Ibland måste man prova på saker....

Har haft en kämpig genomgång på moodle om vilka uppgifter vi har på gång och vilka som är på kommande bara för att vara säker att jag hänger med. näe så jobbigt är det nog inte. faktist så gillar jag skolarbeten, men mängden av dem behöver inte gå överstyr. just nu vet vi av två tent. vi har några grupp/paruppgifter att göra och andra småuppgifter. än sålänge kan jag hålla mig lugn! dethär går bra känner jag :)
 
Till kvällsmat blev det risgrynsgröt, med kanel och socker på. första skeden och "första julkänslan" för iår! risgrynsgröten blev verkligen julig, och god förstås. efter maten cyklade jag och robb in till stan, in till clas ohlson. med mig därifrån hade jag akrylfärg, målarpensalar, skiss- och ritblock osv. min tanke med detta är att se om jag alls kan rita/måla om jag är noga verkligen försöker på riktigt. min idé är att jag ska rita/måla av mina favoritfoton som jag själv fotat, och sedan ladda upp här och låta er bedömma/kommentera/kritisera/berömma osv.. jag har inte börjat än, men jag ska! det ska bli kul :)

Sista september

Tänk att det redan är sista september. imorgon är det oktober, och jag ska börja ta tag i min "hemmaträning" igen. squats, armpressar, plankan osv. bara enkla saker, 15-30 minuter om dagen. min rygg mår inte bra, så jag behöver verkligen sköta om mig själv. tack vare den fulla tutorn på gulisintagningen har jag konstant värk i mitten av min rygg. på höstlovet ska jag boka tid till massören och se vad hon säger. 
 
Det var på minus imorse då jag steg upp, så en stickad tröja fick åka på idag. åt min kära youghurt med bär och fixade mig. skulle tvätta händerna, men inget vatten kom. vattnet var avstängt, igen, utan någon som helst varning. surprise! :) det börjar minsann bli dags för arga lappen snart! nåja, jag for iväg till skolan och hade förskolepedagogik till halv tolv. efter skolan åkte jag med robb och veckohandlade och sedan dess har jag bara tagit det lungt. efter kvällsmaten ska jag göra lite skolarbeten, och om jag hinner ska jag efter lite roligheter till clas ohlsson :) vi hörs!

Min fredag

Som alla andra mornar börjar dagen med att min älskling pussar mig hejdå då han ska till skolan, medans jag ligger kvar i sängen eftersom jag oftast börjare senare än han :) min morgon kunde inte börja på ett bättre sätt ♥ jag steg upp lite över åtta och åt frukost, fixade mig, gosade en stund med piff och puff, hoppade i bilen och åkte iväg till skolan. vi hade socialvård och pratade om klienters rätt. det är så intressant som det låter. dock, viktigt! :) vi slutade halv tolv och då jag kom hem var robb redan hemma. vi åt, fajtades med våra värmebatterin i lägenheten, packade och åkte hem till monäs. vi har badat bastu och kollat idol. vi väntar ännu på att se vem som åker ut. de flesta var inte alls bra ikväll, så man är nästan lite besviken. tills imorgon hoppas jag på lite bättre väder så man kan fota lite :) ha en fin helg allihopa. godnatt ♥

Lite fredagspepp och inspiration .

 

Veckorna går så snabbt

Plötsligt är det torsdag igen, en regnig sådan dessutom. veckorna går alldeles för snabbt, nästan så man knappt hinner komma in genom dörren hit. Jag börjar iallafall min dag på bästa sätt, med sovmorgon! robb började åtta idag och imårse då han pussade mig godmorgon så kändes det skönt att få ligga kvar i sängen ännu några timmar. har just duschat, och ska snart äta frukost. har svenska klockan ett till fyra. ha en bra dag :)

Några sista meningar före läggdags

Avslutar dagen med att visa en söt bild på piff :) puff och hon vill alltid vara med då man pysslar i köket ♥ så måste jag ännu få tillägga åt de som kommenterar anonymt, jag har er ip adress, och med den kan jag få reda på vem ni är. bara så ni vet. men för att inte orsaka någon skada, vore det ju allra enklast om du som kommenterade mitt "arga inlägg" skulle ge ditt namn till mig. det är onödigt att gömma sig! godnatt :)

