Musiktipset

 

Påskledigheten som avslutades med jobb

 
I torsdags tog jag och robb påskledigt och for norrut för att spendera påsken där. Vi började med att tillbringa torsdag-lördag i kovjoki, där vi busade med vincent, åkte snöskoter, brände brasor och åt kladdkaka. På lördagskvällen blev det påskbrasa i Monäs i vilken vi också grillade korv. Ingen brasa utan korv. Och så får vi ju inte glömma alla chokladägg vi ätit under påskhelgen heller. mums.
 
 
 
Videkissorna har vaknat till liv i det fina vårvädret
 
 



Påskbrasan måste granskas innan den bränns upp. Obs, ingen katt kom till skada 


 
 
Brasan. den glödde också dagen efter och vi passade då på att vårstäda bort lite kvistar i skogen.
 
 
 
 
Piff tycker att våren är en bra uppfinning. man behöver inte frysa så mycket om tassarna då.
 
 



Puff gillar också våren, men tycker dock att man blir lite smutsig om tassarna...





Fåglarna ska också känna att det blir till vår. här förbereds fågelhoklar x flera! det finns ju ganska myki fåglar....





Vi hamrar å spikar å bygger.......





En annan variant av fågelholk. 





Träd som börjar ruttna kan eventuellt vara ihåliga och passar då perfekt som fågelholksmaterial. bara lite urgröpning behövs





Och upp med dom i träden. pappa gjorde några att ta till villan också!






Får se nu om någon fågel flyttar in här i vår :)





Underbara skog - underbara vårsol - nästan all snö har smält bort också i skogen..


 



Skogen medför ett speciellt lugn till kropp och själ. 





Och i gamla gamla skogar hittar man också många intressanta fotomotiv, tex. tickor.





Piff tycker också om skogen
 
 


På monäs sund ligger dock isen ännu kvar, men inte länge till. Näten är upp och snöskotern gick i vårvila i helgen.




Påskhelgen avslutades med en hejdundrande solnedgång igår, sommartid, ett kvällsskifte ikväll och en 10 kilometers cykeltur.
 

Inspiration till vårt framtida hem

 
Oj vad det finns mycket fint på pinterest! timmarna bara flyger iväg där och man skulle bara vilja få ett helt tom bostad att inreda och fixa NU. vilken dröm! Jag verkligen älskar att få gå omkring hemma och pyssla och hålla på. men det skulle få vara lite större, lite mer att arbeta med. det är så kul att göra domhär collagen, mest för att själv titta på dom och drömma sig bort, men såklat också för er som är intresserade av inredning. så, här har ni ett litet collage med en salig blandning av kök, vardagsrum, terass, barnrum, hall ...
 
 
På min pinterest hittar man mer fina och inspirerande inredningsrelaterade bilder i olika mappar..
 
1 ★ 2 ★ 3 ★ 4 ★ 5 ★ 6 ★ 7 ★ 8 ★ 9 ★ 10 ★ 11

Daniel Wellington

Inlägget är ett samarbete med Daniel Wellington
 
 
 
Jag älskar Daniel Wellingtons klockor, det har ni säkert förstått vid dethär laget. Det jag gillar med klockorna är att de är eleganta men ändå enkla och stilrena, att de passar vid många olika tillfällen och att remmarna går att byta ut om man så önskar. Jag har använt min klocka väldigt flitig och för inte så lång tid tillbaks så fick också Robb en i födelsedagspresent. Jag beställde den en onsdag förmiddag och fick den hem till dörren på fredag förmiddag - här talar vi snabb service! Jag blev helt överlycklig eftersom jag absolut inte trodde att jag skulle få ge klockan på själva födelsedagen dendär söndagen.. Vilken glädje!
 
