Tillbakablick på året 2014!

Året 2 0 1 4 har bjudit på både roligheter och tråkigheter för min del. så gott som hela året har varit ångestfyllt, oroligt, ledsamt, stressigt och mycket har kännts hopplöst och långt borta... sånt har jag helt enkelt hållt utanför bloggen, för när man redan är lite ledsen vill man inte läsa om sånt heller! året har varit lite ett sånt år då det först uppstår en dålig sak, och sedan liksom bara fylls det på med mer och mer (allt från att förlora vänner, någon som står en nära blir sjuk, någon dör osv...). Jag har kanske på utsidan hållt en väldigt glad min, medans det inombords varit något helt annat. det betyder ju förstås inte att jag inte har varit sprudlande glad detta år, för det har jag nog också! det har funnit väldigt många glada stunder att ta med sig från året 2014! så.. summan av detta blir alltså att året 2014 varit både bra och dåligt!


I Januari var det att passa på att njuta av vintern och snön, för januari var nämligen den enda månaden som verkligen kändes vintrig. sen smälte snön bort och så hux flux blev det vår..



I Februari blev mitt gose- barn 2 år. På sportlovet var vi hela familjen till LEVI! februari var en väldigt tung månad.


I Mars firades många födelsedagar, min svärfar, robb och pappa var några av alla som blev ett år äldre! 


I April var det pampas nationaldag. Vincent besökte oss i Vasa för första gången och då lekte vi i lekparken några kvarter från oss. Jag fick mig en ny bil ♥ lillasyster fick min honda, så då blev jag ägare till den bil jag kör med idag, min audi a4! tuff brud i lyxåk! och i april började vårkänslorna komma fram :)



I Maj fixade jag på balkongen, fiskesässongen inleddes med nytt kastspö, grillsässongen inleddes, och jag blev 23 år gammal den 30:e maj! då blev det också sommarlov och sommaren spenderades norrut i monäs! till tuuri hann vi också vara!



I Juni började vi spendera lite tid vid villan också, grilla, bada balja och ha det bra! Jag sommarjobbade på Hagalund, där jag trivdes jättebra! bästa sommarjobbet någonsin! jag åt mjukglass och klippte sidecut igen.



I Juli firade jag och robb vår 8 års dag ♥ det blev några båtutflykter, sena kvällar då man hade ledigt och i slutet av juli var det monäsrodden! sommaren var varm och härlig, den som säger något annat har fel :)



I Augusti var jag till kuusamo med robb och tre andra gubbar. det var riktigt roligt! samma dag vi for så dog min moffa. jag jobbade klar för sommaren på Hagalund och några dagar före skolan skulle börja igen for jag och robb till Åland! där hade vi det bra som alltid :) vi kom hem en måndag och skolan började på tisdagen..



I September hade vi villafest för våra vänner. jag och robb plockade 10 liter lingon. och höstvädret var härligt!


I Oktober kom jag in i en pysselbubbla, som jag nog aldrig kommer komma ur :) Jag och Sara shoppade i Vasa och påtal om Sara så var hennes gravidnyhet en av alla bra saker som hänt detta år! 


I November var det bloggjulfest och det var superroligt! Jag vann ett fint pris och det var precis som om de visste hur mitt år varit utanför bloggen när jag fick mitt pris! Ja, i november skaffade jag ett objektiv (det kunde va i oktober också) och det har jag varit väldigt nöjd med! I November började man se ljuset i tunneln igen...


I December var jag och Jennifer till Ikea Haparanda på självständighetsdagen. Det kom mycket snö i december och den står ännu kvar! ljus har jag använt som en besatt och kommer fortsätta då vi far tillbaks till vasa. det är ju så mysigt med ljus! före jul klippte jag av halva mitt hår och det trivs jag bra med :) julen är över och nu inväntar vi det nya året  2 0 1 5 ! Nu börjar allt vara i ordning inom mig. oro behövs inte längre, ledsamt har gått över till glädje, stressen.. ja, den hoppas jag att jag får klara mig utan under vårterminen.. det är inget som känns hopplöst just nu. allt som varit jobbigt detta år är över. ångesten, den kommer och går! slutet gott allting gott?

 
 

Och så en kort lista som alla gör nu inför det nya året!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 
Varit på en familjemedlems begravning, fastnat med foten i skogen då vi var i Levi, jobbat inom vården m.m. 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
14.8  

Vilka länder besökte du? 
Åland och Sverige 

Bästa köpet? 
Resor, saker åt andra, bilsaker ?

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Robb har gjort mig glad alla dagar, Lättnaden som varit nu i 1,5 månad, Åland m.m.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 
Lugn och ro? inga tråkigheter!

Vad önskar du att du gjort mer? 
Motionerat.. eller ätit mindre sötsaker

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Suttit framför datorn..

Favoritprogram på TV? 
Idol, Svenska Hollywoodfruar, Inte Okej, Det svenska äventyret..

Största musikaliska upptäckten? 
Vet ej?

Vad var din största framgång på jobbet 2014? 
Jag har för första gången satt min fot i vårdens värld och kommer aldrig föra mina fötter tillbaks till köket igen! att jobba inom vården är det bästa jag gjort. dock skulle ju lönen gärna få vara lite bättre för allt man gör!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Året 2013 var jag lost. Med tanke på dethar jag nog varit gladare iår fast det varit ganska jobbigt!

Vad spenderade du mest pengar på? 
Bilen och inredning!

Något du önskade dig och fick? 
Vad ska jag dra till mig? Ännu en pyssellåda, det fick jag ;)

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 
Jag bjöd på tårta och smörgåstårta och så var jag och robb och fiskade. blev sur när mina småsyskon for till stan istället för att vara med mig.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Bort med alla tråkigheter!

Vad fick dig att må bra? 
Robb! 

Mest stolt över? 
Mitt jobb som vårdbiträde på Hagalund! och mina skolarbeten kanske?

Högsta önskan just nu? 
Att året 2015 inte innehåller några tråkigheter! En liten krabat står också högt upp på min önskelista ♥

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Ta hand om och tänka mer på mig själv. Inte stressa så mycket, motionera mer (onödigt att skriva, för jag kommer knappast göra det ändå!!), Klara läkemedelsräkningstenten?..

 




GOTT NYTT ÅR
ALLA BLOGGLÄSARE! tack för alla kommentarer under året 2014. hoppas ni som läser min blogg fortsätter med det och kommer med peppande och roliga kommentarer nu som då! 


Om lite ditt som datt




Det känns som att det är helg om och om igen just nu. julen är som tur över, men så kommer nyår emot och det hela känns så icke vardagligt på något vis. Här har ni en som börjar längta efter lite vardag igen med vanliga rutiner och inget annat trams. jullov har vi fortfarande och min tanke inför det var att jag skulle hinna göra så mycket alltmöjligt här hemma, som att pyssla, fota jättemycket osv. har jag gjort det? nej! imorgon är det nyårsafton och från förmiddagen blir det nog lite pyssel, kanske lite fotande. bara inte all snö regnar bort inatt? .....


