Midsommardagen och söndagen


Efter morgonskiftet på midsommardagen bestämde jag mig för att köra norrut och fira lite midsommar med familjen vid villan. vädret var inte det bästa, men det var mysigt ändå. vi åt gott, badade balja m.m. söndagen bjöd däremot på desto bättre väder och jag vågade mig i havet och ta första doppet i sommar. stannade kvar en lång stund i vattnet och flöt runt på en madrass. så härligt! 



Villan! bästa stället på jorden, typ!
 
 
Tessas pojkvän till vänster och Robb till höger. fiske pågår.



Vädret på midsommardagen......



.. och vädret på söndagen. vi låg hela dagen och solade, och några av oss var också och tog sig ett dopp i det blå

 
Inne i viken. utsikt från bastun/gäststugan där jag och robb övernattar
 


Härliga sommar!



Bryggan



Rosbuske i mammas trädgård.



Puff x 2 ♥ 


Midsommarafton


Hej på er alla midsommarfirare! ni tar väl det lugnt? och ni dricker väl med måtta om ni dricker alkoholhaltiga drycker? tänkte göra en kort uppdatering nu såhär dags. alla är väl ute och festar eller umgås med vänner och familj på villan men någons uppmärksamhet kanske jag fångar.. Det är midsommarafton och det har minsann varit en mycket fin dag och kväll. perfekt midsommarväder för en gångs skull. I år firar jag midsommarafton på jobbet. eller ja, jag är hemma nu men har jobbat kväll ikväll och imorgon har jag morgonskifte.





En fin midsommaraftonskväll. bild tagen under min lilla cykeltur hem från jobbet. bara blomkransen som saknas!





Midsommarcykeln


 
 
Midsommarblom
 
 
 
 
Fint vid hamnen nedanför fängelset
 
 



En after-work selfie?




 
Sitter nu och smuttar på en päroncider och tittar på Orange is the new black.
 
 
 
Glad midsommar och fira lugnt! 

Nu har vi hittat rätt! | Villa Juthas


I November 2015 öppnade jag mig en aning och skrev om tanken om att flytta från Vasa och hur den skrämde mig. hur lilla nykarleby kändes tråkigt och hur irriterad jag var på att det inte finns fanns lediga radhus större än 2-3 rum att köpas eller hyras där. Vi började mer seriöst fundera på att köpa hustomt och börja bygga hus detta år.. vi körde runt och tittade på eventuella hustomter och drömde oss bort. någon gång i februari detta år la vi den tanken åt sidan och i början av mars så reserverade vi en parhuslägenhet på 100 kvadrat med 4 rum och kök i lilla nykaabi!! så vi har alltså gått och blivit bostadsägare, ifall ni inte hade listat ut det redan? och det känns verkligen som att vi hittat rätt. De fyra parhusen byggs på ett fint område i Nykaabi och kommer vara inflyttningsklara någongång mellan januari och mars 2017. framtills dess ska många beslut göras, vilket ju är något av det mest spännande då vi får välja precis vad vi själva önskar när det gäller tapeter, kakel, klinkers, köksinredning, badrumsinredning, golvmaterial, ja allt, till vårt hem. så, är ni beredda att följa med på vår lilla resa? för det kommer definitivt dyka upp en hel del hus och inredningsinlägg nu framöver ♥




Första bilden är fotad på terassidan av parhuset. vi kommer ha en stor terass. tänk, nästa sommar bor vi där och då kommr jag att gå bananas med blomplanteringar och terassinredning. och det ska ni såklart få följa med på! grillfest har vi också lovat våra vänner! På andra bilden ser ni robb som traskar där terassen kommer att vara.  Den tredje bilden är fotad från det blivande vardagsrummet. (se planritningen under texten). Fjärde bilden är fotad från vägen och ingångsdörren. Den femte och sista bilden fotade jag i ett tidigt skede när bara garagen var uppe....

 
 
Tänkte att det kan vara kul för er att se planritningen också. det är iallafall något av det första jag tittar på när det gäller bostäder. den observante lägger kanske märke till att det finns en vindslucka också och ja, det finns en övrevåning som till en början bara är kallvind, men som vi i framtiden kan isolera och göra två rum till, om vi vill.
 
 
I dagsläget. (+ att de börjat lägga plåttak nu också). fasaden som kom dit grundmålad har de också börjat måla till en mörkare grå färg som ni ser på bilden. Det är så spännande att följa med bygget och det ska bli otroligt kul att välja meterial nu.. och få köket uppritat (smiley med hjärtögon) ♥ först ut: kakel och klinkers!
 