Utan rubrik

Nämen ursäkta mig för att jag uttrycker mig i min egna blogg? det är tydligen fy och skam. det ska alltid vara någon anonym som tror att den vet exakt vem/hur man är. jag var irriterad då jag skrev inlägget (som nu är borttaget) och nu trodde ju denna anonyma person att jag menade precis vartenda ord jag skrivit ner (eftersom den anonyme kände mig såå väl). det är alltså en renoveringsfirma som är två våningar ner och har oljud, inte de som bott där. men de väljer ändå av någon anledning att jobba på kvällen, från middagstid till 22:00, och ta bort vattnet utan förvarning, vilket man inte får då det bor fler människor här i huset som ju behöver vattnet. dessutom är kallvattnet brunt. var det något som var oklart NU då?

Nu får snön komma ♥

Skoldagen bestod av studiebesök från morgonen, en timme, och sen var skoldagen slut. jag gillar skoldagar som dessa, för då hinner man med så mycket annat också. då jag gick ut imorse var det fyra grader, brrr! har suttit några timmar och skrivit ett referat till svenskakursen och är nog klar om någon timme, hoppas jag. först hade jag tänkt fara på lär dig sitza sitzen som ordnas ikväll, men jag orkar inte. istället ska jag och robb hitta på något kul, kanske åka på någon kort utflykt.. det har hunnit bli en grad varmare än imorse, och för en stund sen haglade det, och så någon minut efter var det blå himmel och sol igen. nu får nog snön börja komma, tycker jag :) nej jag skoja, ville bara se hur ni reagerade! jag vill ha höst ännu till november :) men jo, jag längtar nog tills snön kommer, julen och allt vad den för med sig, glögg och allt annat vintrigt :) vad tycker ni om vintern? ♥

Tre bloggar fyllda med inspiration

LINDA PAULINE
Absolut bästa fotoinspirationen när det gäller bröllop. supersnygga bröllopsfoton och övriga porträtt. dessutom har hon ju ett fint namn, hehe



PASSION 4 BAKING
varning! massor med sött och gott. cupcakes. macarones. kakor. bröd. allt vad du kan hitta i bakväg. tips. recept. vad mer kan man önska sig?
 

FOODOPIA

Här hittar ni massor av mat. efterrätter. sallader. köttiga maträtter. nyttigheter. amerikanskt. konsiga rätter. enkla rätter. ALLT!
 

Den kalla tisdagen

Det blev en stressig morgon, men det var frukostens fel egentligen. mitt hembakta bröd var så gott, och yoghurten med de färska jordgubbarna var också otroligt gott, så jag satt och njöt utan att ha koll på klockan över huvudtaget. kom mig iallafall till skolan i tid, där vi hade socialvård hela dagen lång. efter skolan - jag och robb hämtade bilen från servicen, och så har jag dammsugat och diskat. i väntan på att svenska hollywoodfruar ska börja funderar jag om jag ska börja skriva på ett referat, eller om jag ska göra ingenting? imorgon har jag hela dagen på mig att skriva på referatet, så mitt val blir troligtvis att jag gör ingenting. dagen började med stress och avslutas på lugnaste vis alltså :) ha en mysig tisdagskväll!

Pannacotta på gång

Nu har vi handlat, men inte på lidl. vi stack in näsan och gick ut igen för att åka till minimani istället. då vi kom hem plockade jag in allt på sin plats och så började jag göra chokladpannacotta, som just nu står i kylen för att svalna och för att få den rätta konsistensen. vill ni ha recept sen? nu ska jag dyka ner i en socialvårdsläxa tills imorgon och sedan mysa i soffan och dricka te :) hoppas alla haft en bra måndag ♥

Måndagen

Sitter här hemma och lyssnar på nittiotalsmusik för tillfället. härliga tider! jag har hunnit med mycket redan idag. hade lektion via adobe connect kl 10:15-11:45 och efter det for jag hem och åt. jag och robb har fört hans bil på service, och så har jag varit på shopping och konstaterat att det är jävligt tungt att gå runt i klädbutiker! kom hem med lite smått och gått, men ingen väska tyvärr, vilket var vad jag också var ute efter. förhoppningsvis hittar jag en i kokkola på höstlovet! jag skulle in en sväng till amalia också då jag äntligen hittat butiken här i vasa, men det glömde jag. snart ska jag laga mat och sedan ska jag och robb till Lidl och veckohandla. vi har aldrig handlat på lidl, så får se nu vad de har att bjuda på..
 