 
 
Igår blev det en heldag i Vasa med pappa, lillasyster och hennes kar. vi gick i lite butiker och så var ju jag fram via lägenheten för att kolla läget också! lilla julgranen har fällt barren, så det blir punkt ett att ta itu med då vi far till vasa igen. igårkväll for jag till kovjoki och idag har jag och bästa Sara varit i kokkola hela dagen. vi shoppade som vildingar, åt gott på arnolds och hade en riktigt kul och stressfri dag ! nu är jag allt slut och skulle kunna gå och lägga mig med detsamma. en timme till ska jag väl orka va uppe. det var allt för idag! vi hörs :)

Önskeinlägg #4: 1991-2014

Någon önskade sig se hur jag ändrats under åren, och nog får man sig ett gott skratt när man tittar igenom gamla bilder! här bjuder jag nu på ett collage med några bilder från åren 1991 - 2014. det blev ett ganska stort hopp vid bilden där jag är 5-6 år gammal (bild nummer fyra) och följande när jag är 12-13 år gammal. men kanske det inte gör något :)
 
 

Norrsken!



En hel del norrsken har visat sig på sistone. i helgen for jag, robb och pappa till storsand för att fånga det på bild. dock blåste det väldigt kallt, och norrskenet höll på att suddas ut. 7 bilder fick jag under tiden vi var där och här är nu tre av dem... men mer tillfällen för norrskensfotografering kommer att komma, kanske redan ikväll bara det klarnar upp! måste hålla koll på norrskenet under kvällen så man inte missar något! 


 

Mina favorit mammabloggar ♥

 

Självporträtt i snölandskap ♥



-15 grader på julaftons förmiddagen hindrar inte mig från att gå ut och fota lite självporträtt! värdlens bästa väder ♥

MIN JULAFTON ♥

Julfirandet och julafton började i monäs. vi åt risgrynsgröt med limpa mitt i dagen, drack kaffe och åt julgodis. vi tittade på kalle anka, la fram julmaten och så kom robb till vårt. vi åt mat och sedan placerade vi oss i vardagsrummet bredvid granen för att öppna paket som tomten satt under granen kvällen före.. runt en 9 tiden for vi till nykarleby för att umgås med robbs mamma, vincent, jennifer och johan. då vi kom hem igen såg vi norrskenet pryda den stjärnklara himlen.




Årets bild på julgranen hemma i monäs!


Massor med mumsigt hemmagjort julgodis & Utsikten från köksfönstret ♥


 
Några bilder från julfirandet i Nykarleby med Vincent och gänget ♥


 
Avslutade julafton med att fota lite norrsken vid skatan före vi for hem och la oss :)

Bara några små funderingar!



Hoppas alla har haft det bra nu under julfirandet. julen börjar vara över, och det tycker jag är riktit skönt. det är nog tur att det bara är jul en gång om året! dendär speciella julkänslan kom aldrig iår, mest kanske för att hela hösten har kännts väldigt stressig för min del? nu är det inte många dagar kvar av 2014, och några mål för året 2015 har jag ännu inte funderat på! iallafall, många roliga inlägg är i planerna ännu och någon gång under helgen ska jag pyssla ihop ett litet inlägg om min jul. här under ser ni bilder på min nya frisyr, och min julaftonsklädsel. ha en bra dag allihopa!


 

GOD JUL ♥


Kvällen före julafton ♥

Det är kvällen före julafton. dan före doppare dan och ännu har jag inte lyckats hitta julkänslan hur jag än har försökt leta. idag har jag städat huset, tankat bilen och klippt av mig håret hos frissan. sen har jag lagt julklapparna under granen, bakat pepparkakor och druckit glögg. jag har färgat lillasysters hår, badat bastu och myst med piff och puff. Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen också!



Tänkte försöka ta mig upp från morgonen imorgon (9-10 tiden) och fota lite mysiga julbilder inomhus och utomhus. sen blir det julegröt med limpa mitt i dagen, kaffe med alla sorters julgodis och sen till kvällen blir det julmat och då har robb också kommit hit ♥ kalle anka får vi ju inte missa, och sen en 7 tiden öppnar vi julklapparna som finns under granen. jag hoppas julkänslan hoppar på mig sen imorgon också. Godnatt, vi hörs igen när julen är klar- firad!


 
God Jul till er som kikar in på min blogg! :)

Mina favorit fotobloggar ♥

Nu kommer del två där jag lyfter fram några av mina favoritbloggar inom en kategori och idag är det fotobloggar som gäller. mitt största intresse är fotografering, så förutom dessa som räknas upp har jag massor med andra fotobloggar som jag läser dagligen, vilket ni säkert förstår! efter julen delar jag med mig av favoriterna från följande kategorier: diy/pyssel bloggar, mamma bloggar m.m. psss! tycker allihopa ska göra likadant och lyfta fram favoriterna från olika kategorier :)



Elin Kero - Nevnarien



Hanna Krokfors (Header från Hannas gamla blogg)



Maria Frände- Tidstjuven



Det är bara en sak som fattas...

 
Nästan allt är klart, bara en viktig sak som saknas...
Julmaten är nu inhandlad. granen är klädd och imorgonkväll får alla julklapparna ta plats under granen. imorgon kommer vi också baka pepparkakor och ha det lite extra julmysigt. nu är det bara en sak som fattas: julkänslan! jag hittar den ingenstans iår verkar det som. snön dalar fint ner på himlen och marken är täckt av ett tjockt lager med härlig snö, men ingen julkänsla trots det. lite mer julkänsla kom väl ikväll vid julgodisbaket.. men julkänslan för mig brukar nog infinna sig redan många veckor före jul. konstigt detdär.

Så vi var alltså till jeppis idag o handlade julmat.. tur att man inte behöver julmatshandla med så mycket folk mer än en gång i året.. och verkligen tur att man inte behöver fa till jeppis mer än nödvändigt! hua.. imorgon ska jag till nykabi och förnya rufset på huvudet, det ska bli roligt! sen ska jag bara umgås med familjen resten av dagen, det ska dammsugas lite här och var och sånt.. sen ska vi hoppas att julkänslan smyger på passligt till julafton ♥ 

Mina favorit inredningsbloggar ♥

Sara kom med ett tips att jag skulle lyfta fram mina top fem bloggar, men eftersom jag redan gjort något liknande för någon månad sedan så tänkte jag att jag skulle bjuda er på favoritbloggar från olika kategorier istället! tänkte börja med att bjuda er på några av mina favorit- inredningsbloggar! imorgon fortsätter jag med mina favorit fotobloggar, sedan mammabloggar osv.. Så, här kommer nu några av mina favoriter när det kommer till inredningsbloggar:

 
Interior By Sofia

Filmtipset!

 
 
The Giver. En riktigt intressant och spännande film som jag och robb tittade på igårkväll. rekommenderar verkligen alla er att se denna film. Filmen får 10/10 poäng av mig! 

