Lite ett som annat

 
Jag lyckas alltid glömma bort bloggen några dagar, och det är ju skönt. det bevisar väl bara att man inte är helt beroende av att uppdatera om sitt liv på internetet. jag tycker det är viktigt att försöka avstå från sociala medier, så gott man kan, för det ÄR ju verkligen beroendeframkallande. Nu tänkte jag iallafall berätta lite vad jag haft för mig de senaste dagarna och vi börjar med en liten förändring..


Dagens frukost: chiapudding med hallon, banan och kiwi + citronvatten ♥
 
 
Jag har börjat tänka i lite hälsosammare banor den senaste tiden. jag prioriterar frukost mer, och den består oftast av endera smoothie, havregrynsgröt eller chiapudding. jag har minskat rejält på socker (bulla, godis m.m) och äter frukt till mellanmål och kvällsbit (istället för bröd eller om jag blir sötsugen). jag äter mycket grönsaker vid lunch och middag, istället för pasta eller ris. jag har minskat en del på kött, istället äter jag mer fisk och kyckling och istället för. mjölkprodukter har jag också minskat en del på och använder t.ex. soygurt när jag gör chiapudding eller smoothie. Hittills har det gått bra och jag tror att kroppen och knoppen mår mycket bättre såhär. 
 
 
Puffälsklingen ♥
 
Robb har varit i Norge på jobbresa i lite mer än 2 veckor och kommer äntligen hem nu på onsdag. jag har spenderat dagarna endera hemma i monäs hos mamma och pappa eller på jobbet eller hemma i Vasa. tur att jag har Piff och Puff som gör mig sällskap iallafall ♥ Jag är ledig en hel vecka till och planen var till en början att R skulle ha kommit hem i fredags och att vi då skulle ha åkt iväg till ruka 4 nätter, men vi skjuter upp det till vecka 6. Men åh, vad jag ser framemot det!

 
Piffsötisen ♥



Dagens sysselsättning har varit städning av lägenheten och fröknäckebakning. tanken var att jag skulle ta fina steg-för-steg bilder också men så gick säkringen i halva lägenheten och så blev det kolsvart. haha. som tur fungerade ugnen fortfarande och fröknäcket blev klart.. och gott! receptet på mitt fröknäcke hittar ni under följande bild:

 
Lindas fröknäcke :
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
½ dl chiafrön
½ dl hampafrön
2 dl majsmjöl eller majsstärkelse
1 krm salt
½ dl olivolja
2½ dl vatten  
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader. lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt.
2. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl/stärkelse och salt i en bunke
3. Tillsätt oljan och rör om. koka upp vattnet och tillsätt det - rör om allt till en jämn gröt.
4. Använd en slickepott för att fördela gröten jämnt över hela plåten. Grädda brödet i mitten av ugnen 70 minuter!
 Hyr bord vid combolina loppiset här i stan i försök att få sålt lite kläder och prylar som inte blir använt och som vi inte vill släpa med oss vid flytten som närmar sig. Bord 283!

Härligt vinterväder

 
Veckan håller på att lida mot sitt slut och en ny vecka väntar. en vecka med både jobb och ledigt. Steg upp halv sju imårse och for till jobbet. jobbade till klockan ett och for därefter hem. samlade lite krafter och stack sen ut på en nästan två timmars foto/cykeltur (10 km) i minusgraderna. (såhär skulle det gärna få vara varje dag nu framtill mitten av mars). cykelturen var verkligen välbehövd och uppfriskande. 
 
 
Jag var verkligen inte ensam om att bege mig ut i vintersolen idag och det var en hel del folk ute på isen också. t.o.m. jag, med min cykel, cyklade några hundra meter längs trådet. av någon lustig orsak fick jag många blickar på mig när jag kom där susandes över isen med min tvåhjulte vän. som om de aldrig hade sett någon cykla på isen förr? (det har i och för sig inte jag sett heller, haha!)
 
 
Vinterdetaljer
 
 
Fruset
 
 
 
 
 
Solnedgången
 
 
Människor ute på isen
 
 
Vilopaus och fotopaus
 
 
Låt det vara såhär fint varje dag!
 
 
Kråkan krax !

En fin dag

 
Tänkte att jag skulle skriva några rader här ikväll. och dela med mig av lite bilder från dagens promenad också. Steg uppp halv sju imårse jag. trött var jag också, men till jobbet skulle jag, hur gärna jag än hade legat och dragit mig i flera timmar till. för lördagsmornar är bäst på det viset. jobbade iallafall till klockan ett och var därefter och handlade mat, kom hem och åt lite mellanmål, gosade med katterna mina och for sedan ut på en timmes fotopromenad i solnedgången. för oj, vilken fin dag det har varit idag. snö till att börja med, sedan klar himmel och en skinande sol. eftermiddagen bjöd på en tjock dimma över isen, som jag satt och beundrade på en bänk på brändö en stund före det var dags att röra sig hemåt igen. såhär fint får det gärna vara varje dag ...
 