After eight mousse | recept

 
 

UNBOXING LIVBOX | Juni

Inlägget är ett samarbete med Livbox.fi
Ange "lindasblogg" i kassan då du beställer din första livbox och få 3€ rabatt! koden gäller t.o.m. den 20 juni ♥
 

Junimånad innebär ny livbox och lika som majmånadens box var jag lika ivrig på att få hem denna box och se vad den innehåller. Idag hämtade jag junimånads box från posten och kunde inte ens hålla mig, utan tjuvkikade lite redan innan jag ens kom hem igen. boxen är en enda stor överraskning varje gång och innehållet i månadens box är precis lika bra som i den förra. skrolla ner för att se boxens innehåll....

 



Som vanligt möts man av ett fint rosa papper när man öppnar sin livbox, som lätt går sönder om man är föör ivrig att se innehållet. denhär gången fick jag behärska mig lite, för att pappret skulle hållas fint för fotografering, fniss! under allt rosa papper fanns i denna box produkterna som syns på bilden. och tur att jag fick en mascara, för min är nämligen slut! ser verkligen framemot att testa alla produkter ♥


 
1. Vaseline, continious spray - intensive care spray moisturiser, aloe soothe / 2. Batiste blush dry shampoo / 3. Aco Soft bronze day cream / 4. Eat Natural fruit & nut bar med smaken almond & apricot / 5 & 6. Dove, advanced hair series, regenerate nourishment shampoo & balsam. / 7. Essence forbidden volume Mascara. TACK livbox för månadens fina box ♥
 
 

Vasahelg och fint väder

 
Det var fredag igår och jag hade en ledig dag. sov länge och spenderade en liten stund av eftermiddagen med pappsen som var i stan på ärenden. Sedan provade jag och robb på nystartade burger king i stenhaga och så handlade vi lite smått för helgen. Blev ingen cykeltur igårkväll som planerat, men det blev däremot en kort promenad. En mycket uppfriskande sådan. Nu är det redan lördag och jag jobbade 7-15 och väl hemma vilade jag en stund medans robb gjorde middag. Efter lite middagsvila for vi ut på en 10 kilometers cykeltur och varsin glassboll vid ingmankiosken bredvid faros. den avnjöt vi på en bänk längsmed strandpromenaden i värmande solsken. Nu blir det film och sedan sovdags!
 



Gårdagens promenadställe



Här har ni en bild på mig också. för en gångs skull!



Mina nya nike- länkkare som jag fick av robb i födelsedagspresent. de bekvämaste skorna jag äger just nu!!



Gröna träd



Vi gick genom Vasas fina kyrkogård!

 
Sommarblom
 
 
Robb är ute och spatserar
 


Tulipaner i Vasa stad



Tulpaner vid björkparken i stan
 
 
Tulpaner utanför stadshotellet i stan
 
 
En fågelholk i lunden hemma hos oss

Regnig torsdag


Sommarjobbandet är igång och hittills har jag jobbat 7-15 både tisdag, onsdag och idag torsdag. imorgon väntar en ledig dag och lite sovmorgon. sedan jobb både lördag och söndag igen. Jag har sagt det förr men vill bara flika in det igen, jag trivs verkligen såå bra på mitt jobb! kan inte säga annat. Nu ikväll har jag diskat, dammsugat och skurat lite här och var här hemma och vattnat alla blommor. har tänt doftljus och sitter och lyssnar till regnet som öser ner. vad jag ska göra av min lediga dag imorgon återstår att se men iallafall kommer det att komma upp två blogginlägg under dagen. hoppas på icke regn imorgon så att det går att ta en cykeltur på kvällskvisten. 





Det var väl allt! nu får det vara slutmumlat för ikväll. fyller ut med två bilder på körsbärsblom som jag fotade veckan före jag spenderade två veckor i monäs! verkligen fina. Vi hörs imorgon!


 
 

Hänt i veckan del 4: Examensfest


Egentligen förberedde vi inför fredagens examensfest lite hela förra veckan, speciellt onsdag och torsdag. det var mycket att göra och torsdag var en väldigt lång dag. allt blev så småningom klart och det var bara att invänta fredagen med allt för lite sömn den natten. men bra gick det iallafall. Fredagen inleddes vid optima, lannäslund där min lillebror hade dimission. därefter fortsatte vi vidare till optima vid trädgårdsgatan där lillasyster hade dimission. därefter for vi hemåt igen för att välkomna alla gäster till examensfest.




Välkomstdrinkar som bestod av päroncider. vi hade ca 25-30 gäster. proppfullt hus med andra ord!