EN LÖRDAGSLISTA


5 böcker du gillar:
♥ Receptböcker
♥ Inredningsböcker/tidningar
♥ Jag läser inga böcker egentligen...

5 filmer du gillar:
♥ Hobbitfilmerna
♥ Twilightfilmerna
♥ Fast and furious- filmerna
♥ Grease
♥ Eight below

5 teveserier du gillar:
♥ Pretty little liars
♥ The vampire diaries
♥ Orange is the new black
♥ Lost
♥ Sunset beach

5 band / artister du gillar:
♥ Ed sheeran
♥ Dire straits
♥ Meghan Trainor
♥ Paramore
♥ Ariana Grande kanske?

5 låtar du gillar:
♥ Thinking out loud
♥ Lips are moving
♥ Break Free
♥ Blame
♥ Beautiful day

5 färger du gillar:
♥ Vinröd
♥ Beige

♥ Blå
♥ Vitt
♥ Rosa

5 maträtter du gillar:
♥ Tortillas/Tacos
♥ Pajer
♥ Fiskrätter av alla de sorter
♥ Soppor
♥ Pasta

5 drycker du gillar:
♥ MJÖLK

♥ Fanta
♥ Citronvatten
♥ Juice
♥ Saft

5 sorters godis du gillar:
♥ Hallon-lakrits döskallar
♥ Choklad
♥ Fruktgodisar
♥ Djungelvrål
♥ Nappar

5 djur du gillar:
♥ Katter
♥ Kaniner
♥ Marsvin
♥ Delfiner
♥ Elefanter

5 länder / platser du vill åka till?
♥ Italien igen!
♥ Karibien
♥ USA
♥ Hurtigrutten i Norge
♥ Sydafrika


 

Vilken linje / skola går du? Trivs du?
Yrkeshögskolan Novia i Roparnäs, Det sociala området- Socionom 3,5 år (på mitt andra år nu). Jag trivs jättebra och är så lycklig över att jag får gå just den utbildningen!

Hur lång är du? Hur mycket väger du?
161,5 cm och 58 kg

Var bor du? 
I Vasa! men är hemma från Monäs 

Varför bloggar du? 
För att dela med mig av sånt jag tycker om, för att själv gå tillbaka i arkivet och läsa om allt och mycket mer!

Vilka bloggar läser du dagligen?
Tidstjuven- Maria Frände, Elin Kero, Carola Ekman, Bästisen Saras blogg ♥, Mimmis, Janinas och många fler! det finns så många bra bloggar!

Favoritmat? Favoritfärg? Favoritklädaffär?
Någon fiskrätt kanske? Vinrött. H&M, Gina tricot, Vero moda, Cubus, Lindex m.m.

Vad vill du bli när du blir äldre?
Socionom! med barn som profiliering och behörig barnträdgårdslärare för barn under 6 år!

Är du nöjd med ditt utseende?
Ja det är jag!

Din ögonfärg? Din naturliga hårfärg?
Blå! Min naturliga hårfärg är brunt.

Bär du på en stor hemlighet just nu?
Om jag har det kan jag väl inte säga att jag har det? då blir ni ju nyfikna! alla har väl hemligheter...

Ditt favoritprogram? Favoritparfym? 
Svenska hollywoodfruar, idol, inte okej. Favorit parfymerna är escadas parfymer, mexx och victorias secret!

Vart hade du flyttat om du hade kunnat flyttat vart du än vill?
Lappland?

Vad för sorts musik lyssnar du på?
Allt förutom punk, hårdmetal och rap.

Den bästa filmen någonsin?
Det finns många bra! men Titanic, Twilight och Avatar kanske?

Den bästa låten någonsin?
De är alldeles för många så jag kan inte ens nämna en.

Om du hade fått välja, vad hade du helst velat bli.. en världskänd sångerska eller skådespelerska?
Detdär första.. 

Hade du kunnat vara med i Big Brother?
Nej!

Är dina föräldrar skilda? Har du syskon?
Nej! jag har två tvilling-småsyskon på 18 (snart 19)

Den bästa bloggen?
Min egen? njäe men.. Elin Keros blogg, Tidstjuven, Blondinbella med flera..

Vad väljer du, lugn mysig hemmakväll med pojkvännen eller en vild & härlig utekväll med väninnorna?
En lugn och mysig hemmakväll med min fästman RÅPERT såklart.. eftersim jag inte har ett sådär värst stort gäng med väninnor. är alltid ut tillsammans med Robb och 5-7 andra karlar..

Är du helsvensk? Varifrån hade du velat vara?
Jag är helfinlandssvensk. och eftersom jag är från österbotten vet jag ju inte av något bättre heller.

Vad heter du i andranamn? 
Nathalie

Vad hade du velat heta?
Jag är nöjd med det namn jag har fått!

Vill du ha barn i framtiden? Hur många? Namn?
JAAAA! önskar att framtiden sku kunna vara redan imorgon.. men vi vill ha 2-3 barn och några namn säger jag inte nu.


En liten kvällshälsning ?

Jag har haft jullov redan i en vecka ungefär, men först ikväll begav jag mig iväg norrut över jullovet. denna dag har gått åt till att slöa från morgonen i vasa, packa med allt man kan tänkas behöva under jullovet, ätit upp allt i kylskåpet som behövs ätas upp när det blir till lov, vi har plockat allt i bilarna, vi har fikat på arnolds.. och ja, nu sitter jag i mitt rum i monäs och är snart påväg att lägga mig. imorgon är det fredag och då ska jag och robb åka och hämta vår skrivbordsskriva (äntligen) och sen över helgen kommer jag vara i kovjoki...




Nu under jullovet finns det så mycket jag ska försöka hinna med. på måndag ska vi handla all julmat, granen ska läggas fram och pepparkakor ska bakas, och julgodis förstås! sen blir det julafton och juldagen och jul annandagen.. men nu var det inte det jag menade! vad jag menar att jag vill hinna med är bland annat: att fotografera mycket, vara utomhus mycket, pyssla med olika pysselprojekt, shoppa med sara i kokkola (vilket redan är inplanerat och datum bestämt!), jag ska klippa mig och förnya frisyren lite!! och sen ska jag också använda presentkortet till kosmetolog Lina, som jag fick till pris under bloggjulfesten... ja, det är med andra ord en hel del jag har i planerna. men inget jobb, så det betyder att jag får sova hur länge jag vill och vara uppe hur länge jag vill! och sen ska jag se till att bara ta det lungt, trots alla saker jag vill hinna med..



Godnatt!

Önskeinlägg #3 - Jultraditioner hos oss...