 
 
 
Nu har jag fått den stora äran att dela med mig av/erbjuda en rabattkod till dig, som du kan använda dig av när du köper något hos Daniel Wellington. Ange koden LINDASJOLUND i kassan så får du 15 % rabatt på ditt köp! bra va! koden är i kraft t.o.m. den 20 april, så passa på nu. Klockorna är perfekta presenter till olika tillfällen, såsom födelsedagar eller något som närmar sig med stormsteg nu: yrkes,- och studentexamensfester., men såklart också till dig själv. klockorna passar för både kvinnor och män och finns i många olika färger och utseenden. Har du redan en klocka? köp en till rem istället, det tänker jag göra!
 
 
Klickbar bild som tar dig direkt till Daniel Wellingtons hemsida.
 
 
 
 Inlägget innehåller affiliatelänkar

Helgen som varit


Som vanligt går helgerna väldigt snabbt och nu är vi hemma i vasa igen efter en helg hemma i monäs. I fredags badade vi bastu och tittade på let's dance. Igår fällde vi två träd och gjorde en liten brasa som vi senare grillade korv i. det var mysigt! Idag har vi fällt en stor gran, burit kvistar till påskbrasan och klabbar som ska klyvas till ved, mindre ris la vi i samma brasa vi hade igår. skönt med lite tyngre aktiviteter ibland tycker jag! Bilen har jag också fått tvättat av.. eller det värsta iallafall. 

 
Nu ska vi bara se på tv innan vi går och lägger oss. Imorgon är det skola hela dagen som gäller för min del. Hoppas alla haft en fin helg och att ni får en bra start på en ny vecka ♥

Pampas 2016

 

Såhär såg jag ut idag - viktigt att dokumentera!


Jag och min klasskompis Malin, som är en av de två jag skriver mitt lärdomsprov med :)




På Vasa torg var det bra feelis trots det kalla vädret. Solen sken ju iallafall 



Tyvärr hade jag ingen biljett till kvällsfesten i rewell center, men alla som har: hoppas ni har/hade det skoj!
 

Pampas Nationaldag

 
Idag är det pampas nationaldag! det är tilomed inlagt på vårt shema så att. måst väl lyd å fa på he tå. det måste ju vara obligatoriskt om det står på shemat antar jag? Ifjol hade jag inte möjlighet att vara ledig på pampas nationaldag eftersom vi hade praktik just vid denhär tiden då, men eftersom praktiken är först till hösten iår så ska jag nog fara nu. Första året då jag var på pampas var det superroligt, det var nästan 20 grader varmt. Denna gång har det snöat, det är minusgrader, men solen skiner så det ska nog bli bra! Nu ska jag göra mig klar, dra på halaren och cykla in till stan :) Hoppas alla får en riktit bra fredag!
 
Min mest intressanta bild genom tiderna... 
 

✰ Wilton ✰

 


Sötaste och gladaste Wilton 


 
Att fota i hemmiljö är något speciellt - med vanligt dagsljus som ljuskälla. Att fotografera barn i hemmiljö är ännu mer speciellt. Hemma finns ju tryggheten. men såklart drömmer jag om en egen studio jag också och det ska jag nog ha inom kort också. 
 

Tack för idag - slut för idag


Det har varit en bra lördag. några skoluppgifter har jag inte haft lust med alls. För att redigera bilder är såååååå mycket bättre och roligare! då jag var och träffade Sara idag så passade jag på att fota lite bilder på Wilton också så att Sara skulle ha lite nya bilder på honom att visa på sin blogg osv.. :) vi satt och pratade och mittiallt var klockan ganska mycket och det var (tyvärr) dags att fara hem igen. men snart ska vi träffas igen som tur ♥ Några av bilderna som jag fotade på Wilton får ni se imorgon :)





In them woods


 

Lördagslistan!

 
Hur var natten?
Tack bra. Jag sover alltid bra! Dock är det ganska trångt att sova två i en 90 centimeters säng. jag menar, det gick bättre då vi just hade träffats och jag sov äver här i kovjoki, men nu när man varit tillsammans en tid vill man oftast ha en en meters bred madrass för sig själv. haha! :D missförstå mig inte. jag älskar att få gosa och när robb ligger och håller om mig. Men ska man sova så ska man sova!
 