Idag köpte jag stickor, så nu ska jag börja sticka sockor :) MYS

Mina favoriter i idol 2013!

 
Nu kan man börja diskutera sina favoriter och icke favoriter i idol tvåtusentretton. här ovan ser ni mina favoriter. översta raden är mina absoluta favoriter! jag blev riktit arg igår när kevin gick vidare efter att under hela sin låt sjungt i fel tonart. ska man vara med i idol ska man väl iallafall kunna sjunga den tonart bändet spelar i. de som röstade vidare honom kan inte vara något annat än tondöva! han borde ha skickats hem för läänge sen.
 
vem är era favoriter? :)

Några punkter om mig

• Jag avskyr tomat, äter dock ketchup. avskyr också salt/kryddgurka! jag plockar alltid ut dem ur hamburgare. dock kan jag äta gurksallad?! haha
• Jag är ett stort fan av delfiner, och har hittills gråtit på alla delfinshower jag varit på och till alla delfinfilmer jag sett..
• Jag blir rädd/skrämd/arg/förbannad/ledsen/irriterad/stel av skräck osv, då hundar skäller. det är något av det värsta jag och mina öron vet!!! och det är    ingen skillnad på vems eller vilken hund det är, jag blir stel och får inte ens sagt något om jag ens hade velat det. det är ingen skillnad hur mycket jag      än tycker om alla djur (också hundar) så kan jag inget åt detta, jag är bara så, och det är så många som inte förstår hur det känns för mig.
• Om jag ska äta nötkött ska det vara blodigt allvar! rosa ska jag ha. mört och medium/mediumraw stekt! mmmmmm mums!
• Jag håller inte ett dugg reda på vad som är mode eller inte. jag klär mig i det som känns bekvämt för mig!
 
Där har ni några punkter ni kanske inte visste om mig. eller visste ni? är sånahär punkter roliga tror ni? :)

Jag har varit flitig, men inte här!

Det stämmer. senast jag publicerade ett inlägg var i måndags, och enligt mina beräkningar är det cirkus typ ungefär en vecka sedan. så kan inte en flitig bloggare bete sig. vi kan alltså konstatera att jag, linda, inte är en flitig bloggare! tråkigt men sant, iallafall som det varit i veckan. jag borde skärpa mig, men vi kan skylla på skolan tycker jag :) jag har lagt all min energi som jag haft kvar efter skoldagarna på skolarbeten, duktig som jag är. men är det inte bättre att vänta på spännande uppdatering om allt som hänt, istället för att skriva tusen inlägg/ dag där jag skulla skriva en mening om vad jag kanske kommer att göra senare.. skulle inte tro det! det har vi instagram till :) klicka er vidare till min instagram..

Ja. nu har jag skrivit hälften av allt jag kommer skriva i detta inlägg. nu följer några bilder från förra söndagens höstliga utflykt till vexala! där fotade jag höstfärgade höstlöv, mina fina vandringskängor bland höstlöven (och nu har nästan min Ö tangent gett upp, och jag har inte ens fått med alla Ö:n jag planerat än) och ekollon bland höstlöven :) ja! och en stol under en höstlig lönn, den bilden kommer senare!
 
I onsdags efter skolan åt jag och robb middag på rosso i vasa. det var mums! kvällens evenemang var alltså wasa by night och det betyder kort att man traskar runt till alla pubar och klubbar i vasa och får åtta stämpel då man köper något, och med alla stämpel samlade får man slutligen en tröja. man träffar ju också på massor med folk, inträdet till alla ställen är gratis osv. så, efter middagen for vi till café de paris på kaffe & te, varsin drink på amarillo, följt av pätkisshot på fyra ställen, en varm choklad på cinema bowling och sist en alkoholfri jordgubbsmilkshake på fontana, där vi också fick våra tröjor. där dansade vi en stund, och var hemma redan före tolvslaget. skönt!
 
Nu är vi i kovjoki och har besök av vincent :) vi ska äta pannkaka och senare se på idol :) ha en bra helg allihopa :)

Att ta till sig den ledande rollen..