 

Julen hos oss ser ut som följande
. någon dag före julafton bakar vi pepparkakor tillsammans. pappa äter upp degen medans vi andra försöker tillverka åtminstone någon pepparkaka :) någon dag före julafton sätter vi också upp julgranen, bakar julgodis och sånt. Då vi var mindre firade vi jul antingen i jeppo, i karperö eller så hemma i monäs. i dagens läge firar vi bara i monäs tillsammans med egen familj. Mitt i dagen äter vi risgrynsgröt, far till gravgården och tänder ljus på fammos och faffas grav, i år blir det väl också att fara till moffas grav. Vi äter sedan julmat, som består av: Olika skinkor, potatis, sås, lådor, grönsaker, köttbullar, prinskorvar, limpor, julmust, kallrökt lax, varmrökt lax m.m. Ett måste på min julmatstallrik är morotslåda, köttbullar och brysselkål samt lingongrova! sedan dricker vi kaffe, tittar på kalle anka och äter julgodis. runt en 6-7 tiden brukar vi dela ut julklapparna som vi satt under granen kvällen före, öppnar dem och sedan händer det väl inte så mycket mer egentligen.


 
 
På julaftons kvällen far jag och robb till nykarleby och firar tillsammans med robbs mamma och vincent, jennifer och johan. där sitter vi en lång stund och far sedan till monäs och sover där. följande dag åker vi till kovjoki, för där bjuder Robbs fammo (98 år) på allt och lite till :) före det kanske vi också hinner en sväng till Robbs mommo!... så, det var nu lite kort om hur julen ser ut för oss! och sen ska vi ju inte glömma att maten några dager framåt består av: julmat!


 
 













Detta var några av många av mina favoritjulsånger!





 

Önskeinlägg #2 - 10 saker ni inte visste om mig



1. Jag har en k r å k - kompis här i vasa! japp, en kråka som i en fågel- kråka. han sitter varje dag högst uppe i ett gammalt lärkträd som är utan topp. kråkan har en speciell gren som har tillbringar sin tid på, på det viset vet jag att det är just min kråkkompis. robb brukar också säga till när min kråkkompis är i farten..
 
2. Jag har aldrig i mitt liv köpt något på ett loppis! (suvikirppis inredninspryl-sida räknas inte som loppis)
 
3. Jag gillar inte kryddgurka/saltgurka, oliver, tomat, uncle bens sås, leverpastej eller aladob!
 
4. Jag kan inte gå och lägga mig före jag känner att jag gjort allt jag måste för dagen. om jag redan gått och lagt migi sängen  m å s t e  jag upp igen om jag märker att jag glömt att lägga ex. penalen i väskan för nästa dag. stiger jag inte upp och lägger penalen i väskan får jag ett sånt tryck i magen. dessutom glömmer jag penalen nästa morgon om jag inte lägger den med detsamma i väskan. (penal var nu bara ett av hundra exempel)
 
5. Jag gillar det mesta i musikväg men INTE heavymetal och punk och sånt. rap är jag heller inte så förtjust i!
 
6. Jag är en sån som ska ha var sak på sin plats. är det inte i ordning här hemma blir jag galen och kan inte slappna av före jag ordnat upp. därför är nog det mesta så gott som i ordning hemma hos oss hela tiden också eftersom robb inte heller vill ha romsigt runt sig. ett exempel när det gäller mig är att om man använt filtar måste de alltid vikas ihop fint igen före man går och lägger sig. kalla mig knäpp, men jag är nog inte den enda som är så.
 
7. Jag och robb börjar ha som tradition att åka norrut mot lappland över sportloven. inkommande sportlov blir det troligtvis ruka för omväxlings skull (vi har varit till levi de senaste åren..) jag längtar redan!!
 
8. Jag kan inte göra skoluppgifter om det är mycket ljud runt omkring. tex. så kan jag inte lyssna på musik samtidigt.
 
9. Jag har väldigt få bästa vänner. jag har några få jag kan lite på helt. tyvärr har jag behövt göra mig av med såna som jag trott varit mina vänner men i slutändan visat sig vara mina fiender. att stanna med sånt ska man nämligen inte göra. det är sånt man måste göra för att se till att man själv mår bra.
 
10. Då jag har tid över sitter jag och läser och kommenterar hundratals bloggar, speciellt alla finlandssvenska bloggar! först och främst för att ge några fina ord, för det behöver vi alla, men också för att visa att man själv finns.
 
 


2009-2014

Här kommer ett inlägg med facebook- profilbilder från att jag blev medlem på facebook (2009) tills idag. man får sig ett gott skratt när man tittar igenom gamla bilder på sig själv. haha! blev inspirerad av Sara och Mimmi som gjort sånahär inlägg de också. Något mer har jag väl inte att säga om den saken, här har ni nu mina profilbilder genom tiderna:



 

Recept på kladdkaka med julsmak ♥


Förra veckan prövade jag på att göra en kladdkaka med smak av jul. det blev verkligen jättegott, så ville dela med mig av receptet till er nu så att ni kan bjuda på kladdkaka till julen ♥

HEJ MITT VINTERLAND ♥

Vilken härlig dag! vaknade halv 10 och steg upp och samtidigt såg jag också solen gå upp mellan höghusen här i vasa. åt frukost, pysslade åpåå, gjorde mig i ordning, åt lunch och for ut på julklappsjakt #2! nu har jag alla julklappar inhandlade. skönt! just nu puttrar maten och efter det ska robb iväg och handla julklappar, så då ska jag paketera in resten som jag köpte idag. robb varnade mig att det var tjockt lager att skrapa på bilen, så då jag for ut la jag på cupévärmaren (tack till dig som uppfunnit dom) och det tog inte länge så gick det att få bort snön. intresseklubben anteckna! FÖRE själva julklappsshoppingen for jag ut till brändö för att fota lite vinterbilder och oj vad fint det var med snö och solsken ♥ 




Äntligen är vintern här ♥ och mer snö är på kommande. nu får det också börja bli runt 15 minusgrader så vore det riktit bra!


 

Såhär glad är jag när det är vinter ♥




Vinterlandskapet på Brändö ♥ blev lyckade bilder tycker jag, gillar hur huset speglar i vattnet!



Let's talk about the väder ..


Det har kommit snöööööööö! stola flingor dalar ner från himlen! enligt väderprognosen ser det ut att hålla i sig med minusgrader, lite sol, snöfall osv. kanske vi får en vit jul trots allt :) (världens intressantaste inlägg)

Pysseltipset: gör din egen inredningsstege ♥



Här kommer ett enkelt och fint pysseltips till alla ni pysselsugna typer där ute. i helgen gjorde jag mig en inredningsstege för utomhusbruk på ca 15 minuter och nu står den och ser så fin ut på vår balkong här i Vasa, och jag funderar starkt på att göra en till likadan att ha i monäs någonstans utomhus. tänkte berätta kort hur jag gått till väga när jag gjort min stege...



För att göra en likadan stege som jag behöver du:
♥ En skog med rönnar i. fråga ägaren om du får gallra bort lite rönnar om du inte äger en skog.
♥ En yxa, en såg och en kniv. borrmaskin med borr, hammare och spik.


När du har allt detta ska du göra följande:
♥ Hugg ner passligt tjocka rönnar, du behöver två "ben" och några pinnar som trappsteg
♥ Ta bort kvistar och annat som sprätter runt. tälj toppen av benen så de blir spetsiga.
♥ Placera ut trappstegen där du önskar ha dom och förborra så att det blir lättare att spika.