Vad har du gjort under morgonen?

Steg upp halv 10, åt en youghurt och två rostabröd, suttit vid datorn en stund, fixat mig.

 

Vad ska du göra idag?
Jag ska träffa Sara om en stund och vi har mycket att prata om eftersom det är en stund sen vi sågs sist. Vi ska kanske också  fara ut på en liten promenad :) sedan ska vi bara vara hemma ikväll jag och robb, kanske se en film eller något. Jag ska också ta itu med lite svenskauppgifter och lite sånt senare ikväll.

 

Vad ser du mest fram emot?

Att göra skoluppgifter? Haha nä skoja! Att träffa Sara såklart ♥
 
Vilken typ av lördag kommer det att bli?
En bra lördag :)
 

Vad ska du ha på dig?
Svarta dr denim och en grå huppari :) 

 

Vilka kommer du hänga med?
Robb, Mandy, Svärfar och snart Sara och Wilton och Alecia o Nelly :)

 

Vad ska du göra ikväll?
Vi ska bara vara hemma och se någon film. Skolarbeten som sagt..

 

Kan jag få en peppig lördagslåt?

 


Inspirationsbilder till vårt framtida hem

 
Bildkällor
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

VÅRKÄNSLOR OCH SHOPPING

 
Vilket vårväder det är här i Vasa idag. solen skiner och faktiskt värmer lite också, snön smälter, det droppar från taken och.. bilen är smutsig! Det är äntligen fredag och då robb kommer hem ska vi åka norrut över helgen. I helgen kommer jag att sitta och göra lite skoluppgifter och så har jag och världens bästa Sara bestämt träff, vilket jag verkligen ser framemot ♥ det börjar bli allt för länge sen sist och jag vet att vi kommer ha massor att prata om (om wilton tillåter att jag lånar hans morsa en stund, hehe). psst Sara, du ska få veta om en liten hemlis!!!
 
 
Veckan som varit har varit riktigt bra. den började med en ledig dag och därefter två skoldagar + två dagar jobb. det bästa med hela veckan har nog varit att vi fått alla intervjuer inbokade för vår undersökning, wohoo! vad mer vad mer. Idag steg vi båda upp runt 8. Robb är på kurs idag och jag har mest varit hemma. Men efter lunchen cyklade jag in till stan och gick i lite klädbutiker. Kom hem med två tröjor, en topp, en halsduk och två nagellack. Allt tillsammans för 50 euro. Som bloggare måste man väl visa allt man köpt, så här kommer lite bilder:
 
 
 

Från VILA (en av mina favoritbutiker) hittade jag en svart tröja på reapris. ska jag vara ärlig har jag inte haft en endaste svart tröja i min garderob från förr, så denna var nog verkligen behövlig. inne på vila hade de också alla vinterhalsdukar på -50% och jag köpte en grå. på H&M köpte jag en basic beige långärmad tröja, längre där bak och slitz på sidorna. eftersom den var ganska genomskinlig passade jag också på att ta en beigefärgad topp för 5 euro att ha under. 





För ett tag sen tänkte jag att jag skulle testa h&m:s nya nagellack och köpte då en färg. Jag bara älskar deras nya nagellack. det blir inga ränder från själva penseln och det känns som att nagellacket flyter samman fint över nageln. vanligtvis bannas jag över hur det klottar och blir ojämt på nageln. jag tror att det är på grund av att detta nagellack har en bredare pensel än mina andra nagellack. Idag köpte jag två till av h&m:s nagellack i en mörklila färg och en ljusrosa/beige. de ska jag testa nu! Har ni testat h&m:s nagellack, vad tyckte ni?



Här finns sidogardinen och här finns de andra.
 