Jag är helt enkelt så. jag gillar att ha ansvar och vara den som håller ihop, och ser till att det som ska vara gjort blir gjort, därför är nog mina gruppmedlemmar jag gör grupparbete med så duktiga, hehe. då det kommer till ett grupparbete, är jag alltid med på noterna att vara den "ansvariga". dels för att jag inte kan hålla tyst och blir så ivrig att få "styra och ställa", och för att jag vill ha ordning och reda. tror jag? men ibland hade jag gärna gett över slutskedet av arbetet till någon annan, tex. när man ska följa novias skrivregler.. jag håller för tillfället på och sammanstället allas skriverier, och så gör jag en powerpointpresentation i samma veva. sedan ska jag bara ta det lungt resten av kvällen. hejdå.

Just nu

Bilden är fotad vid korsholms kyrka tidigare i veckan.

Tacopaj är på gång här hemma i monäs, och jag tror det kommer bli riktit gott. efter maten ska vi börja söka oss till vasa igen, och där har jag lite kvar av ett skolarbete att skriva på, och så ska jag bara ta det lungt och mysa i soffan med robb :) vi hörs senare ikväll !

"Gör vad du vill, bara du är glad och det får dig att må bra"


Omringa dig med människor som gör dig glad och som tar fram det positiva i dig och färtjänar din vänskap. Gör dig av med människor som påverkar dig negativt. Gör dig av med människor som uttnyttjar dig och som försöker ändra på dig och ditt liv, i slutändan lär du ändå se vilka hemska människor de var mot dig. det lär man av egen erfarenhet..! Omringa dig med människor som uppskattar dig för den du är. Du vet innerst inne vem du är och vem du vill vara, så låt ingen påverka dig till att vara något du inte är. Var alltid dig själv! - Tänk positivt, "everyday may not be good, but there IS something good in every day". - Tyck om dig själv, du är fin som du är, ingen är perfekt, alla gör vi misstag, beröm dig själv! vi är unika. - Ha intressen, istället för att sitta vid datorn och deppa, ut med dig och hitta ditt intresse! - Var hälsosam, motionera nu som då och håll konditionen uppe. du behöver inte träna hundra gånger i veckan. ät inte skräpmat. husmanskost är bra, skit i en massa dieter "bara för att gå ner i vikt", dendär bakelsen du ändå VILL ha kan du inte äta då du dör, eller vem vet?. - Ha något att se framemot, det kan vara vad som helst! det kan vara en dröm eller framtidplaner, en resa eller bara något "smått" som tex. fika med en kompis. jag har iallafall massor av saker att se framemot, och det "håller mig vid liv", kort sagt. - Familjen, att ha bra relation till sin familj är väldigt viktigt. det är de som känner dig bäst, även om tonåringen/personen i dig tror att egna familjen inte vet vem du är, ljuger du till dig själv. familjen är även de som alltid förlåter, de som finns där i vått och torrt och aldrig sviker dig.. vilket vilken "bästa vän" som helst kan göra. Hur gamla vi än är så är mamma och pappa två av de vi älskar mest, och de kommer alltid vara viktiga. från barnsben till graven. så är det bara.... ta er en djup tankeställare och fundera över om du verkligen är glad med de du omringat dig med. ta tag i, och rensa bort sånt som är negativt och inte gör dig glad. du mår mycket bättre efteråt, jag lovar! ♥
 
 
och är det någon som känner för att skriva vidare på inlägget eller ge egna åsikter. så varsågoda! om det är så att ni verkligen fastnade vid min text så är det fritt fram att lägga det på era bloggar :)

Ett litet collage.


Lite smått och gott från h&m som jag på ett eller annat sätt skulle vara i behov av. jeans som är låga i midjan. lång skön huppari. ärmlös skjorta. fodrade skor till vintern då det skall springas omkring med halaren. skor med klack och snören framtill- bara för att jag behöver ett par höstskor-inte exakt dessa men.. stort behov av en väska att ha min skolmapp i- ryggsäcken var ju snygg, men vill jag hellre ha en större handväska?! ska ta mig en titt på ryggsäcken nästa gång jag kliver in i h&m:s dörrar. den vore smidigast på alla vis tror jag! vanligtvis brukar jag inte göra sånahär inlägg, vore det något som skulle intressera er? om det är nåt ni vill veta om mig, om mina framtidsplaner eller om det är något annat speciellt ni vill veta så säg till!

