Ledig måndag

 
Ny vecka, nya möjligheter. efter gårdagens morgonskifte for jag och robb på pizza och sedan körde jag honom till flyget. denhär veckan kommer han nämligen befinna sig i Alta, Norge på arbetsresa. Idag har jag varit ledig. tog en lång sovmorgon, åt frukost till lunch och hade på en ansiktsmask. lugn måndagsmorgon med andra ord. Sedan begav jag mig in till stan för att handla lite smått för veckan och avslutningsvis for jag på en 12 kilometers cykeltur för att få lite frisk luft. så, så har min måndag sett ut.
 
 
Vad mycket gladare man blir när det är snö på marken :)
 
Julmys hemma hos oss
 
 
Robbs utsikt från sitt hotellrum. hade gärna vaknat till denna utsikt varje morgon jag också ♥

Julklappstips #1

Inlägget innehåller affiliatelänkar
 
 
Halå där i snöyran. Julen är på intågande och därför kände jag att det skulle börja bli dags att julklappstipsa lite här på bloggen sådär första advent i ära. ett inlägg med julklappstips per vecka framtill jul låter väl passligt skulle jag vilja tro. först ut - julklappstips från cdon. surfade mig in dit i förrgår och satt en hel eftermiddag och sökte julklappar och sneglade lite på kamerorna såklart. är nämligen snål på en liten kamera som man kan ha med sig överallt, som till exempel nikon j5:an. men det får bli en annan gång. det första jag tänkte tipsa om i detta inlägg är alltså: kameror. antingen en kamera till dig själv i julklapp eller om du som läser detta vill köpa en kamera till någon. här under hittar du 4 bra nybörjar- och uppgraderingskameror + en gopro (om du vill satsa mer på film)...
 
 
 
 
 
Näst på tur kan man hitta en hel del köksapparater på cdon. Dessutom till helt vettiga priser om ni frågar mig.
Köksassistent | Moccamaster | Smoothiemixer | Juicepress | Symaskin 
 
 
Sista tipset från cdon: böcker! Själv har jag faktiskt beställt hem Therese Lindgrens bok till mig själv i julklapp!
 
Ibland mår jag inte så bra | Lejontämjaren | Glutenfria kokboken

 
PSSST !! Förutom detta finns det ju så mycket mer. Smink och andra skönhetsprodukter, kläder, filmer, sportgrejer och såklart leksaker och prylar till barn. Passa på att kika in nu när det ännu är black friday- priser på massor av saker ♥

6 stycken av mina senaste mobilbilder

 
Tittade igenom min mobils bildgalleri häromdagen och tyckte det var dags att föra över bilderna för att spara rum åt nya. Vad tycker ni om mobilbilder på bloggar?? egentligen är jag inte en så stor fantast av mobilbilder på bloggar, men på något sätt har de ju ändå sin egen lilla charm, så idag tänkte jag visa 6 stycken av mina senaste mobilbilder här på bloggen - från gamlast till nyaste. 
 
 
1. från dagen då jag senast fotade självporträtt. 2. en dag i höstast när vi hade hem tapetböcker. puh, att välja tapeter var inte lätt! 3. en dag förra veckan då jag och robb var ut på promenad i snöyran. 4. en ledig dag förra veckan passade jag på att luncha med mig själv på arnolds. 5. på galadagen - piff var inte särskilt förtjust i att vara med på bild... och så bästa till sist: 6. igår då jag var och lämnade in anhållan om examensbetyg. that feeling alltså! nu har jag alla 210 studiepoäng insamlade och väntar bara på examensdagen :)

Liten uppdatering kring bygget

 
Står det still på byggfronten antar jag att många undrar eftersom jag inte uppdaterat om det på en tid. Men nej, det har faktiskt hänt ganska mycket sedan senaste inlägget. Nu tänkte jag gå igenom lite vad som har gjorts och vad som komma skall. tja, till skillnad från förra gången så är nu alla innerväggar täckta med gipsskivor, de är även spacklade och grundmålade.  här under är en gammal bild....
 
 
 
... och här under ser ni en bild från förra veckans torsdag då jag var in och tog mig en titt. ljust och fräscht. elektrikern har också kommit en bra bit på vägen. utomhus har de grävt ner plintar till terassen, som de snart ska sätta på plats. så småningom börjar de tapetsera, montera skåp och lite längre fram läggs badrummets och lilla wc:ns golvklinkers. så ja, det är en hel del som händer just nu. tur att jag har ganska många lediga dagar så att jag kan köra dit och inspektera och ta lite bilder (som inte är mobilbilder...)
 