När jag väl är inne på nyinköpta saker så är det väl lika bra att visa två saker till. i samband med att vi bytte tapeter i köket så köpte vi också nya gardiner (de gamla passade inte så bra till färgen). de nya är så mycket snyggare- sidogardiner som når till golvet och såndär gardin som jag inte vet det svenska ordet på. laskosverhot heter de på finska enligt jotex. såna gardiner tycker jag är supersnygga och i själva "rulldelen" av gardinet har vi ett sopkvastsskaft (vilket svårt ord att skriva... säg det ordet snabbt några gånger !!) haha!
 
 

 
Titta vad jag mumsar på ♥
 

Kvällens träningspass

 
2x 20 Situps
1x 20 Crunches
2x 20 Legraises
2x 20 Russian twist
 
2x 25 Squats
1x 20 Ski Squats
2x 20 Donkey kicks
1x 20 Hip thrust
 
+ lite egna namnlösa övningar

Ny inredningsdetalj

 
 
 
En ny inredningsdetalj har uppenbarat sig i vårt hem. vet inte om man ska säga att det är en ljuslykta eller en ljushållare, men jag gillar den. lite gulddetaljer piggar upp tycker jag. just denna passade jättebra på vårt fönsterbräde i vardagsrummet och jag skulle nog ha lust att ha en till någon annanstans också. ljuslyktan/hållaren hittar man på minimani för 6,95 euro om någon undrar.
 
 
 
 
Påtal om fönsterbädor. Ni som har, håller ni med mig om att de är svåra att "inreda"? Hur ska man ens få en fönsterbräda att se bra ut? Jag kan gå och ändra om på våra lite nu som då för att jag inte får det att kännas helt rätt. Oj oj hörni. fönsterbrädor alltså, mitt livs största bekymmer just nu. typ. Om ni har inredningsbilder på era fönsterbrädor så får ni gärna länka såna inlägg i kommentarsfältet :)

ATT MÅ BRA

Igår gjorde Pamela en lista på sju saker som hon behöver för att må bra. Jag tänkte att jag skulle hänga på och skriva ner mina sju ikväll också, kvinnodagen till ära! Tycker som Pamela att det är väldigt intressant att läsa om vad andra svarar på sånthär. Dessutom tycker jag det är viktigt att ibland påminna sig själv om vad man behöver för att må bra, för det kan faktiskt komma lite bredvid ibland om stress kommer ivägen osv. Det är oerhört viktigt att ta hand om sig själv och se till att man mår bra både psykiskt och fysiskt. Detta behöver jag för att må bra:
 
 
1. Familj och vänner
Familj och vänner samt social samvaro överlag med vilka människor som helst. Att känna att jag hör någonstans, är en del av någonting och att jag har människor omkring mig som jag tycker om men som också tycker om mig. Att umgås med familjen är något jag prioriterar högt! 
 
2. Intressen
Först och främst: fotografering. Jag skulle absolut vilja ge mer tid till det och ska absolut börja göra det också. Också inredning, bakning och matlagning, pyssel, trädgård är saker jag tycker om att göra och som jag mår bra av att göra.
 
3. Husdjur
Jag är en djurvän och skulle inte klara mig en länge utan djur omkring mig. För mig är det främst katter jag menar när jag säger husdjur, eftersom det alltid är något vi haft hemma hos oss. När jag flyttade hit till Vasa med Robb saknade jag verkligen att ha djur omkring mig dagligen. Jag saknade katterna i Monäs. Det blev en självklarhet att skaffa två katter och det gjorde vi ju. Piff och Puff var verkligen välkomna hit till oss. Men inte bara katter, utan också att ha andra djur omkring mig gör att jag mår bra, sålänge djuret mår bra. tyvärr har jag en liten rädsla för hundar, vilket antagligen är något jag borde jobba på.
 
4. Naturen
Naturen ger mig andrum, frisk luft och nya krafter. Jag är i stort behov att få vara ute i naturen, speciellt en utflykt till skogen gör att jag känner mig fri från stress och har lättare att finna ro. Havet är en annan plats. det är något speciellt med havets brus, vara ute på havet med båten och titta mot horisonten. naturen är allt speciell! Ja ni förstår nog säkert!
 