Bättre än på bio!


Igårkväll hade vi det riktit mysigt hemma i vasa ♥ vi hade vindruvor och popcorn som vi mumsade på till vår film. vi la på oss glasögonen och startade filmen, 3D- filmen! mycket bättre än på bio, om jag själv får säga :) dessutom mycket mysigare! filmen vi såg hette Prometheus, och för er som gillar spännande action-scifi-skräck-filmer rekommenderar jag den verkligen! här har ni trailern:
 

Före och efter redigering.


Flera som har velat se före och efter redigeringar, så här kommer en. hade problem med animeringen och kavlitén, hade för mig att man inte behövda spara i gif-format, men tydligen var det nog så. iallafall, som ni ser har jag "putsat" bilden lite och tagit bort vissa saker. sen har jag justerat i selective colors, contrast, photo filter (jag valde ett varmt filter). det var allt!

Två bilder

 
Förra helgen var vi alltså i kovjoki, och snart ska vi hoppa i bilen och åka hemhem till monäs över helgen. förra helgens lördagkväll for vi till jakobstad och picnickade vid pavis. då fotade jag bilderna där uppe. snart ska vi plocka i väskorna, men först ska jag diska. vi hörs senare :)

Höst i kovjoki

Lovade ju att jag hade bilder att visa. dessa fotade jag förra helgen i kovjoki! nu har jag flera bildinlägg på g! håll utkik :)

Underbart höstväder!

Det var en bra kväll igår! runt halv sju kom min vän sofia hit och så satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. runt åtta hoppade robb, sofia och jag på cyklarna och trampade iväg mot brändö. där var det filicia castle som gällde, och det var ett riktit superställe tyckte jag. musiken spelade inte för högt, det var tävlingar, trevliga människor, bra med rum att röra sig, inget inträde, man fick ta med egen dricka.. listan kan skrivas lång! runt en tolvtiden trampade robb hemåt och jag for till hullupullo med mina klasskompisar :) kom hem lite före två och åt et knäckebröd.. haha, sedan gick jag och la mig. steg upp tio idag och åt frukost, diskade, torkade damm och dammsög. så, hittills idag har jag varit en duktig hemmafru!
 
Det är otrooligt skönt väder där ute idag, solen skiner och det blåser inget alls. på balkongen är det för hett att vara, men jag skulle gärna tänka mig en cykeltur eller promenad med robb senare ikväll :) nu ska jag ta tag i massor med skolarbeten, ha en bra dag! :)
 
 
och oroa er inte, jag har nog massor med bilder att visa, jag har bara inte haft tid att ta itu med dom!

What does the fox say?

Jag är knappast den enda här som har lyssnat och sett videon till denna låt, the fox. låten är ju bara för gullig alltså? tänk vad kul när alla på tex. ollis sjunger med i refrängen. haha! gissar att den kommer bli väldigt sönderspelad. vad tycker ni om låten? 


12 år sedan..

.. Då var jag 10 år gammal, hade antagligen ingen aning om vad som hände runtom i världen, men, terrorattacken som skedde i usa för exakt 12 år sedan var det nog ingen som missade. Alla skolor hade nog samlingar, diskussioner, tyst minut osv. 
 
Just nu sitter vi på ett seminarie på brändö. Hittills har allt gått på finska, och vi hade blivit lovade tolk men antagligen har de glömt bort det. Profissionellt! På pausen blev man behandlad som om man inte visste att vi borde kunna finska, att detta är verkligheten. Welcome to the real thing, sa en till oss.. Ännu mer professionellt eller hur :)
 
Har en hel lista med skolarbeten som ska göras, men ikväll blir det lite fest för en gångs skull. Jag är ledig resten av veckan så då ska jag ta itu med de flesta uppgifterna. Det kom en hel hög på en gång. Veckorna går alltför snabbt, plötsligt är det helg igen! Vi hörs senare :)

Cykeltur. skoluppgifter

Ikväll efter maten hoppade jag och robb på våra cyklar och for ut på en ganska lång cykeltur. det var uppfriskande och välbehövligt :) sedan har jag pysslat med skolarbeten, och håller fortfarande på med "livshistorian". har också hunnit med idol och svenska hollywoodfruar! imorgon står det seminarium på shemat, och på kvällen tänkte jag mig faktist ut på back to filicia castle :) det blir nog helt skoj tror jag! godnatt allihopa!