 
 
Så kan vi ju ta en liten närmare titt i badrummet och lilla wc:n också där det hänt en hel del. Där har nämligen kaklaren varit i farten och kaklat klart både badrum och lilla wc, och det blev jättebra! Är jättenöjd med vårt val av kakel. till badrummet valde vi ett vitt kakel med störra vågor + ett dekorationskakel som vi ville ha i duschutrymmet. till lilla wc valde vi ett vitt kakel med mindre vågor. det kommer bli ännu snyggare sen då det mörkgråa klinkersgolvet kommer på sin plats. ser verkligen framemot att visa slutresultatet sedan nästa vår då allt är inrett och klart ♥
 
 
 
I dagsläget har vi inte mycket kvar att välja (vad vi vet om, säkert kommer det någon småsak ännu) utan håller som bäst på att besluta oss för vitvaror till köket. sånt är spännande också :) ska försöka att uppdatera mer nu ju färdigare allt blir. så nu vet ni lite hur det ligger på byggfronten. ha det fint!

b i l d b o m b

 
 
 
Så var galan 2016 över för denhär gången. men som alla vet vid dethär laget: har man inte bloggat om det så har det inte hänt! så här kommer den, bildbomben, med massor av bilder från igårkväll. Om vi börjar med mig, så får vi det undanstökat. här ovan ser ni min galalook - hade samma klänning som ifjol och lockligt hår. tack till karn miin som agerade fotograf på de två bilderna till höger.
 
 
 

Jag och Sara anlände till stadshuset lite efter kl. 18, blev fotade på lila mattan och smuttade på varsin välkomsdrink och tittade oss omkring.
 
 
 
 
Välkomstdrinken. vad det var har jag dock ingen aning om?
 
 
 
 
Före själva programmet började kunde man gå runt till olika bord för att delta i tävlingar/lotterier. här vid VOGAs bord
 
 
 
 
Inne i festsalen glimmade den fina kristallkronan
 
 
 
 
GALAN 2016
 
 
 
 
I väntan på starten.
 
 
 
 
Fina Ida-Marie och Maria ♥
 
 
 
 
Jarina vann i kategorin årets fotoblogg! Grattis, det var du verkligen värd : )
 
 
 
 
Linda tog hem segern som årets kreativa blogg, stort grattis!
 
 
 
 
Chevelle vann i den nya kategorin årets youtuber. duktig tjej tycker jag!
 
 
 
 
Vi fick en videohälsning från en av sveriges största youtuber: Helen Torsgården ♥ som jag gillar hennes videos!!
 
 
 
 
.. och så fick vi em videohälsning av ingen mindre än Maria Montazami
 
 
 
 
Jannike vann en fin goodiebag från gänget på ratata
 
 
 
 
Anna, Anna-Lena och Julia från Sevendays. 
 
 
 
 
Feelisen på top när....
 
 
 
 
.. Dj duon Sam Zimon bjöd på svängig underhållning.
 
 
 
 
Sandra vann i kategorin årets mode- och skönhetsblogg. stort grattis!
 
 
 
 
Karolina tog hem segern i årets blogginlägg. grattis!
 
 
 
 
Caroline vann årets personliga blogg. grattis till dig! 
 
 
 
 
Ellen tog hem segern som årets blogg 2016! jättestort grattis. 
 
 
 
 
Under galan bjöd även ett gäng estenomer på en hejdundrande modeshow, wearable but wow. Sara-Li var en av modellerna : )
 
 
 
 
Nellie bjöd på fin musik och dans under kvällen
 
 
 
 
Tack för ännu en lyckad gala!
 
HÄR finns en lista med alla vinnare.. men kom ihåg: vi är alla vinnare! ♥
 
 
 
Årets goodiebag

Galan 2016 ♥ livestream

 
Tänk vad roligt att Galan 2016 kommer att livestreamas. mer om det kan man läsa här. Så, har du inte möjlighet att gå på galan, eller om du bara annars är nyfiken är detta perfekt ju. Min första reaktion var: oj vad roligt! min andra reaktion var: hoppas jag inte blir intervjuad. man kan ju liksom inte förbereda sig och man får inte någon andra chans heller. haha!  klockan 18:30 ikväll börjar livestreamingen:
 

Hej fredag!

 
Lite fredagsfiilis i form av musik till att börja med:
 


Visst är denhär låten bra alltså? jag blir iallafall riktigt glad av den. Vaknade upp i monäs imorse eftersom det var dags för papaprov idag. nu är det bara att vänta och se och hoppas att det inte är något. undrar hur vanligt där är med cellförändringar där nere? vet inte varför jag blivit så nervös över det den senaste tiden.. antagligen kollar jag för mycket på svenska youyubevideos.. nåja, väntar för tillfället på att robb ska komma hem från jobbet så att vi kan börja laga mat, tacopaj. mums! under tiden jag väntar plockar jag lite kläder som hängt på tork och så. Ikväll är det lite förberedningar inför morgondagens gala, och så blir det fredagsmys med glögg och pepparkakor.

#galalistan2016

 

1. Hur känner du dig inför Galan 2016?
Jag känner mig redo och riktigt excited och förväntansfull och ja.. riktigt taggad med andra ord! Det är superkul att det ordnas en gala iår igen, för det behövs verkligen något som piggar upp i novembermörkret. Maria och Ida-Marie är verkligen superduktiga och årets gala blir nog minst lika bra som förra årets, om inte bättre! 