Här sitter jag i dimman. med musik i öronen och blickar ut över en fin vy



På brändö



Perfekt promenadväder!



Trädet och solen / Änderna / Strandpromenad / Solnedgång

 
Himmlen blev alldeles rosa ♥ ..
 
 
.. och det blev mina kinder med!
 
Har ätit en god middag bestående av ugnsgrönsaker, glutenfri pasta och laxfilé. Har förtillfället tvätt på gång och borde också diska.. och duscha. men först ska jag se ett avsnitt av serien Skam, för ja, jag har också gått och fastnat för den.

Skåpen börjar ta form!

 
Nu hörni händer der grejer i vårt blivande hem. Jag var dit idag på en snabbvisit för att se hur det börjar se ut när köksskåp och garderober börjar vara på sin rätta plats. hittills är jag riktigt nöjd med våra val av skåp både till köket och garderoberna. det ska bli riktigt spännande att se hur badrumsinredningen blir också sen då den monteras. Idag ville jag iallafall dela med mig av skisser på hur köket kommer bli + hur det ser ut för tillfället. vi börjar med skisserna tycker jag :
 



Såhär kommer vårt kök alltså börja se ut! allt på skissen stämmer, förutom att övreskåpen kommer ha knoppar och inte handtag. oj vad jag ser framemot att börja stå där och göra mat och kocka och hålla på. och bjuda på mat och bakverk till de som hälsar på såklart : )

 


Såhär ser det ut i dagsläget. vitt, ljust och fräscht! i paketet på golvet till vänster finns kökskaklet.



Från vardagsrummet sett. till en början var vi osäkra på om det skulle bli för instängt mellan kök och vardagsrum, men nu vet vi ju att så blir det inte. det är fortfarande öppet, men tillika ett mer omfamnande kök att stå och koka i. precis som jag vill ha det!



Också från vardagsrummet fotat. 
 
 
Så slängde jag in en bild på sovrumsgarderoben också bara för att jag kunde. den blir riktigt bra den också! 
 

Bilder från helgen

 
Jag är rent ut sagt led, att jag inte kom mig ut och fotade när det under veckan som gått varit runt - 20 grader. för det var ju så fint. förhoppningsvis blir det lika kallt ännu i vinter. helgen tillbringades i monäs. vi har badat bastu, varit på lite utflykter och kalasat i nykaabi. har inte desto mer att berätta, så bilderna får sköta resten av snacket...
 
 
Högvatten vid villan i lördags. 
 


Vid villan
 


Vid villan



Klubbskatan och storsand

 
Vid klubbskatan var det öppet vatten
 
 
På norrskensjakt till storsand + korvgrillning vid grillplatsen
 
 
Tyvärr blev det inget norrsken denna gång.
 
 
Det var iallafall mysigt att sitta vid brasan och gott med lite grillkorv ute i det fria. 

Dags för lite uppdatering kring bygget!

 
Hej igen, efter en veckas bloggpaus (vi kan ju iallafall låtsas om att det var en planerad bloggpaus, visst?). Idag tänkte jag göra en liten uppdatering kring vad som har hänt de senaste veckorna på bygget och vad som kommer att hända inom de närmaste veckorna. det kommer att hända mycket spännande saker där nu, och det är inte så värst långt kvar tills det blir inflyttningsklart och vi kan börja kalla det för vårt nya hem på riktigt. det är så kul att knappt behöva göra något själv, utan bara följa med och se hur allt blir
 

Vid ett fruset Villa Juthas igår.. terassen börjar ta form!

 
Senast jag uppdaterade började det så småningom bli dags för att lägga innertak. spisen skulle snart levereras och även skåp från Östmans snickeri skulle anlända. vecka 50 kom spisarna + skorstenarna och vi bar in vår i lokalens ena rum. (se 4e bilden i collaget under). Sedan förra uppdateringen har de också lagt innertaket, som också syns på bilderna här under...
 



För tillfället är det lite kaos inne i lokalen. det är skåpdelar i varje rum, som kom från Östmans för någon vecka tillbaka. Idag skulle de börja montera ihop skåp i vår lokal och det ska bli SÅ spännande att se nästa gång vi far dit. igår hade de också vattenisolerat badrums- och wc golvet, så att de inom snar framtid kan börja lägga klinkers där. Spännande!