Vi bjöd på massor av gott. här på bilden syns mockarutor, marsipantårta med marsipantraktor på och en underbart god naked cake.




Salta snittar som bestod av malaxlimpa med min egen laxröra, tunnbrödsrullar med skinkröra. och smörgåstårta såklart!

 



Både chokladmousse och hallonmousse hade vi också. och fruktsallad som syns sådär svagt i bakgrunden.

 
 
Tvillingarna som fått sin examen! vi tar ett glädjeskutt på he tå :) svårfotograferade är de också minsann!

Hänt i veckan del 3: Varit två veckor i Monäs!

 
Som jag redan nämnt en gång har jag tillbringat två hela veckor i Monäs tillsammans med min familj, bara för att jag inte börjar jobba förens imorgon och bara för att jag också vill hinna spendera tid med dom. och dessutom är det bra för piff och puff att få springa av sig lite utomhus mellan varven. det är också bra att man som par får sakna varandra ibland tycker jag och det har vi nog minsann gjort! skönt att vara i monäs men också skönt att komma tillbaka till Vasa och sova bredvid robb igen :) men det har varit två roliga och varma veckor fyllda av roligheter, pyssel, villahäng, sommarblomsplantering, kattmys, kvällscykelturer, båtturer och mycket mer. tvillingsmåsyskonens dimission och examensfest har jag också hunnit med fredagen som var. några bilder från det kommer imorgon :)
 



Jag, på en gammal cykel, på en trevlig skogsväg, i ett par snyggmönstrade byxor ...





Med lillasyster och pappsen på en cykeltur :)





Fina solnedgångar har jag också hunnit beskååda! denna vid hummelholmen med sikt inåt byn och lillön :)





Häftiga moln





En fin syster som jag tillbringat största delen av min vistelse i monäs med ♥





Bland gröna björkar 

 


Mammas fina blomrabatter

Hänt i veckan del 2: Födelsedag och båtutflykt till Stubben

 
Måndagen den 30e maj var det min tjugiofemte födelsedag. Jag fick öppna presenter på morgonen och njuta av fint sommarväder hela dagen. På kvällen for jag och syster ut på en liten cykeltur och födelsedagen avslutades fint med en båtutflykt till Stubben! Vid stubben är det alltid lika fint och här under följer lite bilder från vår lilla utflykt dit...
 



Alltid lika fint vid stubben vid solnedgångsdags!

 



Bra att ha med kvällssmörgåsar och saft att hugga in på :) eventuellt också grillkorv om man så önskar

 



Små söta röda stugor som man möts av när man kommer i land vid Stubben





Björkens gröna blad





Växtligheter på stubben





Självaste fyren! i den sov jag över en gång då vi var på utflykt dit från lågstadiet!





Håll skärgården ren! i denna stuga kan man uträtta sina behov, om det behövs :D





Fina fotomiljöer finns det gott om!





Massor av sten 





Solnedgång och hemfärd





Härlig rosa solnedgång. här har jag använt mig av ett "rosafilter" för att få med mer färg i bilden.





Tillbaka på fastlandet igen. kvällen bjöd på en strålande fin solnedgång!


Hänt i veckan del 1: Villamys och födelsedagsfest

 
Förra helgen sov vi över vid vår villa mellan lördagen och söndagen. På lördagen tog vi det bara lugnt, grillade grillspett, badade balja för första gången i år och bara njöt av att vara där. på söndagen hade jag bjudit in robbs familj på födelsedagskaffe till villan och det blev riktigt lyckat. tyckte jag iallafall! att läsa mycket text är jobbigt så nu följer en massa bilder i stället. varsågoda!
 
 
 
En liten blomplantering vid villan
 
 



Grönsakslandet vid villan. här växer allt så det knakar! en fin bänk har vi också pysslat ihop, där man kan sitta och titta ut över havet samtidigt som man äter jordgubbar eller rabarber direktplockade från landet bredvid. va e no bäter än he?

 



En liten närmre titt på grönsakslådorna. potatis, rödlök, sallad, persilja, dill, morötter och jordgubbar!

 



Grillspett in the making på den nya grillen. 





Här ligger jag och njuter i hängmattan i mina nya fina brallor!





Såhär ser det ut ovanför en när man ligger i hängmattan.





Såhär ser det ut om man ligger tvärsöver hängmattan, uppochner.
 
 



Robb inspekterar





Oj vad jag älskar detta ställe!

 
 
 
Solnedgång i ofokus
 



Bjöd bland annat på minipavlovas på mitt födelsedagskaffe. mums!


 
 Daimtårta och smörgåstårta!
 
 
Tack till alla som kom och firade mig vid villan och tack för alla gåvor!