2. Vem kommer du att gå på Galan med?
Precis som ifjol kommer jag gå med Sara!


3. Har du din galaoutfit under kontroll?
Ja och det har jag haft flera månader redan. Bestämde redan tidigt att jag inte skulle stressa med något sånt iår, så jag kommer ta något som redan finns i hemma i garderoben. Men faktiskt i veckan var jag och köpte mig ett par nya örhängen som jag tänkte ha på mig.


4. Vilka tre saker kommer du garanterat att ha med i din väska?
Telefon, läppomada/läppstift och parfym. Kameran hänger på axeln då den inte ryms i väskan.


5. Har du övat på dina poser till röda mattan?
Oftast är det ju jag som står bakom kameran och så ogillar jag verkligen då andra fotar mig. Någon bra pose har jag verkligen inte, så jag borde väl börja öva in någon nu antar jag

 

6. Är det någon du inte mött personligen som du ser fram emot att träffa på Galan?
Kan inte säga någon speciell utan det ska bara bli kul att träffa vem man än träffar på där. känd som okänd faktiskt. 

 

7. Vilken kategori i prisutdelningen är du mest taggad inför?
Alla kategorier ska bli intressanta, men mest bloggkategorierna!


8. Vilken programpunkt kommer bli den roligaste?
Eftersom jag läst om att det eventuellt kommer bli någon överraskning under kvällens gång så kanske blir det den roligaste programpunkten, för jag älskar överraskningar! Men å andra sidan kan jag inte säga någon programpunkt sådär precis, för jag tror att allt kommer bli superroligt!


9. Efterfesten hålls vid Bank. Vilken låt vill du absolut dansa loss till?
Intressant ställe tycker jag! har aldrig varit dit. Finns många låtar man skulle vilja dansa till, men här är en som jag tycker är svängig:

 


10. Om du skulle summera bloggåret 2016 med en mening, hur skulle den meningen lyda?
Menar man ens eget bloggår eller en summering av finlandssvenska bloggares bloggår? tror det är enklast om jag summerar mitt eget bloggår: tomt, brist på tid & idéer, motivationsbrist. hjälp, hoppas det snart blir bättre!


Avslappnad / Bilder från helgen

 
Halå där från en avslappnad, lättad och glad en som lämnat in alla prakikpapper idag. Hur har ni det? med mig är det super. ni kan nog inte ana hur lättad jag känner mig idag att nästan allt med skolan är över.. och att jag dessutom har en ledig vecka med bara två måsten på hela veckan: slutseminarie för praktiken idag och papaprov på fredag. det betyder att jag bara kommer göra det jag känner för att göra. sedan i helgen är det både gala och 75 årsfirande på shemat. har en känsla av att det kommer bli en bra vecka!
 
 
 
 
I helgen firade vi farsdag och en del av presenten bestod av god frukost. Pappa har nämligen stort tycke för hotellfrukost, så det fick det bli, fast hemma. Annars har vi bland annat varit ut på isen och lagt ut två nät. det var första gången på länge som jag verkligen känt mig avslappnad på riktigt. jag låg där på isen och gjorde en snöängel, tittade upp mot den klarblåa himlen och bara andades in frisk luft. äntligen gick det att slappna av efter 12 intensiva veckor. pust! dessutom var det så fint i lördags så man blev alldeles lycklig i kroppen och knoppen. tog en massa bilder och detta inlägg är fyllt med en del av dem.
 
 
 
 
Att några frostiga grässtrån kan vara så vackra med solen i bakgrunden.
 
 



6 stycken stående favoriter från där vårt båthus finns.
 
 
 
 
Mitt ute på isen.
Pappa kollade såklart isen med "isbildin" med jämna mellanrum för att vara säker på att isen håller. och minsann, den var nästan 20 cm tjock
 
 
 
 
Småfåglarna har jag också hunnit med. Här sitter en blåmes och poserar så fint :)
 
 
 
 
Flax flax.. prr prr.. piip piip
 
 
 
Frassen Linus och (intefrassen) Piff. de andra 4 ville inte fastna på bild denhär gången. kanske nästa.
 

Nu blev det vinter!


Börjar något smått känna mig levande igen efter veckor med trötthet och förkylning. Tänk vad en förkylning kan sitta i alltså. nå, nu är vi inne på sista praktikveckan och det känns bra. Sedan ska skolan bara besökas två måndagar till och så är det klart. kan inte sägas för många gånger det inte! Ännu en helg är över och denna helg har vi tillbringat i kovjoki. på fredag lekte jag med vincent, på lördag var vi på jepo revy och så har jag vilat så mycket jag kunnat för att bli av med förkylningen, vilket tycks ha hjälpt ganska bra. istället blev robb sjuk dock.. 



Det verkar också som att vintern är på gång. det har varit en kall men vacker helg med mycket frost överallt. kölden tycks vara här för att stanna. för idag fick jag tillochmed söka fram vinterjackan. tur att jag älskar vintern och kälden! inget skämt!

 
fruset lingonris i skogen
 
 
Fick se en uggla i helgen också. undrar om dendär ugglan anar några ugglor i mossen? : )
 
 
Så får vi ju inte glömma att det varit allhelgona heller. en fin högtid, till för att minnas nära och kära som inte längre finns kvar hos oss.
 
 

Dagens filmtips!