Ny tv!

Det stora paketet är öppnat och på sin plats. de som är flitiga och kollar min instagram vet att det var vårt samsung smart tv vi hämtade på posten idag :) robb sitter alltså för tillfället och pratar med fjärrkontrollen, viftar med händerna osv.. tv:n har massor med funktioner, hur ska man lära sig allt det? nu har vi alltså ett tv som inte används också, ska vi sälja det, eller ha det i sovrummet att se film på? :D Jag klipper och klistrar med min livshistoria för tillfället. den blir nog inte klar på en kväll, det finns en hel del att fundera över ännu.

Ny vecka med nya möjligheter.

Idag började jag 10:15 och slutade 15:45, veckohandlade vid minimani efter skolan och gick upp för trappan med två tunga matkassar. jag hade behövt lite manlig hjälp men min kar slutar halv sju idag, så jag fick handla ensam och bära allt själv. jag ska snart börja med kvällsmaten, och försöka pricka in att maten blir klar passligt tills robb kommer hem.. med det lär jag inte lyckas med. efter maten ska vi hämta ett STORT paket från posten.. nyfikna? ;)
 
Igårkväll hade jag lösenordsskyddad blogg en halvtimme pga. lite fix med bloggen, ifall någon undrade. nu har jag slideshow i headern igen eftersom jag tycker det passar bäst när man har foto som huvudtema på bloggen. jag kommer att byta ut och lägga till nya foton då jag känner för det, så jag hoppas det uppskattas :) annars är jag ganska nöjd överlag med designen som den är. nu, matlagning! hörs senare :)

En kväll i mitt lilla kök ♥


Igårkväll spenderade jag mestadels av min tid i köket
. det var kul att pyssla på med olika saker. till middagen skulle vi ha en sallad, så jag slängde ihop en helt vanlig sallad med mozzarellabollar i. sommarens ålandsresa nappade tag i mig och jag befann mig plötsligt på niska i mariehamn igen. där åt jag den godaste ugnsbakade potatisen genom tiderna, tills igår då, då jag fick för mig att göra bakt potatis med kall skinkröra! jädrans så gott det var! superenkelt att göra också. efter att ha vilat på maten en stund tog jag fram rutiga kokboken och sökte fram ett recept på bröddeg. klockan tio var semlorna, och "långfranskan" klar, och det blev självklart provsmakning med detsamma! nygräddat bröd är det bästa brödet. konstigt nog blev det ingen dessert, så den tar vi inkommande vecka istället! jag vet redan vad det blir.
 
Nu är vi i kovjoki och inväntar kaffegäster, inga mindre än min mamma och pappa ;) sedan ska vi titta på en film eller något. otroligt skönt med helg, och jag tänker njuta av den till fullo. vi hörs, ha en fin helg allihopa :)

Kort berättelse om igårkväll.

Halå! igår var det alltså gulis. orkar inte gå mer in på vad det handlar om, men kort sagt var vi runt 40 lag på sex personer som gick till olika stationer med olika uppdrag för att samla poäng. dessutom var vi fastbundna i varandra! det pågick i fyra timmar. efteråt hade man verkligen sjukt i benen kan jag säga. på en station på en station blev det kramar som mutor, och där fanns en jävligt full tutor som ville kramas extra länge, och det gick så långt att han föll över mig så min rygg knäcktes bakåt. jävla idiot! ingen kan förstå vilken smärta jag kände. efter det var fiilisen som bortblåst. tack för det. hoppas han skäms över sitt beteende! som sagt, gulisintagningen var nog väldigt kul, men...! första dagen i skolan presenterade sig tutorerna och informerade lite om gulisintagningen, att det är alkoholfritt osv.. då tycker man ju att själva tutorerna skulle kunna vara helt utan alkohol, medans gulisarna dricker, men det första man ser av gulisintagningen är dyngfulla tutorer som knappt hålls på benen, så nästa år tycker jag att de kan informera om att varningförattmångatutorerkommervaradyngfulla & drickfanhurmycketduvilltillsduintehållspåbenenmer.. det var det jag hade att säga om gulisintagningen. kom hem runt 9 och lade mig på soffan och tittade på idol. och idag har jag jäkla sjuk rygg.
 