♥ Spika fast trappstegen i benen och böj spiken på andra sidan. K L A R T !



Vardagsfunderingar

Hej på er! tänkte göra en kort uppdatering om vardagliga saker nu innan jag laddar upp lite andra inlägg. igår hann jag med väldigt mycket. från förmiddagen satt jag och skrev på en hemtent med deadline nu på fredag. på eftermiddan och kvällen handlade jag julklappar, är ännu inte klar, men resten köper jag imorgon! resten av kvällen gick åt att paketera in alla julklappar. tog nästan t r e   t i m m a r !!! då jag var klar med det gjorde jag en hemtent via moodle före jag gick och la mig.
 
Idag har jag tvättat kläder, ätit på rax med mamma och pappa som kom hit för julklappshandling :) vi for runt till lite ställen och sedan körde de hem mig igen. nu lyssnar jag på julmusik och ska sitta och göra lite inlägg till bloggen och ikväll ska jag och robb baka pepparkakor och sedan äta någon av dom och dricka glögg och ha det mysigt ♥ 

Julkul: gör en ljuslykthållare av trä

I söndags gjorde jag och pappa en "lykthållare" i form av tre träben. en tjärv kommer ännu pryda denna skapelse!



Julfint utomhus ♥


 

Pysseltipset: gör söta jultomtar av trä ♥




Här ser ni ett av helgens pysselprojekt: jultomtar av trä/vedklabbar! visst är dom fina? det tycker åtminstone jag! de står nu vid findörren hemma i monäs som juldekoration utomhus. längst under följer en liten beskrivning om hur jag/vi gjort och vad som behövs till att göra dessa tomtar... så, nu går alla ut och gör ett par tomtar!






Du behöver:
Vedträ i tre olika storlekar och tjocklekar
Motorsåg/såg/någon form av såg!
Målarfärg: Röd, Svart och Vitt, pensel
Träkloss, limpistol, rött band
 
Såhär gjorde jag:
Sökte fram tre vedklabbar i olika storlek och tjocklek och hade pappa att göra bottnen rak och "huvudet" snett.
Slipade "huvudet" på slipmaskin för att få en slätare yta att måla på.
Placerade tejp där den röda och vita färgen skulle målas för att få en jämn linje.
Tomteluvan: målade med röd färg (man kan också använda rött tyg om man vill)
Tomtens skägg: målade med vit färg (psst.. måla lite utanför själva "formen")
Målade sedan till ögon och limmade fast en träkloss som näsa.
Avslutningsvis band jag ett rött band runt alla tomtarna.

Pysseltipset: gör dina egna julgransdekorationer ♥




I helgen satt jag i snickeboan hemma i monäs och pysslade med lite ett som annat. pappa hade införskaffat en ny manick till snickeboan och den skulle förstås testas. Jag tog ett v e d t r ä och pappa kapade små runda bitar (ca 5-7 cm och 1 cm tjocka) som jag sedan slipade. sedan borrade jag ett litet hål i alla träbitar. sedan tog jag en lödkolv och brände in lite olika mönster på träbitarna (snöflingor, text, hjärtan, stjärnor..) och sedan penslade jag in alla träbitar med matolja. till sist fick alla träbitar varsit band att hänga i. när julgranen är inne ska de få hänga i den! 


 
Hoppas tipset var till nytta för någon :)

Helgen i ett nötskal!



Bilder från villan ♥ Nikon D700 + Tamron 28-75 / f2,8



Hej hej! här är jag nu igen efter att ha tillbringat helgen i monäs och brytt mig noll i bloggen. har helt enkelt gjort en massa annat roligt. i fredags var det bastu och tv tittande, på lördag åt jag och robb pizza vid victoria och robb hade klippningstid hos frissan. resten av dagen pysslade jag i snickeboa, typ. idag har vi varit en sväng till villan och in till byn. det är helt enkelt två måsten när man är hemma över helgen! annars har hela söndagen gått åt till att pyssla. ja, en hel massa roligt pyssel har jag gjort i helgen och allt ska jag visa er här under hela inkommande vecka. förutom pysselinlägg kommer det som sagt också komma en hel del andra roliga inlägg också, så denhär veckan blir det nog att sitta på uppdateringsknappen på denna blogg!


 
Bilder från skatan • Nikon D700 + Tamron 28-75 / f2,8

JULLOV!

Hej på er. nu sitter jag ute i kontoret hemma i monäs och bloggar. man kan säga att jag egentligen har jullov nu, men har några deadlines ännu inkommande vecka som jag ska göra klart. idag var det dock sista dagen i skolan för denhär terminen och det känns så skönt! på eftermiddagskvällen kom vi hit till monäs. har suttit länge och funderat med familjen, ätit god mat, ätit kladdkaka. jag och robb ska snart i bastun och något annat har jag inte i planerna för idag. imorgon ska vi till nykarleby och jeppis på lite ärenden och sen ska vi bara va hemma resten av dagen. skönt! tänkte bara uppdatera kort, och ja, det blir nog mer uppdatering först på söndagkväll! inkommande vecka kommer det komma upp massor med roliga inlägg, så det får ni inte missa! ha en bra helg allihopa ♥

Några punkter..

  • Ledig dag idag, sålt lite smått och gott jag haft på findit och fb loppis, gjort mat, slöat, övat på läkemedelsräkningstenten som är imorgon, ser på nobelfesten, myser med piff och puff, paketerat in första julklappen, tjuvlyssnat när polisen och ambulanspersonalen stått på andra sidan dörren och tänkt hämta grannen mittemot.. som härjade inatt.. och så var han borta.... ännu klockan 01:00 spelades hög musik med megamycket bas.. kul, not!

  • Imorgon blir det knytkalas med klassen på kvällen & det kommer bli riktigt mysigt och roligt. glögg, julgodis, julbakverk och mycket mer kommer kvällen innehålla..

  • Robb har beställt bordsskiva som kommer bli vårt nya skrivbord. det kommer vi hämta i helgen & det ska fixas klart med vitt lackmål osv.. spännande och roooligt! nu blir det mera rum att sitta och blogga.. och göra skolarbeten! jihoo!

  • Ihelgen får jag förbereda förändringen av vårt nya soffbord.. det kommer bli såå fint (hoppas och tror jag)

  • Ska fotografera mycket i helgen så jag har bilder att bjuda på! orkar/hinner inte fota ute i naturen här i vasa.. det är ju mörkt såfort man kommer hem från skolan och där ryker motivationen till att gå ut och fota.. det ska bli skönt att fara hem till monäs över helgen :)

Dagens efterrättstips!