5. Hälsosam livsstil
Med allt vad det innebär. För det första tillräckligt med sömn och såklart mångsidig och bra mat men såklart unna sig något ibland! ingen tobak/alkohol eller andra droger. rörelse/motion och träning med måtta. se till att få utrymme för lugn och ro och att inte ta på sig mer än vad man klarar av. Det finns mycket som hör till "hälsosam livsstil".
 
6. Ha saker att se framemot, ha drömmar, utvecklas.
Det har jag också pratat om. att ha saker att se framemot. Just nu har vi flera stora saker att se framemot, sånt som skulle vara jättesuperduper kul att skriva om här på bloggen nuu, men det kommer nog.. Många drömmar har man ju också, som man bara hoppas att någon gång kommer bli verklighet. Jag funderade om jag skulle berätta om tre av mina större drömmar jag har för tillfället i ett skillt inlägg, vad tror ni om det?
 
7. Ett jobb man tycker om
Det skrev jag om i ett inlägg för en tid sedan. det kan ni läsa här!

Fint från nelly

Inlägget innehåller affiliatelänkar
 
 
När det börjar bli vår får jag alltid en stor shoppinglust och kan sitta en evighet och skrolla på olika internetbutiker. Idag satt jag och skrollade igenom Nellys rea och hittade många plagg som jag gärna skulle klicka hem. Jag är inte alls modemedveten av mig eller alls modeintresserad men plockade ihop ett litet collage av mina favoriter. Hittade bland annat två odd-molly koftor, något som jag länge gått och drömt om. Tyvärr fanns de inte i min storlek. En vacker dag ska nog jag också äga en såndär odd-molly kofta! De är ju SÅ fina ♥ 
 
 
 
 
 
Siffrorna under är klickbara 
 
                  
 

Fredagsmys!

 
Steg upp runt halv 10 imorse, duschade, åt frukost, tittade ett avsnitt vampire diaries och lyssnade på Två bloggare en podd- podden! Kul att Carro och Janina är tillbaks med sin podd :) Robb har farit till kovjoki en sväng och kommer tillbaks imorgon igen, så jag ska nog bara ta det lugnt resten av kvällen, se på tv och mysa med piff och puff. och ja, helghandlat har jag också gjort, vi ska nämligen ha "kalas" på söndag då Robb fyller 25! såå, jag var ju bara tvungen att köpa hem både en bukett färska rosor och tulpaner, hehe. bedrövlit!
 
 
 
Ha en fin fredagkväll allihopa!

Smoothierecept #1

 
Jag  ä l s k a r  smoothies. Sedan jag inskaffade en ny liten smoothiemixer gör jag smoothies nästan dagligen och varierar smakerna hela tiden. Idag tänkte jag dela med mig av "smoothierecept" nummer ett för intresserade. Berätta, vilken är er favoritsmoothie? 
 
 
 

Lunchtips + recept

 
Det var en stund sen jag delat med mig av något matrelaterat/recept här på bloggen och tänkte därför dela med mig av ett litet lunchtips + recept idag. Hoppas ni vill se mer matrelaterat här på bloggen, för jag har nämligen en hel del recept jag skulle kunna tänka mig att dela med mig av till er. Idag tänkte jag iallafall dela med mig av ett recept på en riktigt färgsprakande varm sallad som går snabbt att göra och som är väldigt smakrik och god ♥ Du kan såklart använda dig av fler ingredienser än vad jag gjorde. Det är bara att prova sig fram!
 
 
Till min sallad använde jag mig av:
 
Morot
Paprika
Succini
Chili
Bönor (Bönmix i konservburk)
Fetaost

3 enkla steg:

1. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar.
2. Stek grönsakerna i olja några minuter, tillsätt sedan bönor och fetaost i stekningens slutskede
3. Krydda med grillkrydda, pepparmix, lite salt och eventuellt örtblanding.