Piff hade kalas här inatt. hon busade, krafsade, pep som en galning, gosade med oss och trampade på oss.. så, jag steg upp halv ett idag. vi är ändå lediga idag, så jag passade på att vila ut. sedan for jag in till stan, via arnolds på en smoothie och en toast :) mums! med mig hem köpte jag två arnoldsmunkar också, som vi ska äta nu! vi hörs senare ♥

Fin höstmorgon

Godmorgon! vilken fin höstmorgon vi har här i vasa. jag längtar verkligen tills löven på träden blir mera höstliga, det är ju liksom inte sommar längre, och inte sensommar heller som flera vill kalla det, det är höst, för tusan! hursomhelst. skoldagen är nästan över. kom just hem efter att vi varit på ett studiebesök. nästa lektion börjar halv två, och klockan tre startar gulis på sandö! undrar egentligen vad vi kommer utsättas för? efteråt sticker jag in näsan vid ollis och förhoppningsvis hinner jag hem till idol. jag har blivit förkyld, igen, och känner inte alls för att vara ute och festa hela natten. sånt har varit och farit, helt enkelt! soffan och idol passar mig mycket bättre nu för tiden!
 
Nu ska jag skriva klart en rapport, mysa med katterna, äta något, lacka mina naglar och dammsuga. sedan söker jag mig till skolan för en 45 minuters lektion, snabbt hem för att byta kläder och sedan traska iväg till sandö. ha en bra dag :)

Lite fint på balkongen


Så småningom börjar vi ha ordning här i lägenheten och då tänkte jag visa lite före och efter-bilder på hur det ser/har sett ut. mycket nytt finns och jag har gjort det väldigt mysigt här :) ikväll efter maten for vi till plantagen, och där köpte jag en växt att ha ute på balkongen. efter planteringen lade jag på pyntstenar. helheten kommer senare med resten av "inredningsinläggen", så här är en liten tjuvtitt :)

En helt vanlig tisdag!

Har varit i skolan från halv nio till ett idag och fortsatt med introduktion, och efteråt pedagogik. som uppgift fick vi att fundera över vår livshistoria och lägga ner det på en A2:ans papper! kan väl inte vara så svårt, hur enkelt som helst att fundera över vad som har gjort oss till de vi är idag, eller? hur har vår uppväxt påverkat oss, och vad har vi lärt oss? för mig är saken rätt så klar, och jag tänkte börja med uppgiften NU!
 
Efter skolan gick jag in till kicks och köpte färgmask till håret, har aldrig testat det förr så jag tänkte göra det nu. så säg mig nu kära läsare, vad har ni för erfarenhet av sånt?.... nu ska jag gå bakåt i tiden och påbörja livshistorian :) hej sålänge!

Macro

På somrarna brukar jag fota massor av macrobilder på växter osv, men denhär sommaren har det inte varit så, vilket känns väldigt konstigt! jag har helt enkelt bara inte kommit mig till det, jag har absolut inte tröttnat. jag älskar fortfarande att krypa runt med macroobjektivet och se naturen via objektivet, det är vackert! ihelgen var jag faktist ut med macrot en sväng efter att det hade regnat. här ovanför ser ni en liten serie..

Solnedgång

Solnedgången i lördags på villaavslutningen. underbart fint! 

Börjar bli sent..

Sitter och surfar lite nu före läggdags och tänkte skriva några rader här före jag släcker datorn för idag. det har varit en superbra helg hemma i monäs. i fredags var det bastu som vanligt, på lördag var vi en sväng till jeppo och sedan till kantlax för att fira villaavslutning vid vår villa. inga raketer iår, men istället bjöd solen på sina egna fyrverkerier vid solnedgången. bilder kommer imorgon! vi grillade och åt gott, badade balja och njöt av ett spegellungt hav. nu är vi i Vasa igen och kvällen har gått åt att renskriva studiebesöksrapport. tänkte vara ute i god tid redan från början :) före jag går och lägger mig ska jag läsa ett kapitel ur en bok också. jamen, vi hörs igen imorgon. godnatt ♥