 

Ikväll ville jag använda upp lite bär och frukter som vi hade hemma, så jag gjorde en fruktsallad till oss. jättegott verkligen! de frukter jag använde var banan, päron, jordgubbar, mandarin, persika och ananas. här ovanför har jag skrivit upp några frukter och bär man kan använda i sin fruktsallad. mums! ♥

Pysseltipset: klä om med nytt tyg på gammalt tyg


Detta pysslade jag med igårkväll. Vi hade en slags förvaringspall, alltså en sorts pall med lock. den hade ett väldigt gammalt tyg på som kanske inte var det allra finaste, så då jag var till ikea föll mina ögon på ett vitrött rutigt tyg och det klädde jag om pallen med igår. först mätte jag ut hur mycket av tyget jag behövde. sedan stansade jag fast tyget i början så det skulle hållas. sedan är allt stansat runt hela kanten inne i pallen (svårt att förklara). sen stansade jag också fast tyget på "kuddelen" och knappen. jättefint blev det :) vi har en till likadan hemma i monäs som jag funderar om jag kanske skulle lägga ett annat tyg på som går att ha som förvaring på våren och sommaren. i den jag gjorde igår kommer jag sen förvara juldekorationer såsom tomtar osv som sen får stå nere i förrådet. hoppas tipset var till nytta :)

Om denna upptagna dag

Ursäkta för noll uppdatering idag. har helt enkelt inte haft tid att knepa och knåpa ihop något inlägg. först har jag varit i skolan från 9:15-11:45, sen har jag dammsugit lägenheten, tvättat kläder och lagat mat och såna saker. jag har klätt om en förvaringslåda, som jag tänkte att jag kan visa er imorgon! sen har jag räknat klart läkemedelsräknekompendiet med deadline nu på torsdag då vi också har tent i läkemedelsräkning.. bläää.. så, detta har tagit upp all min tid idag. och så kom jag och robb just hem från en timmes uppfriskande promenad! imorgon är jag ledig = uppdatering på bloggen.. hörs imorgon!

Kommande inlägg att se framemot!

 
 
10 saker ni kanske inte visste om mig
Historiens första videoblogg på denna blogg?
Vad finns i min kameraväska? / mina fotoprylar!
Jultraditioner hemma hos oss (julmat, favorit jullåt, favorit julfilm m.m)
En bild i timmen
Bildinlägg om mig från 1991-2014!
 

Fem saker som gör mig arg!

När jag frågade tips och råd av er vad ni tycker jag skulle kunna skriva om här på bloggen, kom det nog in en hel del saker som jag så småningom ska börja kryssa av i "att blogga om- listan".  Så nu först ut har vi ett av Saras förslag som löd som följande: Berätta om fem saker som gör dig arg! så nu tänkte jag helt enkelt berätta lite kort om fem saker som gör mig arg!
 
  1. Jag blir arg och ledsen av att se på facebook och instagram när folk varit och jagat och lägger upp bilder på döda djur. som tur är har jag inte behövt se det på en stund, och orsaken till det är att jag tagit bort alla i vänlistan som gör något sånt. så jäkla respektlöst mot mig och många andra som helt enkelt inte vill se döda djur på bild!

  2. Jag blir arg och irriterad och spottar och fräser när någon lagt sin bil på MIN parkeringsplats som JAG betalar för här i vasa. då skriver jag arga och hotande lappar (typ) och sen lägger jag tutan i botten tills personen med bilen kommer ut. okej, jag gör det kanske inte sådär häftigt som jag just beskrivit, men något åt det hållet!

  3. Jag blir arg och irriterad när saker och ting inte går som planerat. 

  4. Jag blir arg och irriterad när jag ska från punkt A till punkt B med bilen och det är fullt med sölkorvar ute i trafiken som kör 60 på 80 väg och ja.. det är helt enkelt bara så frustrerande! kan inte alla bara flytta sig till sidan så jag slipper förbi och fram? likadant med folk som aldrig får upp farten när det blir grönt vid trafikljus.. folk är verkligen inte smidiga i trafiken, utan helt enkelt bara sölar åpåå.. suck!

  5. Jag blir arg och ledsen på världens alla orättvisor!

The Hungergames "Mockingjay"

 
Ikväll var vi alltså på bio och såg den nyaste hungergamesfilmen "The Hungergames: Mockingjay Part 1" och den var hur bra som helst tyckte jag! den var rörande, det var spännande mest hela tiden och ja, allt sånt som ska finnas med för att en film ska vara bra :) tycker att allihopa ska se filmen! så om jag nu sku betygsätta så tycker jag filmen e värd 5/5 härmskrikor.

 

Här har ni en trailer på filmen:


Om denna söndag!

Sov länge idag efter en jättelång gårdag. trött i hela kroppen och verkligen skönt att få sova ut. vi har ätit lunch, slappat i soffan, varit ut på en promenad i regnet, nu puttrar kvällsmaten och biljetterna till bion ikväll är bokade.. Vi ska se hungergames! måste bara få berätta en grej, okej, så jag sa till robb för några veckor sen att "åh va de sko va bra om man sko kona köp biljetter, välja plats o allt via nätet" åså mittiallt några dagar efter så ha min önskan gått i uppfyllse när vi går in på "kinocity" åså ser vi att man i vasa nu kan göra allt dehär vi nätet, å jag bara WOHOOO!! så va ja in å si också om man kona jö samma i jeppis men nej.. å nu tänker ja bara att: "haha, jeppis hänger it alls med i utvecklingen på något vis alls.. int ens att bygg klart en parkeringsplats! bra jeppis!" men nu ska vi äta o sen ska vi då bara traska in i biosalen (för vi har jo boka via näte liksom!!! heheh) Vi hörs senare så kan ja säga om nya hungergames filmen va bra eller int :)

IKEA #2

Igår var det självständighetsdag och istället för att sitta hemma och se på okänd soldat och balen så firade jag och Jennifer med att åka till Haparanda på ikearesa. jag var uppe före tuppen och steg upp klockan 3 och gjorde mig i ordning i sakta mak. startade från vasa 04:20 och var i oravais 35 minuter senare. i väntan på bussen sköljde jag av bilen (vilket var en bra idé just då, men inte sen då jag skulle hem och det var -3 grader.. hehehe!) sen då så hoppa jag på bussen och så for vi hit och dit och plocka upp folket och 9-9.30 pausade vi på abc tupos och fortsatte därefter mot ikea haparanda.
 
Jennifer och jag valde denna gång att ta ikea först, och det kan jag säga var ett bra val eftersom hela dagen blev stressfri! förra året tog vi ikea sist och det var nog ingen bra idé! så. vi gick i lugn och ro och plockade åt oss saker vi skulle ha (+ lite till) och sen då vi kom så långt som till restaurangen blev det matdags. och maten, ja den ska ju också få vara med på bild, hur hungrig man än är, kan man inte äta före den fått vara med på bild. men varför är det så? haha! efter att vi ätit gick vi klart ikea, betalade och gick ut med allt till bussen och for vidare på nya äventyr....




Nu var det dags för rusta! och av gammal erfarenhet visste vi att det inte finns något övergångsställe passligt nära till rusta från ikea, inte heller en underfart.. ja om man inte vill gå en kilometer extra fast rusta finns direkt på andra sidan vägen!!!! så, vi gick över berg och genom djupa dalar (läs: upp till rondellen och ner i diken).. det får man egentligen inte göra, men så gjorde vi ändå! och nu vet vi att de säääkert byggt det som de gjort runt på vägarna när man ska vandra från ikea och till alla andra ställen runtom: det är vattenfyllda dik överallt, bara för att jävlas och tvingar en att gå kilometerlånga omvägar bara för att komma till andra sidan vägen. tur att vattnet i diken var någotsånär frusna, så man kunde gina där via iallafall. haha!







