu lite till fast det inte var med i planerna!


Före utcheckningen (torsdag) fick vi en sista gång mumsa på frukosten på hotellet. packade våra grejer och startade hemåt. stannade vid IKEA i haparanda och fyndade lite småsaker. även en festis hann jag köpa på en mataffär. festis måste nog vara det bästa med sverige? next stop verkkokauppa. hittade två bakskal till min telefjong. sen hämta pappa mig från kovjoki och jag somnade nästan bums i min säng.

Tack älskling för en kul sportlovsresa ♥ älskar dej!

Är hemma igen efter en superrolig resa till Levi med Robb ♥ sitter som bäst och redigerar de sista bilderna,
så om jag orkar och hinner kommer några upp här ikväll. tills dess börjar jag med några instagrambider!