Vid rusta strosade vi runt en stund och därefter vandrade vi vidare till Ica maxi för att köpa lite smått och gott. efter det for vi in via skopunkten och sen till bussen som skulle fara hemåt 17:00. sov största delen av vägen hem. i oravais hoppade jag i bilen och körde iväg till vasa igen. fotade alla saker (okej, två saker är ofotade ännu för de ska jag göra om så bilder på det kommer senare..) och stupade sen i säng! 



 
 

IKEA #1



Shopping på ikea:

1. Två innerkuddar till mina två nya kuddfodral från jotex. 2. Tavelramar i 3 olika storlekar. 3. Röd- vit rutigt tyg. 4. Rivjärn med tillhörande kopp. 5. Batteridrivna blockljus. 6. Doftljus x3. 7. Tillbehör till fintorp- stången. 8. Handdukar. 9. Glasskålar, porslinsskålar och assietter. 10. Blockljus x4. 11. Postit- lappar i form av pratbubbla. 12. Pyssel- pärlor. 13. Doftljus i glas. 14. Fintorp- stång. 15. Filt att ha i bilen. 16. Kruka/ljusbunke..




Altså dendär rivjärnsmojjängen måste nog vara smartaste uppfinningen någonsin. i hela mitt liv har jag gått och använt rivjärn + någon osmidig bytta för att riva saker och så finns det en burk som går att ha två olika storlekar av rivjärn på och det man river åker direkt ner i koppen som man sen kan sätta lock på. wohoo! nu ska här rivas morötter!




Shopping på rusta:
Ljus i glas, handtvål, presentpapper och en så söööööt uggla ♥ visst är den jättesöt : }


Shopping på ica maxi:
Festis, cupcakeformar, Yummyfrutti (världens godaste! finns tyvärr inte i finland!) och dillchips!!


 
 
 
I nästa inlägg berättar jag mer om dagen i Haparanda! håll utkik! ♥

Dagens juliga tips ♥

Har du inte julpapper hemma (röda, tomtiga, stjärniga, glittriga papper) att paketera in dina julklappar med kommer nu ett tips till dig. Använd tidningspapper! Vi har alla tidningar som ligger och tar upp allt rum, och det finns tyvörr inte kakelugnar eller öppna spisar i alla lägenheter, och det är alldeles för tungt att ta ut tidningarna och kasta dom i roskis, så vad passar då inte bättre än att återanvända tidningspappret och paketera in presenter i det?





Som pricken på i:et har du kanske redan rött band/presentband eller annan typ av band, så då kan ni binda det runt paketet och det blir minst lika fint som vilket annat paket som helst tycker jag :) och höri, pappret ska ju ändå kastas bort sen, så varför lägga 2 euro per rulle juligt inpaketeringspapper när tidningen kommer gratis (reklamtidningar osv..)




Hopas ni gillade "tipset" ♥

Om denna fredagskväll och morgondagens program!

Idag har jag haft skoldag från 9:15 - 14:00 och efter det for jag till minimani och helghandlade. när jag kom hem gick jag och torkade lite damm och bara tog det lite lungt för en gångs skull. efter kvällsmaten körde jag robb och tre andra julfestklädda karlar till Veo. Nu ska jag snart ta en varm dusch, packa i väskan inför morgondagen och sen titta idol resten av kvällen, för mig själv, med choklad, glögg och pringles.. såfort idol är slut måste jag gå och lägga mig, för att åtminstone få sova nååågra timmar inatt så jag orkar med något imorgon.....



.... För imorgon åker jag iväg till Ikea Haparanda med Jennifer! wohooo! detdär med bussen blev lite komplicerat, så jag kommer vara tvungen att åka till oravais istället för att få stiga på i vasa som det egentligen är menat enligt programmet, men för allt besvär fick jag resan gratis bara jag tar mig till oravais, så jag är nöjd ändå! heheh.. så, jag kommer starta från vasa där runt en 4:30 inatt med musik på högsta volym, kallt i bilen och battery att dricka. 5:30 startar bussen från oravais och ca 11:30 kommer vi vara framme i Haparanda enligt programmet! Så en liten varning bara på att det inte blir någon som helst uppdatering på bloggen imorgon.. bara på instagram! tack & hej :)

Idolfinal ♥

Ikväll är det final i idol och jag fick en fråga vem JAG tror att vinner nu ikväll. svaret på det är att jag tror på Lisa, men för mig spelar det nog absolut ingen roll vem av Mollie och Lisa som vinner eftersom de är lika bra båda två! vem tror ni att vinner kvällens idol? 



Torsdagen, pressen? tips emottages..

Har funderat om jag alls ska skriva något inlägg idag eller inte, för faktist har jag egentligen inget intressant att komma med. nej ni hörde rätt, inga bilder, ingen inredning, inget pyssel / DIY, inga recept på smarrigheter, ingenting! känns lite efter bloggjulfesten som att jag har lite press på mig att skriva bra inlägg varje dag och variera och hålla på. men idag tänker jag helt enkelt vara lite tråkig, och försöka undvika dendär pressen. för man behöver ju inte blogga varje dag, tycker jag. bra inlägg kräver tid, och som studerande finns inte dendär tiden varje dag kan jag berätta för er. jag vill helst göra fina inlägg med bra bilder, välskriven text osv. allt det tar tid. ibland är det också svårt att veta vad man ska bjuda er på, så nu önskar jag mig något av er och jag vore mer än tacksam om så många som möjligt vill komma med förslag:
 
 
♥ Vad vill ni se här på bloggen?, Vad gillar ni mest här på bloggen? Vad vill ni läsa om? Vad saknas på min blogg?

 
 
 
Nu är det upp till er och jag tror och hoppas ni har många bra förslag på lager till mig. Tack på förhand. Så, den dagliga beskrivningen av dagen.. Jag haft första hjälp kurs från 08:30-13:00, diskat, vilat framför tv, räknat i läkemedelsräkningskompendiet och bara tagit det lungt och försökt sitta så lite som möjligt vid datorn. robb har provat outfits för morgondagens "julfest" som han ska på på kvällen, så där har jag hjälpt lite att välja och gett tips osv. nu blir det snart läggdags, för imorgon blir det skola hela dagen. vi hörs imorgonkväll och då lovar jag er lite bättre inlägg än idag! 

Om att göra det omöjliga möjligt!

Idag har vi haft en lite ovanligare skoldag. vi har nämligen varit på Allt är möjligt- mässan till botnia hallen! Massor med olika föreningar från vasa hade samlats i botnia hallen idag, på internationella dagen för handikappade. man kunde gå runt och kika vad de olika föreningarna hade att bjuda på vid sina bord, det ordnades med mörkerrum så att man kunde testa hur det är att vara synskadad, testa olika hjälpmedel såsom rullstol m.m. och lyssna på föreläsningar! dagen började med välkomsttal av Carola Lithén, följt av en väldigt givande och inspirerande föreläsning ....


Dagens huvudpunkt, eller orsaken till att man ens kom till Allt är möjligt- mässan idag var nog tack vare Mikael Andersson's föreläsning! Mikael föddes utan varken armar eller ben och idag ville han dela med sig några kloka ord till oss i botniahallen om hur han upplevde sin ungdom, hur alla såg det omöjliga framför det möjliga och det onormala framför det normala, hur det är att leva i vardagen som armlös och benlös man, att hela tiden anta nya utmaningar och jättemycket annat som jag nog tror alla vi som satt i publiken togs in våra hjärtan. Mikael kunde verkligen beröra en, och många satt nog där med tårar i ögonen vid flera tillfällen...

Det finns så många bra citat från dagens föreläsning av denna man, så det är omöjligt att kunna välja nåt av dem, men här är iallafall ett, "Jag är hellre unik, än normal", och det tyckte jag var bra sagt av honom. Armlös, benlös men inte hopplös, heter Mikaels bok, och den skulle vara jätteintressant att läsa tror jag! Tänk att det faktiskt går att leva ett hur självständigt liv som helst utan armar och ben. Mikael är föreläsare, han kan resa runt själv och kör även bil själv, han kan åka slalom, han kan klä på sig, han spelar bordtennis och många andra sporter som vilket proffs som helst, han är gift och pappa till fyra barn och så mycket mer.. vilken kämpe alltså!

I vårt jotexpaket ♥

Ni som följer mig/kikar in på min instagram nu som då har kanske sett min senaste instagrambild- när jag hade hämtat ut ett stort jotexpaket från posten i måndags? i paketet fanns en röd filt med tillhörande kuddfodral. filten e jättemjuk och skön! något jag velat beställa hur länge som helst men inte kommit mig för, är vårt nya ljusgråa (och vitt på andra sidan) sängöverkast med vita/gråa stjärnor ♥ visste inte före jag öppna paketet att sängöverkastet var vitt på ena sidan och ljusgrått på den andra. vad praktiskt! då kan den gråa sidan vara uppe på vintern & den vita på våren och sommaren. som sista sak i paketet fanns nya sängkläder. på ensa sidan är det grått med vita stjärnor och på andra sidan är devitt och grått randigt. fyra kuddfodral följde med. oj vilket vimsigt inlägg, men direktlänk till de tre sakerna hittar ni längs ner!
 

Psst.. Piff älskar det nya sängöverkastet ♥



Den röda mysiga julfilten med tillhörande kuddfodral / Sängöverkastet / Sängkläderna

Besiktat bilen och pickat mig själv i magen ..

Intressant och lockande rubrik? eller så inte! 
Tänkte bara berätta lite kort om dagen som varit och snart farit. denna tisdag började lite efter åtta när jag steg upp och gjorde alla morgonsysslor och for iväg till skolan från 9:15-11:30. där lärde vi oss om diabetes och insulin, och så demonstrerade lärarinnan hur man mäter blodsockret/testar blodsockret (?) och hur man gör en subcutan injektion (läkemedel sprutas in i underhudsfettet, "i magafläschi"). alla vågade mäta blodsockret, men vi var bara tre som testade på subcutan injektion och jag var en av de tre. det var bara roligt att testa tycker jag & nu kommer jag nog våga senare i livet om det handlar om att injicera någon annan.
 
Efter skolan var det dags för... vårat sista socialhandledningstillfälle, som denna gång bestod av bland annat kaffe & hembakt äppelkaka, sångstund, julprat och mycket mer. nu har vi gjort alla 3 socialhandledningstillfällen tillsammans med en grupp äldre på fylgia och vad kan jag säga mer än att det har varit roligt och givande! :)
 
Sedan var det dags för den årliga... bilbesiktningen. bilen gick såklart (halåå, det är ju min audimobil vi pratar om) igenom besiktningen! (och varför ska ni veta det då, undrar ni säkert.. tja, kanske inte ni men kanske jag vill läsa det sen om 2 år att ahaa, dendär dagen besiktade jag bilen, okej..) tjohoo! NU är det dags för svenska hollywood fruar och i pauserna byter jag till sprillansnya sängkläder OCH sängöverkast ♥ hejdå!

Julmys i köket och i vardagsrummet ♥

Lite julmys från sovrummet har jag ju redan bjudit er på, så nu tänkte jag bjuda på lite mer från både kök och vardagsrum. i köket hade jag först bara en stjärna i fönstret, men eftersom vi alla andra år haft en ljusstake där också, la jag den dit tillsammans med stjärnan. kan inte riktit bestämma mig om det går bra ihop eller inte. i köket har vi också julgardiner, en mysig bordsduk med stjärnor och tomtenissar och förståss lite ljus!



I vardagsrummet har vi egentligen bara stjärnan i fönstret, den vita julgranen, någon tomte och that's it! ja, och vimplarna hänger ju ovanför fönstret också. jag tycker ändå inte man behöver ha överdrivet med pynt, det ska ju ändå bortstädas sen om bara någon månad... 


Bilderna från du&vi ♥

Nu har bilderna dykt upp från bildbolaget du&vi, som fotograferade alla på bloggjulfesten i fredags. det var roligt att se alla bilder och nu tänkte jag då dela med mig av de bilder som jag finns med på :) Här under ser ni jag och Sara på första bilden & jag och Jennifer på andra bilden :) och jag kan tydligen inte hålla ögonen uppe när jag flinar? whats up with that?.....


Och där har ni mig och min svarta klänning från h&m. hade guldfärgade smycken till samt mina spikes skor.

Första december ♥

Godmorgon på er. (HAHA! okej vem försöker jag lura? dethär inlägget är tidsinställt & jag ligger fortfarande och sover!!!). men jag är bra att planera en dag framåt, så det gör nog ingenting ska vi hoppas. okej, in i framtiden med oss: Nu är vi sådär plötsligt och mittiallt inne i december månad & snart börjar det äntligen bli lite ljusare ute, hoppas jag iallafall.. Det är första december och dagen till ära har vi självstudier. jag är alltså ledig idag. (ligger ju fortfarande och sover om ni minns?) planerna för dagen är att diska, fota julmyset i lägenheten, pyssla om jag hinner, skolarbete, veckohandla med gubben och mysa med piff och puff hela dagen ♥
 
Nu när det är december betyder det att man kan delta i massor av roliga julkalendrar/tävlingar på hemsidor och bloggar. jättekul tycker jag! så idag kommer jag troligtvis också klicka mig in på bloggar och hemsidor som innehåller tävlingar och pröva på lyckan och se om jag vinner något. jag brukar alltid dra till med ett litet rim också i jul/vinter-tävlingar, bara för att jag kan! nu ska ni alla ha en superbra dag, så hörs vi senare! :)